2006/08/14

De ungas fel?!

PRESS I aftonbladet i dag kan man läsa en artikel där Arne Erlandsen hänger ut de unga spelarna i truppen och skyller gårdagens förlust på dem. Det ironiska är ju att nära på alla spelare i truppen är födda på 80-talet och kan därmed klassas som hyfsat unga.

Att Arne gör ett sånt här utspel i media tycker jag känns lite konstigt. Undrar om det är något sorts utspel från hans sida för att sätta press på Mild och kompani att de behöver värva någon mer rutinerad spelare eller om han helt enkelt tyckte att de unga spelarna var mycket sämre än de äldre.

Personligen tycker jag inte att lagets åldermän Bengt Andersson & Niklas Alexandersson var ljusår mycket bättre än t ex Adam Johansson & George Mourad. Men det betyder ju inte så mycket med tanke på att jag tycker att hela laget var KASST. Kollektiv kollaps kallar jag det, och det tycker jag är oacceptabelt med tanke på:
  1. Det är inte första gången i år som de spelar under isen (Behöver jag säga mer än Derry)
  2. Det är professionella idrottsmän vi talar om. De borde kunnna tända till när de har chans att ta igen 3 poäng på serieledaren.
  3. De har som målsättning att vinna GULD... Då kan man inte spela som de gjorde i Söndags...
Nu är det bara tillbaka till Kamratgården igen och ladda om. Än är inte loppet kört, men vi har inte råd med fler matcher som den i Söndags. Då kan vi glömma guldet.

46 kommentarer:

  1. glöm Gefle...
    GULDET SKA HEM!!

    SvaraRadera
  2. Dom unga har fått väldigt mycket berömm. Tror Arne ville få ner dom på jorden. Han är smartare än vi tror.

    SvaraRadera
  3. Tetigt uttalade av Arne tycker jag. "Dom gamla" var ju knappast bättre än "dom yngre" iaf. Skit samma...

    SvaraRadera
  4. AVGÅ SÄLMÖRDARE!

    SvaraRadera
  5. Hur kan ni gå på aftonbladet, de sätter ju chock på minsta lilla. Arne sa ju bara det uppenbara? Vi är väl inte blinda, det var ju skit.

    Hade vart betydligt mer irriterad om han tyckt det varit bra!

    SvaraRadera
  6. Vafan sysslar arne med? Är han helt jävla dum i huvudet eller?

    SvaraRadera
  7. wtf.

    "- Vi var alldeles för passiva och gjorde för många felval, framför allt gäller det de yngre spelarna. Adam (Johansson), Marcus (Berg) och Pontus är några exempel, säger Erlandsen.
    - De måste lära sig att spelet inte alltid stämmer utan att för den skull tappa konceptet."

    Såg han ens matchen själv???
    De stora tabbarna begick ju i ordningen Hjalmar (sämst på plan igår), Lago och Bjärsa.

    Bjärsa tappade markering vid 3-4 tillfällen då Gefle skapade jättelägen, bland annat lobben och ribbskottet. Lago missade på målet och Hjalmar tvekade vid inläggssituationen innan målet.

    Bäst på plan var ju George, är inte han ung? Arne sänker sig själv allt mer...

    SvaraRadera
  8. En storm i ett vattenglas. Glöm Gefle.

    SvaraRadera
  9. Fan vad alla tar det bokstavligt, som BozzeKaká sa han måste få ner dom på jorden igen dom ska kunna ta bra kritik och även dålig kritik.

    SvaraRadera
  10. Idioter. Hur f-n kan ni läsa aftonblaskan och hacka på Arne.

    Arne vet mycket väl exakt vilka som sög i går och de lär få höra detta. Vad tidningar som aftonbladet skriver är bara skitsnack.

    Stötta Arne, han var tamejfan den som visade mest vilja av alla igår! Vår fjollklack stod å sov precis som hela laget. Bara Arne hördes.

    SvaraRadera
  11. Sista anonym:
    WORD!!!!!

    Arne ger alltid järnet och visar alltid HJÄRTA!

    SvaraRadera
  12. ahahahahaha ja arne gjorde en jättebra match. han skrek bevegelse 476039573859343949586849459 gånger.

    arne är lika bra som vår tränare som reine var. ju snabbare folk fattar ju bättre. en idiot som kör på sin linje tills han får sparken. problemet är att vi kan komma 2-4:a 85 år innan han får sparken för att fansen inte har några som helst förväntningar på blåvitt längre.

    folk festar ju bara vi tar en pinna en bottenlag.

    SvaraRadera
  13. Arne är ju fullkomligt hjärndöd. Men whats new. Vi kommer inte ta guld i år. Men whats new. En del fans stödjer allt som har att göra med klubbmärket IFK Göteborg tills de själva ruttnar av uselheten kring dem. Men whats new.

    Tur att baraben finns. Slipper man den självgoda jävla hurtiga pajashatten vissa andra ställen levererar ständigt och om igen.

    Höjdpunkten var sist när alltid ppv levererade en "artikel" på fyra rader som konstaterade att det minsann var mållöst i paus mot gelfe.

    pulitzerpriset på den du!

    SvaraRadera
  14. sluta sluta sluta. fan va blåvitt skämde ut sig. stryk mot öster och jag kräver att nåt händer!

    SvaraRadera
  15. Patrik Sjöberg, där snackar vi tränare. Peta Arne och Vasquez (alltid Vasquez).

    SvaraRadera
  16. Ta er samman nu för fan. Då menar jag inte i sak utan i nivå på inläggen.

    SvaraRadera
  17. "En del fans stödjer allt som har att göra med klubbmärket IFK Göteborg tills de själva ruttnar av uselheten kring dem."

    En del fans tror att andra tränare skulle få blåvitt att leka hem allsvenskan med champagnespel. Kolla MFF, varför dominerar inte dom allsvenskan med sin trupp och sin gudabenådade tränare. Skulle vi få Torbjörn eller Rolle som tränare så hade folk krävt hans avgång om vi spelade 2 matcher utan seger...

    SvaraRadera
  18. Det är verkligen hög nivå på dessa inlägg.

    Under flera år så har IFK haft en styrelse som accepterat att IFK är ett bottenlag. Nu har vi börjat att bygga en period. Arne är början på något nytt, lyckas inte han så har han vart en del av det nya. IFK visar ( trots ) förlusten att det finns en viss stabilitet. 2003 mitten 2004; 3 2005; 2 och nu iår så finns de med där uppe (trots ) förlusten. Arne har visat en positiv trendkurva. Jag var med i det glada 90-talets bröjan, jag fick lida i slutet på 90-talet och början på 00. Nu äntligen så kommer vi tillbaka. Der är många år sen senast men jag är helt övertygad om att guldet kommer tillbaks till Göteborg. Det är 12 matcher kvar, IFK har 4 poäng upp till Hammarby och det finns okunniga fans som gillar populära ord som "tjänstefel" och "sparka tränaren" .. Visst IFK borde ha slagit Gefle borta men de har endast förlorat tre matcher detta år. IFK spelade 8 matcher utan förlust. En match sen skall vi sparka en tränare som har byggt upp en stabilitet.

    ... Ibland undrar man !?!??!

    SvaraRadera
  19. för eller senare kommer ju sådana här bottennapp tyvärr. särskilt som man radar upp matcher utan förlust. bra då att vi har skitmatchen bakom oss, när vi möter ellos och aik exv.

    SvaraRadera
  20. Allt som står i tidningen är sant...

    SvaraRadera
  21. Arne är en ungefär lika bra tränare som han lokale GHB-kidden som står och skriker som en frenetisk idiot på ditt torg dagarna i ända.

    Arne tar oss aldrig till GULD.

    Arne kan dock skrika jättemycket och hela tiden. Antar att det gör honom till en "bra tränare" hos vissa.

    Men dessa vissa fattar inte mycket om fotboll.

    Arne är ingen VINNARE- han kommer stupa på mållinjen igen.

    SvaraRadera
  22. Har sagt det innan och säger det igen.

    Sorgligt att fans har så låga krav på vårt Blåvitt pga våra "tunga år" (1999-2003). Vill man upp och konkurrera i RL och Europa måste man ha som krav att vinna ligan och tappar man den attityden blir man endast en medelmåttig organisation.

    Arne ska inte väck nu, men om vi inte tar guld i år så borde han helt klart väck. Man kan inte acceptera andraplatser som bra prestationer i en så här medelmåttig liga som allsvenskan trots allt är.

    SvaraRadera
  23. vem är det som tog oss från de tunga åren 1999-2003 ?? Tar inte Arne guldet så visst då kanske han skall lämna men Arne skall ha cred. för att han har tagit oss från ett bottenlag till ett topplag som är med och slåss om guldet. Arne har skapat en grund trots att han har förlorat spelare som Wendt och Svensson..

    SvaraRadera
  24. Har en känsla av att Arne har en förkärlek att peka ut "syndabockar". Sällan eller aldrig har jag hört att han har tagit på sig något. Trots allt är det han som är ansvarig för lagets prestationer. Om det är så att tex de unga har brustit så faller det lika mycket på honom som ansvarig tränare.
    Mattsson

    SvaraRadera
  25. Det är knappast backlinjens fel om man torskar med 0-1 mot ett mittenlag. Inte heller direkt Arnes fel - kanske indirekt. Hade mittfältet och anfallet gjort sitt jobb hade vi vunnit med 3-1.

    Det man kan kritisera Arne för är att han vägrat att rotera truppen, vilket leder till att den ständiga startelvan är sliten.

    Man kan även ha synpunkter på hur man förberedde sig inför matchen mot Gefle. Hur många gånger tränade man på konstgräs innan matchen så att man blev bekväm med underlaget?

    Till sist kan man ha synpunkter på hur han har behandlat Jonathan Berg. Jag har bevittnat ett flertal träningar under våren och Jonathan har alltid varit bra och försökt visa framfötterna. När Alex går sönder i säsongsinledningen föredrar Arne att Pontus skall spela yttermittfältare istället för Jonathan. Inte direkt en van position för Pontus och insatsen blir därefter.

    Det som är underligt är att Arne vill ha ett snabbt spel med mycket "bevegelse" men han väljer bort de snabba spelarna....

    SvaraRadera
  26. det är inte bara jonathan som vart bra på träningar men inte ens fått ett gott ord från arne. men det är arne det.

    SvaraRadera
  27. mlp/ Bosse Johansson tog oss från de tunga åren?!?! Då gick vi från ett lag som höll på att rasa ut till ett för toppstrid. Arne Erlandsen i en liknande situation hade varit en katastrof.

    SvaraRadera
  28. Men just nu finns våra problem på en annan lagdel. Vi ska slå Gefle trots markeringsmiss / offsidemål.

    Tror att det var ett nyktert konstanterande även om Gefle IF är kända för att spela på sina resurser som är få.

    Det är en måste vinna match liksom Öster hemma var det. matrialet är för bra i jämförelse med deras och förlust/poängförlust är helt uselt.

    trots plastgräs senast!

    SvaraRadera
  29. Tror ni idealiserar den mysige helylle-BoJo en aning nu. Jag har hört honom rikta kritik mot spelare på träningar som varit så hårda att nackhåren reste sig. Och man kan knappast anklaga honom för att ha gett de unga chansen.

    BoJo var rätt man vid rätt tidpunkt och jag hoppas och tror att Arne är detsamma.

    Vi har all rätt att kräva guld, men det kravet skall vara riktat mot hela Blåvitt inte enbart tränaren, som vi alla vet har fått sitt arbete kraftigt försvårat av diverse klausuler och annan skit.

    SvaraRadera
  30. Jag är nödbedd att hålla med Bruce Banner. Arne agerar lite märkligt ibland men att hålla honom som ensamt ansvarig för att vi bara kom två förra året och att vi kanske inte vinner detta året heller är att ta i.

    Om vi vinner SM-guld, är det då bara Arnes förtjänst eller är det fler som har bidragit till guldet?

    SvaraRadera
  31. Ta ner ungjävlarna på jorden, helt rätt Arne!!

    Fan vad man skäms när man läser vissa kommentarer här, väx upp.

    SvaraRadera
  32. ahahahahaha ja arne gjorde en jättebra match. han skrek bevegelse 476039573859343949586849459 gånger

    Tyckte du att laget hade "bevegelse" kanske? De hade de inte eller hur? Vad tycker du då en tränare skall göra?

    a) Sitta å hålla käften.
    b) Försöka få "bevegelse" genom att jaga på laget.

    Rätt svar är naturligtvis "b".

    Om tränaren då utför sitt uppdrag enligt "b" och inget händer, vad tycker du då han skall göra?

    a) Ge upp och sätta sig tyst på bänken och hålla tummarna.
    b) Försöka få "bevegelse" genom att jaga på laget.

    Rätt svar är åter igen "b".

    Om det inte nu heller händer ett jäkla skit på planen. Vad tycker du då att en tränare skall göra?

    Se a & b ovan och repetera.

    SvaraRadera
  33. mlp/ Jag håller med vad hiiisingen säger... Är du kär i Arne? Bo-jo var det som drog upp IFK i träsket. Läs mitt svar på sella vs berg-artikeln.

    Jag vill inte att Arne skall avgå än men han måste börja byta in spelare i laget när han märker att spelare i startelvan inte håller måttet. Han påstår själv att han har en bredtrupp. Varför låter han inte de andra spelarna få chansen?

    SvaraRadera
  34. Det är verkligen hög nivå på dessa inlägg.
    arne kommer inte bli "kickad" denna säsongen iallafall, så varför inte bara sluta gnälla på allt och börja vissa att ni älskar blåvitt? (som man inte tro ni gör när man läser va ni skriver)

    SvaraRadera
  35. "Om vi vinner SM-guld, är det då bara Arnes förtjänst eller är det fler som har bidragit till guldet?"

    Så du förordar att byta ut hela spelartruppen istället??? Självklart är det tränaren som får ansvaret då han är chef över spelarna och har totaltansvar för A-lagets resultat.

    SvaraRadera
  36. Du anonym med b-svaren:

    Om inte det hjälper så ska tränaren byta ut några av nyckelspelarna som inte rör på sig. Pontus skulle kanske bytts ut redan i 35 minuten, typ, för att skaka om lite.

    Om inte det hjälper så rotera lite mer på startelvan, så att spelarna tvingas prestera för att hålla sin plats.

    Nu skapas en trygghetszon där de som spelar är trygga, medan de som är på andra sidan bänken verkligen är på andra sidan, oavsett vad de gör.

    Det är aldrig bra när man kan ställa klockan efter ett specifikt byte, match efter match.

    Nä, första Östermatchen, där hade vi ett trippelbyte som hette duga! Dock fick det inte igång laget nåt för det, men ibland måste nåt bara hända.

    En annan idé är ammoniak i drickaflaskorna.

    SvaraRadera
  37. Jösses. Tror ni på allvar att någon av de på bänken hade fått fart på laget bara de kommit in tidigare?

    Wovven rörde knappt bollen trots nästan en hel halvlek. Skulle han varit bättre om han kommit in tidigare?

    TO gjorde inget som fick laget att se bättre ut. Hade han gjort det om han kommit in tidigare?

    Marcus gör ingen glad oavsett när han kommer in.

    Sen var det väl Ölme och målisen kvar på bänken. Hade de förändrat matchbilden?

    Arne såg att Vasquez inte var bra och att Wernbloom inte funkade. Han kunde kanske bytt båda, men valde att ta ut Vasquez och sätta in Vovven, samt byta plats på Alex och Wernbloom. Ganska bra tänkt trots allt. Det fungerade utmärkt i matchen innan som vi vann med 3-1. Denna gången funkade det inte och då skall han sparkas? Logik på hög nivå. Denna uppställning fick väl chansen i 23 minuter och sen kom TO in istället för Kihlen. Inget fel i det bytet precis heller och inte fel att ge den "nya" uppställningen som alltså funkade utmärkt en vecka tidigare 23 minuter att försöka.

    Utöver detta byttes Sella ut mot Marcus i 68:e minuten. Knappast ett byte man kan invända mot. Det hade även kvittat om han bytt in Marcus tidigare eller senare då både Sella och Marcus är så iskalla de kan bli.

    Sådärja, nu skulle jag vilja veta exakt vad ni tycker Arne gjorde för fel i matchen som gör att han förtjänar att sparkas? Är det kanske rent av så att ni inte har någon som helst koll på vad ni snackar om, eller finns det kanske någon tanke bakom era krav på avgång?

    SvaraRadera
  38. Vad fan menas med UEFA:s presentation av IFK Göteborg på uefa.com? SKAMLIGT!

    SvaraRadera
  39. Majornas HL/ Ja men då är det ju TRÄNAREN som begår felen och måste stå till svars för eventuella misslyckanden?!?!

    Misslyckande = 2-14:e plats.

    SvaraRadera
  40. Anonymous said...

    Vad fan menas med UEFA:s presentation av IFK Göteborg på uefa.com? SKAMLIGT!

    ti aug 15, 04:03:49 PM


    Vad menar du?

    SvaraRadera
  41. Ehh.. ja.. jag blir väl mordhotad nu men som Gefle-fan måste jag ändå säga att det känns konstigt att det betraktas som total kollaps varje gång något lag, vilket lag som helst, förlorar mot vårt lag. Vi ligger ju faktiskt sjua, SÅ jävla kassa kan vi väl ändå inte vara? Okej, jag lämnade den retoriska frågan öppen där och kommer att få dyngmycket skit nu va, men ni behöver inte vara så ledsna över det här. Vi har fällt fler guld-aspiranter på Strömvallen i år så era konkurrenter kommer inte att springa ifrån er av den anledningen iaf. Det är egentligen bara DIF vi har riktigt svårt för. Lycka till i guldjakten.

    SvaraRadera
  42. Siste anonym

    Det var väl inget att gnälla på när det gäller UEFA sidan eller?

    Möjligen kan jag förstå saknaden av framgång och Europa spel som vissa bilder påminner om.

    Vad var bekymret?

    SvaraRadera
  43. Jovisst kan man alltid skylla på tränaren, att han har tagit ut fel lag/fel taktik/fel byten/han e dum i huvet osv…men enligt mina erfarenheter brukar inte en tränare göra målen!

    SvaraRadera
  44. rolle: Jag tycker inte nån skall bytas ut. I vilket fall inte Arne.

    Vi snackar om en tränare som första säsongen ledde sitt lag till en andraplats och som är med i toppen i årets tabell. En tränare som i brist på pengar i klubben har lyckats ersätta tongivande spelare, som sålts för en spottstyver, med oetablerade spelare från de egna leden.

    Jag menar: Nånting rätt har han väl gjort?

    Visst han har agerat märkligt emellanåt men knappast några av hans aktioner skall väl leda till att han skall få sparken?

    Jag hade förstått folkstormen om vi varit långt nere i tabellen och förra säsongen hade varit ett fiasko.

    Vad fanken! Vi är ju med i guldracet! Det skulle vara mycket enklare för spelarna och crew att slappna av och prestera om vi stöttade dem istället för att skrika på avgångar hit och dit.

    Vi börjar bli som AIK.

    SvaraRadera
  45. Ännu värre. Vi håller på att bli som Aik var.

    SvaraRadera
  46. Jag vill bara påpeka att jag aldrig har krävt eller vill att han skall avgå.

    Om man skall klara racet hela vägen så måste man låta fler än 11-12 olika spelare få spela för att få spelarna att orka och inte åka på skador. Annars kommer vi att få köra med ett "B-lag" i slutkampen pågrund av att alla nyckelspelare är skadade.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.