2006/08/28

Blåvitt-Elfsborg, 19:00 på Gamla Ullevi ikväll

ALLSVENSKAN Efter skyfallet från helvetet som tvingade Gais-Helsingborg att skjutas upp vände vädergudarna inte helt oväntat sin ilska när Änglarnas match närmade sig. Uppehållsväder och enbart växlande molnighet med enstaka mindre skurar innebär att det blir match ikväll och att Elfsborg får möta ett utvilat och fräscht, till och med nykomponerat Blåvitt ikväll?

Preliminära startelvor:

Blåvitt:

---------------------------Bengt Andersson---------------------------
Adam Johansson, Mattias Bjärsmyr, Alejandro Lago, Hjalmar Jonsson
Niclas Alexandersson, Pontus Wernbloom, Magnus Kihlberg, Gustav Svensson
-------------------Stefan Selakovic, Jonas Wallerstedt-----------------

Barabens kommentar:
Efter ett batteri på tre matcher med mindre lyckat spel och relativt svaga resultat har Blåvitt under veckan minskat på sin träningsdos för att få upp kvalitén på den lite slitna startelvan. Utifrån veckans träningar pekar dessutom en hel del mot att Gustav Svensson lite överaskande får gå in som vänster yttermittfältare istället för den numer ordinarie (?) Vasquez. Om denna överraskning blir av så innebär det med all sannolikhet att Samuel Wowoah hamnar på läktaren i samband med att Vasquez petas till bänken.
Niclas Alexandersson, som i de senaste matcherna befunnit sig i en djup formsvacka får ikväll sin lillebror mot sig på högerkanten (Elfsborgs vänsterkant) vilket innebär den extra tändvätska som behövs för att "Alex" ska finna formen igen?

Nyckel till seger:
Seger på mittfältet, Blåvitt måste vinna andrabollarna och avväpna Elfsborgs passningsspel genom att nyttja den höga presstaktik som Arne Erlandsen förordar. Kampen på inre mittfältet blir avgörande för Blåvitts spel idag, speciellt med tanke på en våt plan där tufft spel och glidtacklingar underlättas av underlaget...


IF Elfsborg:

------------------------Johan Wiland---------------------------
Daniel Mobaeck, Jon Jönsson, Andreas Augustsson, Johan Karlsson
Stefan Ishizaki- Samuel Holmen, Jari Ilola, Daniel Alexandersson
--------------Anders Svensson - Mathias Svensson-------------

Barabens kommentar:
Elfsborg startat med all sannolikhet åter med sitt nya "Italienska" system där Anders Svensson fungerar som en släpande anfallare och den spelare som ständigt försöker oroa motståndarlagens försvar med sina rusher in i straffområdet, med och utan boll. Elfsborg som presterat fantastisk anfallsfotboll på sin hemmaplan tappar möjligheten till lika effektiv kortpassningsspel när man spelar på gräs istället för plastmatta- en problematik som kan leda till ett mer utpräglat spel på Mathias Svensson som är en erkänt hård och ful boxtarget.

Nyckel till seger:
Då Blåvitt koncentrerar sig för att stänga det inre mittfältet lär Elfsborgs chans bli att utnyttja kanterna via främst Stefan Ishizaki som kan komma att ställas mot den (från start) debuterande Gustav Svensson, som är innermittfältare i grundposition. Anders Svensson blir nyckelspelaren i matchen för Elfsborg, kommer han att få ytor med boll utanför straffområdet eller inte, det är knäckfrågan ikväll...

9 kommentarer:

  1. Man får akta sig för att puffa Jon Jönsson i magen bara... Jobbigt med avstängningar i slutet av ligan ju.

    SvaraRadera
  2. Det var då en jävla bild att välja för att illustrera kvällens match.

    SvaraRadera
  3. Han/hon som valde bild verkar redan ha kastat in handduken...

    SvaraRadera
  4. Undrar om Berg är nöjd att Walle hoppar direkt in i start elvan från läktaren när Mouradonna blev skadad...

    SvaraRadera
  5. Kan inte Sella ta Jönsson lite lätt i magen så kanske t o m Arne satsar på nån annan? ;)

    SvaraRadera
  6. Varför är Thomas Olsson så mobbad? Han får ju aldrig spela. Kan Gustaf Svensson verkligen vara bättre som inner (efter bytet där Wernbloom verkar gått upp på topp).

    Kul att Arne vågar satsa på ungdomarna, men är Vovven och Olsson verkligen så usla att dom måste hållas utanför? Och varför spelar Sella från start hela tiden? Den skojaren..

    SvaraRadera
  7. arne gör fel fel fel.. hela jävla dagen.. Gurra var fel ute hela matchen utom just vid målet. Låt Olsson spela...

    SvaraRadera
  8. ...och att sedan Gurra blir vald till matchens blåvite lirare är ju inte ens roligt för Gurra själv. TO Värmde större delen av matchen och när Gurra målade gick han och satte sig. Som vanligt föregicks motståndarmålet av ett slarvigt spel på IFK:s vänsterkant. Tredje målet i rad om jag inte missminner mig. Andres har inte varit på plan vid något av de tillfällena(skadad, utbytt och inte med från start). Roligast idag(efter målet såklart) var Alexs tunnel på en övertänd Johan Karlsson samt Adams lekstuga nere vid offensiv hörnflagga.

    SvaraRadera
  9. kb/ Hjalmar Jonsson som missar vid målet (närkampen som startar anfallet). Önskar jag kunde säga att det var ett undantag...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.