2006/08/09

Är gräset grönare...

MARKNAD Satt och glodde på Elfsborg-Malmö FF igår och kunde inte låta bli (trots att det verkligen tog emot) att imponeras av Eflsborgs spel denna kväll. De har (verkar det som) lyckats värva ihop ett väldigt starkt lag. De ser verkligen ut som ett lag att ta på allvar i höst.

Frågan jag ställer mig är då följande. Är gräset grönare på andra sidan. Eller, kanske... Skulle IFK vara bättre om vi hade t ex Anders Svensson på vårt mittfält. Kan vi kasta in handduken för att vi inte har gjort samma spektakulära värvningar som t ex Elfsborg gjort.

Givetvis är det inte så enkelt. Värvningar är inte allt. Men visst känns det konstigt när IF Ellos kan presentera det ena högklassiga nyförvärvet efter det andra. Malmö värvar två spelare under VM-uppehållet som tillsammans gjort 8 mål på 4 matcher.

Nu vill jag inte klaga på de spelare vi har. George har ju verkligen gjort en bejublad comeback och vi har trots allt en väldigt bra trend när det gäller att plocka fram egna talanger.

Men något är det som saknas. Något som gör att TV4 vill sända åtminstone en match med blåvitt och att Canal Plus vill sända mer än 1 match. Det saknas lite "flärd" i brist på ett bättre ord. Något som gör att vi kan locka både intressanta nyförvärv, investerare och nya supportrar till laget...

Dags att agera Blåvitt så att vi återigen blir DET mest intressanta laget även för dem som inte nödvändigtvis har blåvitt som sitt hjärtas lag...

19 kommentarer:

  1. En gissning är väl att TV-kanalerna valde matcher efter hur spelet såg ut i våras, plus att de ville visa henke mycket.

    Svårt att klandra dem utifrån det informationsunderlaget. Men borde inte antalet potentiella tittare väga in mer? IFK har ju ändå flest supportrar i sverige.

    SvaraRadera
  2. Korkad fråga "Är Gräset Grönare?"

    Vilket GRÄS?????

    Bönnernas arena har aldrig varit i närheten av gräs. Bönnerna spelar på en avskyvärd usel matta av PLAST.

    Det är just anledningen till att dom vinner så mycket (Hemma). Dea andra lagen är helt stälda på det annorlunda (läs USLA) underlaget samtidigt som bönnerna spelar (nästan) hälften av sina matcher på riktigt GRÄS.

    Fy för FUSK.

    SvaraRadera
  3. Sen verkar ju inte klubben ha så stor koll. Hela inramningen på hemmamatcherna andas ju skit. Dålig musik, dålig arena, dålig kiosk etc.

    SvaraRadera
  4. Jag menar givetvis IFK ovan

    SvaraRadera
  5. Att plastgrästet är till en stjälp för många gästande lag i Borås är det ingen tvekan om. Skulle inte förvåna om Malmö piskar Elfsborg på normalt umderlag på söndag.

    Men de är kvicka i omställningarna och kan med sin precision och snabbhet vålla stora problem för vilket lag som helst i allsvenskan.

    SvaraRadera
  6. Anders Svensson betyder ju mer för deras spel än vad Alex gör för vårt. Alla deras anfall byggs ju upp kring Svensson.

    SvaraRadera
  7. Det kan ju verka galet att spela på konstgräs mitt i den rekordvarma sommaren, men de kan ju inte slänga ut och in olika underlag på en arena under säsongen. Elfsborg kunde spela många träningsmatcher på sin hemmaarena före säsongen - stor fördel. Andra lag (HBK och några till) hade inte ens planerna klara till säsongsstart. Det är klart att ett lag tjänar på att vara vana vid sitt underlag - som dessutom är likadant fram till säsongsslutet i november.

    SvaraRadera
  8. "Det är just anledningen till att dom vinner så mycket (Hemma)."

    Elfsborg har iofs tagit mer poäng på bortaplan än på hemmaplan. 3 av 7 matcher har de vunnit hemma och det är väl inte så överdrivet bra.

    SvaraRadera
  9. "Dags att agera Blåvitt så att vi återigen blir DET mest intressanta laget även för dem som inte nödvändigtvis har blåvitt som sitt hjärtas lag..."

    Är det inte INTRESSANTA du ska skriva i versaler...? ;-)

    SvaraRadera
  10. Allt i elfsborg är ju fejk, Platsgräset, betongarenan. Sen måste det ju ta till gamla fula bönder som pumpar in miljoner till de för de inte kklarar att få ekonomiska muskler på egen hand. Sen värvar de ju till och med ungtuppar!

    SvaraRadera
  11. maestro:

    Dom har väl i princip bara mött bottenlag på bortaplan?

    SvaraRadera
  12. Snacka just med en polare som är inbiten iff iffare och han sa att det var en helt underbar match, dessutom gav han en stor eloge till Anders Svensson som tydligen var helt grym. Och inte klagaade han på konstgräset utan Elfsborg var helt enkelt bäst.

    SvaraRadera
  13. Vi är Blåvitt - Bäst i Sverige, så vem bryr sig?

    SvaraRadera
  14. Blåvitt kan ju börja med att försöka marknadsföra sig. I söndags hade man inte bemödat sig att ha nån annons överhuvudtaget inför matchen mot Gefle. Det enda man hittade var en "2 för 1"-annons som GP Läsvärde satt in.

    6700 personer är en bra siffra med tanke på hur lite Blåvitt orkar marknadsföra sig. Till och med Öis och Häcken har en liten annons om att de spelar match.

    Börja med att marknadsföra sig så kanske media hakar på. Bjud in media att intervjua Schaffer och Lago. Lago har ju för sjutton gjort två mål på tre matcher och borde vara intressant att göra ett reportage om.

    Stick ut hakan så kanske den till och med når TV4 uppe i Sthlm.

    Sluta be om ursäkt för att ni finns. Gör er intressanta.

    SvaraRadera
  15. och att IFK skriver "väkkomen" på skylten vid annonsering av nästa match vid gamla ullevi är ju bara komiskt...

    SvaraRadera
  16. Det saknas klassisk "spetskompetens".

    En Ailtontyp som gör något farligt bara han får bollen. Eller en Källströmtyp som kan slå de precisa passningarna samtidigt som han kan avgöra.

    SvaraRadera
  17. En annan sak som är lite oroande är att det går så dåligt för ÖIS. IFK-ÖIS har varit en fest både för oss på plats och för TV-tittarna. Jag säger inte att det är så, men det finns en risk att om IFK-ÖIS-derbymatcherna (och GAIS förstås) krockar med lagen som nämnts tidigare kanske kanalerna väljer andra matcher som Veckans match eller på Tipslördag.

    Jag jobbade på ett Göteborgsderby igår inför 4199 åskådare för övrigt.

    SvaraRadera
  18. Excuse my fucking language, men allvarligt talat. Fan vad förlegat det här snacket om plastgräs känns. De här spelarna har som sitt jävla jobb att spela fotboll och de är lediga från gräsfotboll mellan november och mars/april. Då borde det inte vara så förbannat svårt att under den tiden lära sig hur bollen studsar på en plastgräsmatta. De kan omöjligt vara så korkade att de inte skulle kunna lära sig hantera två sorters underlag och veta när det är plast och när det är gräs. Eller? Kan Elfsborg, kan vi.

    SvaraRadera
  19. slick: Elfsborg har mött DIF, AIK, Öster, HBK, GAIS och ÖIS borta = 0 matcher på konstgräs = 14 poäng av 18 möjliga, inga förluster. Ett par matcher mot bottengäng visst, men de där matcherna ska vinnas också. Den enda förlusten kom mot Gefle hemma och även om det har sett bättre ut efter VM är Elfsborgs hemmafacit fortfarande relativt mediokert, men jag vill inte säga att det beror på motståndet. Det enda topplaget som vi har poängförlust mot på hemmaplan är erat och ni minns ju hur rättvist det var. Bajen, Kalmar och MFF fick åka hem med nollor i protokollet, det är snarare de sämre lagen som vi har haft svårare för hemma av någon anledning. Nu har du och andra som söker visshet allt klart för er och vi slipper således diskutera detta vidare i framtiden.

    Det vore av många skäl skönt att krossa Malmö på söndag men framförallt för att slippa det där jävla tjafset om konstgräset. Uffe är rätt ute. Elfsborg har spelat träningsmatcher ca en gång i veckan sedan i februari, klart att det ger fördelar. Framförallt har dock Elfsborg ett jävligt bra lag i år som spelar allsvenskans klart bästa fotboll, precis som det ska vara.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.