På gång


tisdag 5 april 2011

Här bjuder TV4 på ren rasist-tv

Fotbollsm%C3%A5ndag:%20Turina%20efter%20r%C3%A4ddningen:%20%22Kommer%20aldrig%20gl%C3%B6mma%20det%20h%C3%A4r%22

ANALYS/MEDIEKRITIK. Jag tycker den här TV4-diskussionen är fördomsfull och på gränsen till vansinnig. Speciellt när "Spanien-experten" Anna Brolin kallar Blåvitts föreningsidé för "skrämmande" och säger att vi är som Bilbao, ett lag som enbart värvar och spelar med lokala och egna produkter. Men hallå eller. Borde inte den här typen av åsikter baseras i någon typ av fakta från verkligheten?

Pontus Kåmark ("en Zlatan hade inte funkat in i Blåvitt") drar med hjälp av Olof Lundh ("Vasquez försvann, Mourad försvann, vissa typer av spelare har svårt att göra sig gällande i IFK Göteborg") fram den gamla klyschan "invandrare får inte spela i Blåvitt". Detta är knappast särskilt nytt eller unikt, men då borde dessa kära experter rimligtvis ju räkna med alla invandrare och inte bara de som inte platsat i vår trupp i olika lägen? Att man tar Malmö FF som exempel blir än mer märkligt då det knappast är det faktum att flera av deras killar är invandrare – utan bra fotbollsspelare – som gjorde deras lag framgångsrikt under 2011.

Varför nämns aldrig Stefan Selakovic här? Genombrottet Tobias Sana? Eller nya kämpen och truppspelaren Alexander Faltsetas? Vår koloni av islänningar? Räknas inte de som utländska spelare för att de råkar ha ljust hår? Eller varför nämns inte det faktum att U- och J-lagen kryllar av invandrarkillar? Den här kritiken funkar ju inte när man tittar på hur verkligheten ser ut. Och att pajasen Anna Brolin kallar Blåvitts idé för "skrämmande" och jämför oss med Atletic Bilbao är inget annat än just skrämmande. Kåmarks och Brolins resonemang är så snurrigt och direkt rasistiskt att man har svårt för att inte enbart ta sig för pannan.

IFK Göteborg bygger sin förening efter värderingen att laget och föreningen alltid är viktigare än individen. När experter sedan sitter och säger i tv att detta inte passar invandrarkillar visar de på en enormt fördomsfull inställning till människor och samhället. En liten synpunkt till Kåmark och Brolin är följande:
Vi invandrare är inte en och samma massa, med en och samma åsikt, en och samma bakgrund och ett och samma beteende. Vi är flera miljoner unika individer som kommer själva eller har föräldrar, kanske mor- och/eller farföräldrar från andra platser än Sverige. Vi kan inte belastas för att ha mer gemensamt med varandra än vad ni själva har gemensamt med Håkan Mild eller Jonas Olsson. Så om ni ska kollektivt gruppera alla invandrare som speciella freaks som sticker ut och är individualister – helt baserat på er egen hjärntvätt kring att Zlatan Ibrahimovic är genomsnittsinvandraren – så ställer ni er bland de främlingsfientliga elementens analys av samhället.
Det är inte "skrämmande" att Blåvitt har en idé om kollektivet före individen. Och invandrare är inte människor som automatiskt programmerats att tycka att de som individer är viktigare än sitt lag, sin förening, sitt kollektiv. Säg det till Stefan Selakovic, stundtals kapten och stor stjärna under många säsonger. Påstå detta för Ragnar Sigurdsson, kultförklarad mittback som importerats från ett annat nordiskt land. Säg till Tobias Sana att han tyvärr inte kan spela vidare i Blåvitt för att er ignorans placerar honom i ett fack som inte "passar in där". Dra era fördomsfulla uttalanden till den mindre armé av killar i våra ungdomsled som skolas in i det kollektivistiska blåvita tänket men inte flyr till andra klubbar för det. Eller för alla de utländska lag som byggt sina framgångar på en idé om ett starkt kollektiv framför individen. När Kåmark säger att Zlatan inte skulle få en plats i Blåvitt glömmer han att Zlatan inte heller fick en plats i Barcelona, världens bästa lag. Därifrån fick han fly med svansen mellan benen. Men det är väl inte så centralt när man sysslar med mytbildning snarare än journalistik.

I IFK Göteborg får man inget gratis och platsar man inte eller tycker att man själv är viktigare än laget blir man släppt, såld, ivägskickad eller utlånad – vare sig man heter Etéus eller Mourad. Och listan på spelare med "helsvenska" efternamn som skickats iväg från Blåvitts A-trupp under de senaste åren är väldigt lång. Innebär inte det enligt samma snurriga sätt att resonera att "svenska spelare inte får och kan spela i IFK Göteborg"? Jag blir genuint ledsen när jag tvingas se så fördomsfulla och märkliga resonemang visas på nationell tv i Sverige. Det om något är skrämmande.

126 kommentarer:

 1. Ja bullshit av tv4, vi gillar visst olika :)!.

  SvaraRadera
 2. Så fruktansvärt bra skrivet

  SvaraRadera
 3. Alltså jag tycker det är helt otroligt att Kåmark (!) och Brolin får sitta där och racka ner på Blåvitt med så här allvarliga påståenden utan att stå emotsagda. De blir som en jävla tribunal som dömer Blåvitt till en plats som spelare med utländsk härkomst inte kan passa in i. Vafan har de för belägg för detta? Vasquez hade som bekant en farsa som var rätt kocko och Mourad hade ju stor succé i Blåvitt och inga sociala eller anpassningsmässiga problem utan drog vidare när han inte platsade längre vilket knappast man kan klandra för någon etnisk grej. Suck suck suck suck suck. TV4 är fan pinsamma.

  SvaraRadera
 4. Jag brukar inte hålla med Frankie. Men här har han helt rätt!

  Detta bevisar bara vilka inkompetenta "journalister" som är ansiktet utåt för tv4.

  Baraben styr upp en namninsamling mot rasisterna på tv 4?
  Hade varit ball.

  /Oskar

  SvaraRadera
 5. Ska man skratta eller gråta... herregud. Ingen av de där fyra tillhör ju de vassaste knivarna i lådan iofs. Vad sägs om lite gamla hederliga "arga mail" till TV4? Kan inte du skriva ett passande som man kan copy-pasta och skicka till lämplig person på TV4? Har dom inte typ en tittarombudsman eller nåt?

  SvaraRadera
 6. Kanske kommer något gott ur det, de tvingas att spela Sana från start nu:). Tyckte han var bäste blåvitta lirare igår!

  SvaraRadera
 7. Kåmark - ditt svekfulla stockholmswannabe! Korkad dessutom.. Filosofin i blåvitt är enkel - ingen är större än klubben - är det rasistiskt och något som skall förbjudas av sopan A. Brolin nu?

  SvaraRadera
 8. Optimus Prime5/4/11 13:10

  Jävligt bra rutet Frankie! Det är faktiskt ett allvarligt problem när tv-experter sitter och fastställer dumheter som detta, eftersom det påverkar bilden av vår förening hos både publik, sponsorer men framför allt potentiella spelare. Om media är med och hetsar fram en bild av att invandrarkillar per automatik inte får komma fram i Blåvitt så kan det faktiskt påverka spelares klubbval.

  Sedan att vi under de senaste fem åren köpt in killar som Samuel Wowoah, Peter Ijeh, Eldin Karisik, Ali Gerba, José Shaffer, Alejandro Lago och så vidare verkar gå experterna helt förbi. För att inte nämna alla våra uppflyttade killar med invandrarbakgrund som: Vladimir Majdandzic, Moses Sewankambo, Ali Ahmed Selim, William Atashkadeh, Kamal Mustafa (kvar i dag). Men de här spelarna har ju inte gått vidare till andra klubbar och gjort stor succé så då pekar ju allt på att de inte var superbra och hölls tillbaka i Blåvitt, utan på att de helt enkelt platsade. Om något så borde väl kritiken i så fall gälla att "IFK Göteborg misslyckas med att ta fram egna produkter" än att försöka göra det till någon märklig etnisk grej???

  SvaraRadera
 9. Maila in den här krönikan tusen gånger till alla på TV4!
  Fantastiskt bra skrivet, Frankie. Kunde inte hålla med mer, och kunde definitivt inte sagt det bättre själv.

  SvaraRadera
 10. Tror inte det är indvandrare de syftar på. De menar nog att det inte finns plats för individualister.

  Som Frankie skrev här för ett par dagar sedan så var det kollektivet som skördade framgångar i Europa. Det är väl detta som lever kvar hos vissa förstå-sig-påare.Även om vi hade gubbar som Torbjörn i laget på 80-talet.

  SvaraRadera
 11. Borde inte alla Allsvenska lag satsa på inhemska spelare istället för att köpa hem dvd-brassar? Jag trodde fan det var en självklarhet.

  Sverige kommer inte komma någonstans om man inte vågar satsa på egna talanger.

  SvaraRadera
 12. De menar nog individualister men Brolin för ju in det på invandrarbakgrund så ja idiotiskt !!

  SvaraRadera
 13. Kermento5/4/11 13:27

  anonym 13:15/ OM de hade menat enbart individualister så hade de inte snackar om "Bilbao" och att "Göteborg enbart vill ha spelare från Göteborg" och bara tagit exempel på invandrarspelare. Mourad var ingen individualist, men honom tar de som exempel för sin tes osv. Jag menar, Jesper Blomqvist, Brasse-Hasse, Tomas Rosenqvist, Stefan Pettersson osv är individualister som aldrig nämns i Blåvita sammanhang men som präglat vår förening under de senaste 20 åren, för att nämna några. Nej,man måste ju hela Mustafa och prata skånsk dialekt för att räknas som "riktig" indivudualist. Som att alla invandrarkillar är individualister bara för att de är invandrare? MFF har massvis av trogna lagspelare men de får stämplen som invidualister automatiskt för att fördomsfulla tv-muppar (nej, journalist är då fan inte Kåmark) tror att man automatiskt är det för att man inte heter Olsson.

  SvaraRadera
 14. Vasquez gjorde ett tur-mål och pappa fick hybris. Mourad var inte tillräckligt bra. Nä, TV4, ni har rätt, den typen av spelare vill vi inte ha.

  För inte menar ni väl att alla med rötter utomlands är bollskickliga och egoister? Näää..det hade ju varit rasism.

  SvaraRadera
 15. Sen att säga att Blåvitt sätt är gammalt. Barcelona har i så fall samma idé och har världens bästa fotbollslag. Barcelonas lag e nästan bara spanjorer och alla arbetar för varandra. Zlatan platsade inte heller i Barcelona.

  SvaraRadera
 16. Anonym 13:22/ De menar utländska spelare (som de tycker är samma sak som "individualister") eftersom Kåmark säger rakt ut att han tycker att Blåvitt struntade i "utländska spelare i Göteborg" redan för länge sedan och att de gick till Öis osv. Han menar alltså invandrare i Göteborg och inte "utländska" som han korkat nog säger, för utländska spelare som i elitspelare från andra ligor hänger nog inte i Göteborg och väljer mellan Blåvitt och Öis...

  RIKTIGT KORKAD DISKUSSION. TV4 är fan ett lågvattenmärke gång på gång.

  SvaraRadera
 17. Snacka om att dra växlar på lite egna enögda iaktagelser utan analys och källfakta, att de sedan får utrymme att göra i tv är ju ännu mer scary.

  SvaraRadera
 18. En slags omvänd rasism börjar bli vanlig i svensk media. Man ska vara invandrare, det är inte riktigt bra att vara svensk längre. Patetiskt och kontraproduktivt!

  Svensk och stolt över det!

  SvaraRadera
 19. om något är skrämmande så är det ju att Kåmark fortfarande får vara exptertkommentator. Killen har ju genuint dålig koll på fotboll.

  SvaraRadera
 20. Kermento,13:15 här igen. Kan vara beredd att hålla med när jag kollat klippet en gång till. Men de säger det inte rakt ut, bara antyder och trasslar in sig i en diskussion där de försöker att inte kalla Blåvitt rasistiskt, men ändå menar att det är precis vad vi är.

  Är helt med dig på att det är de som är rasisterna, som sätter en stämpel på alla invandrare som individualister.

  SvaraRadera
 21. Iggy pop5/4/11 13:37

  anonym 13:32/ Du missar ju poängen helt. Debatten är rasistisk mot invandrare som pekas ut som en slags personer och individer (med Zlatan som föredöme) när det naturligtvis finns lika många olika personligheter och individer bland dem med utländsk bakgrund som med "svensk".

  SvaraRadera
 22. vilket jävla skitsnack! 4 islänningar, selakovic, sana och U-truppen tycker jag säger allt!!

  SvaraRadera
 23. Ta bort det där klippet från TV4.
  Blir bara mer förbannad och besviken. Dom e ute och cyklar hela högen. Fan vad gött om det blir SM - Guld i år. Då kan ni gräva upp detta klippet igen och skicka det till TV4 igen. Vem e domare på Söndag?

  SvaraRadera
 24. Att ni ens kollar på skitkanalen. Det kunde man väl räkna ut att det skulle vara skräp.

  SvaraRadera
 25. Fyfan va tröttsamt hela deras diskussion är. Brolin ska hålla sig till att "intervjua" la liga- och serie A spelare då hon verkligen inte kan nånting om svensk klubblags kultur. Att Lundh har förutfattade bestämda meningar om IFK kontra invandra var ju inget nytt direkt.

  Synd att Kåmark(har gillat han även efter tiden i gnaget) har sjunkit så jävla mycket bara. Har nog jobbat lite för länge på tv4 där man ser rasism i allt och alla.

  SvaraRadera
 26. Tyvärr svider sanningen ibland. Så enögda kan vi la inte vara även om inte jag heller gillar Kåmark.

  Det är allmänt känt, bland fotbollsföräldrar mm, att invandrare har svårare att ta plats i Blåvitt än andra klubbar. Förneka inte det.

  Sen tycker jag inte man ska ta in en invandrare bara för att han är invandrare, men det skulle vara konstigt om invandrarna i Göteborg är så mycket sämre än i andra städer

  Tyvärr vill Mild bara ha spelare som rättar in sig i ledet och kämpar - karaktärsspelare. Därför värvar vi spelare som Falsetas i stället för att ge någon lite mer spännande och kaxig chansen. Det är fakta, inte rasismanklagelser från TV4.

  Tyvärr tror jag Mild är för omodern för sitt jobb. Hans strategi passade nog bra för 20 år sen, idag blir vi bara omoderna...

  SvaraRadera
 27. "Vi kommer inte att få se Blåvitt med spelare som har utländsk härkomst, det är skrämmande" "Ett svenkst Athletic Bilbao, bara göteborgare" "hehehe"

  Väldigt saklig och kunnig disskussion

  SvaraRadera
 28. Herregud, fantastiskt att tv4 inte räknar islänningar som invandrare. Dom är tydligen svenskar. Är det inte rasistiskt att säga att Zlatan är mer invandrare än våra islänningar?
  Personligen spelar det ingen roll var i hela världen människan kommer från, dom ska passa in i laget.
  Rasismsnacket känns så 1900tal. get over it!

  SvaraRadera
 29. 13:51 man kan vara bra spelare utan att vara kaxig. Därmed inte sagt att jag tycker Faltsetas är bra. Men att anställa kaxiga spelare med Zlatan-attityd är jag tacksam att vi inte gör. Det var som sagt inte det som byggde vår storhet en gång. Och kalla mig gärna gammalmodig, men jag tror fortfarande att ett starkt kollektiv är vårt sätt att kunna hävda oss i Europa. Eller på vilket sätt menar du att det är omodernt? Kaxiga spelare rasar som korthus när de upptäcker att de kaxiga spelarna i Europa är sååå jävla mycket bättre.

  SvaraRadera
 30. Att dem inte vill ha in invandrare i blåvitt är ju bara löjligt påstående, varför nämns inte spelare som Sana, Faltsetas, Selakovic och Lawal isåfall?

  Jag tycker dock att Olsson värdesätter kämpa och kriga alldeles för mycket, men tekniken samt individen alldeles för lite.

  Ett exempel är när Sana fick chansen som tia, och han kändes som den perfekta moderna tian. Kvick, teknisk, smidig och mycket bra passningspel. Istället väljer han att inte fortsätta med det, utan spelar istället Stiller eller Jakob i den rollen.

  Det konstiga är att blåvitts ungdomsakademi idag värdesätter mycket mer teknik och individen för att utveckla svensk fotboll ännu mer, men i a-laget verkar det inte alls vara på det sättet.

  Spelsystemet måste ändras, vi har en trupp i klass med Malmö och Elfsborgs. Varför inte gå över till ett 4-4-2 vi också?

  IFK Göteborg (4-4-2)
  Marcus
  Adam Ragge Dyre Logi
  Sella Seb Elmar Sana
  Söder Hysén

  Ett exempel: Roland Nilsson startade med att spela ett 4-2-3-1 i Malmö med Daniel Larsson på en kant. Framgångarna uteblev, och fansens tålamod briserades. Roland ändrar till ett 4-4-2 spel, Larsson på topp och framgångarna blev ett faktum och nu är dem Sveriges bästa lag.

  Kanske kan vi bli Sveriges bästa lag igen om vi börjar tänka mer modernt. Mycket mer fokus på individen.

  SvaraRadera
 31. Världsklass på detta inlägg!

  SvaraRadera
 32. Jag tycker inte man ska bli sur över detta, utan att IFK som förening ska ta åt sig av kritiken!

  Vafan, kom igen nu hur många tekniska spelare har IFK i sin trupp idag?

  Hur många är det som är bra En mot En? A la Emir bajrami/Hamad/Molins/Durmaz m.m?

  De kanske inte finns plats för 15 sådana i ett lag men de ska finnas plats för minst 4-5 st, man ska inte vara rädd för att förändras, det är framtiden man ska sikta på..

  Kom igen nu hur bra fötter har backlinjen egentligen? Dyrestam och Adam johansson är de enda med bra fötter.. Sen har vi trä ben som Erik Lund och Sigurdsson, de kommer man inte långt med i Europa, men de funkar i Sverige.. ELLER OJ det har ju inte gjort det de senaste 3-4 åren, jo VARFÖR?? FÖR ATT ANDRA LAG VÅGAR FÖRÄNDRAS, INTE HA SAMMA SPELSTIL/SPELARE SPELARTYPER ÅR EFTER ÅR, VÅGA FUCKING FÖRÄNDRAS MILD M.M!!!

  SvaraRadera
 33. Kåmark måste vara den dummaste "experten" som fått kommentera fotboll överhuvudtaget.

  SvaraRadera
 34. Som vissa tidigare nämnt är det inte invandrare som inte IFK vill ha - det är individualister. Blåvitts filosofi bygger på stort hjärta, hårt arbete och lagmoral. Varför fick inte Vasquez spela efter målet med stort M? För att han blev högmodig och brydde sig mer om sig egen karriär än om laget. Och sånna spelare vill inte Blåvitt ha, spelar ingen som helst roll varifrån de kommer.

  Den tendensen kan också vara kulturell. Kolla t.ex. på (C. Ronaldo härom veckan, när han borda haft straff, men hans lagkamrat gjorde mål på följande målchans. Istället för att fira med laget stack han och klagade på linjemannen) och jämför med Blåvitts filosofi. Funkar inte så bra va? Hade han varit svensk skille Bålvitt heller inte vilja ha en sån spelare.

  Om det nu kommer upp invadrarkillar som har det som krävs kommer de få spela. Det handlar inte om bakgrund, det handlar om attityd, eller hur? Och det är väl rätt tydligt att den attityden är rätt skandinavisk? Långsiktigt arbete, lag före individ, styrka, kondition, osv... (Jag gmenar, låter det som ett fotbollslag från t.ex. södra eller östra Europa? Nej, det är ett väldigt skandinaviskt tänkande)

  De bästa spelar. Inget rasistiskt med det.

  Malmö däremot, har en annan filosofi, som är bra just nu, men de bygger inte lika långsiktigt som IFK och därför, tänker nog iaf Håkan Mild, kommer de inte vara lika bra om fem år. Sånna lag har mer individer än lagspelare. Svenska eller inte. Sen får vi se vilken filosofi som håller i längden.

  Trist att alla ska vara så fruktansvärt politiskt korrekta hela tiden. Give me a freakin break!

  SvaraRadera
 35. anonym 13:51/ Men är du korkad eller? "allmänt känd bland föräldrar att invandrare har svårare att ta plats i Blåvitt än andra lag". Men HALLÅ ELLER, alla spelare har svårare att ta plats i Blåvitt än andra lag för vi är det bästa laget i Göteborg. Och i våra ungdomsled stämmer inte det du säger för i princip alla ungdomslag har fler spelare med invandrarbakgrund än med helsvensk bakrund. Så dina fördomar om att det har med etnicitet att göra är baserade i föräldrars fantasier. Om det vore orättvisa petningar skulle ju spelarna som inte fått plats i Blåvitt blivit stjärnor i andra lag när de lämnade, men det blir de ju INTE. Tänk längre än näsan räcker.

  SvaraRadera
 36. Trodde mer om Kåmark, är han välkommen till kamratgården efter detta?

  Anna Brolin borde få höra detta!

  SvaraRadera
 37. Känns som Kåmark har bränt sitt sista skepp. Det är rätt allvarliga anklagelser han skickar till sin gamla tränare Roger och sina gamla medspelare Mild och Jonas "personer inom föreningen". Tror inte Kåmark kommer förbi KG på en fika på ett bra tag.

  SvaraRadera
 38. Men Kåmark och Brolin, har ni helt kissat ner er?
  Blåvitt har fyra utlänningar i laget, visserligen från det oexotiska Island, men senast jag kollade låg det en bra bit utanför Göteborg.
  Hur många ytterligare i A-truppen har invandrarbakgrund? Dyrestam, Sana, Selakovic, Faltsetas, Mustafa. Tror ni att någon av dem är med pga sin invandrarbakgrund eller för att de är bra fotbollsspelare?
  Tycker ni på fullt allvar att man inte ska satsa på spelare som Tobias Hysén, Robin Söder och Sebastian Eriksson eftersom de är födda i Sverige med svenska föräldrar?
  Hela resonemanget är så djupt fördomsfullt och okunnigt.

  SvaraRadera
 39. Blåvitt rasistiskt

  SvaraRadera
 40. Det där klippet var fan det sjukaste, löjligaste jag någonsin sätt. Om det är något som är skrämmande är det deras okunskap, de säger att William lämnade för att han inte trivdes i föreningen, inte helt förenligt med vad jag har för mig vissa uttalanden sa förra året. Han fick ju helt enkelt bara inte speltid. Lundh trodde man ändå bättre om, Kåmark är inget annat en än has-been och Anna Brolin, behöver jag ens säga något?

  // Dr. Seuss

  SvaraRadera
 41. Det är allmänt känt, bland fotbollsföräldrar mm, att invandrare har svårare att ta plats i Blåvitt än andra klubbar. Förneka inte det.


  Tyvärr vill Mild bara ha spelare som rättar in sig i ledet och kämpar - karaktärsspelare. Därför värvar vi spelare som Falsetas i stället för att ge någon lite mer spännande och kaxig chansen. Det är fakta, inte rasismanklagelser från TV4.

  SvaraRadera
 42. Det var likadant med Kåmark. Han fick spela i Blåvitt bara för att han hade dålig teknik och inte var invandrare.

  SvaraRadera
 43. haha, tv4 alltså. Århundradets största skämt. Dock märkligt att den värsta nöten, vid namn, Patrik Ekwall ändå håller truten..mer iq-befriad påg får man leta efter..

  // Rolf

  SvaraRadera
 44. Bara jag som saknar Fotbollskväll på SVT? :/

  SvaraRadera
 45. 14:45: Kåmark är ju ända från Västerås så han var definitivt inte enligt den blåvita modellen. Att han fått spela i blåvit skrud är verkligen ett exotiskt inslag bland alla arbetare från Hisingen och Masthugget som annars spelar i Blåvitt.

  SvaraRadera
 46. IFK har faktiskt rasist tänk. Hur många icke skandinavier har man värvat(som varit bra) historist sett ?

  SvaraRadera
 47. Men TV4 hsar ju en poäng! Våga frångå sosse/kollektivmentaliteten i IFK och släpp fram individerna och karaktärerna! IFK känns för färglösa idag. Saknar en kaxig karaktär, som vi älskar och motståndarna hatar, inom dagens IFK.

  SvaraRadera
 48. Riktigt pinsamma ord som lämnar munnarna på tv4. Är det mörhyade spelare dom tänker på??? Vi har ju Dyre, Sana och Kamal. Sen är det ju som några har nämnt innan fullt med spelare med invandrarbakgrund i u-lagen. Kolla på Elfsborg dom har Yarsuvat och Kurbegovi´c som enda spelare med invandrarbakgrund i sitt A-lag om man kollar på (Svenska) spelare Ja Ishizaki oxå men han har ju Asiatiskt påsprung så det räknas väl inte i tv4 mått. Riktigt tråkigt när idoter har rätt att uttala sig i tv på detta vis....... Sana for president!!

  SvaraRadera
 49. Kolla Ekwalls blogg när någon av oss tagit upp det med honom..

  Han skyller allt på Kåmark!!!

  SvaraRadera
 50. Frankie <3333

  SvaraRadera
 51. Utan att lägga mig i sakfrågan, kan för lite om IFK Göteborg. Men det är kul att det kommer från en helt rasren studio, TV4s. (ok, två skåningar...)
  Treo, Stockholm

  SvaraRadera
 52. IFK har rasist tänk

  SvaraRadera
 53. Wellington5/4/11 15:32

  Anonym 14:44/ "Anonym Anonym sa...

  Det är allmänt känt, bland fotbollsföräldrar mm, att invandrare har svårare att ta plats i Blåvitt än andra klubbar. Förneka inte det.

  Tyvärr vill Mild bara ha spelare som rättar in sig i ledet och kämpar - karaktärsspelare. Därför värvar vi spelare som Falsetas i stället för att ge någon lite mer spännande och kaxig chansen. Det är fakta, inte rasismanklagelser från TV4.

  5/4/11 14:44"


  Skriver du. Ett problem bara i din rasist-teori: Alexander Faltsetas är av GREKISK BÖRD. Alltså en invandrare. Och listan kan göras lång.

  Hur korkad kan man bli? Jo, så korkad som anonym 14:44 just har bevisat för oss. Sniffa inte thinner, då går det så här.

  Anonym 14:56/ Om det är moderattänk och moderatfotboll med Zlatan Ibrahimovic och liknande "individuella" spelare är jag mer än glad för att vi har sossefotboll i Blåvitt.

  SvaraRadera
 54. Carlsson5/4/11 15:32

  Fan va bra skrivet! Håller med fullständigt!

  SvaraRadera
 55. Det bästa du spottat ut på länge. Jävligt bra skrivet.
  /Genrich

  SvaraRadera
 56. De är så jävla pinsamt. Dessa "experter" sitter där och låtsas snacka fotboll. Lägg ner!
  Det finns så otroligt många andra som skulle göra det bättre än dem.
  Olof Lundh, snälla...
  Anna Brolin är ju ännu mer pinsam.
  Har absolut ingenting emot dem annars, men vafan.
  Men ännu värre tycker jag det är att dem får sitta där och babbla utan att någon säger emot. Alla bara nickar.
  VAD FAN ÄR DET HÄR?!
  Seriöst!
  Pinsamt TV4, pinsamt.

  Alla till hisingen!

  SvaraRadera
 57. Medlem sen 19695/4/11 15:38

  Ryt ifrån på Ekwalls blogg:
  http://ekwall.fotbollskanalen.se/2011/04/05/bara-29-mandagar-kvar/#disqus_thread

  Och till TV4:
  Kundtjänst:
  Mejla: tittarservice@tv4.se
  Ring: 08-459 40 00
  Skriv: Tittarservice, TV4, 115 79 Stockholm

  Jag skrev: "Djupt beklämmande att se "SUPER-LIVE" med Patrick Ekwall där hans så kallade experter Pontus Kåmark och Anna Brolin sitter och uttrycker djupt rasitiska åsikter om invandrare och generaliserar på ett sätt som får mig att må illa. De målade upp föreningen IFK Göteborg som en klubb som inte vill ha invandrare i sitt lag, när det finns ett flertal i både dagens lag och tidigare upplagor. Samtidigt pekade de ut invandrare som en homogen grupp som är på ett visst sätt som jag anser gränsar till hets mot folkgrupp - om ämnet inte hade varit fotboll. Om alla svenskar pekats ut som en slags personer med en attityd och en stil skulle det bli ramaskri. Men om man gör det med Zlatan som bollträ är det helt okay att generalisera om invandrare på ett sätt som blir riktigt otäckt.

  SvaraRadera
 58. Tycker ni grinar över ingenting här inne. Brolin är såklart ute och cyklar, men Kåmarks resonemang stämmer väl in ganska bra? Vi tillåter inte spelare med lite attityd och högre målsättningar än att spela i Blåvitt att komma fram i vår förening.

  SvaraRadera
 59. Den här diskussionen måste gå under epitet snillen spekulerar. Kåmark går som en katt runt het gröt och smyger lite vackert in att kollektivism är rasistiskt. Alla personer med utländskbakgrund är och ser ut som Zlatan. HELT JÄVLA OTROLIGT!

  Sedan går det att diskutera om Blåvitt är på rätt väg. Men att blanda in hudfärg och utgå från att spelare med "utländsk"bakgrund inte kan inordna sig i ett kollektiv känns så korkat och fördomsfullt så att jag blir helt matt.

  Jämförelsen med Bilbao är så sjuk att jag förväntar mig en offentlig ursäkt från Anna Brolin.

  SvaraRadera
 60. Kåmark säger uttryckligen att spelare från andra länder inte var välkomna i Blåvitt, att de inte var intresserade. Ska jag VERKLIGEN behöva räkna upp spelare med den bakgrunden för att hans idioti ska synas? Jag blir så jävla trött på sånt här snack. Kåmark är så korkad, suck.

  SvaraRadera
 61. Ignorance is the mother of TV4

  SvaraRadera
 62. Anna Brolins "skrämmande" följt av "som Bilbao" och Kåmarks förvirrade jamsande om utländska spelare måste vara TV4:s största lågvattenmärke på flera år. Hur får dessa behålla sina jobb?

  SvaraRadera
 63. IFK rasist

  SvaraRadera
 64. Vilka tomtar på tv4. Tack Frankie för att du reagerar på detta! Riktigt bra skrivet.

  SvaraRadera
 65. hur många "utläningar" har de i sin tv soffa då?

  SvaraRadera
 66. underbart skrevet frankie. håller med fullständigt.

  SvaraRadera
 67. Stålhammar-klass på hela diskussionen i studion

  SvaraRadera
 68. Blåvitt5/4/11 16:35

  Jag skickade precis detta till TV4:

  Hej!

  Fruktansvärt att se er Superlive sändning där Ekwall, Lundh, Kåmark och A.Brolin tillåts att helt utan förankrade fakta sitta och döma ut IFK Göteborg som en klubb som diskriminerar utländska fotbollsspelare och att de aldrig skulle få chansen i Blåvitt. I gårdagens startelva mot Örebro SK spelade följande utländska spelare: Ragnar Sigurdsson, Mikael Dyrestam & Tobias Sana. På bänken satt: Logi Valgardsson, Hjalmar Jonsson & Elmar Bjarnason. Av totalt 18 spelare som var uttagna i matchtruppen är alltså 33,3 % antingen utländska spelare eller spelare med invandrarbakgrund. Övriga spelare i den 23 man stora A-truppen som är utländsk eller har utländsk bakgrund är följande: Alexander Faltsetas, Kamal Mustafa & Stefan Selakovic. Alltså totalt 9 spelare av 23 eller 39,13 % om man så vill. När nästan 40 % av en matchtrupp består av spelare med utländsk bakgrund är min följdfråga, hur kan detta anses vara en klubb med endast svenska spelare?

  Såhär ser det ut i några andra Allsvenska klubbar: (Andel utländska spelare eller spelare med invandrarbakgrund)

  Elfsborg: 25,93 % (Självaste största guldkandidaterna för 2011)
  Malmö: 69,57 %
  Syrianska: 85,19 % (Rasistiska mot svenskar då kanske?)
  Helsingborgs IF: 37,5 %
  Gefle: 29,17 %
  AIK: 58,33 %
  Kalmar: 48 %
  Trelleborg: 38,1 %


  Kräver härmed en officiell ursäkt från berörda "experter" och en respons på detta mail!

  Se länk: http://ifkgoteborg.blogspot.com/2011/04/har-bjuder-tv4-pa-ren-rasist-tv.html


  MVH

  Blåvitt

  SvaraRadera
 69. Väldigt bra skrivet!

  Pontus Kåmark är en fitta! Vill
  aldrig att han ska förknippas med IFK. Sitta där och snacka skit med argument tagna från luften, där ingen i IFK kan försvara sig heller. Jävla idiot!
  Anna Brolin är blond och blåst, Olof tänker ju med skägget....
  FYFAN! Pinsamt!

  SvaraRadera
 70. Tv 4 är så PK korrekt att Jan Helin framstår som en rasist på Aftonblaskan.

  Att sedan Kåmark är totalt okunnig när det gäller att vara "expert", det är inget nytt.

  SvaraRadera
 71. Invandrare = Individualister
  Svenskar = Kollektivister

  Skarp analys Kåmark!

  SvaraRadera
 72. Omvänd rasism och PK-ignorans i sitt esse! Snacka om fördomsfulla resonemang och åsikter...fy fan, TV4 är ren skit

  SvaraRadera
 73. Blev så jävla förbannad när jag läste detta.
  Som det står i artiklen. Sella, Sana ?? Varför räknas inte dem? Och sen har vi ju Dyre och Mustafa oxå...de är ju inte direkt "Svenssons".
  Jävligt äckligt av Tv4! Borde anmäla fanskapet!

  SvaraRadera
 74. Bland det grövsta jag hört på länge... Fördomsfullt, rasistiskt och rent vidrigt.
  Jämförelsen med Bilbao är kränkande och blottlägger fullständigt fröken Brolins kunskap.
  En offentlig ursäkt är att önska.

  Bra skrivit Frankie, här gör du nytta och det är här du ska hålla dig, inte på matchanalyser!

  SvaraRadera
 75. Trodde Zlatan e Svensk? Jo men det är han ju, då platsar han ju i Blåvitt. Skulle Zlatan passa i TV4 studio? Där sitter ju inga individualister?

  SvaraRadera
 76. Man skäms över att den clownen har spelat i blåvitt. bättre han fortsätter att skämma ut sig i reklamfilmer istället (http://www.youtube.com/watch?v=ZEFxgqMRNvM)
  för att sitta och prata om saker han inte kan ett skit om.

  SvaraRadera
 77. Mästerligt Frankie, du sätter huvudet på spiken och det är skönt att så många blir så upprörda. Förjävligt att Blåvitt ska behöva ta sån här förtalsmässig skit på tv.

  SvaraRadera
 78. att dom inte skäms!

  SvaraRadera
 79. Det dom säger är ju sant, så fattar inte varför ni gnäller.

  SvaraRadera
 80. Anonym 18:22/ Sant på vilken planet? Är du från Uranus eller Mars?

  SvaraRadera
 81. Till Anonym 18:22

  Se inlägget som "Blåvitt" skrev 16:35 så ser du ju att det inte är sant...

  SvaraRadera
 82. Frankie ditt halva snedsteg från igår är förlåtet!
  Det här var mycket bra skrivet, anmäl TV4 till granskningsnämnden.

  Ibland räcker det inte bara att se söt ut i tv, Anna. De tomma burkarna skramlar mest...

  SvaraRadera
 83. Kåmark vet absolut inte vad han pratar om( han borde veta) och korkade Anna Brolin borde fan få sparken från tv 4. Jävla pisskanal. Idioter och fördomsfulla jävlar. Så nu känns det lite bättre...

  SvaraRadera
 84. Det finns som jag ser det två problem här.

  Det första är att Kåmark och Brolin på ett synnerligen märkligt sätt blandar ihop begreppen invandrare och individualist.

  Det andra är att Kåmark och Brolin till viss del har rätt; IFK har haft och fortsätter att ha väldigt svårt att förhålla sig till fotbollsindividualister på att konstruktivt sätt.

  SvaraRadera
 85. Oj vad dom gör bort sig! OJ VAD DOM GÖR BORT SIG!!! Det är väl spelare med hjärta som funkar i föreningens spelidé man vill ha eller?

  SvaraRadera
 86. Sanningen gör ont, eller hur?

  SvaraRadera
 87. Mild svarar på Kåmarks kritik: http://www.fotbollskanalen.se/1.2084808/2011/04/05/blavitt_slar_tillbaka_kamark_vet_inte_vad_han_pratar_om

  SvaraRadera
 88. http://www.fotbollskanalen.se/1.2084808/2011/04/05/blavitt_slar_tillbaka_kamark_vet_inte_vad_han_pratar_om

  SvaraRadera
 89. Mild svarar på Kåmarks kritik

  SvaraRadera
 90. Kåmark är en föredetting, högst medelmåttig som bisittare och "expert". Det är ju bara att titta på alla IFK:s ungdomslag. Om det sedan - eventuellt - är fler personer med svart hår i Malmös olika lag kan det bero på att Malmö som stad har fler invandrare. Att IFK har kört fast i sitt spelsätt har väl inget med etnicitet att göra. Ellos spelar efter marken och har väl mest ljushåriga?

  SvaraRadera
 91. Inspektörn5/4/11 20:47

  Kåmark rasar mot Blåvitt och Håkan Mild.
  Brolin rasar mot Blåvitt och Håkan Mild.
  Frankie rasar mot Brolin, Kåmark och TV4.
  Håkan Mild rasar mot Kåmark och TV4.


  Slutresultat: 2-2 (2-0).

  SvaraRadera
 92. Har missat att Athletico Bilbao nyss gjort klart med ny tröjsponsor! Snyggt matchställ!!

  http://goo.gl/0adSW

  SvaraRadera
 93. Kåmark har ju helt rätt.
  IFK har väll gått ut med att man bara värvar spelare från Norden.

  SvaraRadera
 94. Den här diskussionen av TV4-"experterna" är helt makalös. Man vill be dem definiera vad invandrare betyder. Jag får intrycket av att en invandrare i Brolin/Kåmarks värd är en mörkhyad person som bor i förorten, har en trasslig barndom och har klippkort på kåken. Att sen säga att blåvitt har en skev syn på människor är helt horribelt. Kan inte någon från baraben försöka få ett ord med någon av nötterna så de får förklara sig.

  SvaraRadera
 95. Förbannat tjat om Bilbao. Det är la inget fel att vilja satsa på lite lokal förankring i laget. Bara man inte utestänger någon på grund av etnisk tillhörighet, hudfärg o.s.v.

  Men när TV4-gänget pratar om "bara göteborgare" i Blåvitt menar de uppenbarligen att bara etniska svenskar kan vara göteborgare.

  SvaraRadera
 96. Översten5/4/11 21:50

  Anonym 21:32/ Först och främst: Nej det har de "väll" inte gjort. När har de gjort detta? Det är stor skillnad på att säga "vi värvar hellre från Norden för den spelartypen passar oss bättre" och att man skulle säga: "vi värvar inte från annat än norden av princip". Ali Gerba var det första Mild värvade när han tog över, glöm inte det.

  Sedan rör debatten inte vad man värvar utifrån utan vilka spelare man släpper fram från sina egna ungdomsled och där påstås det att det skulle finnas en idé om att inte släppa fram killar med invandrarbakgrund vilket fakta både historisk och i dag visar oss jävligt tydligt att Kåmark och Brolin inte har någon som helst koll.

  SvaraRadera
 97. BlåVITT + SD = SANT?!

  SvaraRadera
 98. Jaha, vilka talanger med invandrarbakgrund som gått till Öis har gjort något väsen av sig?
  Johan Elmander kan knappast ses som invandrare bara för att han kommer från Alingsås?
  Hade varit jävligt intressant att ställa motfrågor till rövhålet Kåmark och se hur han hade besvarat de...

  SvaraRadera
 99. http://blogg.aftonbladet.se/26651

  Lägg en kommentar till den jävla hunden Kåmark. (följ länk)

  SvaraRadera
 100. Anonym 5/4/11 21:42
  "Den här diskussionen av TV4-"experterna" är helt makalös. Man vill be dem definiera vad invandrare betyder. Jag får intrycket av att en invandrare i Brolin/Kåmarks värd är en mörkhyad person som bor i förorten, har en trasslig barndom och har klippkort på kåken. Att sen säga att blåvitt har en skev syn på människor är helt horribelt. Kan inte någon från baraben försöka få ett ord med någon av nötterna så de får förklara sig."

  Word!

  Baraben, ni som nu tagit upp denna mycket intressanta debatt. Konfrontera dem och fråga vad fan de egentligen menade. Frankie, fram med kamera i ansiktet på någon av dem och fråga ut dem. Stor cred om ni löser det!

  SvaraRadera
 101. Kan inte någon barabenare ringa upp Kåmark om ett par dagar och be om en intervju om vad han tror om säsongen... den mediekåte västeråsaren lär ju inte tacka nej.
  Sen är det bara att peppra ner honom med frågor och göra honom till åtlöje!

  SvaraRadera
 102. T o m jag som Gaisare tycker att TV4 pratar skit, helt osakligt och felaktigt. Sen kan man tycka att IFK spelar tråkig fotboll, men det är en helt annan sak...

  SvaraRadera
 103. Munken 22:48: Löser du en tidsmaskin för att kommentera på Kåmarks blogg oxå eller?

  SvaraRadera
 104. Fy fan! Jag blir spyfärdig när jag läser den här soppan. Att någon förtalar mitt och allas vårt kära Blåvitt helt utan belägg gör mig ledsen och uppriven. Men. Värre är att man gör det genom att måla upp en bild av att det inom föreningen finns en kollektiv bild av ett "vi" och ett "dom" och gränsen går vid var man själv är född, var ens föräldrar är födda eller hur svårt Kåmark tycker namnet är att uttala.

  I Blåvitt finns en idé om att kollektivet skall vara viktigare än individen, en för alla - alla för en. Det är ingen hemlighet. Jag vill minnas att jag läst en intervju med Eilert där han säger att en person med Zlatans (Ibrahihomvic, inte Muslimovic) personlighet skulle få det svårt att ta sig fram i Blåvitt. Samtidigt har Rehn sagt till BaraBen att för spelare så skickliga som Zlatan går det alltid att hitta lösningar. Notera att diskussionen om Zlatan aldrig handlat om vad som står i hans föräldrars pass, utan om karaktärsdrag. Fallet Joakim Persson kanske säger något om att egoism och individualism inte sitter i efternamnet.

  Jävligt förvirrad text jag skrivit men kontentan är: väl rutet Frankie, väl rutet BaraBens läsare och till teamet Kåmark/Brolin: Skämmes, ta mej fan! I övrigt rekommenderar jag dem ett besök på följande blogg från VM 2010 så kanske de kan hitta lite polare med lika fräscha åsikter som de själva bevisligen har: http://rytmeniblodet.tumblr.com/

  SvaraRadera
 105. Bra sagt Frankie!!

  allaeanglar

  SvaraRadera
 106. Ärligt Frankie,
  du håller på att bli samma självömkande "patriot" som Marcus Birro angående hemlaget. Lägg av, Blåvitt är inte förföljda på nåt sätt. Sjålv är jag ÖIsare med historiska rötter till blåvitt: Min farmors bröder var Anders och Gunnar Rydberg (om ni historielösa bloggläsare ens vet detta)
  Gunnar och svarte filip spelade i samma kedja o gjorde nästan lika många mål.
  Sluta med självömkandet!!

  SvaraRadera
 107. Öis är dött6/4/11 00:10

  jantext/ Haha, du är släkting till en fd blåvit och därmed är du smart, objektiv och insatt? Oh jisses, ridå.

  SvaraRadera
 108. Snälla BaraBen gå vidare med detta!
  Visa alla att det inte är acceptabelt att sitta och spy ut så fruktansvärt allvarliga anklagelser i TV utan behöva stå för det sen.

  SvaraRadera
 109. Olof Lundh tar upp incidenten på sin blogg. (Lundh kommer undan med lite heder eftersom han inte lämnar diskussionen i en rökridå och dessutom låtit Håkan Mild uttala sig under dagen.)

  http://lundh.fotbollskanalen.se/2011/04/05/ingen-catenaccio-utan-italienare-eller/

  SvaraRadera
 110. Thomas P6/4/11 08:47

  Jag uppmanar alla till bojkott av Kåmarks spelsida Bet Clic. Efter vidrigheterna han vräkte ur sig förtjänar han inga Blåvita som kunder!

  SvaraRadera
 111. Jag som trode att alla är svenskar som bor i Sverige, är väll bara så när det passar PK median.

  Skulle inte förvåna mig om att vi kommer höra mer om det.

  SvaraRadera
 112. Hehe vem bryr sig om Brolin media H***n. Framåt Blåvitt!

  SvaraRadera
 113. Fruktansvärt PK.

  Dessutom: hade Blåvitt vunnit igår hade de blivit hyllade för att de vågade satsa på eget.
  Man måste förstå att media bara är en våg som drivs och jagas av vinden.

  SvaraRadera
 114. Är det på fullast allvar någon här som har några högre tankat on tv4. 99 % av deras program är ironitv.

  SvaraRadera
 115. I dagens mediasverige måste man vara en multikultivurmande svenskhatare, annars ryker jobbet.

  /AIK

  SvaraRadera
 116. Ängel i Haga6/4/11 14:00

  Där har du en jävligt bra poäng AIK. Att se sidekicken Anna Brolin och Kåmark gjorde mig illamående.

  SvaraRadera
 117. Ge Brolin och Pontus "Judas" Kåmark kicken och låt dem hålla sig till A-kassan för all framtid! Kåmark är en äcklig svikare! VIDRIGT!!

  SvaraRadera
 118. Kristofer6/4/11 21:36

  Skrämmande korkade dom är!

  SvaraRadera
 119. Stäm dem för förtal6/4/11 21:39

  Bekräftar bara outbildade dumma jävla peppePostkåådTEVEfyyyra. Detta är klockrent förtal. F ö torde vackra Blåvitt ha flest anhängare med utländsk härkomst (eller var fan gränsen går i sammanhanget) i stora delar av landet.

  SvaraRadera
 120. funderar på om om Pontus är sur för att han inte platsar bland våra oldboys med fölet och co.
  Alla andra kommentarer är överflödiga.

  SvaraRadera
 121. Vad man hör från folk som spelat i a laget hos ifk göteborg (mina vänner) eller som fått chansen så gillar inte blåvitt så något alls att man sticker ut, utan de ska va det här klassiska stela personerna som inte säger något bara gör sin grej det är de dem gillar. I u laget har ifk haft massa bra spelare med invandrar bakgrund men också svenskar men dem har varit för "högljuda" och aldrig fått chansen istället låter dem clown spelare som niklas andersen få chansen istället för fantastiska spelare som dem haft i u truppen. Det kåmark o dem stämmer ganska bra, visst överdriver dem men tror ni att ni fans har en bättre bild av vad som händer i ifk göteborg än någon som spelat där?

  SvaraRadera
 122. Anonym 23.15.

  Det är mycket möjligt att blåvitt har en allt för stel organisation som inte släpper igenom individualister. Det folk vänder sig mot är när det sätts ett lika med tecken mellan individualist och invandrare. Att ens antyda att IFK är en rasistiskklubb är en grov anklagelse som inte kan stå oemotsagda.

  SvaraRadera
 123. jag tror det stämmer, de flesta som är utländska eller invandrare( inte nordiska och islänningar) får kicken, eller bli bänkvärmare. det är ledningens fel. kolla på teteh som spelade för länge sen fick aldrig spela från start men gjorde ändå mycket mål...

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.