2006/08/30

Henke Larssons filosofi kring boxning på fotbollsplan...

ALLSVENSKAN Henke Larsson hade nyligen en polisanmälan på sig för en ful knytnäve han delade ut mot Elfsborgs Jon Jönsson. Men de som går och tror att Henke alltid varit en sportslig kille som nu kom "ur balans" kan tänka om genom att läsa Offsides intervju med Henrik Larsson från 2000. Så här sa Larsson för sex år sedan:

"…tjuvnypen

– Som jag eller dom ger? Det blir inte så ofta men det händer då och då. För det mesta är det väl jag som ger dom lite sådana grejer faktiskt.

Som vadå?

– Det vill du gärna skriva men det vill inte jag säga.

Varför det?
– Det är riktigt fult emellanåt.

Tar du greppet som Vinnie Jones tog på Gascoigne?

– Ibland går man in framför försvararen och drar i byxorna. Jag menar, får du tag i paketet då så drar du bara ännu hårdare. Det är allt ifrån… jag förstår att det här är roligt att läsa men jag måste ju tänka på att vara en förebild. Folk sitter och läser att jag gör det ena och det andra och så tolkar de det på fel sätt.

Men handlar det inte om att förstå hur fotbollen ser ut i dag?


...Andra situationer kan vara att du vill gå ett visst håll men du känner att någon håller dig tillbaka i tröjan. Då tittar du efter var linjedomaren och domaren är sedan får du slå till. Då slår jag honom i magen eller på händerna för att komma loss.

Hur mycket ser domaren?


– Jag tror inte han ser så mycket.


Det går fort?

– Ja, det blir ju ingen jätteswing. Men det är så att han känner det."

Hela Offside-artikeln om Henke Larsson finns att läsa här.

Tipstack: Krister H

7 kommentarer:

  1. ....och jag som trodde att han spelade i Elfsborg och inte i Halmstad....hmmm

    SvaraRadera
  2. Var inte det an annan Jönsson i Halmstad?

    I elfsborg är det väl mest jönsar?

    SvaraRadera
  3. Det här har ingenting med Henke att göra förutom att det var ett nyblivet "boråsmongo" han boxade.

    Skrev in följande satiriska beskrivning på den gula rödingens sida, men han fick ett spel orkade väl inte att se den bittra sanningen i vitögat. Här är det i alla fall.

    Boråsmongo

    Degenererat element med ursprung i och omkring Bonnahålan Borås. Till största delen beror den undermåliga kvaliteten på inavel och/eller avsevärt intagande av Bayersk sörja vilken har sitt ursprung i Sandwalls Mejeri i Borås.

    Ett BoråsMongo uppvisar enastående skicklighet på instrumentet skinnbanjo (Borås är berömt för sina Banjoorkestrar), han uppskattar s.k. "White Trashhumor" av typen Stefan&Krister och annan s.k. Boråsbuskis. Ett äkta BoråsMongo bär ofta en s.k. HockeyFrilla med illa dold stolthet samt fula kläder köpta på postorder (trots att man bor granne med Ellos och andra lågkvalitetspostorderföretag). När John Boorman skulle spela in filmen Deliverance (Den sista färden) importerade han just mongos från Borås, det var bara där han kunde få tag på den "Äkta varan". I Borås skolor lär man barnen att om man gräver tillräckligt långt kommer man till Kinna.

    I de fall ett BoråsMongo över huvud taget lyssnar på musik, rör det sig uteslutande om s.k. Dansbandsmusik. Bland artister med ursprung i borås kan nämnas Shirlie Klant, Christer Burkman, Jarl Borstsén. På sextiotalet hade Boråsgruppen The Huh en hit med sången "My Degeneration".

    Ett BoråsMongo äter uteslutande s.k.Junk Food företrädesvis av typen Tacos och Kebab men även skräpmat från McDounuts eller Pizza slinker ner. Till detta drecker han lågkvalitetsöl såsom Norrlands Pund och Pripps Blåst eller tidigare nämnda Sandwalls Bayersk vilken nu tillverkas av Carlsbergconcernen och kallas Falcon Bayersk.

    Ett äkta BoråsMongo har aldrig hört talas om Miles Davis, John Coltrane, Muddy Waters, Tom Waits eller överhuvudtaget några genialiska och framstående artister.

    Staden Borås brukar kallas Sveriges Armhåla på grund av det fuktiga klimatet och den instängda atmosfären. Borås är vidare en av Sveriges fulaste städer trots att den inte ligger så speciellt långt från det vackra lärosätet Göteborg.

    När det gäller fotboll har den s.k "Boråstaktiken" blivit känd över världen. Den går ut på att man spelar extremt defensivt med ett kompakt femmannamittfält tätt ihopklampat med en rak, lågt ligganade fyrbackslinje. På topp irrar en Neanderthalindivid planlöst omkring, hans främsta uppgift är att skada så många motståndare som möjligt med hjälp av Franska (fd.Danska) Skallar och vilt vevande armbågar. Spelaren för dagen på den aktuella posten lystrar även till namnet "Borås Vefveri".

    Det rör sig om en till fulländning utvecklad variant av Italienskt s.k. köttmursförsvar från sjuttiotalet. Trots denna extrema defensivtaktik lyckades man ej uppnå några nämnvärda framgångar utan tvingades ta till det slutgiltiga "Fusket". Man tog helt enkelt bort den traditionella gräsmattan och lade istället ut en plastfilm där det normalt skulle ha växt gräs. Eftersom man spelar sina flesta bortamatcher på riktigt gräs så behärskar man detta fotbollkonsten optimala underlag samtidigt som motståndarlagen är hinner lära sig att spela på den avskyvärda plasten.

    Ett välkänt talesätt är att Borås är för fotbollen vad Auswitsch var för humanismen. I Borås råder den sk. Boråsandan vilket innebär att stadens proletärer kryper och krälar för dess storkapitalister, annars blir det inga pengar till fotbollslaget.

    Ett annat ord för BoråsMongos är Gulebönner, eller Neoneanderthalare.

    SvaraRadera
  4. Mycket intressant! Man fattar väl att det är mycket tjuvnyp och lite smutskastning här och där, men när han verkligen säger "då slår jag honom i magen", kännsa det inte som någon engångsföreteelse direkt...

    En annan sak jag inte förstår är varför Jon Jönsson var tvungen att avbryta matchen.
    Visst, man tappar luften i en halv minut men enbart löjligt att byta.

    Antagligen för att "kärring-elfsborg" ville markera mot Larssons magbox.

    SvaraRadera
  5. Sådärja.... inläggen här ovan visar verkligen vilken hög nivå det är på IFK-fansen. Vuxna killar ? Not!

    För övrigt så är det urspungliga inlägget intressant och visar att det Henke gjorde var mycket medvetet och naturligtvis skall straffas.

    SvaraRadera
  6. Det är för mig ofattbart att man inte i använder s.k. "Idolsömmar" till sina matchtröjor. På sextiotalet när popen var i ropet använde idolerna dessa sömmar. När småflickorna klättrade upp på scenen och drog i idolernas kläder föll de isär och man fick extra pr och löpsedlar.

    Omsätt de här metoderna till fotboll och ni får det till att när någon drar en spelare i tröjan blir han stående med en halv matchtröja i handen och alla inser hur skyldig han är.

    Då slipper man slå sig fri på Henkemaner.

    SvaraRadera
  7. Helt rätt! Tjuvnyp hör hemma. Synd att Jon Jönsson inte kunde stå upp utan var tvungen att filma och förstöra för alla fotbollsälskare.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.