2006/08/10

Jamaicaner och brassar på allas läppar vart man än går, någonstans i världen finns frälsaren.
Nu börjar jag bli trött på allt tjat om värvningar hit och dit. Alla ska ha minst en brasse i laget, annars satsar man inte och spelar ingen underhållande fotboll.
Man ska också värva sydamerikaner och jamaicaner, eller varför inte en div.4 målvakt som sluatde för ca. 10 år sedan och sedan låta honom ta plats för en junior. Det är fritt fram, bara man kan presentera minst ett nyförvärv.

Trenden är djupt oroande. Det är tur att blåvitt gjort så dåliga affärer när man sålt Risp, Antonsson, Kalle Svensson, Alvbåge och Sebastian Johansson att man inte har råd att värva utan istället vill ha kvar, och ger plats till, Mourad eller Wernbloom. För vem hade inbillat sig att man kunnat ha kvar dessa om man köpt in två nya startelvor som IF-IF gör varje säsong. Även med Mild som sportchef. Men man kan också njuta av dessa misstag som man ser Djurgården göra, när de tok-värvar och floppar i Championjonligan.

Kan man för en gångs skull bli stolt över att ha en landlagsspelare i truppen utan han har passerat 30-strecket eller floppat i utlandet?

Det är tråkigt att bara rada upp självklarheter som vem som helst och alla har redan fattat det. Men när ska det bli ändring? Alla som vill komma hit från utlanlandet är inte bra, de kan inte ändra på något, bara ge konstgjord andning till en redan infekterad elitverksamhet.

Det bästa som kan hända är att man får se mer av boom-boom-varan så att de andra fattar, så och att det leder till en ny era för blåvitt och det skadar inte att man kan bli lite stolt ö ver landslaget också. För vem kan mena att 08-orna fattar galoppen förrän om sisådär 5år? De är ju så trendkänsliga.

4 kommentarer:

  1. Vad är IF-IF för något?

    Jättebra att släppa fram talanger tidigt. Se hur bra det gått för Svensson och Wendt till exempel. Problemet med svensk fotboll är att vi inte kan konkurrera med ligor som bara marginellt är bättre än vår och då tappar vi kontinuitet. Spelare går och gör två-tre säsonger i Danmark innan de drar vidare. Säsonger som kunde varit i Sverige i stället, men vi betalar för dåligt. Krasst.

    Sen är det inte bara kul att se Djurgården åka på stryk i CL-kval. Visserligen är det alltid roligt när rivaler förlorar. Men, det gör ju inte direkt svensk ligafotboll större i ett internationellt perspektiv. Man får också betänka att anledningen att de kvalar till CL är att de faktiskt var det bästa laget förra året. Bättre än blåvitt. De förlorade. Vi hade också förlorat. Vi förlorade mot fucking Derry.

    Är det roligare att förlora med ett dyrt inköpt lag eller ett billigt lag? Som supporter ser jag ingen skillnad. Jag skiter i hur mitt lag tar sig till Uefacupen, bara de tar sig dit. Självklart är det bra om en ungdomsverksamhet bär frukt och det visar att det finns en hållbar utveckling i vårt långsiktiga arbete. Men om det är den enda strategin och det också innebär att man aldrig kommer längre än kval till kval till Uefacupen känns det som att något saknas. Och då tycker inte jag att det löser situationen att skadeglatt häckla Malmös eller Djurgårdens värvningar. De försöker i alla fall på sitt sätt.

    SvaraRadera
  2. Det var en intressant vinkel på Silly Season-snacket. Håller till stor del med dig om risken att bli hemmablind och dregla över allt som andas "utland" Självklart borde det vara mer hållbart i längden att skapa, och behålla(!), egna produkter. Fast det bästa är väl en blandning.

    SvaraRadera
  3. Till Il professore.

    Till att börja med kritiserar jag inte alla utlänningar, de tillför det där lilla extra. Men du måste hålla med om att det har gått inflation i värvningarna nu.
    Och att sedan de egna inte får bra betalt eller man har skrivit klantiga kontrakt visar bara än mer inkompetensen bland sprtcheferna.

    Visst blir jag inte själaglad när Djurgården åker ut, men jag ser det positiva och får en känsla av att "jag hade rätt". För du kan väl inte mena att bara för att de har en blåvit tröja på sig glillar du dem och vise versa. Ska det bli som i NHL?
    Klart man uppskattar mer egna produkter än värvningar.

    BB

    SvaraRadera
  4. Alltid roligare med inhemska spelare och jag håller med om att vissa lag värvar för många utlänningar. Men, jag tror absolut det tar längre tid för en utlänning att komma in i både fotboll och samhälle. Därför blir det en jämförelse som haltar en aning eftersom de utländska spelarna avpolleteras lika fort som de svenska när de misslyckas.

    Dock, när djurgården och malmö förlorar sina CL-kval har de ändå vunnit över oss redan, vilket bara bevisar att vår strategi inte heller funkar.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.