2009/10/17

Lägg ner all fotboll i Göteborg

FEL. Gamla Ullevi går back. Publiken sviker den nya arenan. IFK Göteborg går back. Biljettpriserna skall höjas. IFK Göteborg blir upptaxerat med miljonbelopp. Arenan gungar, husen rasar. GAIS går back. ÖIS går back. Alliansen går back. ÖIS kan ramla ur allsvenskan. Lägg ner all fotboll i Göteborg.

Det är IFKs fel att inte GAIS lockar mer publik, på grund av bråken i premiären, tycker Christer Wallin. Det är framtidens melodi att folk ska gå på fotboll gratis, tycker Mats Härd. Det är dags att alliansklubbarna samarbetar mer tycker Lars Ranäng. Det är dags att alliansklubbarna samarbetar mindre så vi slipper betala för de andra två klubbarna plus en arena tycker Blåvittfansen. Det är ett elände, tycker GPs läsare. Det är förbundets fel som lägger IFK-AIK i sista matchen, tycker Glenn. Man borde sälja arenanamnet tycker Mats Härd. Arenan borde heta Gunnar Gren-arena tycker Mats Härd. Det är Higabs fel, tycker BaraBen. Det är BaraBens fel, tycker Tore Lund. Det är Jonas Georgssons fel som inte kan lägga en budget. Det är Seppo Vaihelas fel som inte får det att gå runt. Det är damlandslagets fel. Det är huliganernas fel. Det är den moderna fotbollens fel. Det är SVFFs fel. Det är GAIS fel. ÖIS fel. IFKs fel. Fel, fel, fel, fel.

Lägg ner all fotboll i Göteborg.

40 kommentarer:

  1. Vi säger såhär.
    Öis - Bp
    det kommer 3000 biljetterna kostar 100 kr st .
    om man då säljer dem för 50 kr st skulle det inte kunna komma över 6000 då så tjänar man ju på det ..

    SvaraRadera
  2. alldeles för svår matematik för pampar det där.
    Sen att det dubbla antalet åskådare köper mer korv är väl ointressant med.

    SvaraRadera
  3. tyvärr är det inte så enkelt att sänka priserna så kommer dubbelt upp såklart.

    men om biljetterna låt os ta exemplet ovan 50kr och det kommer 5000 pers så borde man ju få in mera sponsorintäkter.

    men tror det kommer 3000 till öis - bp även om det är gratis, där har vi problemet.

    SvaraRadera
  4. Det finns trots allt en poäng som stämmer och det är att huligandrägget förstör för klubbarna och därigenom så är det många som vänder fotbollen ryggen.
    Den klubb av storstadsklubbarna som först får stopp på huliganerna kommer att bli den stora vinnaren!
    Jag fasar för sista matchen när jag ska ta med mig fru och dotter för att se "guldmatchen"! Om det blir bråk hur ska man då övertyga familjen att följa med nästa gång.
    Stanna hemma då kanske drägget säger, men jag viker mig inte för huliganpacket, ni ska inte bestämma när JAG går på fotboll, möjligen gör övriga familjen inte samma bedömmning och vips har en av alliansklubbarna tappat 2 åskådare. Så kära klubbledare i storstadsklubbarna städa nu en gång för alla ut "skiten" så att vi föräldrar vågar gå på fotboll utan att riskera liv och lem för våra minderåriga.

    SvaraRadera
  5. Men om Wallin argumenterar för att det är Blåvitts fel att gais har låga publiksiffror så har den klubben väldigt stora problem. Brist på självinsikt är väl ett svagt ord i det sammanhanget.

    Annars träffar du helt rätt Erling, fan vad allt känns som en jävla soppa påhejad av okunniga politiker och inkompetenta journalister (läs GP).

    SvaraRadera
  6. <<<17/10/09 10:56 Anonym> du kan nog ta med din fru å barn, sen när slogs någons fru eller unge ner utanför ullevi?och om det skulle bli stökigt å lite bråk kring arenan, gap å skrik, så är fotbollsatmosfären!gilla läget

    SvaraRadera
  7. Seriöst, har Wallin verkligen sagt att det är Blåvitts fel att GAIS har så lite publik?

    Om det verkligen är sant så måste ju den mannen avgå direkt för GAIS skull. För om inte ens ledningen saknar självinsikt då kommer den klubben gå ännu mer åt helvete.

    SvaraRadera
  8. Mats HäRRRRRRRd... Lyssna bara på namnet. Man hör ju direkt att den människan är pajjad i huvudet. Antagligtvis sitter han med sina nikotinstinkande händer bakom sitt skrivbord på GP och krökar samtidigt som han skriver ihop nån vidrig lögn att allt som är fel beror på IFK. Hur f-n kan Mats HäRRRRd få behålla sitt jobb när han är så jävla värdelös?!

    SvaraRadera
  9. Om vi alla tillsammans avgår samtidigt och lägger ner allt som finns och allt och alla....DÅ kan väll inte alla jävla gnällrövar hitta nått som är fel...ELLER?

    Vi kan väll göra så enkelt att dom som tycker att allt är eländes elände (Läs GP och alla som symtatiserar med GP) skiter i att gå på matcher, och hittar nått annat att gnälla på.

    SvaraRadera
  10. Anonym 17/10/09 11:27:
    Hoppas du gillar läget om du hamnar mellan Wisemanäcklet och Firmanäcklet när det blir rusningar före eller efter matchen.

    SvaraRadera
  11. Är det inga av lallarna i Gais som hört talas om tillgång och efterfrågan? Ganska så fundamental produkt. Om efterfrågan är dålig (pga uselt spel och usel publik) kan man inte höja priserna. Det är liksom en ganska så fundamental princip. Gais säljer ingen livsnödvändig produkt som man kan fortsätta höja priset på, direkt..

    SvaraRadera
  12. Haha, jättebra. Jag är också lite trött på gnället. Och varför det är vårt problem att det inte kommer tillräckligt med folk och ser ÖIS å Gais är över mitt förstånd. Blåvitt förväntade publiksnitt kan väl inte vara högre än det som varit? eller?

    SvaraRadera
  13. När det gäller guldmatchen:
    A+B=C, A=C!
    Vad menar han undrar ni.
    För att få bort firmaproblemen så hjälper det inte om wisemen lägger ner, avgår och slutar. Finns det ingen firma att slåss med för ajk så ger de sig på annat: polis, egendom och vanliga svenssons. Det är så det fungerar! DET retar vanliga supportar och bygger upp ett hat och förakt mot ajk, och som i förlängningen kan vara faktorn som gör att de ansluter sig till t.ex wisemen. För att slå tillbaks mot de som ger sig på våra, oskyldiga som skyldiga, egendom och rykte. Det är inte bengaler och inkastade Mp3-spelare eller skrik, gap eller hoppade på läktaren som förstör - Det är våldet utanför. Bort men ajk - bort med våldet - hit med publiken!

    SvaraRadera
  14. vänta lite nu. du tycker inte att wisemen ska lägga ned för då kommer andra firmor slå på vanligt folk som i sin tur kommer vilja gå med i en firma för att slå tillbaka?

    tänker folk så kommer man ju aldrig bli av med våldet.

    SvaraRadera
  15. W 13:33

    Jag får det till att B är lika med noll :)

    SvaraRadera
  16. Mycket bra skrivet :) Cred

    SvaraRadera
  17. ÖIS har la inte många hulliganer och de e la ingen rusningen te ullevi när de spelar iaf. Kanske är det just våldet som lockar te blåvitt? Visst finns det många puckon som vill han en anledningen för att banka skiten ur någon, kanske tillräckligt många för att fylla en arena? :)

    Men det finns nog många som väljer bort ullevi pga av våld också. Tror inte fölk är rädda för att få frugan nedslagen, snarare handlar det om att man inte vill att klubbens goda ryckte ska svärtas ner av ungtuppar som inte kan bete sig om folk. Sjunger sällan med i hatramsor när en viss rivalitet känns framtvingad och plastig.
    Uppenbarligen finns det ju folk som väljer bort arenan pga huliganism och våld, så ta det på allvar pöjk

    SvaraRadera
  18. Prestera, prestera!

    SvaraRadera
  19. 10:56

    Jag har full förståelse för att du inte vill att dina barn ska se något slagsmål, men du behöver knappast oroa dig för att de ska bli skadade. Självklart är våldet illa och ett problem som måste lösas, men som redan påpekats kommer inte annat folk till skada. Det är också ganska ovanligt med oroligheter på och i närheten av arenan. Jag har gått på alla matcher i år utom BP och har aldrig sett till något bråk. Jag har visserligen sett bortaklackerna slå nävarna mot väggarna och hojta mot levande sittplats, men någon sammandrabbning har jag inte sett till. Jag vet att det har förekommit vid t.ex. centralstationen, men det är som sagt en bit bort ifrån arenan vilket visserligen inte gör situationen bättre, men rent säkerhetsmässigt så är du förmodligen säkrast i närheten och i arenan.

    Vill man så kan man undvika att hamna i farliga eller obehagliga situationer. Den bild som ges i media stämmer inte överens med verkligheten. De bråk som uppkommer, uppkommer som sagt en bit bort ifrån arenan där polisbevakningen är mindre. Jag skulle vilja påstå att det är förhållandevis ofarligt att gå på fotboll i Sverige, när läste du senast om någon utomstående som blev skadad i samband med fotboll i Sverige?

    Det finns statistik som talar om att andra arrangemang orsakar många fler gripande sett till antalet besökare än vad en svensk fotbollsmatch gör. Dessa siffror visar visserligen inte graden av brott, men tåls ändå att tänka på.

    Det är naturligtvis din bedömning att avgöra om det är säkert eller inte att gå på matcherna på grund av huliganerna och ditt beslut, men jag uppmanar dig och andra barnfamiljer att inte oroa sig så mycket över huliganproblemen. Det är naturligtvis ett problem och det kan om man har riktigt otur hända något, men var i dagens samhälle går du helt säker?

    SvaraRadera
  20. Läste du inte GP-artikeln?

    Vi tar det igen om du inte är läskunnig:

    Wallin:
    "Hur vi än vänder och vrider på det så är det ju fotbollen som är det viktiga. Blåvitt har ju lyckats sportsligt sett och det har ju inte vi och Öis gjort på samma sätt. Vi har väl fått den publik vi förtjänar"

    http://www.gp.se/sport/1.226476-battre-samarbete-kravs-infor-matcherna

    SvaraRadera
  21. lägg ner alliansen !!! IFK skall bygga en egen arena!!! så sliper vi all jävla skit med dom andra piss luffarna som inte har folk på sina matcher !!!

    SvaraRadera
  22. Marcus Hansson:

    Samtidigt sa han att bråken i samband med premiären hade minskat publiken till den nya arenan. Vilket måste ses som ganska lustigt då IFK har dragit den publik som det har varit tänkt men inte Gais och ÖIS som är de som drabbats av publiktappet. Borde inte IFK som inblandad klubb i premiären i så fall varit det lag som drabbats värst av publikbortfallet? 13000 är nog mer än vad jag hade räknat med i snitt.

    SvaraRadera
  23. Har bara en fråga i våldsdebatten.

    Till alla som säger att folk inte vågar gå och kör "think of the children" tjafset...

    Vilka matcher drar mest folk?

    //D-Day

    Ps. Nej jag är inte med i wm...

    SvaraRadera
  24. sammanfattar det mesta!

    SvaraRadera
  25. Till er som påstår att man är säker utanför arenan och utanför huligan-grupperingarna.

    IFK GÖteborg - Djurgårdens IF 2009
    Där VAR det helt vanliga svenssons som blev attackerade och det VAR precis utanför insläppet, dem jagade till och med bort kön (med såväl kvinnor som barn i).

    SvaraRadera
  26. <<<17/10/09 10:56 Anonym> du kan nog ta med din fru å barn, sen när slogs någons fru eller unge ner utanför ullevi?och om det skulle bli stökigt å lite bråk kring arenan, gap å skrik, så är fotbollsatmosfären!gilla läget

    Gilla läget ?? Är väl inte någras villkor som skall tillgodoses, Vi är Kamrater som tillsammans stöttar vårt lag om det i den stöttningen tillhör lite hets helt ok. Men när det handlar om årets säkerhetsinsats i Göteborg då har väl nått blivit fel.
    Och det flete är inte medräknat i skribentens analys.
    Har själv inget magiskt recept på nån lösning, men att få orden "gilla läget" som förutsättning då blir jag sne !!

    SvaraRadera
  27. Om inte jag minns fel så har det bara varit oroligt en gång i gbg den här säsongen, o då var det väl difsupportrar som bröt sej ut från polisens eskort. Så att inte gå på fotboll o skylla på bråk funkar ju inte riktigt. Då får dom väl låsa in sej hemma, men det kan ju faktiskt komma en inbrottstjuv o skrämma barnen eller det kanske börjar brinna. Och låt förfan inte barnen kolla på tv för där är det ju våld hela tiden! Sen när det gäller allt tjat om kostnader för poliser kring matcherna, vi supportrar, spelarna o klubbarna betalar ju massa skatt så nåt måste vi ju få för pengarna. Det finns ju inte så många som klagar på att krogarna på avenyn ska betala för poliserna som finns där för att hålla kolla på alla som dom serverar alkohol till.

    SvaraRadera
  28. 17/10/09 15:39:
    Tack för det inlägget, nu kanske alla fattar vad jag menar.
    Trots allt så handlar det om att locka tillbaka åskådarna till betydligt fler matcher än enbart enstaka toppmatcher.

    17/10/09 15:03:
    Skitsnack! I många av dessa matcher kommer medgångssupportrarna, dessa ser du bara på toppmatcherna.

    Vad jag vill ha sagt är att jag vill skapa en läktarkultur där man kan ta med sig barnen på matcherna, trots allt så är barnen nästa generation åskådare. Blir dom bortskrämda i unga år så hittar dom andra intressen. Och de vore väl tråkigt? I min läktarkultur finns inte Wisemen och alla andra firmor längre!

    Tack för mig Anonym 17/10/09 10:56

    SvaraRadera
  29. Saxens vrede2009-10-17 16:12

    Ren pajkastning, personangrepp och förolämpningar raderas.

    SvaraRadera
  30. OK Förlåt!

    SvaraRadera
  31. Det är självklart enklast för dessa stolpskott att skylla publikfiaskot på ett bråk som uppstod i matchen på påskafton då inte ens gais vara inblandade. Bagdad Bob har visst fler copycats än vad jag trodde.

    SvaraRadera
  32. Felet med det hela är att A Higab inte kan bygga en arena..
    B Den som har lagt budgeten för gamla ullevi har ju räknat som ett stolpskott. Den matematiken som finns i budgeten går inte ihop. Om någon inte tänkt att damlandslaget skulle dragit 180000 pers? (vilket i sin tur är en utopi). Och att tro att blåvitt, gais och öis drar lika mycket publik är heeeelt galet. Är ju bara att se till statistik? Gamla siffror kan ju inte vara svårt att plocka fram?

    Sen visst vi har ett huliganproblem. Men jag tror inte därför publiken sviker, säger jag som gravid kvinna som aldrig varit rädd för att gå på fotboll.

    Det är nog ett större problem om biljettpriserna höjs!

    Sen kan man tycka att ur säkerhets synpunkt hade det kanske varit bättre att ha borta klacken i två etage på gamla ullevi? istället för alla längst ner. På så sätt kan ingen på "övre" etage kasta ner saker på borta klacken.. Bara en fundering som förekommit i debatten hemma.

    SvaraRadera
  33. Allvarligt talat har vi verkligen huligan problem i IFK har sett i stort sett varenda match (hemma ) i år visst lite stök mot Dif va det men va det så stökigt då? men efter det då Wisemen har suttit där med sin flagga på alla matcher som vilka åskådare som helst har inte gjort mer skada än någon annan vad jag vet så vart ligger problemen kanske hos media som inte har något annat att skriva om på 90 talet hade vi kanske huligan problem men knappast nu!!!!

    SvaraRadera
  34. Om man räknar efter lite hur mycket publik som skulle behövas för att komma upp i 600 000 (och då räknar jag inte med svenska cupen, U-21 EM och Europaspel) så behövs det ett snitt för IFK på 14 000, gajs 13 00 och öjs 13 000 för vad det låter som räknas inte direkt U-21 em:et in i budgeten och de andra matcherna drar inte speciellt mycket folk.

    Vilken idiot tror på riktigt på de här siffrorna?

    SvaraRadera
  35. Jag håller med till fullo.

    Götet är en hockeystad först och främst!

    SvaraRadera
  36. Till anonym 10:56>>> Du för något slags resonemang om att "drägget" som du säger skulle bestämma när du ska gå på fotboll. Då undrar jag några saker, för det första har du personligen blivit tillsagd/hotad att du inte ska gå? När hände det senast att en familj blivit hotad/nerslagen i samband med fotboll?
    Det bästa du kan göra är att A: Sluta arbeta på GP/Expressen/Aftonbladet!!! Eller B: Sluta Läsa GP/Expressen/Aftonbladet! Så kanske du slutar vara så rädd och slutar måla upp en verklighet som ytterst få känner igen sig i.
    Hoppas du kommer på andra tankar, och skaffar dig en bild av hur det är att gå på fotboll med familjen som faktiskt stämmer med verkligheten.

    SvaraRadera
  37. Anonym 17/10/09 10:56>>>>Hur kommer det sig att när vi mötte Gefle i våras så kom det bara 7000, hade vi möt aik vid exakt samma tidpunkt så hade det var mellan 12-18 tusen.
    Kan du svara på det??

    Sedan har vi det största kat.c följet i Göteborg men högst snitt.

    Hur går det ihop??

    SvaraRadera
  38. För det första så är biljettpriserna för höga. Sedan kan du se nästan varje match på teve numera. Alla teveavtal tar mycket publik från arenorna. Det är så mycket bekvämare att sitta hemma i soffan och se på matchen för en billigare peng, än vad en matchbiljett kostar. Du kan streama en match för 109 kr, eller vad det nu kostar. Är man ett par stycken så bli priset ingenting.

    Sedan spelas allsvenskan över tre dagar. Man kanske skulle korta ner omgången, så att alla matcher spelas på två dagar. Självklart lördag/söndag då folk är lediga.

    Sedan kan det ju spelas bättre fotboll. Det finns många duktiga svenskar i norge och danmark. Jävligt tragiskt. Vi skulle tagit granländernas bästa spelare istället.

    Hur många sitter hemma i tevesoffan på måndag när mff-IFK GÖTEBORG sänds på canal+? Inte jag iallafall.

    Heja BLÅVITT!

    SvaraRadera
  39. Bygg en egen arena. Det är ända sättet att bygga ett starkt Blvitt för framtiden!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.