2006/08/04

Vinst för B-laget mot VF!

B-LAGET Ett på pappret mycket starkt Blåvitt b-lag gästade på fredagskvällen Ruddalen där match mot Västra Frölundas dito väntade. En skön sommarkväll som denna så ställde b-laget upp i nypremiären med följande elva:


Richard Richardsson
Jimmy Larsson, Magnus Johansson, Dennis Jonsson, Bastian Andersson
Fernando Echenique, Gustav Svensson, Thomas Olsson, Samuel Wowoah
Marcus Berg, Jonas Wallerstedt

Det blåvita manskapet inledde matchen något trögt och det var också således Frölunda som tilläts ta ledningen med 1-0. Blåvitt ryckte efter det upp sig och började trilla mer boll men det räckte inte ända fram för att göra ett mål i första halvleken. Frölunda, som för dagen matchade en del yngre talanger, tilläts inte producera mycket framåt då Blåvitt för dagen ställde upp med ett minst sagt rutinerat innermittbackspar som gjorde få misstag matchen igenom.

När IFK Göteborg vandrade ut i andra halvlek så visade man en mer beslutsam attityd att gå rakt på mål. Man var även effektivare och vassare i avsluten, vilket även skulle visa sig i målprotokollet. På högerkanten hade nu Fernando Echenique fått lämna plats för den kvicke Alex McPheat. Alex visade flera gånger prov på kvicka fötter och en vilja att gå hela vägen ner mot kortlinjen för att sedermera slå in bollen till anfallare. För Fernandos del gick detta lite trögare i första halvlek.



Markus Berg skulle snart hamna i en huvudroll då han får en passning något till höger om mitten av planen, i riktning mot Frölundas mål. Med bra speed framåt kunde han skära in i straffområdet och distinkt sätta kvitteringsbaljan. Även ledningsmålet är signerat unge herr Berg då denne mycket elegant tar emot bollen i straffområdet, på ett inspel från höger av McPheat, vänder om men blir nerdragen och domaren kan inget annat göra än att blåsa straff. Ölme pangar in lädret hur säkert som helst i målvaktens högra hörn.

Det var dock inte slut på målkalaset här. En boll som går ner mot kortlinjen till vänster om målet fångas sent upp av Jonas Wallerstedt som tittar upp och lägger ett inlägg rakt på pannan på Berg som bara sätter till huvudet och vips så har Blåvitt vänt på steken och leder nu med tre mål mot ett. Även det fjärde målet är signerat Marcus Berg. På ett rullande inspel från högerkanten gör Mackan en oerhört läcker chip som gör att bollen går i en bana över den markerande försvararen, inte helt olikt en Alexandersson-aktion i en landskamp på Ullevi för några år sedan. Ett snabbt skott följer som oturligt nog tar i insidan av stolpen men på returen är Wallerstedt framme och forcerar in slutresultatet, fyra Blåvita mål mot ett för Frölunda.

Hela Blåvitt gör en bra andra halvlek där man rycker upp sig och spelar fotboll i ett högt tempo som gör att Frölundaspelarna tröttas ut successivt. Man vinner därför matchen välförtjänt. Jimmy Larsson gör en helt ok match på sin högerkant, men överglänses av den mycket duktige Bastian Andersson på vänsterkanten. En ytterback som kan spela på båda kanter och som gärna följer med upp i anfallen. Äldst i u-truppen som han är så är nog detta sista året i Blåvitt för Basti såvida han inte flyttas upp i a-laget till nästa säsong, något som undertecknad inte ser som en omöjlighet. Mittbackarna Cliff och Ölme är stabila, utan att glänsa. Dock slår Cliff några riktigt fina långa crossbollar.

På mittfältet visar Tomas Olsson stundtals fina intentioner men blandar även detta med några mindre lyckade passningar. Dock en bra insats av Tomas på det stora hela. Bredvid sig har han Gustav Svensson som ständigt spelar klokt och även han gör en bra insats på sett över hela matchen. På vänsterkanten gör Vovven några bra ruscher men har fortfarande väldigt svårt att slå bra inlägg. Ute till höger gör McPheat en bättre match än Fernando, men håller trots detta inte samma klass som till exempel Jonatan Berg. I anfallet så jobbar Jonas som vanligt matchen igenom och gör en stabil match. Marcus Berg jobbar också på bra och framförallt så ligger han bakom samtliga fyra mål och visar några riktiga tekniska finesser samt naturligtvis en härlig effektivitet när han sätter sina chanser. Kanske är det läge för Mackan i startelvan redan mot Gefle?


22 kommentarer:

  1. Bra rapport. På annat håll har det pratats om att Berg såg loj ut. Stämmer det?

    SvaraRadera
  2. Loj och loj, ligger man bakom SAMTLIGA fyra mål så ska man nog ha mer ros än ris tycker jag...

    SvaraRadera
  3. För övrigt så syntes en estorilblå BMW M3 Cabriolet på grusplanen intill matchfältet. Denna bil visade sig tillhöra... Rami Shaaban!

    Fritt fram för spekulationer.

    SvaraRadera
  4. Rami är kompis med Vovven och var där för att se denne lira boll. Han stannade dock inte hela matchen utan åkte in till stan tydligen. F.ö. är estorilblå några nyanser ljusare än den BMWn jag såg...

    Ingen bra match idag. Sämst på plan var domaren, jävla löjd. Första halvlek var kriminellt dålig där främst Ölme-Dennis var lite väl sega. Bland ungdomarna så var väl just ytterbackarna bäst, Jimmy prövades väl inte lika mycket som Bastian (som iaf. jag stundtals upplevde som lite kort i rocken). Blåvitt äger visserligen spelet även i första men spelas runt i pressen och får inte direkt nåt gjort mer än Walles solklara offsidemål följt av ribbträffen från Berg.

    I andra så la Blåvitt in en lite högre växel och sätter fyra. Berg gör visserligen mål men vad är det för motstånd - några gubbar från divisionen under superettan fyller ut bland dom som inte platsar. Prat om startelvan, mjah, jag är skeptisk. Men visst, b-lag är b-lag och inställningen är väl sådär men det var inga mästerliga prestationer direkt. Jag blev då inte särskilt glad av matchen eftersom det mesta såg ut som vanligt, det stämmer t.ex. inte riktigt för Vovven som rycker och löper hyfsat när han väl får bollar att jobba på.

    Roligast var händelsen efter match då Jonathan Berg som fanns på plats berättar om att det är rena semestern att spela i gajs, ledigt mest hela tiden. T.O utbrister då att om dom har tur så får dom själva en ledig helg nångång i september. Han är hård, vår norrman.

    SvaraRadera
  5. Stod nära avbytarbänken (IFK) å man såg på dennis ansiktstryck att han inte mår 100% alltså med tanke på petningar å så säkert. Landberg försökte peppa han hela tiden. Men på planen syntes det inte alls att han mår dåligt. Verkar som han har starkt psyke iaf.

    Sist men inte minst,,, PONTUS WERNBLOOM tack för att jag vakna med ett leende på läpparna idag.. Forza blåvitt å krossa Gefle nu för fan!!!

    SvaraRadera
  6. Gött med Blagsrapport Erling!

    SvaraRadera
  7. Tyckte inte Dennis såg så seg ut faktiskt, tyckte han var rätt bra, goa bollar ut till yttermittfältarna å en härlig cross till wallerstedt som satt på läppen som han kunde gjort mål på. Visar även Ledaregenskaper, gött å se, hoppas han stannar nu bara å kämpar på.

    SvaraRadera
  8. Excathedra: Ok, din messershmidt. Några nyanser hit eller dit, noga. Men jag såg också att han åkte efter att bara typ en kvart spelats efter matchen, glidaren.

    Beträffande Marcus Berg så kan man väl alltid dividera om motstånd och så vidare men nog gjorde han några individuella prestationer av ganska bra kaliber idag. Dessutom vet vi ju att Sella är ur form för tillfället så varför inte prova med Mackan från start?

    SvaraRadera
  9. Excathedra/Erling

    Underbart jobb, härliga rapporter!

    SvaraRadera
  10. Estorilblått är snyggare än färgen Rami hade tycker jag personligen själv som individ då så änna. Hursomhelst behöver Bengan ingen förlängare. ;)

    Vi kan ju alla konstatera att Sella är helt under isen och hopp om vändning finns, när beroende på hur optimistiskt lagd man är. Jag tycker det är läge att ge Mackan förtroende, men från start - bara kanske? Allsvenskan är en nivå högre, kanske mest mentalt, men det kanske är det som är det som krävs för att han ska tända till fullt ut? Vad vet jag. Efter Derry hemma var jag så besviken att det kändes som jag inte ville se Mackan i Blåvit tröja nånsin mer (vilket väl var mer stundens tunga tanke), men han har spelat upp sig utan att kanske vara nån succé. Att Walle är "chockpetad" är lite irriterande, men han är helt enkelt inte riktigt i form - missar enkla saker i samspelet som att se när Mackan möter eller går i djup. Han stack lite väl billigt åt samma håll som sin forwardskollega vilket gjorde att kombinationen en i djupet/en möter inte fanns alla gånger och det är inte riktigt seniormässigt.

    F.ö. tycker jag som sagt Dennis var lite seg, eller snarare irriterad och frustrerad, i första. Bäst av backarna i andra.

    Han åker på två riktiga överfall under matchen som han inte ska behöva ta, bägge friar domaren på och det andra som sker på vänsterkanten på blåvitts planhalva ska enligt boken vara rött direkt. Även Vovven åkte på en kapning så det stod härliga till utan att det blev annat än frispark. Domaren som sagt, under all kritik.

    SvaraRadera
  11. Gött med rapport Erling, bra och givande, men bilden? WTF, har du ingen zoom på kameran?

    SvaraRadera
  12. Låt Mackan starta på söndag,han förtjänar det!

    SvaraRadera
  13. Frankie: Jorå, hade några bilder att välja mellan men tyckte denna var den mest tilltalande rent estetiskt. Är själv ganska nöjd med den faktiskt.

    SvaraRadera
  14. erling/ du har ingen framtid som fotograf.

    SvaraRadera
  15. Härligt med gedigen rapport. Utan att personligen ha sett b-lagsmatchen måste jag ändå tro att Berg nu är värd en chans från start. Vi får inte slarva bort ännu en målsprutartalang från junior-, u-, reservleden (se Leksell, Wahlstedt, Lunden m.fl.). Alla vet vad Mackan kan och vem vill se honom göra succé i gajs eller örebro istället för hos oss. Trots viss turbulens efter de senaste dagarnas inlägg på baraben (och jag håller inte alltid med upphovsmännen; politiskt korrekt/inkorrekt eller sportsligt för den delen) känns denna sida som den friska fläkt som behövs i det blåvita yrväder som nu och för alltid bör råda.../ En som funderar på att "joina" gänget

    SvaraRadera
  16. Echenique är vänsterfotad, så att han inte funkade ute till höger är kanske så överraskande sett i ljuset av det.

    SvaraRadera
  17. Vore kul om B-laget fick möte bättre motstånd. Varför inte möta b-lag från Vålerenga, FCK, MFF istället? Iofs är det väl bra att dom lär sig möta bonkegäng.

    SvaraRadera
  18. Vi får inte slarva bort ännu en målsprutartalang från junior-, u-, reservleden (se Leksell, Wahlstedt, Lunden m.fl.). Alla vet vad Mackan kan och vem vill se honom göra succé i gajs eller örebro istället för hos oss.

    Nu blev det väl ingen större succé för nån av dessa spelare i andra föreningar heller. Två av demär omskolade till ytterbackar och en av dem har lagt av...

    Så kanske har Berg potentialen för att bli en bra ytterback i sig?

    SvaraRadera
  19. Frankie:

    Kul kommentar om Berg som framtida ytterback. Känns såklart inte så värst troligt, men tittar man på de nämnda lirarna...så vet man ju aldrig vilka förvandlingar som kan ske.

    Vad jag är ute efter är hur man så många gånger tidigare hoppats att unga lirare som varit notoriska målgörare i u- och reservlag (bl.a. de ovan nämnda) också skulle tagit steget till A-laget och fortsatt prestera lika bra där.

    Det steget är säkert mycket svårt att ta. Men för att kunna göra det måste man få speltid. Spelarna ovan fick inte särskilt mycket speltid. Dock var konkurrensen på den tiden betydligt tuffare i IFK iaf när de två första ingick i laget. Låt gå för att de sen inte gjorde (mål-)succé i sina nya lag heller (men fick de eg. spela forward särskilt mkt i ny omgivning...?)

    Vad gäller Berg så önskar jag honom mer speltid så att han kanske kan ta steget och bli den där målsprutan även i a-laget som jag tror alla hoppas på. Det borde vara dags med en chans från start nu när Sella inte presterar så väl och när Walle inte ens är med på bänken. I nuläget är Berg i mina ögon andreforward. Det enda som oroar är att han under sommaren (träningsmatcher, res-lag, KFF) ofta prickat virket eller skjutit strax utanför i lägen där han tidigare satte den. Han håller väl inte på att förlora målkänslan? Mer speltid som sagt.

    SvaraRadera
  20. psycho in spe/ Vem av Sella/Mourad ska petas till Bergs fördel tycker du?

    SvaraRadera
  21. Rickardsson då? Fast det kanske inte fanns särskilt mycket att säga om honom denna matchen. Men det är nog klokt om vi håller koll på målvakterna nu. Bengan är, som vi konstaterat flera gånger om, inte 30 längre. Ett år till, men sen måste vi lita till Rickardsson.

    SvaraRadera
  22. Frankie:

    Sella. Jag trodde det framgick av mitt resonemang.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.