2009/10/12

Hankins krönika: Den bortglömda blåvita hjälten

KRÖNIKA. Det är så enkelt att klaga. Att slänga ur sig glåpord och vara negativ. Där krävs ingen ansträngning, bara bitterhet. Konsten att se glaset som halvfullt, att välja positivism som ens fokus och lyfta fram det goda är däremot rätt så svårt. Där krävs prestigelöshet.

I IFK Göteborg är kraven skyhöga. Spelarna utsätts för en press som nästan är omänsklig. Varje litet fel granskas noggrant under lupp och väcker ganska ofta fansens vrede. Därför är det så otroligt skönt att öppet berätta för er att jag fullkomligen älskar fotbollsspelaren Jakob Johansson.

Jag stod och diskuterade fenomenet läsarreaktioner med en kollega i fikarummet. Vi snackade om alla många mejl som trillar in när vi skrivit om något kontroversiellt ämne, mejl från arga, bittra, ilskna, frustrerade och även rent hatiska människor. Men då och då kommer ett mejl som endast fokuserar på positiva saker. Som väljer att uttrycka sin uppskattning med det vi gjort. Det är i de stunderna som allt blir värt det, som kontakten med publiken, läsarna, väcks till liv.

Det här är mitt läsarmejl till Jakob Johansson.
"Observera nummer 15 Jakob Johansson. Tillbaks i startelvan sedan slutet av juni, 19 år gammal kommer han bli en nyckelspelare för Blåvitt i derbyt."
- Lasse Granqvist i Canal+ inför IFK Göteborg- Gais.

Oj vad rätt han fick. Eftersom Stefan Selakovic gjorde två mål, varav ett direkt matchavgörande så riktades mediernas och supportrarnas fokus naturligtvis mot serben från Halland. Men i bakgrunden fanns det ytterligare en derbyhjälte som klev in från kylan i frysboxen till hetluften i derbyt som om han aldrig gjort något annat.

Han får inte handla på Systembolaget, än. Om nio månader slipper Håkan Mild köpa ut åt honom. Men på fotbollsplanen är han redan mycket närmare sin sportchef än de flesta ger honom cred för, med all säkerhet han själv med.

I 28:e matchminuten låg Jakob Johansson i en typisk Wernbloom-roll mitt i straffområdet. Ja, låg och låg, han hade löpt in raka vägen från sin roll på innermittfältet. Där högg han som en kobra på två returer från Stefan Selakovic skott och satte därmed an tonen till det avslutsmässiga övertag som Blåvitt successivt tog sig mot motståndaren, Gais.

I 34:e matchminuten spelade Thomas Olsson ut bollen till Sella, som gjorde sin gubbe, fick till ett inlägg med vänstern som gick rätt högt upp och där dök Jakob upp igen. Den här gången med en svår nick som gick över, men som fortsatte att bygga upp den offensiva press och känsla av övertag som till slut ledde till 1-0 målet, två minuter senare.

I 70:e minuten gör Selakovic bort en Gaisare i straffområdet, löper ner mot kortsidelinjen och skickar in en passning, en riktig "kompispass", så att säga. Lyran kommer i full fart, drygt 120-140 centimeter upp i luften, in mot mitten av straffområdet. Här har Jakob Johansson åter löpt in från positionen på centrala mittfältet och drar till med ett volleyskott i ett läge där även Zlatan Ibrahimovic hade fått problem att träffa bollen.
"Jag är chockad att en svensk spelare lyckas träffa den där bollen. Att han dessutom får den på mål och nästan i mål är ju smått otroligt."
- Blåvit supporter på The Harcourt Arms i London.

Jag håller med. Dime Jankulovski gör i det läget matchens bästa målvaktsparad och stjäl ett magiskt mål från duon Selakovic/Johansson. Men Jakob fortsatte att skugga Selakovic i rollen som "matchens man". På ett förhållandevis anonymt, men ändå imponerande vis.

I 73:e minuten vinner Thomas Olsson boll på mittfältet, löper fram på offensiv planhalva och serverar Jakob Johansson som stormar fram till höger. Jakob stiger in med boll i straffområdet och skickar in en hård boll lågt mot centrala straffområdet där Stiller löper in. Bollen tar på en Gais-back, studsar rakt ut och ger "TO" ett jätteläge att göra mål. Calem Angus får dock en häl på bollen, som är på väg mot öppet mål, och räddar Gais från att hamna i underläge.

Matchklockan har hunnit upp till 92:57 när han nickar in bollen mot Gais mål. Gustav Svensson har skickat in en lyra i straffområdet som Jakob går upp på, vinner nickduellen och sänder in en chansartad passning mot framstörtande Stefan Selakovic, som hinner dit och avgör med ett makalöst derbymål i slutsekunden. Den stora hjälten är naturligtvis Stefan Selakovic och Thomas Olsson gör en jättematch. Men i skuggan av dessa veteraner tar en 19-åring från Trollhättan kommandot i den här dramatiska matchen.

Att som tonåring kritiseras skarpt av omgivningen är ingen enkel affär. Förmågan att hantera det - utan att deppa ihop totalt - kräver sin man. Ett steg längre går han som vänder den negativa trenden till en positiv prestation. I det här fallet ett av säsongens bästa fotbollsinsatser i Blåvitts guldjagande lag, visar att Jakob Johansson är en fantastisk fotbollsspelare. Utan att spåra ur i lovord så tror jag att Jakob kommer bli värd sin vikt i guld för IFK Göteborg framöver. Detta är mitt positiva utlåtande, min eloge, honnör, mina superlativ, min uppskattning, komplimang, om Jakob.

Han förtjänar ett erkännande som blåvit supertalang. Jakob får sällan den uppmärksamhet han förtjänar då vissa andra i vårt talangstall har en medialt och supportermässigt mer attraktiv spelstil än "vattenbäraren" på mittfältet. Sanna mina ord, Jakob Johansson kommer bli en av IFK Göteborgs mest tongivande spelare under de kommande tre säsongerna. Om vi väljer att se glaset som halvfullt.

Jag uppskattar dig Jakob för din insats i derbyt och hoppas på mycket mer av samma vara framöver. Här är mitt brev till dig, ge mig gärna anledningar att skriva fler.

78 kommentarer:

  1. Kan hålla med till viss del. Jacob gjorde en bra match och var en nyckel till segern. All cred.
    Men han har varit värdelös i fler matcher än han gjort bra och därmed sett till att vi tappat poäng. Så än sålänge ligger han fortfarande på minuskontot.

    SvaraRadera
  2. relapse/ det är ju hela poängen med det här inlägget som jag ser det: att toksåga sina egna unga talanger hjälper verkligen inte dem att bli bättre. fokuserar man istället på att lyfta fram positiva saker om dem så stärks de som spelare...

    SvaraRadera
  3. bra skrivet! Jakob, du förtjänar detta!

    SvaraRadera
  4. tankvärt. tror många fler av de unga tar till sig gnäll och skitsnack på internet (från supportrar) än man tror...

    SvaraRadera
  5. Halvt urdrucket = påfyllning tack!2009-10-12 04:48

    Jag var själv en som tidigare hade lätt för att bli arg/negativ/förbannad på att nån spelare var dålig etc. förr. Men så "drabbade" Pontus Wernbloom mig. Han började allt annat än bra... och se vad han blev!
    Så framförallt efter den utvecklingen av en spelare, så försöker jag iaf tänka att en ung spelare som ännu inte presterat som önskat, fortfarande kommer göra det förr eller senare.
    Om inte annat så litar man ju på tränar trions förmåga att göra spelare bra. Särskilt unga sådana.

    Man lär sålänge man lever.

    Kriga på Jacob!

    SvaraRadera
  6. Bra skrivet !
    Jakob gjorde en stark insats precis som övriga killar i laget, men det var extra kul för Jakob med tanke på den negativa kritik som han fått tidigare. Alla spelare och speciellt unga talanger får svackor av olika orsaker och det har, som tur är, Blåvitts ledning koll på.
    Ett annat exempel är Sellas spelglädje och formtopp, som är ett talande exempel på att han numera mår mycket bättre privat. Tänk vilken press han utsattes för, när det blåste som mest i "Mats Persson-affären".
    Personlig harmoni och spelglädje går hand i hand och just nu verkar det som hela blåvitt och alla supportar upplever ett grymt harmoniskt tillstånd !
    Det ska bli underbart att följa detta gäng hela vägen till balkongen mitt emot en skinande Poseidon.
    Tack för denna krönika !

    /Figo

    SvaraRadera
  7. Bra skrivet! Jay Jay var grym i derbyt och har alla förutsättningar att behålla den formen om vi ger honom lite beröm.

    Som det har varit hittills har han blivit lite syndabock bland oss "experter" på läktaren när det gått lite dåligt.

    SvaraRadera
  8. Håller helt med dig. Jag trodde inte mina ögon när folk på Alltid blåvitt-forumet nästan sågade honom efter derbyt. Han gör ju massa bra saker, en fantastisk volleyträff och fina skarvningar. PW gjorde ju en hög helruttna insatser, även efter att han slagit igenom på allvar.

    SvaraRadera
  9. Grym match mot Gajs Jacob!

    SvaraRadera
  10. Bra Frankie! Positivism för klubben framåt. Därmed inte sagt att man inte ska få kritisera.

    Första kommentaren här är så talande. Den sammanfattar det du skriver om att det är lätt att vara gnällig, bitter och arg.

    SvaraRadera
  11. JJ är har väldigt stor potential. Jag håller helt och hållet med att han var riktigt bra under derbyt! Go JJ.

    SvaraRadera
  12. Man kan ju vara arg, bitter och gnällig. Det ingår som supporter. Dock kan man välja hur och framför allt var man ger uttryck för detta.

    Sen tror jag JJ enkelt kan få med sig supportrarna på sin sida och samtidigt bidra mer själv. Kämpa, slit lite mer. Sista nickduellen vann han, och därmed vann vi matchen. Men det var väldigt många andra dueller i matchen som han valde att inte gå upp i, inte valde att ge sig in i.

    SvaraRadera
  13. Bra skrivet Hankins. Jag satt själv och hyllade honom gång på gång under matchen.

    Anledningen till sura mail som ni journalister får kan ju bero på att ni allt som oftast själva ser glasen som Halv/helvtomma. Slå upp valfri kvällstidning valfri dag och kika efter själv hur mycket elakt skvaller och "krigsrubriker" ni bjuder på.

    Låt den som är oskyldig kasta första stenen...


    Oavsett grymt härlig seger senast!

    SvaraRadera
  14. PW blev bänkad! Han kom från kylan in som anfallare och gjorde det bra, så bra, eller för bra så att han blev såld...

    JJ är yngre än vad PW var vid detta tillfälle, jag har alltid tyckt att JJ har alla chanser i världen att bli stor, riktigt stor. Men då ska han spela bakom anfallaren, i PW rollen...

    SvaraRadera
  15. +1 på den Hankins

    SvaraRadera
  16. Det verkar ju som om problemen sitter i huvudet på jj. När han kom in i derbyt hade han inget att förlora och spelade skitbra. När han har fått press på sig har han ofta svikit sig själv och laget.

    Desto viktigare för oss supportrar att stötta honom när det ligger till på detta sättet!

    SvaraRadera
  17. bra skrivet - kriga på Jakob!

    SvaraRadera
  18. Frankie, du förstår la dej på medielogik va? Det där med drev och så vidare. Att tjurrusa på varje boll. Att hylla en spelare efter en match och såga honom efter nästa. Nu menar jag inte att du kommer såga JJ i nästa match, jag tror att du håller honom i väldigt hög aktning. Men efter hans tidigare plattmatcher krävs mer än en lyckad insats för att jag ska ta honom till mej. Kvällspressens minne är dock kortare än så... ;)

    SvaraRadera
  19. Hen är sjukt långsam..

    SvaraRadera
  20. Bra skrivet. Kommer JJ bara upp lite i tempo så tror jag han kan bli en mycket bra innemittfältare i Blåvitt.

    SvaraRadera
  21. Innerfittarosa2009-10-12 10:02

    Var NÄSTAN gladare åt Jakobs insats än åt segern i måndags! Riktigt skönt o se.

    Sen alla gnällspikar, tänk efter lite nu. M Berg o Wernbloom tex har även dom haft sina svackor.... Olika spelare har olika långa startsträckor. Men om vi kan sluta gnälla i sann engelsk press-anda så kan våra unga killa få utvecklas i lugn o ro.

    SvaraRadera
  22. Så jävla härligt att läsa dina texter, läser liksom upp dom med din röst i huvudet för mig själv. Klockrent blir det oavsett vad du skrivit, men detta var riktigt bra.

    SvaraRadera
  23. Jag tycker du har helt rätt i varenda ord du skriver, Jakop har alltid varit i supertalangerna bärkroth och Söders skugga! Men det man får i 90 minuter av Jakop är ett hårt jobb och en bra passnigspelare!

    Jag är helt säker på att Jakop är nästa storspelare i IFK. Han kommer utan tvekan bli minst lika bra som Bjärsa, Bloom och Gurra!

    Ge oss ett SM-Guld Jakop!!

    SvaraRadera
  24. Håller med om vartenda ord! Äntligen kommer en krönika, med rätt analys!

    SvaraRadera
  25. Positivt, nyktert och sakligt!

    Bra skrivet om en bra spelare som fortfarande växer in i sin roll. Ingen slump att han är tongivande i landslagen som han spelat i.

    Viktigt att vi inte spelar ut 17-19 mot 19-20 åringarna. Det går upp ner J.J tålamod är en nyckel för våra ungtuppar och det ska vara vår roll med som supportrar 2011 ska han vara balanserad o klar för den bedömning som avgör hans framtid.

    Med tålamod och stöd har vi en spelare som blir mycket nyttig för IFK Göteborg. Som någon sa tempot ska till och det är klart att han vet om det. 2011 vet vi om han fixat detta med tempohöjning i tillräckligt mått.

    Fortsätt jobba Jakob du är en bra spelare i en bra (bästa föreningen)förening:)

    SvaraRadera
  26. Bra sammanfattat och skönt att se Jakob göra en så bra prestation.

    Men skilj på positivt och Positivism. Det senare är en benämning på olika filosofiska riktningar som strävat efter att grunda tänkandet på "fakta", det vill säga kunskap som baseras på sinneserfarenhet, ex genom empiriska studier. Källa:Wiki

    SvaraRadera
  27. Det finns vissa som bara måste fortsätta klanka ner på JJ. Letar man hela tiden fel på en spelare så hittar man det. Det måste tydligen alltid finnas en sådan spelare i laget för att vissa ska ha en enkel förklaring till motgångar.

    Kör hårt JJ och du kommer bli älskad en dag! Frågan är väl om du kommer kunna älska tillbaka när du fått utstå kappvändarnas spott och spe. Men ha då i åtanke att de som skriker högst inte nödvändigtvis talar för majoriteten.

    SvaraRadera
  28. Hårt men sant2009-10-12 11:31

    Kriga på i B-laget, Jakob! En dag kanske du förtjänar din plats i A-laget och blir en etablerad allsvensk mittfältare.

    SvaraRadera
  29. Det här med att vara fredad från kritik, gäller det även spelare som Hjalmar? Eller får man fortsätta att tycka till om hans insatser?

    ...och jag respekterar JJ oerhört som fotbollsspelare, detta frågar jag för att provocera tanken.

    SvaraRadera
  30. Anonym 11:38: Hjalmar är strålande som mittback, tycker han revanscherat sig i år. Sa detta precis innan Kalmar-matchen, sedan hatade jag honom och mig själv efteråt. Men direkt igen mot Gais gör han årets insats, så jävla stabil, ingen tveksamhet utan rensar distinkt så fort det finns en tveksamhet. Snacka om att inse sitt misstag (mot Kalmar), analysera och rätta till sitt spel. Skönt att se.

    Kollade JJ:s volley i 70:e minuten. Riktigt bra gjort. Att ha honom som Stiller-alternativ är inte alls dumt.

    SvaraRadera
  31. På tiden att någon säger detta! Man kan bara titta på hur det under vissa matcher tänder till extra i laget när klacken höjer rösterna. Att vi tror och är positiva är så mycket viktigare än många verkar uppleva. Det är min uppfattning i alla fall!

    SvaraRadera
  32. Bäste på länge Frankie, JJ kommer bli bra. Tro mig

    SvaraRadera
  33. Nu gör du bort dig. Bekräftelse på att man inte kan ta ditt "kunnande" på allvar. jj ska inte ens vara med i truppen. Han saknar fullständigt rätt psyke. Som när han krumryggad tassar från gajs målbur efter att halvlamt försökt peta till bollen efter retur från dime. Fortsätt håll dig till smygfilmande av 16-åriga tjejrumpor på läktaren istället. Sedan är det väl du som hyllar gammal förlegad kommunism. Du verkar ha tappat det. Se så, upp på banan igen. Du kan i alla fall utrycka dig i skrift, det är en bra början.

    SvaraRadera
  34. Långa bollar på Bengt2009-10-12 13:12

    Jag var en i skaran att kritisera Jay Jay efter Gais matchen! Måste säga att ja må ta tillbaka min kritik efter det jag just har läst. Men en sak som jag saknade i Jay jays ögon var glöden, viljan och blodsmaken. Den som jag som suppoter på läktan alltid har. Även om det e stora matcher så ger jag allt där. Jay Jay må kanske få gå på systemet men en kasse med attityd och vilja kan vem som helst bära med sig hem. Jj börjar att fylla sin. Kanske den kommer att bli full av energi en dag. Jag håller på dig jj

    SvaraRadera
  35. Bra skrivet, och en mycket bra match av Jacob i derbyt. Vi har sett det förut - att Jacob ä riktigt jävla bra när han vågar tro på sig själv.

    Detta var absolut inte första matchen han spelat bra. Han var ruskigt bra även förra året när det lossnade för honom med målet mot Elfsborg.

    Hoppas att han tar åt sig av detta och att han fortsätter spela så här bra. Man måste våga för att vinna.

    Kämpa på JAcob! Det som slog mig i derbyt är ju att du är mer rutinerad som 19 åring, än många av dom som spelade i Gais. Du är t.om mer rutinerad av allsvenskt spel än vad Stiller är...Sug på den:)

    /Daniel

    SvaraRadera
  36. A Camus/ Du vet att det är sådana idioter som dig han tar upp i texten va? Bara som en instickare, du inser inte själv att du är precis den patetiska typen som texten behandlar.

    SvaraRadera
  37. Vill inte att detta ska låta som hets mot 37 positiva kommentarer, men jag kan fan inte hålla med om att han var så jävla bra.
    Jacob joggade runt i 90 minuter, mötte nästan inga bollar. Agerade lojt och verkade inte bry sig om att vi krigade för Guld på Gajs.
    Han tjongade och spelade fel. Tycker att han måste visa mycket mer vilja för att vinna mitt förtroende...
    Men det är ju bara en röst bland flera positiva.

    SvaraRadera
  38. Hehe,
    idiot och patetisk typ. Tack.
    Du måste ha en nära relation till antingen skribenten eller Jacob. Nämn inte ens jj i samma mening som ung talang och Söder och de andra unga grabbarna.
    Ha en fortsatt trevlig dag.

    SvaraRadera
  39. A Camus/ Ditt inlägg gjorde nog det mesta för att du skulle bli kallad de där sakerna. Det var inte direkt smart eller balanserat, utan ja, idiotiskt.

    SvaraRadera
  40. Vidare var jj anledningen till att gajs obehindrat kunde röra sig obehindrat fram till vår mer defensiva lagdel. Det var vidöppet där han skulle störa. Våga vara mindre snälla. Hur länge ska vackra Blåvitt ha tålamod med ynglingar som stannat i utvecklingen. Samma sak gäller ex Sana. Antingen har man vad som krävs på högsta allsvenska nivå eller så har man det inte. jj och Sana verkar ha backat i utvecklingen. Som att se dem tänka "snälla, spela inte mig". De är närmast rädda på plan.

    SvaraRadera
  41. Så jävla bra Krönika. Hankins äger!

    SvaraRadera
  42. no tengo dinero2009-10-12 13:58

    åååh Tengo, tack för din vidsynthet och vishet. Bra att du talar om vad som är rätt och fel.

    SvaraRadera
  43. riktiga videon
    http://www.youtube.com/watch?v=k1pNCE9Howc

    SvaraRadera
  44. Laphroaig Baraben2009-10-12 14:17

    B Carpelan/ Enligt ditt sätt att se saker skulle Marcus Berg, Mathias Bjärsmyr och främst Pontus Wernbloom inte fått chans på chans utan ställts åt sidan då som du säger "de hade stannat i utvecklingen". Dessa spelare hade alla tre djupa svackor där de inte alls var bra och där de ifrågasattes kraftigt men fick tack vare förtroende från tränarna nya chanser och kunde utvecklas och växa från det. Pontus har ju berättat i efterhand att han nästan ville byta klubb för att han hade det motigt en lång period förrän han åter fick igång spelet igen. Jag minns massvis av fans som sa precis sådant som de nu säger om Sana, Jakob och Kamal - om Wernbloom och Berg. Hade Blåvitt lyssnat på sina "smarta" fans skulle de mist de senaste årens största talanger och utlandsförsäljningar som räddat vår ekonomi.

    Som tur är inte internetfans våra tränare.

    SvaraRadera
  45. 1984 var ett skönt år2009-10-12 14:22

    "obehindrat kunde röra sig obehindrat" Vänligen ha överseende. Lite för zznabb där på tangenterna.

    Gott med åsiktsfrihet. Skönt när alla vill se vårat vackra Blåvitt vinna fast alla har olika åsikter om hur vi ska göra det.

    no tengo dinero na na na

    SvaraRadera
  46. Jag vill ställa en fråga till de som älskar att klaga på våra unga spelare:

    Vem vinner på detta klagande?

    Tror ni på fullt allvar att er fotbollskompetens är större än Stefan Rehns och Jonas Olssons? För om ni inte tror det förstår jag inte poängen med att sitta på internet och spy galla över sina egna spelare, än mindre över de unga talangerna. Om det bara är så att ni vill få utlopp för era känslor kan ni väl skrika på läktaren snarare än sitta och skriva på nätet - där de unga spelarna självklart sitter och läser det mesta som skrivs. Tro inget annat.

    SvaraRadera
  47. Carpelan, Camus och Tor Ulven2009-10-12 14:42

    Aj aj aj,
    du drar till med ett manligt whiskeynick. Gäller att stå rakryggad här på andra Blåvita sidan.
    Saknar emellertid större lust till längre clinch med annan åsiktshållare.
    Men Pontus och Berg skulle i mitt lag ALLTID få chansen. De har helt annan inställning. Fan, Berg är lika skönt kylig som ett isberg. Honom saknar jag. Som en Dan Corneliusson. Säg det om den artikeln handlar om. JudasBjärs ville bara tjäna pengar. Du har självfallet en poäng i det du skriver men jag vill gärna särskilja de spelare vi talar om. Och jag håller helt med om att det är en jävla tur att vackra Blåvitt inte har internettränare. Men visst är det underbart med åsiktsfrihet (dock inom ramar i Sverige och Nordkorea)

    no tengo dinero na na na

    SvaraRadera
  48. Carpelan- Du jämför Sverige med Nordkorea och förväntar dig sedan att någon ska ta dig seriöst? Stolle.

    SvaraRadera
  49. Tycker att JJ ska spara ut till Afro igen

    SvaraRadera
  50. Ulven och de andra2009-10-12 15:05

    sista innan jag måste röra mig

    hankins-självfallet intressant skrift. jag gick kanske lite väl fram med sågningen, 16-åringar och politik.
    admin-grymt rapp och bra som plockade bort första videon på 4 sek
    bara ben-läses alltid. bästa forumet om allt rörande vackra Blåvitt.
    jj-det sitter i huvudet. bara våga. synd det skulle vara om du lekte med alla inofficiellt och sedan fegar när det gäller. kämpa på och tack för senast mot de gröna.
    sella-jag älskar dig efter senast

    ha det fint pojkar

    SvaraRadera
  51. Se där, Jakob rörde upp en hel del känslor och roligt nog en majoritet positiva sådana. Positiv energi räcker längre än man kan tro, fler borde försöka med det mellan varven...

    SvaraRadera
  52. håller absolut med. jakob kommer vara en riktigt riktigt bra fotbollspelare om några år.

    SvaraRadera
  53. Jag kan väl tycka att rubriken är en smula överdriven (på sant kvällstidningsmanér..) men i övrigt tycker jag att innehållet är riktigt vettigt och jag kan inte annat än att hålla med. Bravo JJ, bravo Hankins.

    SvaraRadera
  54. Jakob Johansson värd sin vikt i guld? Har du rätt borde det innebära en försäljning på mellan 15-20 miljoner med dagens marknadsvärde:P

    Skulle kunna vara rimligt faktiskt...

    SvaraRadera
  55. dålig artikel, tycker inte jakob var dålig men han var fan inte bra iaf. Det öppna målet som han fick kan man omöjligt göra om till ngt positivt att han missar utan det var öppet mål som han inte äns lyckas få bollen att rulla fram. Tycker att man ska sparka, fattar inte att man kan betala en sån dålig spelare för att spela i ens lag, han är ju nästan sämre än Dalex ju!!!

    SvaraRadera
  56. är jakob din blivande svärson elelr vadå? Han är sämst ju

    SvaraRadera
  57. Satt för ett atg sen på Centralens pub och diskuterade just JJ med självaste röde Ruben, Jag va själv kritisk mot JJ men insåg ända att killen är ung. Men Ruben visade ingen nåd, han sågade sönder JJ vid fotknölarana... och han har varit assisterane tränare i Blåvitt i mååååånga år! efter det så tycker jag synd om grabben och håller alltid tummarna när jag ser honom spela.

    // Åååå tjockis!

    SvaraRadera
  58. Inte ofta jag är överens med Hankins men denna gången så. JJ är en större talang än Bärkroth, Kamal och de andra (förutom Robin som är överlägsen de alla) i mina ögon. Det är bara det att Bärkroth syns så mycket mer pga sin snabbhet, men allt är inte snabbhet. JJ visar en smartness på plan som en 19-åring egentligen inte borde kunna. Kan de bara jobba lite snabbhetsstege med honom uppe på Kamratgården så håller jag med, han blir en viktig kugge de näsmaste åren.

    SvaraRadera
  59. Om Hankins fått en krona för varje "inte ofta jag brukar hålla med hankins men den här gången..." så lär han varit miljonär. Tycker det står så jämt när han skriver.

    SvaraRadera
  60. riktigt jävla bra. när ska du börja skriva krönikor i GT med??

    SvaraRadera
  61. Det bästa jag läst av dig Hankins. Hoppas du fortsätter på den inslagna vägen. //Fredrik

    SvaraRadera
  62. Detta är ju kvalificerat skitsnack. Jag förstår om Hysén ber fansen att inte kritisera spelarna, för han är ju spelare själv och hur kul är det att bli kallad "jävligt kass" etc. Men att Hankins skriver att de som är pessimistiska inte bör yttra sig är ju bara pinsamt. Måste jag påminna dig om att vi har yttrandefrihet i det här landet, och om spelarna inte klarar av att se negativa inlägg om sig själva så får de för tusan rannsaka sig själva eller helt enkelt stå fast i vinden och låta den oförtjänta(?) kritiken rinna av.

    Hur många av oss med vanligt jobb har privilegiet att blir hyllade av en hel arena? Hur många har möjligheten att ha över tio tusen fans som skriker ut ditt namn i glädje, som säger att du är grym?

    Hankins glömmer bort att fotbollen har några enorma möjligheter till ego-boosters vilket i många fall är vad som driver spelarna i fråga och det är fullkomligt NORMALT att man inte kan KÄKA GLASS UTAN ATT BLI TJOCK.

    Rejäla sågningar behövs både för att vi supportrar ska kunna ventilera oss samt för att spelarna ska komma ner på jorden.

    SvaraRadera
  63. För övrigt så håller jag med om att Jacob gjorde en bra insats, det var glädjande.

    SvaraRadera
  64. anonym 17:58/ Ditt sågande handlar alltså om ventilering för dig själv? Men om spelarna själva säger att det INTE HJÄLPER UTAN FÖRSTÖR för dem, hur fan kan du motivera det då? Som någon annan skrev, tror du dig vara bättre på fotboll än Rehn/Olsson? För om någon är tillräckligt dålig så petas han, det är beviset på att någon inte gjort en bra insats - inte att du sitter och kacklar på internet.

    SvaraRadera
  65. underbar krönika.

    SvaraRadera
  66. JJ är/var bra och glaset är tammejfan halvfullt.

    SvaraRadera
  67. Kul att hankins skriver detta efter det att tobbe reagerat. Hade dock varit mycket roligare om han gjort det före.

    Förövrigt så har även jag stor tilltro till att Jacob kommer att bli riktigt bra. (lite långsam, men ändå riktigt bra.)

    SvaraRadera
  68. anonym 19:17/ Hankins krönika kom ju en halv dag före Hyséns blogginlägg?

    SvaraRadera
  69. Ar Pharazon2009-10-12 19:48

    17:58/ Är man 19 år gammal kan man inte - på det sätt du gör - begära att denne personen skall tåla hur mycket kritik som helst. Sätt dig själv in i situationen att du har ett år kvar på gymnasiet och vill satsa på en fotbollskarriär samtidigt som ett gäng jävla idioter ständigt klagar på dig, hånar dig och beter sig som ynkliga svin.

    GIVE - HIM - A - BREAK!

    Btw: fan vad häftigt av er att kasta skit och inte ens använda er av ett nick, eller svara på kritik. Patetiskt...

    Ja, jag känner Jakob. Vilket bara gör att jag blir ännu mer förbannad när jag läser all osaklig skit som kastas på honom, även viss del av den sakliga kritiken som ofta når osakliga proportioner. Många gånger undrar jag om ni skulle våga krypa ut ur era hålor och konfrontera honom med den personligen, vilket jag lika många gånger tvivlar på.

    SvaraRadera
  70. håller med! det du skriver är så rätt! JJ är väldigt bra, fattar inte att folk kan sitta och klaga på sina egna spelare.! menmen..

    SvaraRadera
  71. Men snälla börja inte använda tidningarnas superlativ.. En "supertalang" är en blivande världsspelare. Skulle inte vilja påstå att Sverige haft några sk "superlöften" på sen Zlatan, möjligtvis isf Berg och Relm

    SvaraRadera
  72. Kungen sa:
    "Men snälla börja inte använda tidningarnas superlativ.. En "supertalang" är en blivande världsspelare. Skulle inte vilja påstå att Sverige haft några sk "superlöften" på sen Zlatan, möjligtvis isf Berg och Relm"

    Grejen är ju bara den att jakob är bättre än mackan var vid 19 års ålder. När ska ni fatta?

    SvaraRadera
  73. Som stammis på Harcourt Arms i ett antal år är det via forum och tidningar man får "kicken", det går inte att gå på matcher i samma utsträckning.
    Jag har personligen inte sågat JJ, men förstå att sågningar görs. Jag gör det på puben (Dalex blir en roligare i England, pga ett gamalt TV program). Problemet är idag att det görs i text på allmäna forum där spelare själva kan läsa och spana anonymt. Det är hårdare, och det står kvar nästa gång man kommer in på ett forum. Det är inte roligt. Tycker nog att det bör vara mer possitiv kritik på inläggen på de flesta forum. Som sagt på puben, hemma i soffan okej att det flyger ut en och annan grej. Men att skriva ner det när man har tid, en tanke och sedan ett val att att trycka "publicera" eller att bara trycka "delete" det är kanske inte rätt alla gånger... Är det verkligen värt det?

    Frankie, du är alltid välkomen tillbaka till Harcourt. Skitkul att du var här, men ta med tjejerna och kom och sätt dig med gänget nästa gång!

    Jag är faktiskt fortfarande chockad att han fick den på mål....

    SvaraRadera
  74. Även om krönikan, i mina ögon, är fylld av lite väl starka superlativ sympatiserar jag ändå med själva slutsatsen.
    Tycker det finns en stor outnyttjad kapacitet i JJ. Ovanligt stor spelförståelse, passnigsförmåga, fysiska resurser mm för en 19 åring. Om han kan träna upp snabbheten samt anamma en liten aggressivare inställning (läs:Sebastian Eriksson) kan JJ nå riktigt långt.
    En så ung kille med dessa förutsättningar förtjänas att stöttas av oss supportrar, han är långt ifrån färdigutvecklad.

    SvaraRadera
  75. JJ har många bra sidor! Mkt bra speluppfattning o bra teknik. Får han bara upp sin speed så kan han bli riktigt bra!

    Är man 19 år är det väldigt lätt att ta åt sig för mkt av andras åsikter.
    Stå på dig Jakob o du kommer att lyckas.

    SvaraRadera
  76. Detta är jättefånigt. Byt ut Jakobs namn mot typ Sebastian Johansson, Robert Karlsson, Jonatan Berg, Josef El Dana eller nån annan ung flopp och saken hamnar i ett helt annat ljus. Vad många är kritiska till är det faktum att killen får för många chanser i A-elvan - på bekostnad av mål, poäng och bra spel. Spelare ska utbildas FRÄMST i reservtruppen och på träningar, inte i nyckelmatcher i guldstriden. Finns talangen eller hade Röde Ruben (se några inlägg ovanför) rätt? Den ni kallar "Franke" har inte rätt per automatik.

    SvaraRadera
  77. Johan 21:04/ Byt ut namnet mot Marcus Berg, Pontus Wernbloom, Mattias Bjärsmyr. Din teori håller inte.

    SvaraRadera
  78. Jacob växer, han behöver en större säkerhet som kommer med bättre självkänsla - Men det kanske är som hönan och ägget? Vet inte vilket som kommer först. Har alltid trott på Jacob, som sagt han har väl tabbat sig i matcher men som flera andra skriver, det har allas vår Wenbloom och Marcus Berg också gjort. Killen är ung och lovande, som kanske mognar lite långsammare. Men kan och kommer bli ack så bra med lite tid.

    Sen har han ju, detta är en rent objektifierande kvinnlig analys som inte har med fotboll att göra alls, de absolut snyggaste benen i blåvitt! (Han och Håkan då givetvis..)

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.