2009/10/24

En tredjedel sket i att gå på Gais "utsålda" match

GAISMATEMATIK. Gamla Ullevi rymmer 19000 personer. Gais match fredagen den 23 oktober mot Malmö FF var redan långt i förväg "slutsåld" och "fullsatt" men det berodde som bekant på att det var fri entré. Det kom, som en tv-reporter sade, finfina 11685 personer. Det fanns alltså utrymme för drygt 7000 personer till på arenan. Anta att det rimligen kunde fått plats ytterligare 1300 personer till på Malmös sektion så är det ändå ett faktum att 6000 Gaisare/Göteborgare med biljett avstod ifrån att gå på en viktig och förmodat underhållande fotbollsmatch mellan två, fram tills alldeles nyligen, formstarka lag.

Det var nu äntligen dags för matchen där grönsvart skulle, och kom att, säkra det allsvenska kontraktet. Äntligen skulle viktiga målgrupper såsom t.ex. mängder av a-lagare och udda kulturarbetare som av någon märklig anledning fått för sig att hålla på Gais lockas att för första gången, eller åtminstone för ovanlighets skull, få möjligheten att besöka Gamla Ullevi utan att känna sig rånade.

Nu var det minsann utsålt. Och det skulle bli en kväll där alla var vinnare. I lokalpressen de sista dagarna hade Gais klubbledning varit oerhört nöjda och avslöjat det smarta upplägget där olika befintliga sponsorer mjölkats på en sista slant för säsongen och gjort det hela möjligt. Upplägget medförde enligt den grönsvarte informationsansvarige Tony Balogh att Gais nu faktiskt skulle komma att tjäna 2-3 gånger mer än en vanlig match. Matcher där Gais och Gamla Ullevi förövrigt i princip konstant hela säsongen gått back.

Med facit i hand går det nu utan tvivel att konstatera att marknadsvärdet för "produkten fotboll" i Gais fall är vansinnigt svagt.
En tredjedel av alla som hade biljett till denna utsålda och sista betydelsefulla Gaismatch för säsongen sket helt enkelt i att gå på matchen.


PS. Grattis Gais till det Allsvenska kontraktet och de största välönskningar till Öis kommande viktiga duster. Ni är så välkomna tillbaka till Gamla Ullevi nästa år på derbymatcher mot Blåvitt. Men gör inför nästa säsong er själva och Gamla Ullevis gräsmatta en tjänst och flytta till Valhalla IP. Där bör ni lyckas med att nå fullsatt i alla fall ett par gånger så slipper ni göra bort er med någon likande historia som nu precis utspelat sig. Kapaciteten på Valhalla är faktiskt precis 5000 personer som sett till statistiken är en bra publiksiffra för er frånsett derbyn. DS.

46 kommentarer:

  1. Den satt där den skulle.

    SvaraRadera
  2. hahahaha.
    Tänkte kolla om hajlajtsen kommit upp så ser man denna underbara dissen ist.
    snygg diss och sann.

    SvaraRadera
  3. Helt rätt!

    Gärna derby men den med sämst siffror av dem ska till Valhalla. Kanske iofs naturligast för ÖIS.

    SvaraRadera
  4. Man fick sig ett gott skratt när man såg publiksiffran i morse.

    Men vill bara poängtera en sak. Det stämmer att udda kulturarbetare nog håller på gajs, men liksom i alla yrkesgrupper så håller majoriteten på Blåvitt!

    SvaraRadera
  5. Skit i gais, det är Blåvitt som gäller. Vi är för jisse namn mitt inne i gulstriden.

    SvaraRadera
  6. Gais är för goa. Det finns inga gaisare längre de har antagliget supit bort sina liv.

    SvaraRadera
  7. Vad fan är Gais? Måste vi koncentrera oss på det hela tiden? För fan vi är Blåvitt!

    SvaraRadera
  8. IFK Göteborg - Malmö FF:
    15 267

    GAIS - Malmö FF:
    11 685(Gratis inträde)


    Brorsans kompis hämta ut 21st biljetter i olika omgångar för att kunna dela ut till vänner. Tror han fick med sig 2-3st...

    Om nu GAIS vill dela ut gratis med syfte att fylla GU får de väll lägga kraft på att dela ut med måtta?

    /n

    SvaraRadera
  9. 11000? Det är ju helt sjukt. I och med det fria inträdet borde det ju vara en ganska korrekt siffra för hur många svenskar som håller på gais, eller sympatiserar med gais, eller i alla fall tycker gais är trevligt. Ni vet, den siffran där Blåvitt väl ligger runt en miljon?

    SvaraRadera
  10. Haha, bra skrivit! gajsföreningen är så otroligt överskattde. Nu blir det GULD!!

    SvaraRadera
  11. Kollade matchen i Majorna igår... satt fan gaisare på baren när dom kunde gått på matchen... Lodisar!

    Mot Sm guldet!

    Hata ghniet

    SvaraRadera
  12. STÖD GAIS - KÖP FAKTUM!

    SvaraRadera
  13. För att visa vårt stöd för GAIS så tar alla med sig en systembolaget-kasse och en faktum-tidning till nästa GAIS-hemmamatch.

    SvaraRadera
  14. Gais e brå.

    SvaraRadera
  15. Asså, det satt "gaisare" på puben när det var match!? En match som egentligen inte betydde någonting. Blåvitt hade match som kan avgöra guldstriden - inte EN(!) ENDA buss åkte.
    Det råder inga tvivel om vad som är mest pinsamt, dessutom hade nästan alla förutspått en siffra kring 12k. Bara att BB väljer att slå in en öppen dörr utan att göra research är inget nytt. SKa ni inte skicka rödtotten på ett snyftreportage för GTs räkning snart också. Killen som påstår sig stödja supporterkulturen men sen när han ser pengarna från chefen skiter fullständigt i allt utom sin sketartikel.

    Det är inget annat än underbart att lillebrorsan i stan inte kan släppa sitt hat mot GAIS någongång. Kom inte och säg att vi är obetydelsefulla, varför hör man då "Hata GAIS" på VARJE match?! Komplex.

    Majoriteten ni kan gömma er bakom, det är det enda ni har, att ni är flest. Men majoriteten har jämt fel, folk är idioter - och ni bekräftar bara detta. Sveriges mest själlösa förening - IFK Göteborg.

    SvaraRadera
  16. burnage: haha, går du på alla våra matcher eller? Den körs verkligen inte särskilt ofta längre. Angående komplex, vad fan gör ni här inne hela tiden då? Ni refererar till oss som DSS, helt ärligt alltså. Du verkar ju rätt bitter och upprörd, så texten satt väl där den skulle.

    SvaraRadera
  17. Kan ingen berätta hur många bussar ni lyckades fylla igår m,itt under brinnande guldstrid? Lönehelg, fredag och chans på guld. Måste ni ha lyckats skramla ihop minst 4 bussar va?

    Eller blev det som vanligt inte en enda för göteborgs sämsta supportrar?

    SvaraRadera
  18. Nej, det gör jag inte. Har aldrig beträtt en arena i supportersammanhang där inte GAIS spelat, och det sista lag jag skulle se är Blåvitt. Det är kompisar till mig med årskort som säger detta. Så kom inte och snacka.

    Jag läser här eftersom varannat inlägg handlar om GAIS och jag ser det som min plikt att försvara våra färger mot efterblivna tints. Jag blir upprörd eftersom man fabricerar "artiklar" som utelämnar väsentlig information. BB gör billiga poänger av ingenting. Var är artikeln om att Änglarna inte fick iväg EN buss till BP? Självdistansen är int epå topp kanske.

    Men du.. Nu öppnar Park Lane om ett par timmar - stoppa in bootcutjeansen i tubsockorna, rufsa till håret, fixa kardborrebanden på dina Lacostedojor, på med MQ-kalsongerna som "ska" synas och kolla tidtabelerna in till stan från Lindome.

    SvaraRadera
  19. Stor humor när Speedwaytutar-Gais fans klagar på andra lags supporterkultur.

    SvaraRadera
  20. Pinsamt inlägg. Tycker GAIS ansvariga skall hyllas för detta innovativa grepp att locka folk till en regnig oktobermatch på en fredag.

    SvaraRadera
  21. STÖD GAIS - KÖP FAKTUM!

    SvaraRadera
  22. För att visa vårt stöd för GAIS så tar alla med sig en systembolaget-kasse och en faktum-tidning till nästa GAIS-hemmamatch.

    SvaraRadera
  23. Burnage - varför byter du inte namn till "tut i luren"?

    STÖD GAIS - KÖP FAKTUM!

    SvaraRadera
  24. Haha pinnsamma blåvitt. Ni lcykades inte ens få iväg en buss till bortamatchen mot BP och ni är ju för fan i guldstriden. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

    SvaraRadera
  25. Det är en jävla skillnad på er trummande fjortisklack som använder er av hockeytutor seriöst på vanliga matcher och vi som gjorde det en gång som en kul grej. BONKBONKBONK!

    SvaraRadera
  26. För varje systembolaget kasse som säljs så går 1k kr oavbrutet till GAIS. Stöd GAIS - köp kassen på systemet!

    SvaraRadera
  27. Jag vill stödja GAIS, så jag handlar på systemet flera gånger om dagen.

    SvaraRadera
  28. För att visa vårt stöd för GAIS så tar alla med sig en systembolaget-kasse och en faktum-tidning till nästa GAIS-hemmamatch.

    SvaraRadera
  29. Tack för rolig läsning burnage!

    "Men du".. Natthärberget stänger om ett par timmar så passsa på att sitta framför datorn. Och glöm inte att sätta på dig västen och skölja av håret med folköl. Rätta till repen på dina fötter som håller tidningarna på plats. och på med dina nerkissade blåjeans som "ska" synas! Och kolla tidtabellerna in till närmaste Systembolag!

    SvaraRadera
  30. Tuuuut!
    Heja gajs!
    Tuuuuut!

    Hockey, hockey, speedway....gais!!
    Tuuuuuut!
    Öde arena...
    Tuuut!

    Tuuuut!

    gais 2009

    SvaraRadera
  31. Gaisare är roliga...spelar roll hur många bussar man fyller.

    Oavsett så var vi betydligt fler supportrar där än när ni mötte BP.

    SvaraRadera
  32. burnage/ Varför yrar du om Hankins när han inte har ett skit med den här bloggposten att göra? "Ska ni inte skicka..." bla bla bla. Han har väl så vitt jag vet aldrig skrivit någonting över huvud taget om Gais, så varför lipar du?

    Sedan är det rätt kul att ni använder "hade inte Änglarna noll bussar" som argument för att vi skulle ha en urholkad supporterkultur när det var drygt 500-600 änglar på läktaren i Bromma igår. Hur många bortamatcher i år har Gais haft 500 resenärer på? Ärligt? Som du själv säger är vi störst och därmed mäktiga, vare sig du vill inse det eller inte.

    Sedan vore det oerhört intressant att få se vad det är som BaraBen och skribenten mr G har fabricerat i den här bloggposten? Vilka är lögnerna du pratar om? Backa upp det du säger eller håll käften!

    SvaraRadera
  33. Att få gaisarna att inse att GU är för stort för deras klubb är lika utsiktslöst som att få Påven att säga att Bibeln innehåller trams och motsägelser.

    SvaraRadera
  34. Vad blir nästa gais-steg för att locka fler än 4 tusen till Ullevi? Betala åskådarna?

    Hela Sverige skrattar.

    SvaraRadera
  35. Haha ni hade fler flaggor en människor med er till Bp igår.
    var e änglarna???

    SvaraRadera
  36. Tycker nog att 600 är en ganska ok bortaklack i ett regnigt Bromma. Hur många får Gais med sig till en sån match? Hur många får öis med sig?

    Sen spelar det ingen roll hur många bussar man fyller. Blåvita supportrar har i regel ingen belastning i straffregistret, och kan därför ta körkort och åka privat. Detta underlättas också av att en och annan ängel faktiskt är nykter när han/hon går på fotboll. Därmed kan nån köra hem bilen, till skillnad fån gaisare som pga av trafikförordningen inte får framföra motorfordon i det tillståndet man befinner sig i.

    Menmen, till saken... Vad spelar det för roll hur mycket folk Blåvitt drar? Jag hade sagt samma sak om jag hållt på Sandarna eller Qviding: Att dela ut gratisbiljetter, förkunna att "nu är biljetterna slut, nu blir det fullsatt", och sedan dra 11000, det är INTE fräckt. Vad resterande 6000 gaisare som hämtat ut biljetter gjorde med dom vet jag inte, men uppenbarligen finns det bättre användningsområden för såna dyrgripar än att gå på gais...

    SvaraRadera
  37. Idioten över får dumstrut of the day.

    "vad spelar det för roll hur många blåvitt drar"

    Det torde ju vara mer intressant för en blåvitblogg än hur många GAIS drar kan man tycka.

    Fast sen håller inte jag på ett själöst plastgäng och har inte komplex därefter heller så vad vet jag.

    SvaraRadera
  38. kul för er att GAIS finns, så ni har något att skriva om! :)

    SvaraRadera
  39. Själlöst plastgäng: Serieledande mesta mästarna. Själlöst är alltså att vara framgångsrik, enligt Gaisretorik. Själ får man om man lever i misär, aka hejar på Gais.

    SvaraRadera
  40. Kul att läsa att alla gaisare här verkar nöjda med Gunnebos pris- och ickepris-strategi i år. Gunnebo i samråd med Gårdakvarnen då. Ursprungsidén var väl att premiera den närmast övernaturligt trogna årskortsköpande kärnan av stampare och tutare och ta igen pengarna på vår derbypublik och grönsvarta sällanbesökare. Det slutade alltså här, med ett misslyckat gratisjippo som spiken i kistan för nästa års årskortsförsäljning och en återuppstånden Gaishink. Grattis Gais.

    SvaraRadera
  41. För att visa vårt stöd för GAIS så tar alla med sig en systembolaget-kasse och en faktum-tidning till nästa GAIS-hemmamatch.

    SvaraRadera
  42. http://img217.imageshack.us/i/tobbej.jpg/?a=V&ci=0&rt=3

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.