2006/08/05

Gerbas karriär går spikrakt neråt?

GERBA-AFFÄREN Efter gårdagens artikel om den här säsongens Silly Season så uppstod en viss debatt kring varför IFK så lättvindigt släppte försäsongens dyraste spelare Ali Gerba till Norge utan att ha låtit honom spela en enda hel match. En del ville hävda att han inte alls höll måttet och att det var usel scouting som leddet till förvärvet, men då borde väl hans framgångsrika spel i GIF Sundsvall ha varit tur och en lyckosträff?

Sedan Ali Gerba lånades ut till Norska Odd Grenland har han inte bara fått börja spela matcher utan gjort det så mediokert att han just nu rankas som Odd Grenlands sjunde bästa spelare sett till snittbetygen:

Nummer- namn- matcher- snittbetyg

11 - Ali Gerba - 4 - 4,83

Best på børs:

1. Plass 2. Navn 3. Børs (Plats, namn och betygssnitt)

1. Per "Pelle" Nilsson- 6,51
2. Espen Isaksen- 6,17
3. Rune A. Jarstein- 5,71
4. Nat Borchers- 5,53
5. Tommy S. Larsen- 5,46

Ali Gerba har mäktat med noll mål på sina fyra försök i Norge. Trist att se hur framgångsrika forwards tappar all befintlig målfarlighet genom at spendera ett tag på Kamratgården. Speciellt just nu när vår före detta skyttekung verkar lida av blyfot...

Tipstack till Mikael K

19 kommentarer:

  1. Satsa ungt, satsa svenskt, satsa på Mackan

    SvaraRadera
  2. Konstig situation, vi får tillbaka Gerba i höst men vill inte ha honom.

    SvaraRadera
  3. erikbe; Hoppas att du var ironisk.. M.Berg, kommer aldrig att bli nått, mjäkigare än Berg är svårt att hitta!!

    SvaraRadera
  4. mlp/ Mjäkig hur menar du? Han är lite orutinerad kanske men vem är inte det i den åldern?

    SvaraRadera
  5. Markus Berg är den nye Långås. Är helt överygad om det.

    SvaraRadera
  6. Arne har gjort sin tid på Kamratgården bra. Han har förlorat 3 av sveriges BÄSTA backar han satsar ungt det lyckas. Men varför, varför, varför ska han envisas med att spela bollen över mittfältet för? Vi har ett grymt bra mittfält. Vi har Alex som är allsvenskans bästa i sina stunder(väldigt ofta) Pontus som sliter som Mild gör även mål... vi har TO som är bollskicklig och bra spelfördelare Khilberg som tävlar om samma plats (khilberg vinner emot TO eftersom TO inte kommer till sin rätt när bollarna går över mittfältet) och vi har en ung Vasques som spelar sitt livs fotboll och är hur lovande som hellst. Så lite mer varierade bollar inte alltid långa bollen till George och Sella. Då tror jag att vi kommer bli bättre.

    SvaraRadera
  7. Tror långbollarna bara beror på brist på passningsalternativ.

    SvaraRadera
  8. M. Berg är 20 år. Han har inte haft en bra säsong, men vänta till efter nästa års säsong innan ni ger honom ett betyg. Han är ung.

    Gerba fick ju aldrig riktigt chansen av Arne och har väl inte så bra självförtroende. Inte så lätt att anpassa sig kanske. Det kanske tar tid helt enkelt.

    SvaraRadera
  9. Brist på passningsalternativ beror på dålig rörelse. När hela laget rör sig mycket, som i första halvleken mot AIK, är vi riktigt giftiga.

    SvaraRadera
  10. Berg är inte alls så jävla ung! Läste en intervju med Arne någonstans och han var kritisk till att många unga spelare tror att de är den nye Zlatan. Arne sa att om man inte är etablerad i startelvan i ett allsvenskt lag när man är 21 måste man inse att man aldrig kommer att få något jättegenombrott.

    Herr Nilsson

    SvaraRadera
  11. Hur gammal var Allbäck när han slog igenom?

    Lite mer utvecklat spelsinne och starkare fysik på Berg så är han inte helt olik honom.

    Hoppas det är åt det hållet han strävar, att han satsar på att bli ännu bättre på det han är bra på i första hand.

    SvaraRadera
  12. Snack om att Blåvitt spelar över mittfältet, sant men matcherna efter vm uppehållet har varit bra mycket mer passningsspel på marken än på länge. Bara vi kan fortsätta spela på marken tror jag våra anfallare också blir giftigare.

    SvaraRadera
  13. men langos verkar vilja spela upp på mittfältarnas fötter iaf=)

    SvaraRadera
  14. Allbäck var talangen som aldrig slog igenom. Till 1999 då han 26 år gammal vann skytteligan.

    SvaraRadera
  15. För Att kommenter artikeln: Vi är helt enkelt svenska mästare på att "döda" anfallare.

    SvaraRadera
  16. arne ska inte lastas för spelarflykten. om det är någon som varit kritisk till det i media är det väl han?

    SvaraRadera
  17. ""Men varför, varför, varför ska han envisas med att spela bollen över mittfältet för?""

    vilket dumt troll du är. spelade de bollen över mittfältet ngn gång emot aik? bollen går ju till wernblooom/kihlberg ifrån backarna nästan hela tiden. Hitta på ngn annan klyscha..

    SvaraRadera
  18. Vi spelar ju inte ÖVER mittfältet, en stor jävla myt e vad det är.
    Enda gången vi gjort det e när spelarna haft lite dåligt självförtroende. Och det är inte alltför ofta under Arnes ledning. Vi har iaf kommit tillbaka alla gångerna.

    SvaraRadera
  19. "Anonymous said...

    Berg är inte alls så jävla ung! Läste en intervju med Arne någonstans och han var kritisk till att många unga spelare tror att de är den nye Zlatan. Arne sa att om man inte är etablerad i startelvan i ett allsvenskt lag när man är 21 måste man inse att man aldrig kommer att få något jättegenombrott.

    Herr Nilsson"

    Jo, Berg är ung. Han fyller 20 den 17 Augusti. Då har han ett år kvar ungefär innan han är 21 och för gammal för dig.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.