2006/08/04

Boom boom Wernbloom

ALLSVENSKAN Efter en utdragen och infekterad debatt kring varför våra forwards har så svårt att hitta nätet steg Pontus Wernbloom fram mot Kalmar. Hans två rejält distinkta straffområdesavslut gav åter den Blåvita forwardsdebatten en helt ny dimension- är det Pontus som ska frälsa vårt anfall?

Vi minns alla den där vändningen på bortaplan mot Assyriska i fjol? Matchsekvensen där Pontus skickades upp på topp för att röja och "kötta". Han vann varje nickduell och krigade till slut in en boll på passning från Vasquez på högerkanten(!). Då rasade debatten rejält kring om inte Pontus i alla fall i slutet av matcherna borde användas som en "Erlingmark" och skickas upp på topp för att vinna de där avgörande duellerna.

Igår passade Vasquez igen. Wernbloom avslutade åter i staffområdet. Men skillnaden mellan förra årets notoriska "krigarmål" som Wernbloom lyckades med agerade han som en äkta Klinsmann i det här läget. Nertagning, underbar skottfint så att Kalmarspelaren hamnade ute i Östersjön på fisketur och sedan en Klinsmannesk yttersida rakt upp i krysset bakom Kalmarmålisen.

Darra Selakovic. Darra Mourad. Darra Svarte-Marcus. För fortsätter Wernbloom att leverera på det här viset från sin mittfältsposition är det väl bara en tidsfråga innan Thomas Olsson/Magnus Kilhberg delar på mittfältsansvaret bakom ett urstarkt forwardspar på Wernbloom och Mourad?

10 kommentarer:

  1. BOOM BOOM WERNBLOOM!!!

    LIVSTIDSKONTRAKT PÅ DEN GUBBEN!

    SvaraRadera
  2. Ja att förlänga ÄNNU mer med Wernbloom , Mourad och Vasquez är nog inte helt fel!

    SvaraRadera
  3. Varför inte en offensiv 4-4-1-1 uppställning? Kanske kunde vara något med Wernbloom som släpande forward.

    SvaraRadera
  4. Krön vår nye målskytt!

    Mourad-Wernbloom låter ju fan helt livsfarligt framåt. Centertankers gånger två.

    SvaraRadera
  5. Vadå Klinsmannesk finish, andra målet hade en klar touch av Dennis Bergkamp - jämför med målet på länken... :)

    http://www.youtube.com/watch?v=UBKSqYkVRRc

    SvaraRadera
  6. [Här åkte en Stockholmare och hans idiotkommentarer ut genom dörren.]

    SvaraRadera
  7. där rök wernbloom england knakkar på och han säljs för 10 milj.
    jag hoppas att han blir kvar 2 sesönger till och sen sälj för 30-50 milj till england.


    fan va bra bengan ä 5 årskontrakt med han.han kommer att bänka isakson till em och vm 2010 lovar.snart blir han köpt av mlan kolla bara.

    SvaraRadera
  8. har wernbloom ngn liknande klausul som dom andra kidsen?

    SvaraRadera
  9. Jag tycker att Marcus var bra för första gången på länge.GP´s betygsättare är inte så jättesmarta hellerVasqes fick en 2a han låg ju fan mellan3-4.

    varför inte 4-1-2-1-2uppställning med Wernbloom som släpande forward elle offensiv mittfältare så tar Kihlberg enbart en defensiv roll

    SvaraRadera
  10. funkar la bra som de e ellä,

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.