2006/08/07

Jimmys fläsk bäddar för publikläsk?

EM-KALASKAOSET Många Blåvittsupportrar har varit förbannade över den nya och fullständigt idiotiska regeln om att man maxiamalt får köpa två folköl samtidigt på Gamla Ullevi sedan en tid. Detta innebär att sällskap som är större än två personer måste skicka iväg flera personer för att inhandla maltdrycken istället för att bara skicka en ur gänget. Detta leder till större trängsel på läktarna, fler folk i rörelse och avsevärt längre (som om det inte redan räckte) köer vid kioskerna. Förebygger fylla gör den knappast då man dels i princip inte kan bli full på så låghaltig öl (och för att försöka skulle man bli tvungen att spendera en förmögenhet med tanke på överpriserna) och dels fortfarande kan gå och köpa hur många gånger man vill...

Blåvittpubliken har inte förstått poängen med det nya gestapoinspirerade kontrollbehovet och den redan usla servicen på Gamla Ullevi har fått ytterligare en tyngande punkt på besökarnas minuslistor.

Men nu kan vi specialavslöja att regeln kom till efter ett trovärdigt tips om att kulstötaren Jimmy Nordin redan för några veckor sedan anlände till Göteborg för att ladda upp inför EM i Friidrott. Jimmy har nämligen en tendens att dricka väldigt stora, flödande, hiskeliga, gigantiska, enorma mängder av alkohol (även fast de lärde tvistar om den blaskiga folkölen på Ullevi ens kan räknas som en alkoholhaltig dryck) på rekordkort tid och med tanke på hans enorma kroppshydda var representanter för IFK Göteborg och Gamla Ullevi extremt oroade över att han skulle bli så vätskefylld av alla öl att han välte omkull och på så sätt rev en hel läktare på det gamla Ullevirucklet. Tillståndsmyndigheten, IFK och Gamla Ullevi har med andra ord inte alls påtvingat sin publik ännu en nitisk och pajasartad regel, de har faktiskt räddat våra liv!

Heja förbudsmoralen på arenorna!

11 kommentarer:

  1. Många öl i den magen!

    SvaraRadera
  2. Dessutom tar det en evig tid då personalen ska hälla över ölen från burkar till plastglas. Är öl på fat tänkbart?

    SvaraRadera
  3. jag anser att det skall serveras vanlig starköl.
    ett måste på den nya arenan!

    SvaraRadera
  4. Ny regel? Så har det varit i flera år. Däremot har du helt rätt i att den är skitlöjlig.

    SvaraRadera
  5. Idrott och alkohol hör inte ihop!

    Dricker aldrig öl på matcherna ändå.

    SvaraRadera
  6. Minns ni VM 2002? Eftersom matcherna gick på morgonen ansökte flera göteborgskrogar om att få servera öl tidigare än normalt. I Västnytt skulle centrum-sossen Katerina Francetti (eller hur fan hon nu stavar) förklara varför jorden skulle gå under om detta tilläts.

    Reporter -Är det så farligt om man tar en öl på förmiddagen?
    Katerina -Så tidigt tycker jag det är godare med en kopp kaffe...

    Ja du ja din jävla.....

    Det är så svenskt, det är så socialdemokratiskt, det är så.... tråkigt.

    SvaraRadera
  7. anonymous//
    Öl är gott och SKA åtnjutas i goda vänners lag alltså ett ypperligt tillfälle med 5-6000 på stå med samma intresse, den sportsliga delen står grabbarna på plan för...Idrott och alkohol hör ihop...inte då av utövarna...kombinationen är naturligtvis inte så lyckad, få se om Baraben kan hålla den under RÄ 3 lr om alkoholen skälper oss..

    SvaraRadera
  8. Med tanke på att vilka labila idioter det finns i klacken är det nog bra att det bara får serveras mellanöl på gamla Ullevi. Eller vill ni se fler bengaler kastas in på plan?

    SvaraRadera
  9. Varför inte införa ett obligatoriskt alkohol- knark- psykologitest innan man går in på arenan så slipper man alla inkastade bengaler?

    SvaraRadera
  10. anonym/ Det är ju inte ens mellanöl- det är FOLKÖL!

    SvaraRadera
  11. Jimmy Nordin är inte bara en hejare på att dricka brännnvin. Han sjunger också :)

    http://www.jnofitness.se/jimmynordin/musik/vinterlandskap20051216.mp3

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.