2009/10/13

Hål i huvudet

137 kommentarer:

 1. Jag tycker att förbundet gör helt rätt i denna fråga.

  Politiska budskap ska inte spridas på fotbollsarenor.

  J-T

  SvaraRadera
 2. Totalt lobotomerat beslut. Ska argumentet vara "regler är regler" så vore det ju lite intressant att höra dem motivera just hur politisk reklam går bra inne på arenorna, då gäller inte reglerna.

  Med andra ord säger SvFF följande: de som betalar för sig får göra bäst fan vad de vill och ser till att supportrarna/klubbarna tvingas betala för sig genom "böter".

  SvaraRadera
 3. tycker vi bor de få bort WM o Firman banderoller lika mkt som free dawit

  SvaraRadera
 4. SvFF är ett skämt! AVGÅ ALLA

  SvaraRadera
 5. Varför har ni inget kort från vår arena där en "Wisemen" banderoll hänger uppe match efter match? Eller är det värre att Firman boys har haft en banderoll en gång?

  SvaraRadera
 6. anonym 03:55/ Firman boys har haft sin banderoll en gång? Fan vilken usel koll på sakernas tillstånd en del tyckare på nätet har. Har du ens besökt en allsvensk fotbollsmatch någon gång?

  SvaraRadera
 7. ÖIS borde få 10000:- för varje match banderollen hänger uppe.

  SvaraRadera
 8. Jag tycker samtliga allsvenska klubbar ska sluta upp bakom ÖIS agerande och använda samma banderoll.

  SvaraRadera
 9. Fel beslut, även om jag faktiskt tycker att det vore skönt att slippa politik på fotbollsarenor.
  Och ja, jag vet att de hävdar att tanken är mer humanitär än politisk, men om vi börjar vränga ord kan man ju få det mesta att främst framstå som humanitärt, eller hur?

  SvaraRadera
 10. Det var väldans vilken dubbel moral vi har idag då! La märke till bilden med firman boys på! På alla våra matcher på GU så har det ju funnits en banderoll prydd med Wisemen! Hallå eller!

  SvaraRadera
 11. Häng upp en Free Dawit Isaak mot Halmstad hemma!

  SvaraRadera
 12. Wtf, dubbelmoral anonym 08:07, vad menar du. Fast det är klart om man inte kan stava så är det väl ett tecken på hur saker och ting står till bakom pannbenet. Det är inte just firman boys det hade lika gärna kunnat vara WM. Poängen är att det är politiska symboler av ngt slag.

  Detta är verkligen sjukt med tanke på att många partier har gott om propaganda runt om i fotbolls-Sverige.

  SvaraRadera
 13. vad är det för jävla idioter här inne ??.....free Dawtit kanske är politiskt men jag tycker den kan få sitta upp......Firman Blys, WM, Kompisgänget, Ultras ,Fabriken, Inferno Örgryte osv är det inte ..det är supporterfraktioner....dom får sitta var fan som helst oavsett vad man tycker om dom.....

  SvaraRadera
 14. Det jag tycker är intressant är att Örgryte IS gett banderollen formellt ok då de ansett att den inte var politisk. Hur man än vänder och vrider på syftet med banderollen så kan man nog knappast tycka ett ett budskap som kritiserar en annan stadsmakts syn på yttrandefrihet som något annat än just politiskt. Då har ÖIS alltså medvetet brutet mot SvFF:s regler och blir bestraffade, inte så konstigt tycker jag.

  Vidare kan jag visserligen förstå skribentens frustration över avsaknaden av fast linje i frågan, men det senaste känns förbundets velighet (Wandersson & Kim) tyvärr snarare som regel än undantag (pun intended).

  SvaraRadera
 15. idioter... härinne... supporterfraktioner...

  jadajadajada...


  Ut med packet! Inga våldsbanderoller på Gamla Ullevi, bränn WM-banderollen tillsammans med patrasket som hängt upp den.

  Däremot borde alla svenska fotbollsklubbar genast hänga upp "Free Dawit"-banderoller. Skicka sedan runt en bössa för att skramla ihop de tiotusen som det tydligen kostar i avlat att våga trotsa mightymighty-SvFF

  SvaraRadera
 16. Till er som gnäller om WM´S flagga och FB´s kuk flagga !

  Fan har dom med Politiska Syften att göra ?

  Inte fan har jag sett några av våra grabbar på några val sedlar !

  Ni kan ju alltid testa försöka ta ner den ! Jag skulle personligen komma från Sittplats och se till att den sitter kvar !!!

  Mvh

  SvaraRadera
 17. Ralf:

  Det är väl ingen som påstår att er banderoll är politisk. Däremot är den ett statement och en maktdemonstration som varken IFK eller SvFF tydligen vågar ta strid mot. Eller vi övriga supportrar för den delen, eftersom vi inser att t ex "du personligen" skulle se till att den inte tas ned. Om du backar ett steg inser du säkert att er banderoll är ett problem för IFK som man inte vågar ta i, och att WM inte av någon ses som en supporterfraktion bland andra.

  Mvh

  SvaraRadera
 18. Firman Boys/Wisemen
  Valde den orangea banderollen eftersom jag inte hittade en bild på den blåvita. Det hade inget med saken att göra egentligen.

  Intressant fråga:
  Borde inte alla antirasismaktioner på svenska arenor också bestraffas om man nu vill hålla en linje? Jag menar, det råder ju total konsensus också i Darwit-frågan bland våra stora (>5%) partier.

  För övrigt tycker jag mantrat "blanda inte idrott och politik" är förbannat löjligt och fegt. Idrott är den största folkrörelsen och har en enorm roll i alla våra liv. Tycker absolut både moral och politik borde kunna blandas in på läktaren.

  SvaraRadera
 19. Såg Giffarna spela med ST tryckt på sina byxor. Vet inte om det är fackföreningen ST dom menar men loggan var snarlik. Böter any one???

  Sen kan man ju ta frågan om Eritrianen ett steg längre, varför ska man "flagga" för en eritriansk medborgare som sitter inlåst i sitt hemland? Visst han har dubbla medborgarskap och uppehållstillstånd i Sverige. Men han har ju själv valt att återvända till det landet som han absolut inte kunde åka till enligt sin asylansökan...

  SvaraRadera
 20. Suck.
  Att ens ta med en FB eller WM-banderoll i sammanhanget är ju befängt. Mer intressant då att politiska partier får ha reklam på läktaren, men supportrar inte får inte ha politiska budskap. Dubbelmoral någon?

  SvaraRadera
 21. Jag är från Eritrea, stödjer nuvarande regimen och anser Dawit vara en landsförrädare.

  Glad att SVFF markerar mot sådana påhopp mot mitt land.
  Om inte - vad är nästa steg?

  Minns Hapoelmatchen exempelvis, var nolltolerans även då mot politiska budskap?

  ERT moraliska syfte kan vara hur nobelt som helst, men hur ska man kunna sätta gränsen?
  Jag, exempelvis delar inte er syn.
  Vem har rätt?

  Det märks att denna bloggen är röd.

  SvaraRadera
 22. 09:33: Röd eller blå, alldeles oavsett är fängslande utan rättegång under flera år helt åt helvete.

  Oavsett orsak, oavsett land.

  SvaraRadera
 23. Vill du ej att folk skall ha en rättvis rättegång?
  Ditt helvetes rikspucko!?
  Vafan gör du i vår demokrati?
  Dra till din sviniga fasciststat istället för att lusa ner vårt samhälle med dina fascistoida tankar!

  SvaraRadera
 24. TK00S: du är ju verkligen dum i huvudet....jag försvarar varken WM eller Firman...men det är forfarande inget fel att dessa banderoller får sitta uppe.....vi har yttrandefrihet i detta landet...dom är inte politiska heller...samma gäller Ingbritt,Bara Ben,GFK08 och övriga Ultras banderoller...eller skall det bara få hänga oficiella banderoller köpta i blåvittshopen och godkända av "Centralkomittén"....vad tycker du att man får skrika på en fotbollsmatch ??

  SvaraRadera
 25. Ralf-->

  Va är en val sedel?

  Truckunge=)

  SvaraRadera
 26. Dumma dumma Sverige som hjälper folk som har svårt i sina tattarländer...

  Skäms på oss.

  SvaraRadera
 27. Rosengårdstattare! *bölar*

  PK,PK,PK...

  Märks att det är "inne" att stödja Dawit!

  Var är engagemanget för alla övriga politiska fångar? Just det, fanskapet åkte dit FRIVILLIGT för att motarbeta regimen och var väl medveten om riskerna med sitt beslut. Hade han inte varit journalist hade media inte brytt sig ett skit och ni hade inte kännt till karln.

  Er PK-iver spyr jag över, särskilt herr Frankie som är dubbelmoral personifierad, han vet vad jag pratar om.

  SvaraRadera
 28. Politik och idrott kommer aldrig gå att hålla isär och separerat, inte så länge politik och idrott inverkar på människors liv. Att SvFF vill bestämma över yttrandefriheten och demokratiska rättigheter är helt sjukt och sorgligt! Att sedan vissa betalande politiska symboler är okej gör det hela än mer vidrigt!

  Ta aldrig ner Dawit banderollen!

  SvaraRadera
 29. Jag spyr över omänskliga jävlar som skyller sin empatilöshet på PK.

  SvaraRadera
 30. Bilden där, är den uppdelad på två bilder eller eretrea?

  SvaraRadera
 31. Expressen betalar böterna. Bra!

  SvaraRadera
 32. Poängen är väl att Dawitgrejen inte heller borde ha bötfällts? Man ska/kan inte förbjuda politiska budskap. Yttrandefrihet är viktigt. Låt istället gränsen gå vid kriminella handlingar som hets mot folkgrupp etc.

  SvaraRadera
 33. En helt annan fråga är vad lilla öis-klacken hade tänk uppnå med sin banderollkupp. Om de inte fått böter för tilltaget så hade de enda som känt till aktionen varit de tretusen som släpade sig till Gamla den dagen.

  Men jag håller med om att det är märkligt agerat av svff - vari ligger politiken?

  Kan inte vi göra ett tifo på någon annan, liknande icke-politisk fråga som exempelvis: "global avrustning", "avskaffa a-bomben" eller "stoppa den globala uppvärmningen". Om svff ska vara konsekventa bör de ju då även straffa oss - och samtidigt bevisa för alla vilka inkompetenta lallare de är.

  SvaraRadera
 34. Anonym 09:33/ Kul att du tycker att det är ett bevis att "bloggen är röd" när man tycker det är hyckleri att politiska partier och huligangrupper får husera på allsvenska arenor ostraffat, men att en protest mot att en svensk medborgare sitter fängslad utan rättegång i en diktatur - det ger böter. Verkligen kul att du tycker att det är bevis på att man behöver vara röd, för jag är själv moderat men håller med om det han "säger" till 100 procent. Men för varje rikspucko som gör sådana utspel som dig, lutar jag allt mer på att rösta på Socialdemokraterna i nästa val då det äcklar mig vilken människosyn många av mina "vänner" i höger verkar ha.

  SvaraRadera
 35. Jag har inget till övers för politiska budskap på fotbollsarenor men med BB:s perspektiv så är jag beredd att ändra mig. Är inte Socialdemokraterna politiska?

  Eller är det bara "rätt" politiska partier och budskap som får framföras på arenorne?

  SvaraRadera
 36. Smart idé att vi också skall hänga upp en Dawidbanderoll så att vi också får 10.000 i böter. Vad fan, vi hänger upp två så får vi 20.000 i böter, eller tre....

  Smart.

  SvaraRadera
 37. vad sägs om banderollen: "Håll Sverige Rhent"...mot AIK ?

  SvaraRadera
 38. Konrad Haifa2009-10-13 11:39

  Här är det full cirkus, det finns inte nog med krokodiltårar i Sverige när PK-iterna skall försvara Dawit Isaak. Vidare skall det tydligen finnas en koppling mellan politik och supportergrupper, som vanligt ryter då "anonyma" personer om att dessa flaggor skall väck, dessa personer vill nog ha en steril arena med endast godkänd läktarkultur, okejad av Stampenfans och Hjörne. Däremot klockrent med sossereklamen som sitter på alla landortsarenor, undrar om det är okej för SvFF om en klubb säljer reklamplats till Sverigedemokraterna?

  SvaraRadera
 39. Det är fan skillnad på politik och vanligt jävla civilkurage! Att stå upp mot orättvisor är bara politik för de ynkryggar som inte vågar säga ifrån eller de korkade (11.11) som inte ser orättvisorna för vad de är. Jag håller med 10.27, vi borde också markera mot orättvisor som drabbar oss och andra.

  Är banderollen VI HÅLLER MED ÖJS okej?

  SvaraRadera
 40. helt rätt att bötfälla vi har redan öisare så det räcker i sverige inga mer !!!! nej tack!

  Hade du skrivit så här så hade nog ditt inlägg fått stå kvar du här ovanför. Nu hoppas jag att du klipps bort.

  SvaraRadera
 41. Rösta Rött!

  SvaraRadera
 42. Och tack för att idiotkommentaren jag hänvisade till tagits bort!

  SvaraRadera
 43. Demokratia 09:42: Vi har yttrandefrihet i landet Sverige, men på arenan Gamla Ullevi som inte ägs av landet Sverige råder ingen yttrandefrihet. Där råder faktiskt ren och skär diktatur, där ägarna får göra vad fan de vill så länge de inte bryter mot de NEGATIVA lagar som finns i landet (dvs. de lagar som säger vad du INTE får göra). POSITIVA lagar, som säger vad man FÅR göra, har ingen makt.

  Bildsekvensen är förövrigt klockren. Helt klockren. Den tar inte ställning för eller emot, den visar bara det absurda i att man får skylta med kända våldsorganisationer, politiska partier får göra reklam men ett humanitärt budskap som främst handlar om demokrati, det bötfälls. Det är så ofantligt klumpigt av SvFF att man baxnar.

  SvaraRadera
 44. Magnus

  Du skriver ”ER banderoll” Jag har inget med WM att göra eller medlem på något sätt hos grabbarna. Men känner en del av grabbarna. Hur kan du sitta och påstå att dom inte skulle vara en Supporterfraktion ?

  För att några andra inte ”tycker det ”. Det skiter jag fullständigt i , en sak skall du veta, om du ens kände några av grabbarna så skulle du veta att några av dessa grabbar har stått med mig på läktaren sedan barnsben 11-13 år åldern och idag är jag över 30 vi har följt blåvitt i ur och skur skall du veta.

  Och nu när du sitter och skriver att dom inte ens skulle vara Supportrar är som att spotta någon i ansiktet….

  Jävla Pajas !

  Detta är mina åsikter och inte någon annans !

  SvaraRadera
 45. Har missat detta med Elfsborg (bilden i mitten), vilket politiskt budskap har de fört ut?

  SvaraRadera
 46. Skylt bakom med reklam för socialdemokraterna.

  SvaraRadera
 47. New Cult King2009-10-13 13:00

  De har ju dessutom banderollen (delvis) motiverat med att han tydligen är öisare. Hur i helvete kan man få böter för det?
  Bert Karlsson är väl blåvit va? Ungefär som att han blir fängslad på lösa grunder, någon slänger upp en banderoll: Free Bert. Svff ser en gammal koppling till höger/nyd. och bötfäller oss.

  Hur fan man nu öht kan få detta till höger/vänster-politik har jag svårt att förstå. Handlar som sagt mer om vanlig jävla medmänsklighet.

  SvaraRadera
 48. Häng upp en likadan banderoll hemma mot Halmstad.
  Vi måste visa förbundet att vi tycker dem är totalt dumma i huvudet för de få som inte förstått det än.

  SvaraRadera
 49. Ni som tycker att beslutet är fel - maila SvFF och tala om det, förslagsvis på adressen svff@svenskfotboll.se.

  Det hade inte varit svårt för Kenneth Tallinger och gänget att se "Frige Dawit Issak" som en humanistisk handling, istället för en politisk - om det nu är det som besvärar dem.

  Och Kenneth, den dag du suttit åtta år i fängelse lovar jag att sätta upp en banderoll för dig. Av rent humanitära skäl så klart, så inte dina nämndekompisar blir upprörda.

  SvaraRadera
 50. New Cult King2009-10-13 13:11

  Ralf: Detta blir ju rätt OT nu, men anledningen till att folk kallar WM för att inte vara supporters är ju helt enkelt för att man tycker de ställer till med för mkt problem för blåvitt och dess goda rykte för att kallas supporters. (En supporter anser nog de flesta borde bidra med mestadels positiv påverkan).
  Ingen normalt funtad fredlig människa vågar riskera att få stryk för att man är emot våldsfalanger. Så därför skriver vi på internet att de inte är riktiga supporters istället för att försöka plocka bort flaggan som väldigt få tycker hör hemma på Gamla.
  Lyckas vi uppröra någon så kanske vi tom kan känns oss litet småaktigt nöjda med det lilla.

  SvaraRadera
 51. Befria Dawit Isaak, men låt han stanna där han är! buhuu det är så synd om alla stackars flyktingar, han fick inte asyl "snyft".... vi är så snälla så att vi blir dumma!

  Jag antar väl nu att någon skriver att det är bara jag som är dum osv. men låt gå då, antar att den personen inser... inerst inne!

  SvaraRadera
 52. Free Thomas Quick?

  SvaraRadera
 53. Han har ju fått asyl... han e ju svensk medborgare!
  Så vad yrar du om?

  SvaraRadera
 54. Free Tito Beltran! Han var bra på och sjunga den jäveln!

  SvaraRadera
 55. skecka ut han då! 13:19!

  SvaraRadera
 56. Fortsatt yra?

  SvaraRadera
 57. Boysen på VIP-läktaren2009-10-13 13:24

  Ralf, du skolkade på ganska många lektioner när du gick i skolan va, svenskan exempelvis? Rättstavningen känns inte som att det var din starka sida i alla fall.

  Hahaha, Ralf, vilken pajas!

  Detta är Ralf: Det låter som en stor man med kulmage, säkert lite tunnhårig, troligtvis obildat språk i sitt tal, ingen klädstil, jobbar säkert inom kommunen med att rensa rabatter och klippa häckar osv eller halvtid med att köra truck på något bortglömt lager någonstans. Vidare så tror jag att han har dålig andedräkt, för korta jeans, troligtvis fruktansvärt svårt med tjejer, antingen är han för tyst i tjejers sällskap pga. av att han är för nykter eller så gör han bort sig fullständigt i flickors närvaro pga. att han är för full. Till sist skulle jag lyfta fram tre tänkbara boplatser för vår allas ”Wisemen-Raffe”; Frölunda torg, Kortedala centrum eller Biskopsgården!

  Stå på dig Ralfie, utan dig hade vi inte haft detta tuffa rykte som en värstingförening i Sverige. Fler av dig... NOOOOOOOOOT!!!!

  Skål på er

  Med bästa hälsningar:

  The Blåvitt VIP-boys

  SvaraRadera
 58. Haha gött med litet inskränkta rassar också, bara en tidsfråga.

  SvaraRadera
 59. Vafan VIP.
  Hälften av det du skriver passar ju in på mig. :D

  Och jag känner inga WM, men älskar blått och vitt.

  SvaraRadera
 60. Ge mig ett R, RRRRR!!
  Ge mig ett A, AAAAA!!
  Ge mig ett L, LLLLL!!
  Ge mig ett F, FFFFF!!

  Vad blir det då? TRAGISK!!

  Nej fel, vad blir det då? SORGLIG!!

  Nej fel igen, vad blir det då? PATETISK!!

  En gång till: PATETISK!!
  Å en gång till: PATETISK!!

  SvaraRadera
 61. Ralf som ny förbundskapten tycker jag!!

  SvaraRadera
 62. Jag tror att Ralf ser ut som han "Rosa tjockis" typ. En fet liten kille som är skit kaxig när han står på säker mark, men när det väl hettar till så syns han inte till...

  SvaraRadera
 63. Roliga Grabbar !

  Tuff bakom skärmen !

  Nog du som skulle bara tyst och lägga svansen mellan benen i verkligheten.

  SvaraRadera
 64. Ralf, absolut! Jag skulle vara den första som sprang, jag hatar nämligen slagsmål och är skiträdd för att får stryk. Där har till och med du helt rätt! Grattis

  SvaraRadera
 65. Boysen på VIP-läktaren2009-10-13 13:43

  Ralf: Yes vi är tuffa bakom skärmen, absolut! Skulle aldrig våga rycka ner er fula flagga från GU! Då får vi ju säkerligen stryk av dig och dina tuffa kompisar i WM och det vill vi ju inte ha. Hur skulle det se ut att komma till ett kundmöte eller till en vernissage med en blåtira. Det matchar liksom inte kostymen om du förstår vad jag menar. Däremot så tror jag säkert att en blåtira matchar ditt blåställ mycket bättre...

  Puss på flinten WM-Ralf

  SvaraRadera
 66. Det märks att hela PK-maffian är inloggade.
  Rosengårdstattare diskussionen all over igen.

  ALLA är rasister, buhu!

  SvaraRadera
 67. Fick bajen böter för sin bandroll om polismödaren?

  SvaraRadera
 68. Ny ramsa för klacken och Levande Sittplats att sjunga till varandra i nästa match:

  Stora stygga WiseMen-Ralf!! Stora stygga WiseMen-Ralf!! Stora stygga WiseMen-Ralf!! Stora stygga WiseMen-Ralf!! Stora stygga WiseMen-Ralf!!

  Denna skall alltså bollas mellan de två klackarna!

  SvaraRadera
 69. Ja Bajen fick böter, dock inte för banderollen utan för att de inte har en lika cool kille som vår Knytnäve-Ralf! Det fick dem böter för!

  MFF har sin Rosa Tjockis
  DIF har sin Terror-Tommy
  AIK har sina 23000 åskådare på läktaren
  ÖIS har sin supporter Bengt
  Och vi i Blåvitt har ju vår WiseMen-Ralf

  Bajen har ingen ännu och det fick dem böta för!

  SvaraRadera
 70. Men dra till flashback och diskutera ditt jävla anti PK dravell med dina nazisympasitörer istället.

  SvaraRadera
 71. Vip Boys ??...troligen låg tjänsteman med Stureplanskomplex....

  SvaraRadera
 72. dra i gang det pa LS sa far vi se vad som hander...

  SvaraRadera
 73. Äntligen riktas nätmobbningen ifrån Blåvitts unga spelare till dem som verkligen förtjänar det, typ sådana som Ralf och hans brottarpolare i WM! Underbart! Vi skall fortsätta att terrorisera Ralf tills dess att han byter klubbsympatier till Gnaget där han hör hemma.
  Och du Ralf, ta med dig resten av WM till gnaget också, så att vi slipper idioter som er under Blåvitts fana...

  SvaraRadera
 74. Nu bara måste vi ju dra igång ramsan på LS. Jag vill verkligen se vad som händer! Jag är en sjukt nyfiken människa nämligen!

  SvaraRadera
 75. Boysen på VIP-läktaren2009-10-13 14:16

  Till Backa Boys: Ja inte fan har vi Backa Centrum komplex i alla fall...
  Entreprenör om jag får be. Vi är entreprenörer de flesta i vår bekantskapskrets, en och annan är tjänsteman, dock inte inom statlig verksamhet utan i den privata sektorn.

  SvaraRadera
 76. FREE JOSEF FRITZL!

  SvaraRadera
 77. Backa Boyz made my day, nu kan jag gå o jobba med ett stort leende på läpparna

  SvaraRadera
 78. Jag antar att alla som stödjer Dawit-banderollen inte har några problem om jag protesterar mot massinvandringen i resten av blåvitts hemmamatcher i år?

  SvaraRadera
 79. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 80. KALLE P- klock rent hahaha gör det, ja e på!!!

  SvaraRadera
 81. SvFF är ju bara ett jävla skämt!

  SvaraRadera
 82. Ska inte AIK böta då?

  "Black army" när alla e nynazister.

  SvaraRadera
 83. Om du gör det Kalle P, så kommer jag go Ralf on your sorry ass. Bara att använda uttrycket "massinvandring" är att visa att man är ett obildat litet fittyngel som inte förtjänar att finnas till! Fega, dumma och inskränkta rasister har inget i Sverige att göra - flytta till Danmark!

  SvaraRadera
 84. Politiskt budskap på fotbollsarenor är förbjudet. Isaaz är det, Firman boys, WM m.m är det inte. Isaac är straffbart, inte det andra. Så vad fan är problemet?

  SvaraRadera
 85. Socialdemokraterna då?

  SvaraRadera
 86. Jag älskar de här argumenten:

  "... en sak skall du veta, om du ens kände några av grabbarna (osv)..."

  "...vi har följt blåvitt i ur och skur skall du veta."

  "...att dom inte ens skulle vara Supportrar är som att spotta någon i ansiktet…." Notera Raggar-Ralfs flitiga användande av versaler (stor bokstav, Ralf)!

  Jag ser framför mig hur en kort (våldsverkarna är alltid korta och de som ser upp till dem är ännu mindre och lider oerhört av sitt kort kille-komplex) och lite småfet (bara en känsla) snubbe sitter spermafläckade skärm och kaxar sig.

  Varför är du inte med i WM då, Ralf? Får du inte? Vill de inte heller ha med dej? Vågar du inte?

  Vi ska inte ha några jävla "grabbar" i Blåvitt, jävla aik-fasoner!

  SvaraRadera
 87. Boysen på VIP-läktaren2009-10-13 15:04

  Anonym 13/10/09 14:54:

  Fan du verkar ju vara en bra grabb, du borde vara en av oss!
  Helt rätt inställning! :-)

  Skål på dig kungen!

  SvaraRadera
 88. Verkar som att Svullo-WiseMen-RaggarRaffe har försvunnit från BB. Va skönt, förhoppningsvis så har han även köpt sig en väst i svart läder och gått över till GAYS där han känns mer hemma.

  SvaraRadera
 89. ICF (internet city firm)2009-10-13 15:11

  Boysen på VIP-läktaren ... >>

  Entreprenör alltså...är det du som skriver kolumner i Metro och grundade Icon Medialab ??...trodde du höll på Djurgårn....

  SvaraRadera
 90. Yttrandefrihet handlar inte om att man måste hålla med det som sägs. Även om jag absolut inte håller med det där med massinvandring som nån skrev ovan, så tycker jag att man inte ska förbjuda politiska budskap eller åsikter.

  DÄREMOT - och det gäller även denna debatten här på BB - så tycker jag att man som blåvittsupporter borde ta sitt ansvar och ta hänsyn till sina "supporterkollegor" runt om sig och inte klämma ur sig åsikter som många stör sig på. För att isåfall är risken stor att man sänker stämningen på läktaren och försämrar stödet till blåvitt. Tyck gärna vad ni vill, men kom ihåg att vi alla vill blåvitts bästa och det gagnar bara AIK att bråka om politik här eller på gu.

  SKÄRPNING!

  SvaraRadera
 91. Heja Blåvitt!2009-10-13 15:16

  Jag tar med en skylt med "Stoppa invandringen" till nästa match.

  På samma sätt som öisarna värnar den fängslade "svensken" så värnar jag Sveriges väl.

  1-1?

  SvaraRadera
 92. Boysen på VIP-läktaren2009-10-13 15:16

  IFC:

  Nej vi heter varken Erik Wickström, Jesper Jos Olsson eller Johan Staël von Holstein.

  SvaraRadera
 93. Autonomi för Göteborg! En ny banderoll

  SvaraRadera
 94. Mycket Aik-Ralf nu på slutet, vi har tappat fokus.

  Sedan sju år sitter en öjsare fängslad i Eritrea utan rättegång. Öjsarna uppmärksammar detta med en banderoll och får böter av svff. Om det hade varit en snubbe med minsta anknytning till Blåvitt, hade inte vi gjort likadant?

  Vi måste ju protestera när maktfullkomliga svff leker åsiktspoliser. Lämplig banderoll skulle - som nån nämnde ovana - kunna handla om Tomas Qvick.

  Upprättelse för Tomas Qvick - Fängsla Van der Kwast

  SvaraRadera
 95. Heja Blåvitt!//

  Då kommer du få kompanistryk, din tönt!

  SvaraRadera
 96. 15:30
  hihi.
  Inte helt dum idé faktiskt.
  Ser gärna ärkesvinet kwast bakom lås och bom.

  SvaraRadera
 97. Götabergsgatan Casual crew2009-10-13 16:06

  VIP boysen.....om blåvitts supportrar vill hänga upp banderoller med olika slagkraftiga samlingsnamn för sina grupperingar så skall du skita i det...sitt ner och ät upp din räksnitt du...hoppas även på några rökbomber och att vi har råd med lite bengaler så här i elfte timmen...se och lär av Sydligare breddgrader om hur man stöder sitt lag.

  SvaraRadera
 98. Blåvit tills jag dör2009-10-13 16:06

  Detta var sista gången jag läste BaraBen. Tragiskt.

  SvaraRadera
 99. 16:06 :

  härligt. då slipper vi dig. ingen kommer sakna dig

  SvaraRadera
 100. hattar och mössor2009-10-13 16:23

  det enda politiska budskap jag hört på senare år med blåvitt är: Förena Skåne med Danmark....men där har vi kommit undan så det var kanske dumt att jag tog upp det :=O

  SvaraRadera
 101. Hårda typer som sitter och hånar Ralf och Wisemen bakom skärmen. Att sen sitta och raljera om sin egna sociala status kontra nämnda Ralf är riktigt coolt.

  Vilken jävla fjant du är VIP-BOYS!

  //TV-supportern

  SvaraRadera
 102. HAR BARA 20 VIP-INVITES KVAR!!
  http://www.getinvited.tk/bilddagboken/VIP
  SKRIV DIN MAIL PÅ SIDAN SÅ FÅR DU EN!

  - DU TJÄNAR POÄNG SOM DU BYTER UT MOT iPod / Xbox 360 / Väskor o allt möjligt !! :)

  SvaraRadera
 103. >>Vip boys! Man blir ej en trogen IFK-are bara för man har låtit företaget betala entren! Själv så tycker jag att alla är välkomna oavsett klass eller stadsdel! Folk som lägger sina "privata" pengar för att följa IFK över hela världen förtjänar respekt! WM hade tex ett par gubbar i Israel. Inga problem med dom. Såg ej er på plats däremot. Fanns visserligen ingen VIPloge! Kanske därför... Skall bli kul att se er på sittplats uppe på Grimsta IP. Eller den matchen kanske ej är tillräckligt intressant...

  SvaraRadera
 104. SKÄRP ER FÖR FAN.

  Hör mognare diskusion (eller hur fan det stavas) på grabbens dagis.
  Rena sandlådenivån på folk här inne. Brukar vara bra nivå på inläggen.

  Någon ansvarig får fan ta till saxen lite.

  SvaraRadera
 105. Svff gör rätt. Politiska budskap ska vi inte ha på våra arenor. Firman boys och Wisemen har inget med politik och göra.

  SvaraRadera
 106. Nej de har inget med politik att göra men det är ju jävligt löjligt, det är ju pinsamt att wisemen sak sitta uppe på våran arena

  SvaraRadera
 107. Fy faaan va många idioter på en o samma gång. Ett gäng moralkärringar, en hel drös med folk som skriver skit om andra anonymt. En som kallar sig själv för vipboys som verkar vara den som förstör mest här på forumet. Jag heter franco är WM och går på i stort sätt alla blåvitts matcher runt i svea rike. Haft säsongskort nästan varje år. Och ingen har gnällt för att jag tillhör WM. Tvärtom man håller ihop när blåvitt spelar. Inte som du VIPboys som försöker splittra oss blåvita. Blåvitt o WM 4life. pzzz våran flagga är lätt den snyggaste på GU...

  SvaraRadera
 108. 7777777777777777772009-10-13 17:36

  jag säger bara - UT MED PACKET!!

  SvaraRadera
 109. Antingen ska alla banderoller tillåtas eller ingen för vem ska avgöra vilken som är lämplig eller inte.

  SvaraRadera
 110. Upp med en likadan mot halmstad!!!

  SvaraRadera
 111. instämmer med föregående skribent

  SvaraRadera
 112. Klockrent Kalle P...

  SvaraRadera
 113. >13:56

  Vem är ÖIS "kändis"supporter Bengt?

  SvaraRadera
 114. Det intressanta i fallet är att det är 10.000 i bter på den banderollen, men inte mer än 75.000 för att avbryte en match.... (för visst var det det som Hammarby Eller Djurgården fick va?)

  SvaraRadera
 115. Det som är intressant i den här frågan är väl vad förbundet betecknar som politik. Är kritik av förbundet, egna klubbens styrelse eller liknande politik, ja då har vi inte åsiktsfrihet inne på arenorna och det är anmärkningsvärt.
  Är politisk propaganda tillåten i reklamform (själv har jag faktiskt inte noterat någon, men jag tvivlar inte på att det är så) så borde den vara tillåten i gratisformen, dvs flaggor banderoller etc. Angående WM FB etc, så förstår jag att en del vill ha bort dom, men det finns jävligt mycket som folk vill och jag ser inte en enda anledning att ta bort en supporter flagga. Det är viktigt att förstå att börjar det förbjudas flaggor och åsikter på arenorna så har man startat något som kan gå käpprätt åt helvete.

  SvaraRadera
 116. anonym 20:08

  Bra talat.

  SvaraRadera
 117. SvFF är så förbannat pinsamma, okonsekventa och fega! Avgå hela förbundet och inrätta en institution som kontrollerar och bestraffar förbundet!

  SvaraRadera
 118. Blåvitt!!!2009-10-13 21:57

  Frige Lasermannen!

  SvaraRadera
 119. "hylla den som hyllas bör, Jackie arklöv" var godkänd och ansågs inte stötande...

  SvaraRadera
 120. http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.223713-polisen-som-grep-129-frias

  SvaraRadera
 121. Ang, firman och wm regeln är inga politiska eller stötande budskap enligt gt

  SvaraRadera
 122. Visst har Svenska Fotbollförbundet gjort sig till åtlöje, och jag skulle bli mycket förvånad om inte ÖIS frias i nästa instans. Jag utvecklar min ståndpunkt här.

  SvaraRadera
 123. Bra Ulf!
  Åsikten att "politik" inte ska få finnas på arenan är naturligtvis befängd. Antirasism är politik, fair play är politik, att gå in på planen hand i hand med en knatte i motståndarlagets matchställ är politik. Och Dawit Isaak är såklart politik, utan att för den delen vara stötande för någon endaste människa med en fiber humanism i kroppen. (Förvisso har en del personer som saknar just den där fibern humanism gjort sig till känna i detta kommentarsfält. Sålänge ni inte representeras i riksdagen slipper jag tack och lov ta hänsyn till er åsikt...)

  SvaraRadera
 124. Jag anser att förbundet gör rätt i frågan. Budskapet i sig är bra men det hör inte hemma på en fotbollsmatch. Och någonstans måste man dra gränsen. Om man tillåter detta, vad är nästa steg? Jag tror att det är en farlig väg att gå att tillåta en banderoll som denna, helt plötsligt kanske fotbollsarenor blir en plats att framföra sin politiska åsikter på med politiska banderoller i var å vartannat hörn, inte troligt men absolut inte omöjligt. Och ett budskap på en fotbollsarena når fram till många personer. Blanda inte ihop fotboll och politik, snälla.

  SvaraRadera
 125. Relapse - Gränsen kan dras vid medmänsklighet vs. politik. Det är enkelt.

  När svenska lag gör kampanjer för Childhood eller Rosa bandet handlar det också om medmänsklighet. Frågan är om nämnden godkänner en banderoll med bara namnet ”Dawit Isaak”. Då är budskapet istället underförstått. Det är just därför politiska partier kan synas på arenorna – när endast deras namn syns.

  Eller så kan Expressen köpa arenareklam med endast texten Dawit Isaak. Det borde ingå i deras kampanjvilja.

  Fortsätt maila SvFF och säg hur fel de har gjort.

  SvaraRadera
 126. Boysen på VIP-läktaren2009-10-14 10:04

  Va gött det är att väcka känslor ibland! hahahaha! Underbart att se att vi boys berör!

  Ralf, du verkar ha fått en kompis i Franco!

  "Jag heter franco är WM och går på i stort sätt alla blåvitts matcher runt i svea rike."

  Snälla Franco, sluta med det tack!

  Vi ses i baren tjejer!

  Puss på er

  Mvh
  Boysen med de slickade frillorna och Gucci på fötterna!

  SvaraRadera
 127. vip boys>> det finns en belöning på gu, han som pekar ut vem du är. Så ska vi se vem som skrattar sist. DIN FITTA

  SvaraRadera
 128. vip boys>> nu när du kan vara anonym så e du jävligt ball eller inte. Folk har tröttnat på ditt jävla jidder. Du åker ut med huvudet före från gamla så fort vi får reda på vem du är ditt jävla cp..

  SvaraRadera
 129. Boysen på vip är en sketen gaisare som sitter här och hetsar. Lägg inte mer krut på idioten.

  SvaraRadera
 130. "Boysen på VIP"

  Vet inte vad som är roligast, hans jidder i sig eller att "firmagrabbar" jagar han.

  Haha.
  Fan, kamma er!

  SvaraRadera
 131. Göm inte free Tibet, free Kurdistan, free Aung syn kyii (eller vad hon heter)free Willy, free Katie och fan vet allt.

  Jag tycker de också är värda en banderoll!!

  SvaraRadera
 132. Han kan köra upp sitt vipkort långt upp i röven. ADMIN>> kan inte ni lämna ut hans ip adress:: ni får en fet belöning

  SvaraRadera
 133. Vilka av följande banderoller ska då få pryda läktarna i kväll när Sverige spelar mot Albanien?

  "Sverige ut ur Afghanistan!"
  "Ghezali hem till Sverige - nu!"
  "Utrota nyfattigdomen i Sverige!"
  "Stoppa hederskulturen hos invandrarna!"
  "Frige de amerikanska soldaterna som hålls som gisslan av Al-Qaida"
  "Hata Al-Qaida"
  "Stoppa självmordsbombarna NU!"

  Och vem fan ska bestämma var gränsen går?

  SvaraRadera
 134. Boysen på VIP:en2009-10-15 11:05

  Till alla!

  hahaha ja om ni fick reda på vilka vi, the VIP-boys, är så skulle ni bli förvånade...
  Men absolut, lyckas ni identifiera oss så varsågod att försöka slänga ut oss från arenan! Jag säger bara en sak: Lycka till med att spåra oss, som att hitta en nål i en höstack!

  hahahah slänga ut OSS från arenan, hahahahahahaha!

  Puss på er flickor och framför allt puss på dig Ralfan!

  SvaraRadera
 135. The VIP-boys2009-10-15 12:12

  Ett tips i ert letande efter oss, börja utanför Sveriges gränser...

  SvaraRadera
 136. Jag håller på Gais och är sugen på sprit. åhhh heja gais, åhhh heja gais

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.