2009/10/01

Poängavdrag det enda rätta!

GAIS har använt sig av spelare som inte haft tillstånd att spela för klubben och ska naturligtvis straffas för detta, poängavdrag borde vara det enda rätta då man klart och tydligt säger:” - Det var Wanderson själv som upptäckte det när han tittade i passet. Han kontaktade en av våra ledare och tillsammans skickade de in en ny ansökan, säger klubbdirektör Sebastian Arby, som menar att det inte varit någon medveteten handling.” (Sportsday.se) Men då undrar jag varför man lät Wanderson spela matcherna efter det man skickat in ansökan om arbetstillstånd, man visste ju i det läget att Wanderson INTE hade några papper och då heller inget tillstånd att spela, retroaktiva arbetstillstånd verkar ju allt annat än förnuftigt! Kittlande tanke är att låta de börja med minus poäng nästa säsong..Vad tycker du?

41 kommentarer:

  1. Absolut! Poängavdrag det enda riktiga!

    SvaraRadera
  2. haha du som skrivt detta verkar inte ha koll på någonting av vad som har hänt. Nejdu läs på tack!

    SvaraRadera
  3. Lite så...

    För om ansökan godkänns så räknas det från det att ansökan skickades in...

    ...men vem vet hur SvFF ser på det...inte ens de själva antar jag!

    SvaraRadera
  4. "För om ansökan godkänns så räknas det från det att ansökan skickades in..."

    Hmm, är då ok att chansa med spelare som man ansökt tillstånd för?
    Om ansökan avslås så ska Allsvenskan räknas om då lr? Kan bli en situation där vi får räkna om Allsvenskan 3-4 ggr..

    SvaraRadera
  5. Böter på Gajs, bortagna poäng för Gajs, däremot skall inte motståndarna i de berörda matcherna tilldömmas segern. Kanske även stänga av Wanderson i några matcher. Ta bort wanderssons mål i skytteligan.

    På det sättet straffar man gajs utan att röra om speciellt mycket i allsvenskan. Det är ju knappast något lag förutom gajs som blir sura på om de blir av med poäng.
    Bötern är inte helt viktig, men jag ser gärna hårda böter på gajs för att jag ogillar dem.

    Wanderson bör även få något personligt straff, han leder skytteligan pga en massa mål i matcher som han inte skulle ha spelat, och han har spelat en massa matcher han inte skulle ha spelat.

    Man ska även komma ihåg att Öjs blev straffade för en sån här sak 2004. Man hade änvänt en spelare utan arbetstillstånd mot sundsvall, en match som slutade 1-1. Efter allsvenskan var slut tilldömdes Sundsvall segern med 3-0. Dock så påverkade detta beslutet inte den allsvenska tabellen något nämnvart. Sundsvall gick från 10:e till 8:e har jag för mig och Öjs blev kvar på kval. Det som gör frågan så kännslig den här gången är att om gajs motståndare får en massa poäng så rör det om den allsvenska tabellen rejälv, både i topstriden och bottenstriden.

    SvaraRadera
  6. Det finns inte en chans att ansökan skulle avslås då snubben anses behövas i Sverige och dessutom tidigare blivit beviljad arbetstillstånd.

    Så ja. Jag hade chansat. Vem skulle annars göra mål.

    SvaraRadera
  7. Bojkotta GAIS!

    SvaraRadera
  8. Alla anonyma:
    Detta handlar inte i botten om något fusk utan att Gais glömt skicka papper.

    Samma sak skulle hända med Freddie i USA eller någon annan som spelar utanför EU om klubbarna inte sköter det administrativa.

    Oerhört klantigt av Gais. Men vafan. Det ska inte inverka på det sportsliga. Böter skulle jag kunna tänka mig. Inga poängavdrag och straffa för guds skull inte Wanderson.

    SvaraRadera
  9. Haha man märker ganska snabbt vilka som är Gaysare, anonym 21.03 gaygaygaygaaaaay

    Självklart skall fusk bestraffas. Och man kan knappast fuska mycket mer än att spela med en spelare som inte får spela.

    Självklart ska gaysfusket bestraffas, annars öppnar SVFF upp för en väldigt väldigt egen tolkning av dessa regler gällande uppehållstillstånd osv, och det kommer bli svårt för dom att någonsin döma någon för detta i framtiden.

    Och dom Gaysare som säger "men buhu, det var ju bara ett misstag" - Javisst, ett misstag, ett amatörmisstag, och vill man spela i allsvenskan så ska man inte kunna göra såna misstag. Då är man inte värd att spela i allsvenskan. Amatörförening = amatörserie.

    Egentligen borde det enda straffet vara tvångsnedflyttning, men dock tycker jag att dom kan få en chans till, trots allt, är man efterbliven så är man.

    Ta tillbaka dom tillfuskade poängen och ge dom till rätt lag, sen ger man GAYS ett kännbart böterstraff. Klarar dom sig, så klarar dom säger, gör dom det inte, så gråter nog varken jag eller allsvenskan blod. Så här går det när vi låter alkisar lira i högstadivisionen, inte konstigt att vi aldrig kommer nånstans i europa...

    SvaraRadera
  10. Blowit som gärna pratar historia annars tycks ha lätt att glömma sin egen mygelhistoria. För kom fan inte och säg att ni kom undan Sella-affären på ett mycket lättvindigt kryphål/teknikalitetssätt. Smal minds think alike.

    Där var ni glada över något som var långt värre än detta.

    SvaraRadera
  11. Hade jag varit öjsare, gud förbjude så skulle jag få spader när dom själva sköter papperen med att ställa av ord. målvakt för att släppa in en gröngöling med storstryk som följd. Skall dom får skit när dom sköter det riktigt medan skinnvästarna skall komma undan? Nä f-n, hoppas man slipper det här j-a dravlet och det tröttsamma tjötet om skattekulor o målstolpar. Är inte detta fusk så är det fritt fram med baloobasimporter o efterhand söka arbetstillstånd om dom visar sig ok.

    SvaraRadera
  12. Nu kan vi väl släppa den grejen och lägga all energi på att ge (mesta)västarna en riktig överkörning på måndag. De västar som har så pass sinnesnärvaro att fatta var de befinner sig kommer bli mäkta imponerade över vilket tryck som går att skapa på GU.

    Så, välkomna till vår arena på måndag era västsluskar!

    SvaraRadera
  13. som någon sa: ORKA!

    SvaraRadera
  14. 21.46:

    Ajabaja. Nu är det gajs som bajsat utanför, nu är det er vi pratar om.

    SvaraRadera
  15. Tycker det är rätt fjantigt att de får poängavdrag, vem bryr sig egentligen om spelaren hade tillstånd att uppehålla sig/jobba i sverige. Tycker bara det är fjantigt egentligen. Det ska handla om fotboll, inte papperarbete.

    SvaraRadera
  16. minuspoäng nästa säsong verkar ju bara löjligt, lag kan åka ur iår pga detta. inte för jag bryr mig om de lagen, ser ju hellre fler Gbg-lag än sthlms-"lag", men rätt ska ju endå vara rätt. /LB

    SvaraRadera
  17. Så länge Blåvitt inte drabbas så skiter jag i vilket.

    SvaraRadera
  18. Känns jävligt löjligt, inte för jag gillar Gais men ändå, spelere som spelare. Känns inte som det spelar roll liksom. Det är ju lite mindre fel i administrationen som gjorts. Löjligt med anmälan mm, helt uppförstorat av media på samma sätt som Kung Kim och stolpen.

    SvaraRadera
  19. Löjligt, skitsak! Precis som när Kim flyttade stolparna på Eyravallen!

    SvaraRadera
  20. Svensk lag är rätt klar numera. Vilken utlänning som helst vfår arbetstillstånd i Sverige från i år om de kan visa att de har ett arbete. Jag gillar inte GAIS men vafan.. Kan svenska staten acceptera hans inbetalda skatt dessa få veckor så kan han fanimig spela i allsvenskan också. Att han skulle bli nekad tillstånd finns ju inte ens på kartan.

    SvaraRadera
  21. dom kan gaisa hur mycket dom vill....dom får spö på måndag ändå!

    SvaraRadera
  22. Underbart med er bitterhet, det leder åt en reprimand i form av böter troligtvis. Inget mer är nog direkt att vänta..

    Vi får se på måndag vilka som står starkast, är det nån gång vi kan slå blåvitt då är det nu.. men i derby kan allt hända

    SvaraRadera
  23. Poängavdraget skiter jag i, ge mig bara en tillfällig avstängning på Wanderbög.

    SvaraRadera
  24. Stäng av wanderson resten av säsongen och ge GAIS 500 000 i böter.

    SvaraRadera
  25. MAn kan ju undra hur folk tänker när dom säger att det är en skitsak. LAGEN är alltså en skitsak, i detta fall så är det Utlänningslagen som man kan skita i. Kan man skita i andra lagar också? Visst man är oskyldig tills någon bevisat motsatsen osv men dom har ju erkännt att han saknat tillstånd mellan datum x och datum y...

    SvaraRadera
  26. Det var i alla fall inget så flagrant fusk som Stolp-Kim gjorde sig skyldig till...

    SvaraRadera
  27. 2/10/09 09:42, är du redan på dricken?

    SvaraRadera
  28. Alltså, reglerna är glasklara. Gais kommer inte bestraffas. Sedan kan man debattera om det är rätt med en preskriptionstid på ynka 14 dagar i sådana här ganska allvarliga och svårupptäckta fall, men rent sportsligt finns det ju en klar poäng även med den regeln.

    För Gais, och kanske även vår blåvita del, är det ren och skär jävla tur att ingen kom på det här för fem dagar sedan. Då hade matchen mot Elfsborg blivit aktuell och då den spelades innan arbetsansökan lämnades in 17 september hade straff och antagligen poängavdrag blivit aktuellt. Elfsborg hade då kunnat passera oss i tabellen.

    SvaraRadera
  29. skulle aldrig falla mig in att gå in på ett tex. gais eller aik forum har inget intresse i det liksom..men här kryllar det av gaisare å gnagare..unerligt!? avund?

    SvaraRadera
  30. Anonym 2/10/09 11:03

    Anledningen är att man får ett gott skratt varje gång man är här. Nu skrattar jag åt dig till exempel !

    Gaisarn-Majorna

    SvaraRadera
  31. Det irriterar mig att vi i IFE inta utnyttjar regelverkens gråzoner på samma proaktiva och framgångsrika sätt som ni sillar och västar gör.

    Varför denna naiva Åshöjden-inställning från vår klubbledning? Hallå, vakna Andréasson o Co och se till att tillskansa även oss gulsvarta lite (o)hederliga förmåner!

    SvaraRadera
  32. Varför kommer inget svar angående Kim? Beslutet skulle väl kommit igår?

    SvaraRadera
  33. Detta var ett ärligt misstag, medan våra spelare fuskar medvetet (om än bara för att "alla andra gör det", men det gör det inte mer OK). Tycker att "Ludovic" med flera bara ska hålla snattran.

    Varför skall det vara likställigt att idag vara supporter och vara helt utan självdistans och självkritik? Det är en sak att en råtta är det, men en Blåvit?

    (Skall bli intressant att se hur länge det här inlägget får ligga kvar).

    SvaraRadera
  34. Anonym
    2/10/09 13:00

    Håller med dig, den här enögdheten tar löjeväckande former ibland.
    Skall väl för f-n kunna gå att se händelser på ett objektivt vis även om det nu är "värsta" lokala rivalen som tabbat sig.
    Vi är BlåVitt bäst i sverige, vi skall hetsa men inte ägna oss åt skitsnack !!
    Over and out !!

    SvaraRadera
  35. pinsamma gråvitare, stolpflyttar och skattefusk ..tss.. och ni skall snacka om poängavdrag och straff? HEJA AIK !!!!!!!

    SvaraRadera
  36. ett rimligt straff hade varit om Blåvitt hade blivit tilldömda 6 extra poäng! Varför? Varför inte???

    SvaraRadera
  37. Självklart skall dom böta och få poängavdrag! Jävla fuskare!!!!
    Det är ju upprörande att man inte kan lita på folk längre!
    Fusk skall göras stilenligt med stolpförflyttning och skatteplanering........

    /Blåvittfan

    SvaraRadera
  38. En rökt makrill...är det Wanderson eller ;)

    SvaraRadera
  39. Löjligt.

    Hade han spelat utan licens hade det varit en fråga för svff, och bestraffningsbart.

    Om någon har problem med att han vistas olagligt i sverige får de väl polisanmäla honom? Det har ju inget med fotboll att göra.

    SvaraRadera
  40. Korkad är du. Visum/uppehållstillstånd gäller alltid från det datum det skickats in. Ärke nöt!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.