På gång


tisdag 12 april 2011

Att sparka Håkan Mild vore en katastrof för Blåvitt

FRANKIE'S KRÖNIKA. Efter förlust nummer två i Allsvenskan verkar det ha kokat över totalt för folk på alla håll och kanter. Varenda ord som skrivits här eller på annan plats i den blåvita internesfären har tolkats, söndertolkats, övertolkats och i vissa fall feltolkats av väldigt arga män vid datorer. Nu kräver "alla" huvudtränaren Jonas Olssons avgång, många skriker på att sportchefen Håkan Mild ska väck och vill rent allmänt att huvuden ska rulla på alla håll och kanter.

Då undrar jag en sak. Jag har en liten motfråga.
Vad är er plan efter detta?

Att sparka folk utan att ha en extremt tydlig vision med det och en genomtänkt plan för vad som ska komma sedan är som att hugga huvudet av sin höna och sedan förvänta sig att den ska värpa ägg. Dessutom ska den huvudlösa Kamratgårdshönan helst värpa guldägg, hur det nu än är tänkt att gå till.

För någon vecka sedan körde jag en videoblogg här på BaraBen.com med en vädjan om att vi inte skulle se världen i allmänhet och Blåvitt i synnerhet så svart och vitt. Ändå tvingas man läsa rent ut sagt skrämmande kommentarer på olika Facebook-grupper som startas för att manifestera missnöjet med vår nuvarande tränare. Alltså – jag är först ut med att hålla med om hur det bör vara högt i tak på en debatt kring ett storlag som Blåvitt – men när det blir VM i smutskastning vill jag inte vara med längre. Vem vinner på något sätt över huvud taget att våra spelare eller ledare kallas för saker som jag knappt ens sett mördare bli kallade?

När jag kritiserade IFK Göteborgs spelare och ledare efter förlusten mot Örebro gjorde jag det utan att en enda gång nämna någons avgång. När jag sedan kritiserade IFK Göteborgs spelare och ledare efter förlusten mot Häcken gjorde jag det på ett ironiskt vis och åter igen utan att ta ordet "avgå" i min mun. Inte en enda gång har jag krävt att någon inom IFK Göteborg ska avgå eller sparkas. Jag tror nämligen inte att den debatten är hälsosam efter två omgångar. Om IFK Göteborg vinner sina kommande tre matcher – hur ska de som nyligen fällt de mest hatiskt formulerade kommentarerna kunna säga "bra jobbat" till samma personer? För till skillnad från en del vill jag inte att IFK Göteborg förlorar.

Någonstans måste man ju dra gränsen till vad som är acceptabelt för att kunna kalla sig supporter. Och här drar jag min gräns. Visst, bojkotta matcherna, håll upp en banderoll eller bua åt ditt lag. Men när folk som kallar sig blåvita faktiskt vill se sitt lag förlora har hela supporterskapet lösts upp till ett meningslöst alibi. Då håller folk inte på IFK Göteborg, utan på det specifika "dröm-Blåvitt" som de kan ha kokat ihop i sina värsta/bästa drömmar. Det är inte supporterskap, det är att leva i drömmarnas värld.

Trots i mitt fall en medvetet reserverad retorik i frågan om avgångar och tränarbyten verkar de flesta tolka kritiken mot spelet och systemet som en slags medveten hets mot Jonas Olsson och per definition då även mot Håkan Mild.

Därför vill jag vara tydlig med följande: Det där är fria fantasier och inte min åsikt. Jag skrev redan efter slutet av säsongen 2010 att Blåvitt skulle få det väldigt tufft om man inte började den här säsongen med idel segrar. En fiaskosäsong efter den djupt förnedrande guldförlusten till AIK var allt som många fans tolererade. Redan i höstas kände jag hur det bubblade av supportermissnöje på flera håll. Tragiskt nog klarade Blåvitt inte av att starta säsongen på ett positivt sätt och vi fick precis den storm som många av oss kunde förutspå. Men det är inte samma sak att förutspå avgångskrav som att leda lynchmobben.

På Rambergsvallens sittplatsläktare sa jag till bloggarna Konfiko, feldgrau och Peeman att det är en otäck stämning i luften i den blåvita supportersfären just nu. Det jag menar är att vissa verkar längta efter att få bli del i den lynchmobb som ska fördriva både den ena och andra från föreningen. Jag var orolig för att vi omedvetet ska vara med och driva på den utvecklingen här på BaraBen.com. Peeman svarade något i stil med: "När Frankie tar orden 'vi måste vara försiktiga' i sin mun har det gått långt".
Men jag känner så fortfarande. Även i dag när jag såg hur folk rent ut sagt hatiskt kastade skit på varandra på Facebook – med Jonas Olsson som slagträ – kändes närvaron av denna lynchmobbsattityd markant.

När supportrar övergår från att heja på sitt lag till att bete sig som en grupp män med vita kåpor från 30-talets Alabama borde alla vi andra säga "Stopp och belägg, det räcker nu".

Om IFK Göteborg väljer att byta tränare under 2010 så borde de göra det som resultat av ett noga genomtänkt beslut. Vid en sådan utveckling måste ett alternativ finnas färdigt och en både kort- som långsiktig plan redo för att ta vid. Föreningen gynnas absolut inte av att mindre grupper bland supportrarna börjar fysiskt eller verbalt hota eller hetsa sina ledare eller spelare. Tänk på vilken bild av föreningen som den mentaliteten sprider utanför våra "fyra väggar". Hur ser spelare och ledare på att misslyckas i AIK? Ni vet klubben där huliganer stormar in på sammanträden och träningar för "kvartssamtal" och där det bildas en hotfull stämning så fort något inte går vägen.

En sådan utveckling gynnar absolut inte IFK Göteborg. Jag har inget problem med att folk uttrycker sin åsikt eller är väldigt kritiska, Torbjörn ska veta att jag själv inte skräder orden efter förlustmatcher eller grova misstag. Men det finns en tydlig nyansskillnad mellan att säga ett Spraven-inspirerat "katastrof, fullständig katastrof" och att de facto förvandlas till en en regelrätt gam – som svävar i cirklar över "sitt" skadeskjutna lag i väntan på att kunna frossa i sig av Blåvittkadavret.

Jag har ännu inte fått höra några tydliga visioner om vad som borde ersätta det vi har i dag. Själv har jag en hel del åsikter om vad vi borde förändra. Bland annat tycker jag att 4-2-3-1 borde skrotas eftersom vårt spelarmaterial inte passar för den typ av fotboll som krävs av uppställningen. I alla fall inte långsiktigt. Och så länge ledarna anser att vår trupp är tillräcklig borde spelsystemet anpassas efter materialet och inte tvärtom. I slutet av matchen mot BK Häcken såg vi tendenser till ett 4-4-2 och sedan även 3-5-2 som resultat av skador och underläge. Men jag är rädd för att vi inte kommer spela mer än en match i följd med ett rakt 4-4-2 så länge Jonas Olsson är boss för A-laget. I mitt fall har jag jättelika problem med laguttagningarna, då jag exempelvis är stor förespråkare för att spela med minst två anfallare. Dessutom ska en av dem ska vara en tydlig targetspelare som har huvudspelet som främsta vapen, när jag får bestämma. Och så anser jag att det bör gå att spela med ett rakt mittfält bestående av tvåvägsroller snarare än att de ska vara uppdelade på defensiva och offensiva roller, även 2011. Framgång är inte att kopiera Barcelona, framgång är att hitta något eget att sticka ut med.

Alla dessa åsikter kan staplas på varandra men ger ändå mig ingen klockren lösning för vem som borde ersätta Jonas Olsson och än mindre vem som skulle kunna axla Håkan Milds mantel. Tvärtom har jag långsamt lanserat tanken om att jag vill se honom som klubbdirektör efter Seppo Vaihela, om den sistnämnde en dag skulle gå vidare i arbetslivet.

Men betyder detta att vi borde hålla käften med våra åsikter om utvecklingen i föreningen? Tvärtom. Kritiska supportrar är i princip alltid mer utvecklande för en stor förening än supportrar som är ryggdunkare och nöjer sig med att få smulpoäng kastade till sig mellan varven.

Men kritik blir sällan trovärdig när den står helt naken, utan motförslag. Därför går det sällan att ta "Sparven"-typen på allvar. Han eller hon skriker "katastrof, katastrof" och vill se huvuden rulla men har inte den blekaste aning om vad som komma bör därefter. Jag tror inte Lars Lagerbäck tar över IFK Göteborg om en vecka. Trots Expressens och Aftonbladet kampanj för att så ska bli fallet. Trots alla rykten från "källor med insyn i IFK Göteborg". Mina två realistiska tränarförslag är dock upplåsta i nordiska klubblag och skulle bli alldeles för dyra att lösa. Så jag tänker inte lansera några alternativ, i alla fall ännu. Jonas Olsson är värd mer än två matcher av "allvaret". Nu får Blåvitt utstå extra spott och spe på grund av en katastrofal försäsong. Men det ska man inte lasta dem för. Hade vi vunnit alla försäsongsmatcher skulle det fortfarande inte ha genererat oss så mycket som en vindpust i rätt riktning i Allsvenskan.

Och om Blåvitt vinner de kommande två matcherna i Allsvenskan, då? Även om det inte är särskilt mycket som pekar på att så ska bli fallet just nu, hur ska det tusental supportrar som nu kräver Jonas avgång på Facebook förhålla sig den situationen? Nej, försäsongen i all ära. Den sportchef som har en färdig backuptränare "klar" efter två omgångar i Allsvenskan tror inte för fem öre på sitt lag, sin förening, sin A-trupp. Den chef som går in i ett nytt projekt med en färdig idé om hur man ska göra när det går åt helvete sprider ingen vinnarglöd till sina underhuggare. Nej, man måste tro på sig själv och det gör tyvärr Håkan Mild i långt större utsträckning än våra spelare, för närvarande. Men så har ju inte "Tjalle" mister Jonas Olsson som chef heller. Kan det vara orsaken? Kanske. Men kan man lasta Mild för att han tror på förmågan hos till största del det gäng som var en stolpträff från att vinna guld för två år sedan? Jag tycker inte det.

Frågorna staplar sig på varann. Gör Mild rätt att ha den här inställningen? Det återstår att se. Kommer Blåvitt avsluta säsongen 2011 med Jonas Olsson som huvudtränare? Det återstår verkligen att se. Jag hoppas att jag får fel i min aning om att så inte blir fallet. Ingen blir gladare än mig om allt vänder redan nu på måndag och att alla som bräkt ut sin kritik – inklusive mig själv – får käka upp det. Tänk om hela Blåvitt kunde ge ett kollektivt och hånfullt mittfinger rakt upp i kritikernas nyllen, vad skönt det vore trots allt.

Men jag är rädd för att så inte blir fallet.


Innebär det då att IFK Göteborg borde göra sig av med Håkan Mild? Eller än värre klubbdirektören och styrelsen? Inte en chans. Inte i april. Okay, förlorar vi fem matcher till och både sportchef som styrelse tycker det är helt i sin ordning så lär de nog tvingas avgå ändå. Utan sjukdomsinsikt dör man rätt fort. Men än så länge har vi förlorat två matcher i Allsvenskan. T-v-å. Två, inte tre, inte fyra. Utan två. Det är trots allt inget underlag för att sparka någon alls. Och precis lika lite som man kan leva på gamla meriter i årets allsvenska borde fjolårsfiaskot ligga till grund för bedömningen av årets kompetens.

Återkom om vi står där utan seger efter omgång fem. Då lovar jag att personligen sätta mig ner med både Jonas Olsson och Håkan Mild och ta en lång och allvarlig diskussion på temat: "Är inte är dags för något nytt nu?" Ta det inte som ett löfte, ta det som ett hot. Och vägrar Blåvitt att ta den diskussionen så har vi ett väldigt tydligt tecken på att något grundläggande är ur balans på Kamratgården. Men nu har vi sju dagar på oss att slicka såren och ge ifrån oss ett dödsryck.

Än kan vi chocka Sverige och klå Helsingborg på måndag. Jag tror inte vi klarar det, om jag ska vara helt ärlig. Men ingen skulle njuta mer än mig om Blåvitt kan leverera ett fett fuck off till den åsikten lagom till niotiden denna kommande måndagskväll. Jag lovar att bjuda samtliga spelare som en fet kyss om ni levererar oss tre poäng. Inkasseras när ni vill. Så, bättre morot har väl sällan skådats? Om inte supportrarna tror på det omöjliga – hur fan ska de då kräva att spelarna ska göra detsamma? I de jävligaste av situationer skiljs agnarna från vetet.

På måndag fyller vi läktarna till stöd för Blåvitt, inte av avsky för någon enskild. Bloggaren Erling skrev: "Kalla mig idiot, optimist, naiv eller vad som helst. Jag skiter i det. Idag lägger jag undan alla tvivel", inför Örebro-matchen. Jag kallar det att vara fotbollssupporter. I motgång som medgång. Nu jävlar visar vi spelare och ledare att det finns ett gäng som inte viker ner sig för att det börjat på värsta tänkbara vis. På måndag kan du visa att Blåvitt är mer än elva spelare och en tränare. I den jävligaste av stunder är den tolfte spelaren viktigare än någonsin.

61 kommentarer:

 1. Avgå trollhättan JO och hans trollhättankompis Mild

  SvaraRadera
 2. Regel 1. Frankie har alltid rätt.
  Regel 2. Har Frankie fel, se regel 1.

  SvaraRadera
 3. Jag håller med. Sluta hata! Blir helt matt av alla dessa inlägg som gjorts under dagen..

  SvaraRadera
 4. Mycket bra inlägg! Håller med till punkt och prickar.

  SvaraRadera
 5. Nu jävlar reser vi oss!! En för alla, alla för Blåvitt!!!

  SvaraRadera
 6. Vi ger det en chans nu och ställer upp för grabbarna på måndag. Varenda ängel som finns. Dom behöver oss och dom ska känna pressen på ett POSITIVT sätt av att ha sveriges bästa stöd.

  Det har vi fått credd för innan. Det räcker så långt det räcker,

  P.S vill slippa lasse lager
  D.S

  /Gamlestan

  SvaraRadera
 7. Jag har aldrig varit en person som förespråkar sparkning av tränare, jag var en av de få som inte ville sparka Lasse Lagerbäck i landslaget. Och jag har aldrig tyck att sparka JO är den bästa lösningen. MEN! Nu har tom jag tröttnat på att han misshandlar vårat spelarmateriell, håller på sin pisstaktik som inte har fungerat sen Wernbloom sa adjö. Kan man inte anpassa sig till sitt spelarmateriell så är man ingen bra tränare i mina ögon.

  SvaraRadera
 8. Bra Frankie!

  SvaraRadera
 9. Kosher as christmas12/4/11 00:45

  Ibland när man bara är hatisk och trött på allt så kommer Frankie med en av sina tunga jävla krönikor som pausar all hysteri och ger en insikten om att det finns hopp. Jag håller med dig Frankie, jag tror tyvärr inte heller att JO kommer vända detta eller vara kvar i Blåvitt när året är över. Men det innebär ju inte att man ska börja hoppas att Blåvitt förlorar och skita i att ge laget, föreningen i våra hjärtan, sitt fullhjärtade stöd på måndag.

  SvaraRadera
 10. Det ska sägas av Frankie som tyckte AIK va välfötjänta att vinna mot blåvitt i final matchen 2009!? Det är ni som förstorar upp detta. jag har inte sett ett enda inlägg som är för hatisk mot någon i ifk, spelare eller någon annan.
  Kan du påvisa någon/eller något inlägg som bevisar din uppfattning?.
  Eller är det bara ett av dina påståenden igen?.
  Det är bara Mycket bra inlägg med väl balanserade skrivelser hur vi fans uppfattar situationen.
  Så länge du en del av ja sägare i ifk kommer det inte bli någon förbättring.
  Det är tur att vi fans balanserar upp era fantasier med fakta.
  Tacka oss sen Frankie!

  SvaraRadera
 11. bra där. nu samlar vi ihop oss och förbereder oss för superettan.

  oj oj oj. det här är inte bra.

  fast klart, nya kamratgården innebär ju hög skrytfaktor i de lägre serierna.

  jaha. nähä.

  SvaraRadera
 12. Levande Sittplats12/4/11 01:24

  Anonym 01:08/ Men är du helt lost in space eller? Hela jävla Facebook har besudlats av hat och speciellt "Avgå Jonas Olsson"-gruppen har innehållit attacker mot varandra, mot Jonas och kritik fram och tillbaka mot vad folk säger osv. Sedan chatboxen på Baraben, kommentarsfälten här, Alltid Blåvitts forum efter förlusten på Rambergsvallen osv. Vilken sten har du legat och gömt dig under? Och sedan får du nog lägga ner spriten på en måndagkväll för du skriver med något slags försök till att vinna VM i särskrivning som gör det väldigt svårt att förstå vad du menar kompis...

  Och om du inte fattat vad debatten handlar om kan du kika på följande exempel från Avgå-gruppen på FB:

  1.

  Robin Mjau Gyllenhammar
  Okej han pajjar för Blåvitt , men alla som skriver "försvinn ditt svin" från att älskat han till hatat han , kalla er inte blåvittare , han är fortfarande ifkare , ja han gör en dålig säsong , men han är inget svin för de , låt han avgå utan vara hatad
  för 10 timmar sedan via iPhone

  2.

  Haris Robijasi Buhic
  JAG HATAR OLSSON!!!!!!
  för 9 timmar sedan

  3.

  Rasmus Ragnarson
  avgå svinpäls!
  för 5 timmar sedan

  4.

  Krister Krille Bengtsson
  AVGÅ DIN JÄVLA DOWNIE!!! jag HATAR DIG!! du drar ett löjets skimmer över våra kära änglar DRA ÅT HELVETE!! om du vill göra dig själv till åtlöje är det helt ok vför mig men måste du blanda in blåvitt i det? AVGÅ NU!!!!!!!!1
  för 12 timmar sedan


  osv osv. Ingen hätsk stämning? Nehenä. Vad kallas detta då, mysstämning eller?

  SvaraRadera
 13. Varning för långt inlägg...

  Jag tycker man kan ha åsikten att det är dags för ett byte på sportchefs- och tränarposten utan att det blir huvudlösa och desperata fantasier. Jag tycker till exempel inte att nån ska sparkas nu med en gång. Men jag tycker att styrelsen borde ge i uppdrag åt någon eller några att scouta fram en ny sportchef. Om det tar ett halvår, fine. Under tiden bör diskussioner föras i ledningen om vad Blåvitt ska spela för fotboll, hur själva tänket bör förändras för att vi ska bli ett lag som kan föra en match när det behövs, och hur vi vänder underlägen. Hur vi uppdaterar Blåvitt till 2011, helt enkelt.

  Ingen ska kickas förrän man har arbetat fram en bra ersättare. Det får gärna ta tid. Men det är baske mig inte mitt jobb som supporter att göra. Det är föreningen själv som ska bestämma sig för att förändring måste till, och att den måste börja med den/de som för tillfället vill bevara Status Quo.

  Nog måste det finnas något mittemellan att Håkan och JO ska ut med huvudet före, och att de ska få fortsätta tills de själva vill kliva av, om det så är om fem år och i div.1? Måste man verkligen ställa sig i ett av de två lägren?

  Jag vill se ett nytt Blåvitt. Nytt från grunden. Kanske får vi offra lite av det vi anser vara vårt adelsmärke, det "goa" lagtänket med starka karaktärer och "trägen-vinner-sosse-fotboll" där vi springer och pressar ihjäl motståndarna. Kanske vi nu äntligen är tvungna att åtminstone försöka sträva efter spetskompetens på varje plats, ett mer individualistiskt spel. Kanske vi inte känner igen vårt nya Blåvitt till en början. Men det måste vara värt den uppoffringen. Blåvitt som det ser ut nu ain't going nowhere.

  Flaxår som 2007 kan inträffa, men spelar våra allsvenska konkurrenter bara i närheten av sin förmåga så blir akterseglade av bara helvete. Vill vi vara med och ta oss ut i Europa, och bli/förbli ett allsvenskt topplag, då gäller det att se vad det är i fotbollsfilosofin hos våra nordiska toppkonkurrenter (mff, ellos, hif, fck, rosenborg, etc.) som gör att de, trots sitt "tråkiga" geografiska läge faktiskt är konkurrenskraftiga. Det är inte bara pengar, även om det är en del av det. Det är nånting i hur dom tänker och lirar fotboll som gör att dom kan stå upp mot internationellt (och nationellt...) motstånd. ska det verkligen vara så svårt att sätta sig ner på nya Kamratgården och säga "hur når vi dit?". Är det för att vi inte vill höra svaret?

  SvaraRadera
 14. anonym 01:26/ Så nu ska vi plötsligt ge upp hela föreningens idé och spela "individuell" fotboll för att det är modeordet för året? Dummaste jag hört. Blåvitt behöver en tränare som inte var ett träben själv som spelare, någon som tror på att man faktiskt ska bygga bakifrån och täppa igen men inte med 11 spelare i alla lägen. Någon som vågar ändra i laget och som spelar med en solid grund, men kan överraska när det går knackigt. JO har ju inga som helst alternativ, han bara rullar på som att inget har hänt. Så kan man ju fan inte coacha ett lag. Väck med honom och in med Arne Erlandsson-typen igen så kommer vi börja gå uppåt rätt så snabbt. Snacket om att kicka alla är fånigt och pubertalt.

  SvaraRadera
 15. Hahaha ibland funderar jag på om du Frankie inte gör så här helt medvetet bara för att jävlas med massorna. När det stormar som värst åt ett håll kommer du med sakliga argument som är helt tvärt emot det håll det stormar mot. Som en bomb in i ankdammen.

  hur mycket djävulens advokat är du nu?

  SvaraRadera
 16. Går man tillbaka till dina texter från slutet av säsongen 2010 Frankie så skriver du att det kommer bli en helvetisk storm om de inte börjar året 2011 med massa segrar. Bra att du försöker ta ditt ansvar och lugna folk så att det inte ska bildas massa "AIK-mobbar" och liknande, men nu vill jag verkligen verkligen höra vilka de där två seriösa alternativen till tränare är som du hintar om?

  SvaraRadera
 17. Varje gång ett storlag har åkt ur allsvenskan (MFF 99 & AIK 04)är det för att krisen inte har upptäckts i tid. Ok nu e det bara 2omgångar, men med vårat tuffa spelschema är 0 poäng efter 6 omgångar inte helt otroligt och då är det bottenstrid mina vänner!
  RING VARNINGSKLOCKA RING!!

  SvaraRadera
 18. Wellington12/4/11 01:51

  anonym 01:47/ Förra året hade vi kräftgång ända till VM-uppehållet och då lyssnade Håkan på kritikerna och löste upp det delade ledarskapet. Alltså nästan halva säsongen. Rehn fick ta ett steg tillbaka och det föll inte så väl ut. Efter säsongen ryktas det att Mild fört samtal med Lars Lagerbäck om att ta över föreningen men att man beslutat att ge JO en chans till. Nu är den chansen snart förverkad. Så den som tror att det är risk för att vi ska åka ur för att vi förlorat två matcher har ju inte varit med länge, under Rogers tid matchades ju fan laget för att vara på formtopp till höstens CL-spel och då brukade vi förlora ett knippe matcher på våren och ändå vinna SM-guld till slut.

  SvaraRadera
 19. Levande sittplats: Tack för en underbar kapning av mitt inlägg. kompis.
  Jag anser att ordet "hat" eller "idiot" är just vad det betyder. Det är i detta sammanhang det vi skriver om fansens reaktion och uppfattning. Jag har respekt för den frustrationen. Jag vill att det kommer fram i forum och bloggar. därför älskar jag baraben. Här kan vi kivas om vad som är rätt och fel men det kommer inte hända något med ifk och spelare. särskrivning ja, jag bjuder på denna fadäs. du förstog ju ändå, kompis.

  SvaraRadera
 20. JO bör sparkas så fort som möjligt. Tack för det du gjort, men du har nått vägs ände, JO. Du kommer inte längre än så här. Truppen är uppenbarligen inte motiverad under ditt styre.

  Vad gäller Mild... I mångt och mycket ser jag dagens blåvitt som ett samarbete mellan JO och Mild, där de har en idé om att vi ska värva karaktärsspelare (vilket jävla skämt), vilket verkar innebära islänningar och trollhättanbor. JO och Mild är upphovsmännen till dagens blåvitt och man bör således antingen ändra transferstrategi eller byta ut även Mild, detta efter säsongen.

  Jag förstår inte varför vi är så rädda för en sydamerikan eller två...

  SvaraRadera
 21. Intressant att det svänger så fort. Som det stod på bloggen, hade Sella bara satt sin stolpträff den där höstkvällen 2009 skulle JO/Rehn ha tagit två guld på tre säsonger, snacka om bra resultat. Då hade vi lirat CL-kval förra året och vem vet. Men det går ju inte att leva i OM-landet heller, men det som var 15 centimeter från supersuccé har 18 månader senare blivit till totalt krislag och fritt fall. Vad fan hände där liksom?

  SvaraRadera
 22. Översten12/4/11 02:00

  Septigo/ Jo, det går att leva i OM-landet, om man bor i Marseilles.

  SvaraRadera
 23. Nu sitter mild och de vise männen i styrelsen och knåpar ihop hur dom ska bli av med jonas ollson på ett värdigt sätt för båda parter.
  Ni vet, han får ju inte utåt sett sparken som vi alla vet att han får. försöka linda in det i bommull så gott det går.
  Uppmaning till er alla är att snällt och försynt godta det och gå vidare ;-) .

  SvaraRadera
 24. Riktigt jäklar bra!

  SvaraRadera
 25. Mycket bra krönika, instämmer!

  SvaraRadera
 26. Bara massa gaisare och folk som inte vet något om IFK, dess kultur och viktiga mekanismer som skriker på avgång av Håkan Mild.

  Mild är något av det bästa som hänt oss. Bra resultat under hans ledning,(förutom förra året)ekonomi i balans, en trupp där de unga släpps fram och en förening som äntligen är tillbaka på rätt spår efter MP.

  SvaraRadera
 27. "För någon vecka sedan körde jag en videoblogg här på BaraBen.com med en vädjan om att vi inte skulle se världen i allmänhet och Blåvitt i synnerhet så svart och vitt. Ändå tvingas man läsa rent ut sagt skrämmande kommentarer på olika Facebook-grupper..."

  Ha ha, humor Frankie. Frotsatte folk att vara förbannade på organisationen i Blåvitt TROTS din videoblogg?

  SvaraRadera
 28. Frankie, jag har alltid respekterat och hållt med dig i mödet mesta, men ditt problem är att du tror att din ord är lag, att " säger jag så, så är det så" börjar tro att du fått hybris. Att du skulle ha patent på vad som kallas supporterskap är fan skrämmande.

  SvaraRadera
 29. Men va f_n!

  Håkan/JO är ju de som satt hos här sedan länge.

  Bara för att Håkan inte skötte sitt jobb under förra året är det ingen anledning till att säga att alla skall sitta ner i båten.

  IFK borde ju redan under förra året gjort något åt situationen.

  De har bäddat denna sunksäng och vi skall då inte reagera på att de inte sköter sitt arbete?

  SvaraRadera
 30. Jag spyr på din överlägsna attityd Frankie, kyl ner dig.

  SvaraRadera
 31. Lysande krönika Frankie.

  SvaraRadera
 32. Khadaffi ringde, han ville ha tillbaka storhetsvansinnet.

  SvaraRadera
 33. Frankie har vissa problem med hybris som vissa påstår här, men det är ju det som gör han intressant att läsa! I sak tycker jag han har rätt och delar definitivt hans uppfattning om vad som är att stödja sitt lag. Som han så väl beskrev så har det bara gått två matcher och jag är helt övertygad om att långsiktighet är vårt starkaste vapen. Alltid. Vi är en av de få klubbarna i Sverige som faktiskt har det tänket och jag tror att det kommer att ge oss framgångar, kanske inte omedelbart, men på sikt och dessutom kontinuerligt. Heja Blåvitt!

  SvaraRadera
 34. Löjligt med jantelagskommentarerna om att Frankie har hybris. Han är tveklöst den mest läsvärda krönikören/skribenten som finns kring IFK Göteborg och då kan man fan kosta på sig att va lite kaxig. Ser man med facit i hand har han dessutom rätt extremt många gånger i det han säger och förutspår. Cred till att du sticker ut hakan Frankie, vi behöver lite sådan attityd och inte bara medlöpare och ryggdunkare som du kallar det!

  SvaraRadera
 35. Grym men sjövild krönika.

  SvaraRadera
 36. Har Mild sagt åt dig att du ska skriva det här Frankie? Du har väl varit lika kritisk som oss andra. Börja inte märka ord nu...

  Mild ligger bakom det spel och de spelare vi har idag. Det är väl självklart att han kritiseras. Han drivs mer av egen prestige än kärlek till Blåvitt då han vill lyfta fram sina egna spelare i stället för att som andra lag värva någon konstruktiv utifrån - det som vi behöver.

  Mild är lite som Arsene Wenger i mycket liten skala (ja sjuk jämförelse i övrigt). Han har fastnat i att köpa billigt och att göra ett klipp. Förutom gaisarn då. Varför inte skriva en krönika om sportchef Mild och jämföra hans värvningar med andra sportschefers?

  Vi kan skratta åt Mats Persson här hur mycket vi vill. Men han försöker iaf...

  SvaraRadera
 37. Borde vi inte istället byta Lagkapten?
  Inget ont om Adam.
  Men jag ser inte honom, som den rätta gubben att bära lagkaptensbindeln. När Alex slutade, tappade vi dirigenten på planen.
  Jag skulle hellre se Kalle eller Tobbe, bära lagkaptensbindeln.

  SvaraRadera
 38. Bra, Frankie.
  "Avgå alla"-mentaliteten är inte värdig vår förening.

  SvaraRadera
 39. Fler "Sparvar" i IFK! Folk med hjärta och inte bara plast!

  SvaraRadera
 40. Fy satan vad skåningarna kommer att förnedra oss nästa match. Vi har ingenting att sätta emot. Superettan nästa!

  SvaraRadera
 41. Ibland blir jag bara sà tròtt..

  Blàvit fans àr ju bara sà inkompetenta ibland.. Det Mild har gjort fòr fòreningen àr riktigt stort..

  SvaraRadera
 42. Och där återkom plötsligt all respekt för Baraben i allmänhet, och Frankie i synnerhet. Fantastiskt bra skrivet!

  SvaraRadera
 43. Tagga ner alla!!! Vi är ju bara 3p bakom guldfavoriten Elfsborg. Vi kommer att ta Helsingborg i nästa match. Är helt säker på det!

  När vi vann guld 2007 så hade vi ju bara 3 pinanr efter 3 matcher.

  Det tar lite tid att starta upp maskineriet. Förra året är glömt!

  Nu kör vi. Älska blåvitt för alltid!!!

  SvaraRadera
 44. Fan vad många det verkar vara som helt utan egen åsikt bara anammar frankies åsikter. Är Frankie kritiskt är de också de, försvarar Frankie JO så börjar många hellt plötsligt tycka likadant.

  Frankie har många goda åsikter men för fan var lite kritiska mot hans åsikter och våga skaffa egna ståndpunkter även om de går emot Frankies.

  Sen att Franike agerar diplomat på detta forum och håller en annan ståndpunkt på krogen är en annan femma...

  SvaraRadera
 45. Jonas är inte från Trollhättan. Med den logiken är Mild från Spanien eller Schweiz då han har jobbat där.

  SvaraRadera
 46. Kosher as christmas sa...

  Du vänder kappan efter vinden. Så lät det inte i tidigare inlägg.
  Pajas!

  SvaraRadera
 47. Bra med lite balans. Vi måste försöka lite till.

  SvaraRadera
 48. OM JO kommer att sparks, avgår så hoppas jag innerligt att Mild frågat GUD om han är intresserad. Han jobbar inte långt från gamla ullevi, nämligen på Valhalla.

  SvaraRadera
 49. Det vore synd om Milds tid i klubben slutade med avgång. Som spelare kom han att bli ikon, men nu riskerar han bara bli ihågkommen för att det gick uselt 2010.

  SvaraRadera
 50. Anonym 11:53/ Men du har ju inte ens läst inlägget, han tar ju inte JO i försvar utan kritiserar honom hårt. Men säger samtidigt att två förluster inte kan vara ett underlag för att sparka folk, för då skulle varje tränare vi har få sparken.

  Du snackar om att folk anammar Frankies åsikter, men i mitt fall är det så att jag oftast håller med om hans kloka resonemang och gillar det han skriver. Se, det går alltså att ha en egen åsikt som inte synkar med dig...

  SvaraRadera
 51. JO måste avgå. Visst, blåvitt kanske vinner nästa två matcher (verkar otroligt) och har då sex poäng. Det många av er gbganhängare missar är att ifk inte spelar publikvänlig fotboll. Jag håller på ett annat lag men att se på blåvitt anno 2010 och 2011 är som att se wimbledon lira anno 1980.. dötrist. vinner ifk resten av matcherna i år men fortsätter med sin dödgrävarfotboll så måste det ändå ses som en förlust för the beautiful game.. hoppas ni klarar er kvar i serien, det är ni värda med all er historik! truppen ser bra ut men spelidén finns ej..

  SvaraRadera
 52. Frankie ... 2 omgångar ? glömt hela förra säsongen ? och om det är så att ni du/ni tycker att vi ska fortsätta att stötta och allt vad det är , kolla på vad för texter ni lägger ut här på baraben då ! Jävla pajasar ..

  SvaraRadera
 53. Är också en mycket missnöjd supporter som kritiserar hej vilt, tills på måndag kväll. Då ger jag allt mitt stöd till världens finaste klubb, i med och motgång.
  Forza Blåvitt!

  SvaraRadera
 54. Jag håller med krönikören.

  Nån jävla måtta på kritiken får det vara.

  SvaraRadera
 55. anonym 14:43/ Men du har ju inte ens läst hans argument. Han säger att om man inte kan leva på gamla positiva meriter kan man inte leva på gamla negativa heller. Du borde nog ta och växa upp lite och inse att livet är kul, inte så hatiskt...

  SvaraRadera
 56. "Den chef som går in i ett nytt projekt med en färdig idé om hur man ska göra när det går åt helvete sprider ingen vinnarglöd till sina underhuggare." Marks att du inte ar chef, eller sa kanske du bara har tur och alla projekt gar sjukt bra

  SvaraRadera
 57. Jättebra avvägt inlägg!

  Vill påpeka att JO faktiskt visade tecken till insikt när han som du skriver bytte spelsystem i slutet mot Häcken. Noterade att det inte fungerade särskilt bra tyvärr och att det inte är självklart att vi lyckas bättre med flera anfallare - mittfältet kommer fortfarande vara ett problem.

  Jag brukar alltid säga till vänner som inte håller på blåvitt att vänta bara, har vi mer än 5 poäng efter första 5 omgångarna vinner vi SM-Guld. För i ärlighetens namn så tycker jag inte precis att det är första gången blåvitt får en kass start. Det är inte första gången blåvitt tappar poäng mot Häcken. Det är inte bra förstås men inte i sig en kris.

  Jag minns hur vi i samband med SM-guldet 95 eller var det 96 låg sist i Allsvenskan runt midsommar. När serien var slut var vi återigen Svenska Mästare. Mina vänner brände sina blåvita halsdukar på valborgselden och tyckte att allt var skit. Jag behöll min och har den än idag ofta på våra matcher. Det var en härlig känsla att kunna ha på min gamla halsduk när vi äntligen firade laget på Götaplatsen 2007!

  Jag gillar inte lynchstämningen mot Jakob. Killen är knappt 20 år och har fortfarande framtiden för sig. Wernbloom, Wendt, Berg m.fl. var ganska fjuniga sina första år i blåvitt men växte rejält och jag tror att det finns mer kvalitéer i Jakob än vad som kommit fram hittills även om det inte nödvändigtvis är rätt att spela honom i startelvan.

  Det är en svår tid för oss alla som vill IFK Göteborg väl men vi ska inte ge upp hoppet.

  SvaraRadera
 58. Det handlar inte om att det blivit 2 förluster för att jag kräver hans avgång. Det är att hela förra året var Blåvitt sönderlästa, men ändå väljer man att försätta på samma spår. Jag tror iofsIFK kommer vinna mot HIF då alla räknar ut dom, men i slutändan kommer Blåvitt vara i botten och härja. Jag ställer mig även bakom dom som anser att Mild bör avgå sen också, spelar ingen roll vad han gjort som spelare för klubben..är så jäkla trött på den här svågerpolitiken i klubben. Kolla Milds värvningar samt tålamod min sin bästis Jonas räcker för mig iallafall.

  SvaraRadera
 59. Bra krönika Frankie, den behövdes! visst fan bubblar det i mig ochså men hatet får aldrig ta överhanden.

  Men kritik skall givetvis framföras om detta spelet fortsätter och det är nog dags nu att gå tillbaka till 4-4-2. så grabbarna får upp självförtroendet igen.

  SvaraRadera
 60. Kommunister håller på Mild?
  Avgå Mild, JO.
  IN med bredare trupp och nytt tänk.
  Gais sportchef har verkligen gjort jobbet bra .....


  AVGÅ!

  SvaraRadera
 61. anonym 18:38/ Du är härmed utnämnd till internets största idiot. Och därmed nazist.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.