2006/08/11

"Kompis det går bra nu"

BLÅVITT Det händer mycket inom och kring IFK Göteborg för tillfället. Inte bara är vi det klart formstarkaste laget i Allsvenskan utan höstsäsongen har startat med två nya spelare i truppen. Vad är det hetaste just nu kring laget som det går så bra för?

Först och främst har det dykt upp ett nytt internetbaserat projekt som är smått genialiskt till utformningen, Blåvit Stad. Projektet syftar till att färga staden Göteborg i de vackra blåvita färgerna och man säger själva:

Projektet "Blåvit stad" går ut på att vi alla skall visa var vi har våra sympatier. Perioden 18-25 september skall vi tillsammans färga staden blå och vit. Detta gör vi genom att senast den 18 september hänga ut en halsduk eller flagga genom fönstret, eller hänga upp en matchtröja så grannar och förbipasserande ser den. Allt som gör att man kan se att i detta hus eller denna lägenhet bor en person som sympatiserar med IFK Göteborg. Gör du det kan du vara med och tävla om totalt fyra stycken säsongskort till IFK:s hemmamatcher 2007. Tävlingen avgörs i fyra olika kategorier. Dessa kan du läsa om under rubriken "vinn".

Vem som ligger bakom hemsidan och projektet är än så länge oklart, men om priserna i tävlingen är existerande och seriösa är initiativet skitkul och ett bra sätt för att få igång lite snack kring det blåvita fenomenet bland Göteborgarna. Så vi på Baraben uppmanar alla att färga staden Blåvit under September!


Enligt uppgift till Baraben så är tre danska klubbar intresserade av tre olika spelare i Blåvitt. Om några konkreta bud inkommit till Kamratgården vet vi än så länge inte, men agenternas telefoner har ringt stup i kvarten under veckan som gått. Vi kan inte annat än att spekulera i vilka spelarna som plötsligt är aktuella för danska sportchefer är, men det är väl ingen högoddsare att Wowoah snart kan vara "dansk" efter hans åsikter om Erlandsen i GT?

Ryktet på stan säger även att en spelare i IFK Göteborg syntes på en populär nattklubb på Avenyn natten innan Gefle hemma. Spelaren i fråga ska enligt ryktet ha ägnat flera timmar åt ganska vild partyverksamhet bara 12-15 timmar före matchen mot Gefle på Gamla Ullevi.

Det tog inte lång tid för Blåvitts inlånade sydamerikanska talang att sätta en kravnivå som ingen annan i IFK Göteborg vanligtvis vågar göra:

– Och jag kan bara säga samma sak igen. Om man kommer så långt bortifrån, om man har rest såhär långt – då har man kommit för att vinna. Inget annat duger.


José Schaffer till Alltid Blåvitt

Finns inte mycket att klaga på när det gäller grabbens inställning i varje fall. Förhoppningsvis kan han smitta av sin väldigt attraktiva inställning till resten av föreningen med. INGENTING annat än guld borde vara ett okey resultat i en storförening som Blåvitt.

Till sist får vi slänga ut ett stort grattis till Bengt Andersson som fyllt 40 år! Still going strong! Vi förväntar oss minst 40 år till...

43 kommentarer:

  1. Wowoah, Dennis och ????????????

    J.Berg? M.Berg? Waller?

    SvaraRadera
  2. Bengan på Simple Minds.
    Också ett sätt att fira 40.

    SvaraRadera
  3. Bara för att man har ett intresse på sig behöver man inte va på väg bort.

    Namn tre är ju såklart George.

    SvaraRadera
  4. Vet att spelaren i fråga som var ute och festade var Dennis...jag var själv ute och jag träffade honom.
    Frågade honom om han skall stanna kvar, svaret: Aldrig, det kan du glömma.
    Tråkigt men han é ju inte bättre.
    Så där lär ju vara en av Danskgubbarna.

    SvaraRadera
  5. Köpenhamn nöjer sig inte med ngn av våra bänknötare...de har något större ambitioner än så eller?...Wernblom, Bjärsa eller Adam för den delen lär det ju vara som är aktulla, blir det för korvpengar blir jag "mer" GALEN!

    SvaraRadera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  7. Jag sätter en slant på att Dennis går till Qviding, känner han inte personligen men stan´ vill han nog slippa lämna...själv tycker jag att Du/Dennis ska stanna, bit ihop - din tid kommer, gilla dig och ta Guld med Blåvitt, ut i Europa med Blåvitt...En för alla, Alla för Blåvitt! Känn stödet från fansen!

    SvaraRadera
  8. Tråkig läsning om Dennis men väntat(om det stämmer). Vad skall han göra? spelar du ok och åker upp på läktaren så är det ju kört verkligen kört.

    Scaffer verkar vilja.. minst sagt....

    SvaraRadera
  9. Oerhört dåligt om Arnes ibland märkliga laguttagningar ska tvinga bort en skön profil som Dennis. Han har verkligen betytt något, känns det som, ända sedan han dök upp under helvetessäsongen 2002. Stanna hos oss Cliff!

    För övrigt påminner den där Schaffer lite om smöraren Antonio Banderas. Kanske kan det locka någon förvirrad marginalåskådare?

    SvaraRadera
  10. Kan också bekräfta att det var Dennis som var ute och festade. Sjukt dåligt. Enligt mina källor har Dennis misskött sig en längre tid och är på väg bort då klubbledningen tröttnat på hans inställning.

    SvaraRadera
  11. Får vi pengar för Wowoah och Dennis är det nog bara att acceptera och vara glada att vi får betalt för dom. Dom försvinner från blåvitt efter säsongens slut ändå.

    SvaraRadera
  12. Vi borde köpa in Gefles superduo Makondele och Bapupa och eventuellt få in Alex som offensiv mittfältare. Vovven och Dennis platsar nog inte riktigt och är det speltid de törstar efter så: "Tack & Lycka till Annorstädes".

    SvaraRadera
  13. il professore

    Jag är böjd att hålla med.

    SvaraRadera
  14. Jocke a said...

    Kan också bekräfta att det var Dennis som var ute och festade. Sjukt dåligt. Enligt mina källor har Dennis misskött sig en längre tid och är på väg bort då klubbledningen tröttnat på hans inställning.

    fr aug 11, 10:23:33 AM



    Aaaaaaaaaahahahahhahahahahaa. Ärkeidiot. Det var Wernbloom som syntes på Hard Rock Café. Dennis var ju inte ens med i truppen mot Gefle, så vad fan gör det om han var ute och tog en öl? Wernbloom dock startade och borde knappast ha varit ute!

    Dennis har fan bland de bästa inställningarna i truppen, fråga bara Håkan Mild.

    SvaraRadera
  15. Bye bye Mourad. Bröndby bjuder 2.5 mille och Blåvitt ropar heja...

    SvaraRadera
  16. Dennis är hemsk för han känner Barabenarna. Bajs på han. Heja Lago.

    Död åt baraben.

    SvaraRadera
  17. Ja enligt träningsrapporten man fick höra igår så verkar ju inte Lampan hålla med om Dennis inställning.

    Uppenbarligen finns det dessutom andra här i tråden som hävdar att de träffade Dennis.

    Jag gillar Dennis och tycker det är tråkigt om han tappat gnistan. Förståeligt är det väl delvis i och med att Ölme är en klockren försvarare att ha på bänken som kan spela på varje position, liksom att Lago gått in och nätat samt spelat helt okej.

    / Hampus

    SvaraRadera
  18. Förresten får inte Mourad byta klubb under denna säsong.
    Enligt FIFAS-regler
    / Hampus

    SvaraRadera
  19. Hampus/

    Anonymous said...

    Bara för att man har ett intresse på sig behöver man inte va på väg bort.

    Namn tre är ju såklart George.

    fr aug 11, 04:08:11 AM


    Det är ett intresse, som jag säger är det ens långtifrån säkert att det är mer en intresse på de nämnda föreningarnas shortlists...

    SvaraRadera
  20. George är till salu.

    För 40 mille eller mer.

    Beträffande utekvällen, brukar den sortens rykten komma upp när det går dåligt. Går det dåligt?

    SvaraRadera
  21. Frankie:

    jag tror du blandade ihop mig med någon annan anonymous.

    / Hampus

    Det här är mitt tredje inlägg på den här tråden.

    SvaraRadera
  22. Hampus/ Jag svarade på detta:

    "Förresten får inte Mourad byta klubb under denna säsong.
    Enligt FIFAS-regler
    / Hampus"

    Glenn/ Bra eller dåligt, ryktesnyheter rapporteras lik förbannat här. Censur som passar en själv kan man finna på andra håll.

    SvaraRadera
  23. Det där senaste inlägget var ju inte lite icke-Bushistiskt :P


    Ah, det förklarar saken.
    Ja, ett sådant intresse är ju också ett intresse. Litegrann som då Lundin fick frågan om vilken spelare han ville ha i sitt lag och svarade Zidane.
    / Hampus

    SvaraRadera
  24. Nej det vet ni väl att Ellos är jätteformstarka *ellos*.

    SvaraRadera
  25. Självklart är våra priser i tävlingen riktiga. Vi hoppas även kunna få in lite extra priser här och där.

    Nu till helgen vore perfekt att få hjälp. Hela världens TV bevakar Göteborg. Vad vore bättre än om att personer hejade fram löparna med en banderoll! Där har vi en granterad höjdare i kategori nr 4 i tävlingen.

    SvaraRadera
  26. Blåvit stad/ Vilka är ni då? Och vem har startat hemsidan? Varför står ingen info om sånt? Vart kommer årskorten ifrån?

    SvaraRadera
  27. Vem bryr sig, mer Blåvitthets är bara bra! Dock får ni se över er hemsida lite, en del stavfel osv finns där!

    SvaraRadera
  28. Ja, vilka är dessa nissar? Är detta ett nytt Baraben-projekt? Kankse. Ligger föreningen själva bakom? Knappast. Ultras? Troligt.

    SvaraRadera
  29. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  30. Är lite nyfiken på vilka ni är Blåvit stad. Att ni har årskort tyder på sanktion från föreningen. Om ni vill skapa nyfikenhet så har ni redan lyckats med mig. Gillar grejjen och kanske kan det bära viss frukt om IFK Göteborg hänger på....

    Kör hårt gubbar/tjejer?

    SvaraRadera
  31. Spelar ingen roll vilka Blåvitstad är, eller hur?

    Det är ju initiativet som är det intressanta inte vilka som ligger bakom det. Härligt att det finns sådana som ni Blåvit Stad som tar initiativ!

    / Hampus

    SvaraRadera
  32. Kör hårt Blåvit Stad. Äntligen någon som inte sätter sig själva framför föreningen. Det finns tillräckligt många ultrasgrupper och för den delen bloggar som gör det.
    Lägg gärna upp ett PG så skall ni få pengar av mig för att sprida er underbara och positiva mission.

    SvaraRadera
  33. Anonymous
    Pengar behövs självklart men just nu har vi täckt upp det vi i alla fall till uppstarten behöver med privata pengar och tid från oss själva samt ett bidrag externt för inköp samt priser i div. tävlingar.

    Då är det viktigare att man hjälper till att sprida budskapet på andra sätt. Banderoller på stan är något vi t.ex. behöver väldigt mycket hjälp med nu för att få ut sidan. Eller varför inte bara printa ut ett A4 med www.blavitstad.nu och sätta upp i sin bil?

    En mail tävling kommer starta imorgon och den är ett enkelt sätt att hjälpa till med.

    Vi kommer posta på diverse forum när något nytt händer i projektet. Första bilden kom av en slump in i tävlingen idag med. Sånt vill vi se mer av!

    SvaraRadera
  34. Hampus

    Delar din uppfattning om att initativet är det mest intressanta inte vilka som gjort det.

    Men det är ändå intressant vilka för min del. Sedan är det ju inte livsavgörande direkt...

    Blev väldigt glad över initativet och kanske är det bra om det förblir anonymt?

    Mystik kan ju kanske även det dra?

    Blåvit stad kämpa på!

    SvaraRadera
  35. Hampus/ Så du menar att om exempelvis Wisemen ligger bakom tycker du det är bra att stödja det? Kamma dig.

    SvaraRadera
  36. GARANTERAT samma clowner som gnäller på Supporterfonden som nu börjat gnälla på Blåvit Stad- SPÄRRA DEM!

    SvaraRadera
  37. Näst senaste Anonymous:

    Om Wisemen ligger bakom att vifta med fler banderoller och stödja blåvitt så är det väl på tiden att de göra någonting som kan generera i större framgångar för blåvitt. Goodwill är något vi behöver och jag skiter i om det är barabens-, wisemens eller Alltid Blåvitts innersta krets som ligger bakom initiativet. Att stödja blåvitt och inte sätta sig själv framför det som är bäst för blåvitt är det viktigaste. Så länge det gynnar IFK Göteborg.

    SvaraRadera
  38. senaste anonym (fr aug 11, 11:23:12 PM)/

    Så hur stödjer du dessa olika projekt som är till för att hjälpa blåvitt?

    Hänga banderoller på stan är ju jävla mysigt så det är knappast någon som tror att ex WM står bakom det- det la jag ju fram som ett exempel. Jag stödjer aldrig något utan att veta vilka som står bakom det. Kan ju lika gärna va en nazist eller Al Quaida-medlem för fan. Inte för at tjag tror det är det, men den som inte frågar får heller aldrig veta.

    SvaraRadera
  39. JOCKE A. Sluta snacka skit om Dennis när du inte vet vad du snackar om, fy fan för att smutskasta egna spelare. skaffa dig ett liv. Nån som alltid haft å har bra inställning så e det fanimej mig han. skulle inte förvåna mig om du e en jävla fjortis som som hoppat av skolan i 7 klass.

    SvaraRadera
  40. håller med, Dennis är en jävla hjälte!

    Fy fan vad jag hoppas att han stannar och slåss vidare om en plats- när han väl får fast sin fot i elvan blir han kapten inom 18 månader, sanna mina ord!

    SvaraRadera
  41. Anonymous:
    "Hänga banderoller på stan är ju jävla mysigt så det är knappast någon som tror att ex WM står bakom det- det la jag ju fram som ett exempel. Jag stödjer aldrig något utan att veta vilka som står bakom det. Kan ju lika gärna va en nazist eller Al Quaida-medlem för fan. Inte för at tjag tror det är det, men den som inte frågar får heller aldrig veta."

    Så länge personerna i Blåvit Stad inte uttrycker några sympatier för Nazismen, Al-Qaida, Israel, Palestina, Sudans regering eller USA, Mc Donalds eller vad du nu går i gång på, så spelar det väl ingen roll vad de tycker?

    Om de inte ger sig till känna och verkar för en bra sak så råder det ju inget tvivel om att de gör en god handling. Eller hur?

    Förövrigt har jag aldrig förstått hur Nazister lockats av att hålla på IFK Göteborg. Nazister som i regel är så oerhört engagerade i historien för peka på skälen till varför de ser ned på vissa folkslag, kan ju omöjligt hålla på en förening som historiskt sett är en Kamratförening.

    Hur som helst: Om Blåvit Stad enbart verkar för syftet att göra IFK Göteborg lite populärare så är det ju bra.

    SvaraRadera
  42. Vårt enda syfte och budskap är att vi vill färga staden i dom rätta färgerna. Allt annat är ovesäntligt.

    SvaraRadera
  43. Sälj Vovven när vi kan få betalt för honom. Om det stämmer att Dennis visar dålig moral på träingarn så kan han lika gärna gå till Örgryte. Spelar man i Blåvitt och överallt annars ska man ge allt så länge man tillhör föreningen.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.