2009/10/12

Hysén: "Simon Banks krönika hänger i omklädningsrummet på Kamratgården"

INIFRÅN BLÅVITT. Jag kanske är klar för spel till matchen mot Malmö. Så här är det, det känns jättebra men jag vågar inte säga att jag ska spela - för om jag inte kan det så blir det knas mot just alla som vill att jag ska spela. Men det ska mycket till för att jag inte ska försöka, ett försök som blir framför allt för Sella, haha.

Selakovic och jag brukar skoja om att vi får dra ett tungt lass i laget. Vi är väldigt ödmjuka på ett oödmjukt sätt. Nu har vi dragit in Hannes Stiller - mot hans vilja - i den här jargongen. I omklädningsrummet har vi en rätt så fin artikel uppsatt på väggen. Det är en krönika från Aftonbladet som Simon Bank skrev i somras med budskapet att "Blåvitt kan inte ta guld utan Wernbloom - som de har tappat nu".

Jag har hjälpt Simon Bank med att skriva till följande:
"Han visste inte att jag fanns. / H.Stiller"
Förra gången vi vann SM-guld så hade nån tomte från Aftonbladet skrivit att: "Blåvitt, jag tror inte de tar många fler poäng". Då tog vi fem raka segrar och släppte inte in ett enda mål som svar på det. Pang, så blev det GULD.

Alla i föreningen går och läser varje dag att vi inte kan vinna, det tror fan att alla brinner efter det. Men det är väl precis det som Simon Bank ska ha cred för med. Nej, han är faktiskt Sveriges bästa sportkrönikör men den här krönikan suger vi på tills vi vet om han har fel eller inte. Förutom Aftonbladet så läser jag väl endast BaraBen.com, det räcker så. Nej, skämt åt sido så kikar jag i GT, G-P, Fotbollskanalen, Svenskafans, Sportsday och Svenskfotboll.se. Jag läser rätt mycket vanligtvis med men nu när jag varit skadad så är det klart att det blir lite extra av den varan.

Derbyt måste vi ju avhandla. Ja, då hamnar vi där i glädjeruset ja. Fan vad gööött. Vilka är mina minnen från måndagskvällen egentligen? Jag kan ju börja med att säga att jag var "tvungen" att ta en bira en timme före avspark för att lugna ner mig lite grann. Sedan klev jag ner i omklädningsrummet för att peppa gubbarna. Stämningen var perfekt, sådär lagom på något svårbeskrivligt sätt. Efter det så satte jag mig på läktarplats, fy fan för den meningen. Men i alla fall, jag satt och kollade in uppvärmningen och det såg bra ut. Allt var på en bra nivå.

När matchen sedan börjar blir det svårt att urskilja en bra halvlek från en dålig. Jag är ju så jävla MED i det som händer hela tiden. Men när Sella gjorde 1-0, fy fan vad gött. I halvtid var det whiskeyröst på Hysén, men det värmde jävligt gött att höra jublet när man dök upp i "Bebbens hörna". När det sedan blev 1-1 var det deppigt ett tag. Det kändes som Gais fick ett rätt bra tryck på oss efter målet innan det vände och vi tog över taktpinnen.

Jakob var riktigt bra, som jag alltid har sagt här på bloggen. Han kommer bli ännu bättre och nu visade han verkligen sina kvalitéer. Men så var ju även Dime rätt så hygglig i deras mål, men det är ju inte konstigt med tanke på att han kommer från Lundby IF.

När 90 minuter hade gått så tänkte jag "okej, vi e tre poäng efter Solna, det är okej ändå". Men då hände det. Målet. Efter det är det ett enda stort glädjerus. Först trodde jag inte att det var sant. Det där är ju ett sånt scenario man snackar om men som sällan faktiskt inträffar. När Sella kastade sig fram och offrade sitt lår för tre poäng så fick jag totalfnatt. Jag var på väg in på plan med en gång men som tur är var en av vakterna vaken och tog ett löpsteg mot mig så jag stannade innan jag kom in. Men sedan efter slutsignalen fanns det inget som hade kunde stoppat mig. Jag var inne på plan och kramade om alla jag kunde. Efter firandet där ute, var vi alla i omklädningsrummet, styrelsen och annat folk kom in och så hurrade vi för segern. Det brukar Sella alltid sköta, men han var inte där av någon anledning (läs media och tv).

Så vi hurrade två gånger, en utan och en med Selakovic och det var nog första gången vi gjorde det.

Levande Sittplats skall ha full cred för att dom dränker motståndarnas sånger. Fiskarna försökte senast med sina konstiga tutor och det var väl rätt smart faktiskt. Men, de tog ju slut innan lagen hann komma in och det var ju så jävla roligt, för när lagen kom in fanns det ingen luft kvar i deras tutor, hahaha. Sedan kom 2-1. De hade sju raka utan förlust före derbyt, men sedan kom storebror och tog ner dem på jorden igen.

På träningen i fredags skulle jag köra uppvärmningen och sen rehabträning. Men jag tjôtade till mig att jag skulle få vara med på en avslutsövning i slutet av träningen. Jonas Hellberg ville inte veta av det men efter lite extra tjatande så fick jag vara med ändå. Det gick bra och det sista som hände var att Rehn säger: "Jag vill se ett bra anfall eller ett fint mål avsluta hela övningen". Naturligtvis får jag då en bissachans direkt efteråt, hoppar upp och försöker - men jag missar helt. Hellberg var inte speciellt glad...

En annan grej som händer i mitt liv är att min son älskar sin morfar och farfar. Nu har han lärt sig att säga "mofa", typ 5 000 gånger om dagen. Varje gång farfar eller gammelfarfar är med i leken så är det bara ett stort skratt från Lucas sida.

Till sist vill jag uppmana våra fans att tänka efter när de kastar skit på sina egna spelare. Alla har rätt att tycka vad de vill och jag skulle aldrig säga mot det. Men när en del av våra egna fans börjar ge sig på våra spelare - som inte förtjänar det - då måste jag säga ifrån.

Jag läser på olika forum, precis som många spelare gör. Det jag får läsa på vissa ställen, om våra egna killar, är enbart hemskt. Jag menar inte att folk inte ska få skriva vad de vill om vårt lag, men efterlyser att dessa forumdebattörer ska tänka ett steg längre. Tänk på att vissa spelare läser det som skrivs och framför allt de unga killarna påverkas väldigt mycket av det hela. Våra unga spelare tar åt sig mycket mer än ni tror, tänk på det nästa gång ni känner att ni "bara måste skriva av er".

Jag vill citera en Djurgårdsramsa: "Vi é Blåvitt vi är mkt bättre".

Alla ni som trodde att det var över i 92:a minuten senast, det är okej. Jag trodde också det. Men nu är vi med i GULD-racet. Jag har ett meddelande till alla änglar: Det är ju trots allt så att AIK har fler poäng än oss, de har släppt in färre mål än oss, de har "bättre" spelschema än oss. Och det måste ju vara så att AIK är bättre än oss, de slog ju oss på Råsunda, ja det gjorde de. Undertecknad missade en straff. AIK har fördel överallt.

MEN. VI HAR HEMMAPLAN.
SNART SKINER POSEIDON.
TOBBE É KLAR.

Med kamratliga hälsningar

76 kommentarer:

  1. TOBIAS HYSEN <3

    SvaraRadera
  2. Jämför Hankins krönika och Hyséns blogginlägg. De verkar inspireras av varann...?

    SvaraRadera
  3. haha tobbe och hankins hyllar jakob på samma dag på baraben, vad kommer härnäst, mild talar ut om kärleken till trollhättesonen?

    SvaraRadera
  4. Bra Tobbe. Lyssna alla som kastar skit på egna spelare. De håller fan inte. En för alla - alla för blåvitt!!

    Vi har den tryupp vi har, knappt det - å då gäller det fan stöttning hela vägen in i kaklet.

    Köp Köp Köp biljett till halmstadmatchen å gör det NU!!

    Forza blåvitt

    SvaraRadera
  5. MOT 19:E - MOT 19:E - MOT 19:E (och 6:E)

    SvaraRadera
  6. fan vad grym du är tobbe! mer sånt här!

    SvaraRadera
  7. hajsen- in you we trust

    //stolt ängel

    SvaraRadera
  8. baraben är fan så jävla bäst.

    SvaraRadera
  9. tobias hysén = kärlek, det räcker att skriva !

    SvaraRadera
  10. Ghettoheed overlordZ2009-10-12 17:19

    @ Tobias Hysén:
    Du får tänka på att baraben och andra sidor på nätet är öppna, det vill säga att vem som helst kan utge sig för att vara "Torbjörn Nilsson" eller "Blåvit", när det i själva verket är en råtta eller gaysare.

    SvaraRadera
  11. TOBBE ÄR KLAR!!!

    SvaraRadera
  12. Bra skrivet Tobbe (som vanligt).En fråga bara. Är du välhängd ?

    //Mattias

    SvaraRadera
  13. ... väl rutet Tobbe!

    SvaraRadera
  14. så jävla bra skrivet! mer sånt här.

    Älska Tobbe
    Älska Blåvitt
    SM-Guld 2009, Ja tack!

    SvaraRadera
  15. Fan vad taggad man blir! ÄLSKA TOBBE! ÄLSKA BLÅVITT! SNART SKINER POSEIDON!!!

    SvaraRadera
  16. "MEN. VI HAR HEMMAPLAN.
    SNART SKINER POSEIDON.
    TOBBE É KLAR."

    Fan, vilken klockren avslutning!!!

    SvaraRadera
  17. Hahaha fan vad härligt att läsa Tobbe!

    Blåvitts fans är väldigt kritiska till nästan allting, även jag själv. Men ni lyckas alltid överbevisa oss och ni vet att bakom all kritik så vet ni att vi alltid står bakom och stöttar er!

    Oavsett om det blir guld eller inte har ni gjort en helt makalös säsong grabbar.

    Men när man tänker på att det är AIK som kommer ta guldet istället för oss så känns det värt att ta i en extra växel och köra för kung och fosterland.

    Framåt blåvitt!

    SvaraRadera
  18. Fan du e köng Tobbe älskar dig

    SvaraRadera
  19. Sjunger Djurgårn att Blåvitt är mkt bättre? ;-)

    Klart man får såga en spelare som inte presterar det som krävs. Kan inte hålla på och gullas med dem bara för att de är unga.

    Väljer man att efter en dålig insats gå in på forum där det egna laget diskuteras får man la vara beredd på att läsa negativa saker om sig själv?!

    Nä, tål man inte kritik så får man nog hålla sig borta från forumen.

    SvaraRadera
  20. Underbar avslutning! FYFAN VAD GÖTT DET EEE

    SvaraRadera
  21. Tobbe, du é fan bäst!


    KÄMPA FÖR KUNG och FOSTERSTAD!!!

    SvaraRadera
  22. Ghettoheed overlordZ/ Han syftar snarare på Alltid Blåvitts forum där regisrerade "blåvita" användare systematiskt sitter och kastar skit på våra egna spelare varje gång vi inte vinner med 6-0...

    SvaraRadera
  23. Känn va gött.

    SvaraRadera
  24. Guldet det ska hem te göteborg!!!!!!!!

    HYYSSSÈEEN HHHHYSSSEEEEEN!!!!TOOBIIIAAAASSS HYSSSEEEENNNN!!!!

    SvaraRadera
  25. Så jävla underbart Tobbe! <3

    SvaraRadera
  26. Man måste nog tåla lite kritik, för när man sedan kommer till någon av de större ligorna. Då märker man att livet i Allsvenskan var ganska enkelt i jämnförelse. Kan väll dock hålla med om att Dalex och J.J fått lite väl mycket skit. / P

    SvaraRadera
  27. Môcke, môcke bra, Tobbe.

    SvaraRadera
  28. P 17:52/ Det är rätt stor skillnad på "att tåla lite kritik" och få höra att man är oduglig av sina egna efter varje match...

    SvaraRadera
  29. Hysen Hysen Tobias Hysen! Krossa Mff nu!!!

    SvaraRadera
  30. Chacke Oslo2009-10-12 18:30

    Har nu läst både Hankins o Tobbes inlägg och sitter och funderar lite...
    Visst har dom som tycker om att kasta skit på sina egna spelare rätt i att det är yttrandefrihet osv.. Men det dom inte tänker på är att dessa spelare inte kommit till vår klubb för att dom själva vill... Först och främst måste Håkan Mild och company VILJA ha honom i vår förening för att dom tror på vederbörande. Så alla som tycker att Jacob o Dalex o Sana är sämre än ett lik så borde ni oxå tycka att Håkan o CO är usla på att hitta talanger.. Kom ihåg oxå att Håkan ville själv förlänga jjs kontrakt med 3 år till..
    Jag litar till 200% på Milds förmåga att välja sina spelare i landet o i vår akademi.. Sen om en spelare inte lyckas är en helt annan sak men som sagt.. Du Camus som tydligen vill skicka JJ åt skogen borde ju oxå kräva Milds avgång.
    Alla borde stå enade.. För fortfarande gäller la En för alla..Alla för blåvitt!

    SvaraRadera
  31. Mathias 17.41, wtf? E du gay?

    SvaraRadera
  32. Bra skrivet tobbe mer blogginlägg!

    Håller med om saken att för många kastar skit på spelarna inte ok!!!

    SvaraRadera
  33. Fantastiskt. Tobbe är en av oss och får oss att känna att vi är en av dom.

    SvaraRadera
  34. Haha, vad hade hänt om tobbe rusat in, efter målet?

    Böter för klubben då eller?

    ;D

    SvaraRadera
  35. Gött att vi har dig Tobbe. Hälsa Bärken att han är sveriges messi. Det är det JAG kallar honom iaf.

    SvaraRadera
  36. flaggviftarn2009-10-12 19:07

    Väl sagt Dieter! Tänkte samma tanke.

    ÄLSKA GÖTEBORG!

    SvaraRadera
  37. [Här är det tänkt att vi debatterar fotboll, Tobbes inlägg och Blåvittrelaterade saker. Inte konspirationsteorier, tack. Puss /Saxen.]

    SvaraRadera
  38. Mycket välskrivit Tobbe! Särskilt när du nämner att LS gör sitt yttersta för att dämpa motståndarklacken.

    Några roliga och minnesvärda tillfällen hittills på LS har väl varit:
    - rosa tjockis (mot malmö)
    - målet i 93:e, folk flög åt alla håll o kanter ( mot gais)
    - sexleksakstifot (mot ellos)
    - hjalmar (mot kalmar)
    - första dan på "jobbet" (dif)
    - N1 mot N2, "vi ses i baren" (kommer inte ihåg vilken match, men bortalaget hade ingen klack att häckla)

    Det var de första jag kom att tänka på...

    Det där någon skrev om Bärkroth, helt rätt. Han borde väl kallas för Bässi helt enkelt....

    SvaraRadera
  39. Mycket trevligt inlägg! Mer inlägg från Hysén efterfrågas :)

    SvaraRadera
  40. Tycker det är otroligt gött å läsa inläggen som Tobbe lägger in. Man får läsa om saker utifrån en spelare i laget vi älskar synvinkel. Kanske mer än ett inlägg per halvår skulle sitta dint ;). Framför allt = Kämpa, för guldet ska hem till Göteborg!

    SvaraRadera
  41. måste bara säga att du är bäst! det är jättekul att läsa dina texter.

    håller verkligen med dig om att inte klaga på våra spelare! jag vet själv hur det är att höra folk klaga på att man gjort något dåligt.

    ha de bra:)

    SvaraRadera
  42. Efter detta ser jag redan rubriken i sportblaskan imorgon

    "FYLLE SKANDALEN SOM SKAKAR IFK GÖTEBORG - SKADADE TOBIAS HYSÉN FULL PÅ DERBYT. TOBBE: JAG DRACK BIRA FÖR ATT HÅLLA MIG LUGN

    SvaraRadera
  43. Bra bloggat Tobbe, jäkligt roligt de där med Banks krönika o Stiller. Fyndigt:) Jo,finns en del rötägg på läktarn tyvärr. Men har man inte spelat fotboll själv så hoppar det grodor ur munnen ibland på de ovetande,men de är änglar de oxå:) Lycka till nu med rehaben. Andreas

    SvaraRadera
  44. Kör för guldet nu Tobbe. Bara ös!

    SvaraRadera
  45. Tobbe jag älskar dig!

    SvaraRadera
  46. Lustigt, den där krönikan klippte jag också ut, vek ihop den och la den plånkan. Dä ligger den forfarande, ibland tar jag fram den och läser med stort leende. Ska kopiera och förstoraupp sen sätta upp på väggen på jobbet. Tobbe rockar!!!

    SvaraRadera
  47. Favorit i repris, fast i år:

    "Är det du som skall ta en bärs med Tobiäs?"

    SvaraRadera
  48. JJ har många bra sidor! Mkt bra speluppfattning o bra teknik. Får han bara upp sin speed så kan han bli riktigt bra!

    Är man 19 år är det väldigt lätt att ta åt sig för mkt av andras åsikter.
    Stå på dig Jakob o du kommer att lyckas.

    SvaraRadera
  49. Gôtt är det, Tobbe!

    EN FÖR ALLA - ALLA FÖR BLÅVITT!

    SvaraRadera
  50. Jag rös av det här TOBBE! Guldet ska glimma i Göteborg

    SvaraRadera
  51. Härligt Tobbe men en sak bara, nästa gång du är skadad och tränarna känner för att spela Bärken på topp, kan du inte be dem be dina lagkompisar att spela bollen på marken då så killen får visa hur bra han är? Jag menar när du säger att han är snabb då är han fan snabb! Sen har han ju väldigt fin teknik till snabbheten också.

    SvaraRadera
  52. Bra skrivit Tobbe. Tar åt mig lite av kritiken då jag fått ut mig lite agg mot Bärkroth. Har varit lite hård där men självklart som du säger. De´unga grabbarna kommer med tiden. Jag var lite förbannad för stunden.....
    Mot SM-Guld

    SvaraRadera
  53. Du måste skämta! Denna läsning är inte av denna värld - helt magisk! Jag vill tacka dig Tobbe. Finns nog inget lag i allsvenskan som är så här bortskämda med spelare som brinner för klubben och får så fina rapporter om vad som händer och framför allt vad spelarna tycker och känner. Guldet ska hem!

    Tack!

    Mvh Rick

    SvaraRadera
  54. Ah vad trevlig läsning. Älskar detta. Läser hela texten med ett stort leende på läpparna. Tack Tobbe. Hoppas höra från dig igen snart. Blåvita hälsningar Leo

    SvaraRadera
  55. Nyligen hemkommen från jobbet, sett fram emot att hälla upp ett glas cola och läsa denna krönika sen jag steg upp idag.
    Otroligt uppskattat.
    Fattar inte varför folk ser på JJ som något offer. Han är OTROLIGT duktig. Han kan nog ta kritik, men han förtjänar den inte. Tror personligen han går en lysande framtid till mötes och förstår inte riktigt snacket om att han inte skulle hålla..

    Tack Tobbe, Tack baraben.
    Nu är det dags att kolla in veckans nya Eurotalk. Första gången på länge som jag med glädje kan konstatera att det "äntligen är måndag", tack tobbe och BB för det ;)

    SvaraRadera
  56. Bra Skrivet Hysen men bara en rättning , Dime är inte från Lundby IF utan kommer ursprungligen från Rannebergens IF ( Angered ). Får inte glömma att små klubbarna skall ha lite cred med att dom vaska fram rätt hyfsad målvakt. Vi Spelade tillsammans innan han gick till Lundby sen till Bajs (det var då han blev kass ) och jag gick ju självklart till IFK. Krossa Gnaget !

    SvaraRadera
  57. Själv hatar jag kommentarer att låna ut JJ till Qviding.

    Tänk själv, låna ut den som skrev det till Qvidings klack i stället för Blåvitts.

    SvaraRadera
  58. Härligt att du är på G igen, Tobbe !!
    Matchen mot Malmö blir en tuff uppgift där försvarsspelet måste fungera till 100 %. Sen räcker det att någon ( Tobbe ? ) sätter en balja av alla målchanser som dyker upp.
    Det är riktigt kul att vara blåvit supporter just nu.

    /Figo

    SvaraRadera
  59. Nu sitter Simon Bank och gottar sig åt att hans artikel berör spelare på elitnivå. Skit i honom och alla andra journalister. Deras ord är inte mer värda än en skribents på t.ex. Baraben. Bara för att de skriver för en stor tidning behöver de inte kunna något om fotboll.

    SvaraRadera
  60. Tobbe e´ klar!

    SvaraRadera
  61. Ska bli en intressant avslutning på detta års allsvenska. Om Blåvitt tar SM-guld i år ska de fan i mig ha Bragdguldet också. Med de spelartapp och skador som vi haft i år ska det inte vara möjligt. Omöjligt....nä...inte för blåvitt.

    Det 19:e kommer nog om ca 20 dagar, men det är inget jag förväntar mig. Ni har gjort det så jävla bra ändå!

    FORZA BLÅVITT!

    SvaraRadera
  62. Tobbe syftar självklart på Hankins när det gäller att spy galla över egna lagets spelare.
    Kungen av att dissa egna spelare är ,och har alltid varit, Hankins. Därför ser jag den senaste krönikan från honom som ett misstag och felsteg.
    Gör om gör rätt, häng ut dom jävlarna om dom så mycket som funderar på att slå en felpass.

    Vänliga hälsningar,
    Evert Fröjdh

    SvaraRadera
  63. Man ryser - så jävla bra Tobbe!
    Vi är Blåvitt - Bäst i Sverige!

    SvaraRadera
  64. Sicken go text av Tåbben!

    De e la klart att vi ska bära fram laget i alla lägen å se till att vi gemmensammt vinner hela grejen!
    Fy fan för de som inte stöttar och hejar på blåvitta laget!! En för alla å alla för enn!

    PS. Men Hjalmar Jonsson är, trots Ellos-målet, fan inte bra alltså.

    SvaraRadera
  65. Bra skrivet om att vi inte ska hålla på och ösa galla över vissa spelare som ju gör sitt bästa och oftast är de inte alls så dåliga av den kritik som vissa riktar mot dem, jag tänker speciellt på Jakob som ju både 07 och 08 gjorde kanonmatcher, och inte minst senast visade han vilken bra spelare han är, jag har alltid hyst tilltro till hans kapacitet och tror att han kommer bli en dominerande spelare i allsvenskan, ordinarie kanske redan nästa år, det ända som jag kan tycka han saknar är snabbhet, men se på Stiller som är ännu långsammare, han klarar jus sig utmärkt med sitt slit, spelsinne och inställning. Nej vi får försöka att ha tålamod med de unga killarna i laget.

    SvaraRadera
  66. Älskar fan Hysén! Go grabb helt enkelt! Keep up the good work Tobbe.

    SvaraRadera
  67. Sicket inlägg! Man blir torrögd. Mot GULDET!

    SvaraRadera
  68. Å vad jag längtar tills vi vinner VM-guld md Blåvitt. Vi är så bra, gör aldrig en dålig match.

    SvaraRadera
  69. GOTJO sa...
    Favorit i repris, fast i år:

    "Är det du som skall ta en bärs med Tobiäs?"

    Eller en bäss med Bässi

    SvaraRadera
  70. BRA SKRIVET HAJSEN ! <3

    SvaraRadera
  71. AIK tog guldet, så jävla rättvist!!!2009-11-02 19:11

    Stolpfusk, hets, mynt, tur med domarna och tomma ord räckte inte!

    AIK, Sveriges Stolthet Vann helt jävla rättvisT!!!!

    SvaraRadera
  72. TACK FÖR IÅR!
    Vill inte att du flyttar från gbg och ifk :( gör inte det snälla!
    du behövs!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.