2006/08/08

Sammy angriper Arne!!

GNÄLL Vår goda kantlöpare Samuel Wowoah, tar i dagens GT tillfället i akt att gråta ut om sin situation i IFK Göteborg. Jag vill börja med att understryka att ”Sammy” utifrån de träningar man sett verkat vara en positiv injektion i gruppen och en kille som ger allt och verkligen försöker bli bättre. Dock har petningarna enligt GT nu fått honom och misströsta. Detta resulterar i ett riktigt "kvällstidningsangrepp" mot Arne Erlandsen.
Wowoah tycker att han borde fått chansen från start de senaste då många andra spelare varit trötta och slitna efter hårt matchande. En ganska förståelig tanke måhända. Men Arnes svar är som alltid rakt och precist:
-Han har inte presterat tillräckligt bra, vare sig på träning eller i B-lags matcherna, menar Arne. Däremot medger Arne att Sammy skötte sig väldigt bra i senaste matchen mot Gävle.

Sammy klagar över att Arne verkar ha speciella favoriter i laget som alltid får spela. Detta är ett resonemang man hört från supportrar också. Visst är det väl så, men är inte ekvationen hur man blir en favorit ganska lätt? Spela på det sättet som tränaren vill och gör det bra. Gör detta oftare än din konkurrent på den aktuella lagplatsen, och vips: Du är en nykläckt favorit.

Det mesta pekar väl på att Sammy inte får förlängt kontrakt. Anledningen är att han inte är tillräckligt bra om Blåvitt menar allvar med att ta sig långt i Europa inom överskådlig tid. Synd på en bra kille som vill väl, men än har inte tåget gått Sammy.
Rikta energin på träningarna och kanske ännu mer B-lagsmatcherna så kanske du får vara med på den resa som Blåvitt skall börja från och med nu. Istället för att låta GT få sina löjliga angreppsrubriker. I en trupp med drygt 20 man där 11 får spela kommer det alltid finnas folk som tycker sig vara värda en plats i startelvan som inte får. Därför undrar jag om GT söker sig till denna typ av artiklar? Helt enkelt genom att ta sig upp till Kamratgården, ta tag i en spelare som fått lite speltid och sedan ställa ledande frågor.
För inte kan det väl vara så att Sammy ringt GT och bett om att få klaga officiellt?

Kämpa på Sammy. Förtjäna din plats tillbaka på plan, gnäll hjälper inte!
Stå på dig Arne, du bestämmer vilka som skall spela!

”-Det är egentligen inte jag som tar ut laget. Det gör spelarna själva – genom att prestera på plan, både på matcher och på varje träning” Arne E.

18 kommentarer:

  1. "Anledningen är att han inte är tillräckligt bra om Blåvitt menar allvar med att ta sig långt i Europa inom överskådlig framtid."

    Avsluta allas kontrakt!!! hehe

    SvaraRadera
  2. Riktigt bra krönika IFKAnkan!

    Klockrent till och med!

    MVH
    Hampus i Stockholm

    SvaraRadera
  3. F*n tomaz76 du har en poänd där;)

    Hur som helst kan jag tycka lite synd om Sammy, han har inte haft det helt enkelt men som sagt det är bara att bita ihop och kämpa hårdare. Om han spelar som mot Gefle så bör han åtminstånde få göra längre inhopp.

    //Andreas

    SvaraRadera
  4. Sällan har det varit positivt att gråta ut i pressen. Istället borde han bita ihop, ge järnet och visa att han är så jävla bra att det är helt omöjligt att hålla honom utanför startelvan. Gnällspikar och moralsänkare klarar vi oss utan. Bättre kan du, Sammy!

    SvaraRadera
  5. Det är ju uppenbart att Vasques får göra fler misstag än Wowoah och favoriseras av Arne.
    Inte helt klockren krönika, se upp med särskrivningarna också.

    SvaraRadera
  6. Klockren krönika.

    SvaraRadera
  7. Det verkar väl som att Sammys sista potatis redan är satt?

    Om Ölme får förlängt och Shaffer tillkommer så lär väl: Vasques, Shaffer, Hjalle och Ölme konkurrera om vänsterflanken.

    Med andra ord tror jag att Sammys ersättare heter José Shaffer. En chansning byts ut mot en annan chansning.

    SvaraRadera
  8. bra krönika men den e allt bra lik , http://indiankillen.blogspot.com/

    SvaraRadera
  9. ha

    Posten på sidan du länkar till har ju en tid som är senare än denna...

    skumt..

    SvaraRadera
  10. han startar säkert mot mot Gefle...

    SvaraRadera
  11. AVGÅ SÄLSLAKTARE!

    SvaraRadera
  12. Helt rätt att uttrycka sin åsikt och att vädra luften när man tycker att saker inte står till som de ska. Det är snarare så att Arne inte klarar av spelare som vågar säga ifrån vilket han visat redan i petningar av exempelvis Alvbåge (fick inte ens stå i Svenska Cupen eller många träningsmatcher och fick utstå hån från Arne bland folk) vilket visar att Arne är en typisk "engelsk" tränare som fungerar som en diktator och aldrig vill ta diskussion med sina spelare.

    Detta fungerar BARA om man vinner ligan annars blir det lätt grupperingar inom lagen vilket ofta leder till dålig stämning i längden.

    2004 vann IFK Göteborg INGENTING.
    Trots finalplats. Akterseglade i ligan.
    2005 vann IFK Göteborg INGENTING.
    Trots finalplats. Akterseglade i ligan.

    Nära skjuter ingen hare.

    Antigen vinner Arne ligan med Blåvitt i år eller så är det dags att förnya sig. Man kan rada upp hur många andraplatser man vill, men man får aldrig glömma att en andraplats inte är något annat än att vara bäst av alla förlorare.

    SvaraRadera
  13. Men det var det inte så att alla skrek om att Vasques skulle in i startelvan tidigare ? Nu har han kommit in och spelat kanoners...varför skulle dom matcha Wowoah i detta läget ?
    Går ju onekligen hyfsat för Blåvitt.. Men vad vet väl jag ??

    SvaraRadera
  14. elvis:

    Tyvärr så måste supportrar till ditt och mitt favoritlag alltid hitta fel. Oavsett om samtliga spelare hänger fem baljor var i varje match eller inte så spelar Arne med fel spelare - enligt en del. Om inte annat så tycker jag det är väldigt märkligt att folk vill byta spelare i startelvan när vi tagit 22 poäng av 24 möjliga (när hände det senast?).

    SvaraRadera
  15. elvis

    Precis! Vilket jävla liv det var i våras om Andres. Nu snart tvärtom.

    Frankie. Jag vet att t.o.m Arne håller med dig till viss del i kritiken som du framför om honom. Han vet att han måste leverera. Gör han inte det tackar han gärna för sig. Han har sin idé. Den vill han testa fullt ut. Bra så. Men som du säger: Vinner vi inte tillslut så får man se idén som misslyckad. Det är han medveten om. I våras var Arne ju helt på det klara med att avgå om han inte tog 9 poäng på de 4 sista matcherna innan VM uppehållet. Detta accepterade han direkt.

    En hård och rak attityd mot spelarna skal inte behöva betyda dålig stämmning och splittringar. En svår balansgång helt klart.

    SvaraRadera
  16. ifkankan/ Jag känner att han bara kan "talk the talk" men inte "walk the walk". Han hade samma snack förra året och då sprack hans "system". vad talar för att det inte kommer bli så i November egentligen?

    Jag tror förvisso på guld. Men jag skulle inte förvånas om vi kollappsar i höst.

    SvaraRadera
  17. Håller med Ankan (och Arne) här. Har man kritik, tar man den internt och gnäller inte i kvällspressen.

    Bra spelat i söndags, dock.

    SvaraRadera
  18. [i]Jag tror förvisso på guld. Men jag skulle inte förvånas om vi kollappsar i höst. [/i]

    Det där var en helgardering som hette duga.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.