2009/10/30

Peter Larsson: "Vi borde vunnit Allsvenskan"

ÅRETS UNDERDRIFT. På frågan "Din sämsta upplevelse i Blåvitt" svarade Peter Larsson i dagens GT:
"Att vi inte tog guld 1985 och 1986. Så här i efterhand tycker jag vi hade ett lag bra nog att göra det."
Kontext: 1986 gick IFK Göteborg till semifinal i Europacupen, det som några år och nyordningar senare döptes till Champions League.

14 kommentarer:

  1. Vem är Peter Larsson?

    SvaraRadera
  2. Ja vem är Peter Larsson?

    SvaraRadera
  3. Barn, barn, barn.

    Peter Larsson är ena halvan av det mittbackslås som förseglade Blåvitt under storåren på mitten av 80-talet.

    Parhästen till Glenn Hysen, om det namnet är bekant.

    SvaraRadera
  4. Vem är Peter Larsson? ;D

    SvaraRadera
  5. Peter Larsson, född 8 mars 1961 i Nässjö, är en svensk före detta fotbollsspelare. Han spelade under sin karriär i de allsvenska lagen Halmstads BK, IFK Göteborg och AIK och för nederländska AFC Ajax. Han gjorde även 47 A-landskamper för Sverige och deltog i VM 1990. Han tilldelades Guldbollen 1987, samma år som han var med och förde IFK Göteborg till seger i UEFA-cupen. Efter sin aktiva karriär har han bland annat under en kort period varit tränare för AIK.

    SvaraRadera
  6. Vad är det med folk? Hur kan någon inte veta vem han är? Om man är det minsta inne på Blåvitt bör man kunna åtminstone hälften av spelarna från något av lagen -82, -86 (semifinalen, bra att ha när danskarna börjar...) eller -87. Vidare bör man kunna redogöra för tongivande spelare under CL-åren (vår sämsta säsong där är ljusår bättre än AIK:s enda), eventuellt kunna dra sig till minnes några avgörande mål och, för kuriosa, spelare i motståndarlagen som var särskilt överskattade och avskydda (utslagsfråga: vilken AIK:are sköt överraskande in 1-1 i allsvenska hemmapremiären 1993, en match där Johnny Ekström gjorde målet).

    SvaraRadera
  7. ola-la-O-lala-O-lala.Svensson2009-10-31 00:08

    Sveriges framgångsrikaste fotbollsförening

    SvaraRadera
  8. "vem är peter larsson?"..!!!!

    vafaaan!!!

    ja hatar att jag börjar bli gammal....:(

    SvaraRadera
  9. Sluta hacka på den yngre generationen för att de inte kan historian. Alla har inte blivit blåvita av sina föräldrar och hört pappa eller farfar sitta och skrocka om 80-talet. Däremot borde man kanske läsa in sig LITE om man inte är namnkunnig, och då är ju 100-årsboken en pefekt början!

    SvaraRadera
  10. Men lite skrämmande e det ju..

    Undrar om det yngre äns vet vem Glenn Hysén är...dom kanske tror han e nån kommentator baara typ, och aldri förstår vilken spelare o ledare han var..

    Baraben kanske borde införa lite Historia lektioner?

    SvaraRadera
  11. Tror faktiskt alla vet vem Glenn Hysen är, då tror jag färre vet vem Torbjörn Nillson är.

    Historielektioner är kanske ingen dum idé

    SvaraRadera
  12. Det folk även har en tendens att glömma är Peter Larsson och Glenn Hysén även en gång (tror det var-89 men här får någon med bättre kunskap gärna rätta mig) bildade mittback i ett världslag som spelade på Wembley mot något bonkegäng. Det mina vänner är stort.

    SvaraRadera
  13. Anders 23:50 och ni andra som tycker vi yngre vet för lite om spelare från 80-90 talet. En liten fråga till er då, hur många spelare kan ni räkna upp från 50, 60 & 70-talet? Satt ni och läste på om spelare från förr eller har ni koll på de ni följde precis som vi har koll på spelare vi har följt?
    Har själv följt Blåvitt i snart 10år (är 25 nu) och jag tycker jag har hyfsad koll på många spelare som spelade innan jag började följa laget men man kan ju aldrig känna till andra. Och varför skulle man egentligen?

    SvaraRadera
  14. Nog hade vi som var unga då koll på legendarerna från förr även om inte hela startelvan i div 2 1973 finns meomorerad... Men det är väl litet som att man som fotbollsintresserad bör veta vilka som var tongivande i truppen VM '94 men att det är rätt okej om man inte har en susning om när Gary Sundgren spelade sin sista match...
    Summa summarun, Peter Larsson är en av Blåvitts absolut bästa mittbackar genom tiderna, detta under en tid då Blåvitt var ett storlag och fällde tunga lag i Europa. Att då inte känna till PL är litet som att inte veta vem Stig Fredriksson är. Eller som att tro att Wernersson alltid varit en filur på TV.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.