2010/01/20

Här är huliganattacken mot IFK:s Pär Ericsson


BARABEN AVSLÖJAR. Här är klotterattacken mot IFK Göteborgs stjärnforward Pär Ericsson. I den gångna helgen vandaliserades portuppgången till IFK-spelarens bostad av okända gärningsmän. Graffitiattacken där texten "Pärlor åt svin" står i centrum signerades med "Gais yngre". Gais yngre är beteckningen för den grönsvarta huligankretsens yngsta falang, supportrar som ofta är tonåringar och rangordningsmässigt underställda de äldre huliganerna.


Foto: Privat.

Dådet verkar ha inspirerats av djurgårdshuliganerna DFG:s (Djurgårdens fina grabbar) klotterattack mot AIK-spelarna Lucas Valdemarin och Ivan Obolos bostäder inför Stockholmsderbyt hösten 2007. Nu kommer dådet sannolikt att utredas av polis.

Pär Ericsson bytte inför säsongen 2010 klubb från Gais till IFK Göteborg i en medialt uppmärksammad transfer - värd över sex miljoner kronor. Flera grupperingar bland Gais supportrar har sedan dess kritiserat affären i kraftfulla ordalag och även utdelat ett stort antal hot och förolämpningar mot Pär Ericsson på supportersidor på internet.

Tidigare har Gais fans hotat spelare och ledare som varit aktiva i föreningen vid flera tillfällen. De mest uppmärksammade incidenterna inträffade under FC Gothia-processen, när Gais ordförande Christer Wallin försökte få "makrillarna" att gå samman med lokalrivalerna BK Häcken och Öis. Men hoten tog inte slut där. När det blev pappersstrul kring Wanderson hotades både Christer Wallin själv men även hans familj:
- Om folk slänger ur sig saker kan jag på något sätt ta men vid två tillfällen har min familj blivit involverad och då har jag reagerat allvarligare, sa Wallin då till Göteborgs-Posten.

BaraBen.com erfar även att Pär Ericsson tvingats byta sitt mobiltelefonnummer på grund av sitt klubbbyte från Gais till Blåvitt. Detta på grund av risken för trakasserier från uppretade Gais-supportrar. Om han råkade ut för några trakasserier innan bytet hunnit genomföras är dock oklart. BaraBen.com har sökt både Pär Ericsson och IFK Göteborgs säkerhetsansvarige Tommie Elgeståhl för en kommentar, utan framgång.

62 kommentarer:

  1. Inget att oroa sig Per, det är bara snorungar. Du är en av oss nu, och de vill säga, överlägset störst i Göteborg.

    SvaraRadera
  2. Jävla idioti. Märks dock att Frankie jobbar för en kvällstidning, det är inga andra skribenter än dom som menar att varenda en som en artikel kan handla om är en "stjärnspelare"

    SvaraRadera
  3. Jävla fega kräk!

    SvaraRadera
  4. Joel/ Om man kostar sex miljoner kronor i en övergång mellan två allsvenska lag kan du ge dig fan på att man är en "stjärna"...

    SvaraRadera
  5. Fan vad töntigt.

    SvaraRadera
  6. OOOOOOOOOO: Ahh joo, AS har ju verkligen STJÄRNSTATUS! 42 plats av Europas ligor eller nåt sånt. Hade Pärlan varit stjärnspelare hade han inte bott i lägenhet med en sån sjabbig svale, han hade haft hus i Särö, typ :P

    SvaraRadera
  7. Vill förtydliga att jag tycker dådet var osmakligt och avskyvärt, för att inte nämna helt JÄVLA onödigt!!

    SvaraRadera
  8. Carlito/ Så enligt dig existerar det inga allsvenska stjärnor? Man kan ju för fan inte jämföra med Real Madrid när man talar om svensk fotboll, men klart som fan vi har stjärnor i vårt lag och de dyraste, bästa och mest uppmärksammade är naturligtvis nära till hands att pekas ut som det...

    SvaraRadera
  9. hehe. Kände inte till att gays hade "huliganer" mtp deras skrala led av supportrar.
    Kanske WM får ta och tillrättavisa de små liven.
    Hata gays!

    SvaraRadera
  10. Vilka jääääävla idioter. Vad ska det här betyda liksom? Ska någon bli rädd av klotter? Dumma jävla gaisyngel.

    SvaraRadera
  11. Nu var ju inte det här mycket till "attack" men gais fans skall kanske akta sig för att ge sig på våra spelare då det helt enkelt bara riskerar att leda till vedergällning och så vaknar rätt vad det är Lundgren eller vad han heter med ett Tjurhuvud i lakanen!

    SvaraRadera
  12. För det första bra skrivet Frankie.

    För det andra ska GAIS bara vara glada att Pärlan hjälpte dom med att inte gå i konkurs! Hoppas inte Pär ser det som något hot utan bara skratar åt det som jag.

    SvaraRadera
  13. Altså fy helvete vad trött jag blir på den här sortens idiot-tilltag. Vill grabbarna slåss på en grusplan så låt de göra det, men när de ger sig på spelare har det fanimej gått för långt. Idag skäms jag över att vara GAISare. fyfan!

    SvaraRadera
  14. riktig kopia av vad en kvällstidning hade skrivit!
    men skitsamma


    jävla små grej i gais som gör så här, hoppas WM visar vart skåpet ska stå.

    SvaraRadera
  15. Till er som skriver "hoppas WM tar dom" eller gör nåt åt saken, inte är samma som annars sitter å klagar på vad wm gör!bara å skratta åt smågaisarna som leker tuffa..inget annat

    SvaraRadera
  16. Anonym sa...
    Altså fy helvete vad trött jag blir på den här sortens idiot-tilltag. Vill grabbarna slåss på en grusplan så låt de göra det, men när de ger sig på spelare har det fanimej gått för långt. Idag skäms jag över att vara GAISare. fyfan!

    20/1/10 20:04


    Dom borde det finnas fler av.

    SvaraRadera
  17. Väldigt mycket kvällstidning över detta, speciellt när man blandar in citaten från Wallin där.

    SvaraRadera
  18. anonym 20:31/ Jaha? vad försöker du få sagt, att du hellre hade sett mer kvällstidning, eller kanske lite radio?

    SvaraRadera
  19. patetiska jävla gais-äckel.

    SvaraRadera
  20. Gais skämmer ut sig.

    SvaraRadera
  21. Hur ska vi göra för att Per skall känna sig trygg, säker och välkommen? Kan vi på något sätt göra en insamling eller tifo dylikt handling?

    Till exempel så kommer gajsarna bua på Per i derbyt, då tycker jag att vi jublar varenda gång Per är i närheten av bollen så att inga gaisburop hörs.

    SvaraRadera
  22. nån känner alltid nån som känner nån som känner gajs yngre :) Förväntar mig grov vedergällning ...

    SvaraRadera
  23. E det inte lite typiskt gaisare att göra så tror inte det e Per dom e sura på utan att det va portlås så att dom inte kunde sova i svalen

    SvaraRadera
  24. hahaha årets replik till gais kom från Marx:

    "Marx sa...

    E det inte lite typiskt gaisare att göra så tror inte det e Per dom e sura på utan att det va portlås så att dom inte kunde sova i svalen

    20/1/10 21:32"

    SvaraRadera
  25. Fan va jag hatar alla dessa jeffla huliganer, har fan inget med fotbollen att göra. Gajs horor.

    SvaraRadera
  26. Farliga de där Gajsarna.

    SvaraRadera
  27. Marx: det första jag tänkte hahah

    SvaraRadera
  28. Finns bara ett lag i Götet! Fan jag tycker att vi skall lägga ut lite långrev och fiskenät inför nästa derby, hahaha!

    SvaraRadera
  29. vart fan vill de komma med detta? han lär ju knappast byta tillbaka till gajs jävla raketforskare

    SvaraRadera
  30. Vi e GAIS - IFK e bajs!!! Hahahahaha!

    Darra kräk!

    SvaraRadera
  31. Gaisar'ns granne2010-01-20 22:45

    Det är ju blåvita som skrivit det där. Det fattar ju vem som helst.

    För han gaisarn är på semester i thailand och kommer inte hem förrens om en vecka.

    SvaraRadera
  32. Bara jag som uppmärksammat det extremt komiska i att gais huliganer lyssnar på Magnus Uggla och bestämmer sig för att klottra en av dennes låtar på en lägenhetsport? Gajs är ju tydligen väldigt rock 'n roll - Uggla, Hellström, Ebbot och Gais Yngre. Fatta vad jävla jobbigt att vara på en fest hos en gaishuligan...

    SvaraRadera
  33. "Hämden" kommer att komma ifrån WM, varken det är rätt lr fel, varken vi vill lr inte....

    SvaraRadera
  34. "klubbbyte" =)

    SvaraRadera
  35. fyfan vilken dubbelmoral det e på denna skitbloggen.. "hatar huliganer, dom e så patetiska!!! Hoppas wm tar dom"... ööh okej...

    SvaraRadera
  36. Bry dig inte Per. Det är bara korkade snorungar som aldrig vunnit någonting i hela sitt 17-åriga liv. Dom är bittra över att dom måste stå utanför Konsum och sälja faktum och endast har systembolaget kassar att lägga sina saker i.

    SvaraRadera
  37. anonym 23:25/ Det har aldrig slagit dig att olika personer som kommenterar har olika åsikter? Iiiiiidiot.

    SvaraRadera
  38. Marx: hahahahahahahahahaha EXAKT!Roligaste kommentaren på LÄNGE!

    SvaraRadera
  39. "Gaisar'ns granne sa...

    Det är ju blåvita som skrivit det där. Det fattar ju vem som helst.

    För han gaisarn är på semester i thailand och kommer inte hem förrens om en vecka."

    Jag skrattar så att jag gråter :D

    SvaraRadera
  40. käcka gajjs med kepsen på sné2010-01-21 02:26

    Orka bry sig. En liten jävla pessklubb med få anhängare a'la röva som försöker få lite uppmärksamhet. Syns emellertid att VÅR nye spelare haft med gajjs att göra när stackarn fått bo med sådan entré.
    Ser dock fram mot mötet mot dem då vi har hemmaplan. Underbart om vi alltid bojkottar bortagajjsderbyna.

    SvaraRadera
  41. Till er som säger att WM ska ta oss...


    Vi är fler och bättre än WM och detta vet WM mycket väl om själva.

    Så varför skulle WM vilja attackera oss om dom vet att dom kommer få däng?

    Finns en anledning till att WM alltid bangar box mot oss och gömmer sig på matchdagarna.


    Mvh Gais Yngre.

    SvaraRadera
  42. Anonym 21/1/10 03:59
    Lilla vännen, får du vara uppe så sent? Har inte mamma talat om för dig att du skall lägga dig i tid så du orkar med skolan?

    SvaraRadera
  43. Vad tror man händer när man byter klubb som andra byter kalsonger och då på samma gång när man ändå byter , byter till värsta "konkurrenten" och då menar jag inte att GAIS skall konkurerra om guldet för där är vi för långt ifrån ekonomiskt ännu.

    SvaraRadera
  44. Gais yngre?? Finns det ens några äldre? Och med tanke på att knappt nån i firmakulturen varken sett eller hört talas om några Gais-huliganer, än mindre att dom någonsin vunnit nån fight (möjligtvis mot ÖIS någon gång?), så kan ju ifrågasätta om dom överhuvudtaget har huliganer?

    Vet Frankie förresten om det inte rör sig om gaisarnas s.k "kvinnliga huligan-firma" i detta fallet? Dom verkar ju tveklöst ha mer stake i sig än gaisarnas manliga firmakillar.

    SvaraRadera
  45. Fan vad illa när gårdakvarnens ordförande (frallan) skriver att det inte är synd om Pärlan trots en sån här attack. Kolla gais.nu gajs är fan skit.

    SvaraRadera
  46. Inget att bry sig om Per! Bara lite klotter på porten, det är allt.

    De försöker leka fanatiska när bara hållt på gais i några år. För så har de sett att man gör utomlands.

    SvaraRadera
  47. Det roligaste var ju ändå att Frankie kallade det graffiti! Är han 80 år eller?

    SvaraRadera
  48. Sålänge det är såpass harmlöst som klotter i en port så skall folk inte bli allt för upphetsade. När det går till att skada motståndarspelare, då har det gått för långt. Det finns ju flertal exempel på roliga aktiviteter, måla om en klubbstuga, gräva upp en träningsplan (Kaknäs) etc etc.

    // Andrei

    SvaraRadera
  49. Tror nog inte att wm vågar möta vårt gäng för då blir det garanterrat ett nederlag

    SvaraRadera
  50. Ni gajsare kommer få det hett om öronen framöver...

    SvaraRadera
  51. Skulle WM våga möta GAIS skulle dom krossas. Det vet dom. Götets hårdaste grabbar är numera gaisare!

    Jävla sillmjölkar!

    SvaraRadera
  52. Sluta blanda in WM i detta. De kommer inte piska på någon på grund av detta - det gör de ändå.

    Det blir lite löjligt också att sitta och hota med våld som ska utföras av någon annan. Lite som en femåring i sandlådan som springer och hämtar pappa när någon är stygg.

    Vad menade förresten gaisarna med klottret? Jag vet att Pär kallats Pärlan av dem, men jag förstår ändå inte logiken. Menar de att han fortfarande är en pärla då alltså? Jag som trodde att de dömt ut honom som den sämsta spelaren på jorden efter övergången till oss.

    SvaraRadera
  53. Personligen tycker jag inte att vi skall ta emot spelare från fienden.
    Hur kan man ens vilja ha spelare som spelat io GAIS?

    Bryr lille pärlan sig om klotter från småungar kan han dra åt helvete!

    SvaraRadera
  54. Målar Gaisgården! Målar Gaisgården! Så göra vi när vi...

    SvaraRadera
  55. Citat från anonym
    "Personligen tycker jag inte att vi skall ta emot spelare från fienden.
    Hur kan man ens vilja ha spelare som spelat io GAIS?

    Bryr lille pärlan sig om klotter från småungar kan han dra åt helvete!"

    Jag hoppas, HOPPAS! att du är gaisare och inte blåvit.

    Med tanke på vad det finns för idioter till "supportrar" inom fotbollen( medveten om att IFK har en ganska stor svans av sådana)
    Så har man all rätt att bli rädd.

    Personligen tycker jag att det är bättre att du drar söderut för jag vill inte ha sådana idioter som dig bredvid mig på läktaren.

    SvaraRadera
  56. Anonym 08:38 "frallan" är inte ordförande i Gårdakvarnen.

    SvaraRadera
  57. Som man bäddar får man ligga, håller inte på GAIS men förstår frustrationen om man gör ett sånt jävla idiotiskt val att gå från rival till rival...

    SvaraRadera
  58. Att sabotera klubbstugur (som ni gjorde) samt välta tränarens bil efter match är ok, men detta är fel?

    Blowit, dubbelmoralens rediga väktare!

    SvaraRadera
  59. Idiotiskt gjort att klottra ner. Riktiga tattarfasoner.

    Hoppas inte våra egna puckon (wm) lägger sig i och skämmer ut sig dom också.

    SvaraRadera
  60. Pust, fy & fasa..
    Nu tycker jag baraben fokuserar på fotbollen och låter kat-c följet i dom båda lagen sköta sitt.. så blir det bäst för alla, för inte vill väll baraben hamna i en sk "krigszon" igen..

    SvaraRadera
  61. Attentat kan vara tidernas sämsta "punk"band2010-01-22 22:37

    gajs e gjort av papper och bajs fick man lära sig redan som liten.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.