2006/08/03

Pontus Wernbloom, den nya eran?

WERNBLOOMISMEN Det är inte ofta min farsa berömmer någon av Blåvitts nutida spelare. Det finns liksom bara en som varit bra i hans ögon. Det är Torbjörn Nilsson hit, och Torbjörn Nilsson dit. Min farsa kan en del om fotboll. Han var med och drog upp stolpar på 70-talet, bara det gör han till en guru inom den Blåvita historien i mina ögon. Men det finns en spelare som helt plötsligt och oväntat bröt hans nostalgiska "det var bättre då" psykos, ja ni kan nog gissa vem. Första gången han såg Pontus Wernbloom var hemmamatchen i Intertoto förra året mot Wolfsburg. Då var Pontus ganska usel, men han gick in och gav allt och visade en inställning som vi sedan dess blir bortskämda med i match efter match. Nåt höll på att ske.

Det skumma är att killen inte ens blivit hälften så bra som han kommer bli. Kanske ännu inte ens bland de bästa i Blåvitt utslaget på en hel säsong. Men vi ser något där, vi ser något som får oss att drömma om en ny framgånssaga för frusna Blåvita själar.

Vad är det då som får oss 30 åriga män dreggla över en 20 årig grabb? Visst ser han bra ut och lockar lite kvinnliga marginalåskådare till matcherna (förutom den nya tyska munkfriyren), men har har något annat dessutom. Det finns en lekfullhet och en sådan glädje hos honom att spela för IFK Göteborg som syns genom vilken PPV sändning eller träningsmatch på en stelfrusen vinterplan som helst.
För er som inte bevittnat några träningar så kan jag berätta att Pontus skiter i om killen brevid är nyförvärv, 40 år gammal målvakt eller bästa kompis i ungdomsgänget. Han skojar och stojar med alla. Han får alla att le och Sella som vant sig vid rollen som lagets clown har ofrivilligt fått abdikera. Vad som är unikt med Pontus är att han kan blanda att stå och driva och skoja med Arne (som ingen annan vågar) med att vara den mest målmedvetna och seriösa fotbollspelaren i dagens Blåvitt. Han vägrar förlora den minsta kvadrat- eller blixtturnering. Dagen efter vet han exakt vem han lyckades finta dagen innan, och låter denne får höra det om och om igen. Han älskar det han gör. Och vi älskar honom.

Han får mig att tro att han kan bli den typ av härförare som vi så desperat behöver. Inget ont om Håkan Mild. Men Håkan inspirerade knappast andra unga talanger att söka sig till Blåvitt. Jag tror att Wernbloom kan bli det Kim Källström blev för Djurgården. En ny era i föreningen egentligen tack vare en enda person. Att både prestera på planen samt att vara en nyckelfigur i media och i det vardagliga arbetet med laget.

Så snälla Pontus, du lär ju läsa här på bloggen: Forsätt vara samma underbara människa. Väx i rätt takt. Ta för helvete chansen i både landslag som i utländska ligor. Men hjälp oss först att återta äran, som Sveriges bästa fotbollsklubb. Med dom bästa och underbaraste spelarna såväl på som utanför plan. Alla goa Glenn, Håkasn och Torbjörnar välkommnar dig garanterat i sitt sällskap.

Att han dessutom stänkte in två råsnygga dönare mot Kalmar försvagar ju inte direkt min tes...

18 kommentarer:

  1. Pontus säljs till Liverpool nästa år för 25 miljoner kronor, sanna mina ord!

    SvaraRadera
  2. vi ska ha 80 mille!!!

    SvaraRadera
  3. vi ska ha 80 mille!!!

    SvaraRadera
  4. vi ska ha kvar han idioter

    SvaraRadera
  5. Om Pontus ska säljas till Liverpool så ska vi ha Crouch, gerrad och 100 Miljoner :P.
    Nej men skämt och sido hoppas han blir kvar ett par år till.

    SvaraRadera
  6. Nej nej Lago!
    Pussa mig inte!

    SvaraRadera
  7. Har en känsla att Wenger kommer att locka över Wernbloom. Han gillar ju ungaspelare. och Arsenal behöver en ny Viera...Alltså kommer han till Arsenal.

    SvaraRadera
  8. Pontus verkar klips nog att inte göra en "wendt" i alla fall.

    SvaraRadera
  9. Det är vi och Pontus nu.

    SvaraRadera
  10. På tal om annat..
    Hörde en go sång om A lago ikväll på matchen mot kalmar..
    Nån som kan texten på den?

    SvaraRadera
  11. asså kan djurgårn hålla hysén på två års allsvensk övertid kan vi hålla wernbloom minst lika länge.. iaf eftersom killen har hjärta för klubben...

    Jag tror förövrigt att blåvitts idéer när det gäller unga lovande spelare inte är särskillt kunkurensmässiga... Visst vill man gärna inte stå ivägen för ett kontrakt med en storklubb i europa men det håller inte om vi vill ta sm-guld...Om vi nu får upp 4-5 unga riktigt bra spelare som utvecklas väl och under samma sässong o dem leder oss till vårt nästa SM-guld, likförbannat kommer dem vara sålda för 7 miljoner st till mittenlag i diverse europeiska ligor i lagom tid till champions league..

    Jag ser som enda lösning att bygga ett lag bestående av 11 hemvändare..

    SvaraRadera
  12. ta det jag precis skrev med lite "glimten i ögat"

    SvaraRadera
  13. Det går i alla fall inte göra annat än älska Wernbloom, frisyrer till trots.

    SvaraRadera
  14. ....och plötsligt så säljs han för 1.5 miljoner pga en klasul i kontraktet. FAAAAAAAAAAAAAN!

    SvaraRadera
  15. men matte älskar pontus!

    SvaraRadera
  16. Ich liebe dich Pontus!

    //30-årig man.

    SvaraRadera
  17. Han e underbar Wernblom och med tanke på Wendt så var han ju jävligt schysst mot blåvitt ändå han hade anbud men då skrev han nytt kontrakt som gjorde att vi fick lite för han. Men hoppas nu alla klausuler försvinner.

    SvaraRadera
  18. Vackert skrivet Ankan och visst älskar vi Pontus

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.