2006/08/08

Vi är bäst av alla förlorare

WOWOAH-ARNE DEBATTEN Arne Erlandsen svarar på kritiken från Samuel Wowoah om att spelarna utanför den ordinarie startelvan känner sig negligerade och bortglömda av sin tränare:

"Wowoah låter lite bitter, känner sig som syndabock för att ni startade allsvenskan så illa?
- Det är inget som jag kan bry mig om. "


Så om en spelare känner att petningen av just den spelaren pekar ut honom som syndabock för en rad dåliga resultat ska tränaren skita i det? Det skulle låta som en smartare idé att samtala med spelaren i fråga om situationen och se till att han får ventilera sina tankar och även får respons på hur det ligger till?
Det är ju knappast någon slump att George Mourads depression bland annat på grund av dåliga resultat tvingade bort honom från Kamratgården när han mådde dåligt och att han fick ny energi genom att komma bort. Jag tror tyvärr att Arnes tränarfilosofi bara fungerar på järnpsyken och stärker dem som redan är grymt fokuserade i psyket medan de knäcker dem som inte är det.

George Mourad hade ett kontrakt från AIK hemma hos sig i 14 dagar i vintras och han funderade länge och väl på att skriva på för dem för att han mådde så dåligt på grund av att han var ur form och mådde dåligt i Blåvitt. Hur kul hade det varit om Mourad öst in mål för AIK nu istället för att göra det hos oss?
Arne borde nog helt klart fundera på att rucka lite på maffiosoattityden för att värna föreningens bästa. Individerna i laget måste må bra för att helheten ska fungera effektivt långsiktigt.

GT:s intervju med Wowoah fortsätter:

"Arne Erlandsen påstår att han alltid har sin dörr öppen för den som vill prata?
- Det stämmer inte. Jag har försökt få en förklaring - men då drar han sig bara undan. För mig verkar Arne konflikträdd, jag vet inte."


Det är aldrig bra om spelarna i truppen känner att tränaren inte vill ha en öppen dialog med dem och det räcker inte att säga "jo men min dörr står öppen" utan för en ledare i en så dynamisk grupp som ett topp-fotbollslag är måste man även de facto se till att spelarna känner att den där dörren faktiskt är öppen.


Till slut avslutas GT:s intervju med Wowoah så här:

"Det doftar starkt av att Samuel Wowoahs kontrakt inte förnyas över 2007.
Han säger:
- Jag har frågat Håkan Mild om klubben har någon tanke på att behålla mig. Mild svarar bara att "vi har inte tagit upp det än"."

Vilket ger sken av en situation som inte är önskvärd. Sedan flera år tillbaka har spelare vars kontrakt varit på väg att gå ut fått vänta alldeles för länge på besked om vilket intresse föreningen haft på att förlänga med spelaren. Nu när Arne Erlandsen via Magnus "Ölme" Johansson i veckan gick ut med att han ville att backen skulle förlänga i ett år förstår man verkligen Wowoahs frustration och känsla av att vissa spelare favoriseras på Kamratgården.
Wowoah får beskedet att föreningen inte ens haft en förlängning av hans kontrakt uppe till diskussion medan "Ölme" får besked av Arne Erlandsen att han minsann borde satsa ett år till då Arne vill ha kvar honom.

Jag tycker att det är helt rätt att uttrycka sin åsikt (Wowoah) och att vädra luften när man tycker att saker inte står till som de ska. Det är snarare så att Arne inte klarar av spelare som vågar säga ifrån vilket han visat redan i petningar av exempelvis Alvbåge (fick inte ens stå i Svenska Cupen eller många träningsmatcher och fick till och med utstå visst hån från Arne bland folk) vilket visar att Arne är en typisk "engelsk" tränare som fungerar mer eller mindre som en "diktator" och inte vill ta en tvåvägsdiskussion med sina spelare.

Detta fungerar BARA om man vinner ligan (alternativt annat) för annars blir det lätt grupperingar inom laget vilket ofta leder till dålig stämning i längden.

2004 vann IFK Göteborg INGENTING.
Trots finalplats. Akterseglade i ligan.
2005 vann IFK Göteborg INGENTING.
Trots finalplats. Akterseglade i ligan.
2006 är vi ur cupen, ur Royal League och ur mot ett korpgäng i UEFA-cupkvalet.

Nära skjuter ingen hare.

Antigen så vinner Arne ligan med Blåvitt i år eller så är det dags att förnya sig. Man kan rada upp hur många andraplatser man vill, för man ska aldrig glömma att en andraplats inte är något annat än att vara bäst av alla förlorare.

De som jämför Arne med Bosse (och den oorganiserade slappheten som fanns då i jämförelse med nu) ska inte glömma att förbättringar kan ske även åt andra håller, dvs ännu bättre resultat vid ett ledarskapsbyte. Jag skriker absolut inte "avgå Arne"- förutsatt att det blir guld i höst. I all evighet kan man inte acceptera att vara bäst av förlorarna.

Just nu har Estland två lag vidare i UEFA-cupkvalet.
Sug på den karamellen.

121 kommentarer:

  1. vad ska man säga? hade jag haft lite ork hade jag författat mer eller mindre samma tankar.

    håller med frankie om att det är kass att kamratgården inte använder sig av sina före detta spelare i större utsträckning med, rolle nilsson och glenn strömberg hade ju varit nåt som tränarduo. (även fast du inte skrev om detta just här)

    tack.

    SvaraRadera
  2. Wowoah har inte presterat så fantastiskt tidigare heller. Tycker att Vasques är bättre.

    Vovven var tydligen otroligt bra mot Gefle. Bra! Fortsätt så! Visa att du ska ha Andres plats istället för att gnälla.

    Däremot kan jag tycka att några från bänken, däribland Vovven, borde fått spela lite mer nu när vi hade så tufft spelschema. Men det gick ju ganska bra ändå.

    Senaste b-lagsmatchen hade Vovven chansen att visa något, men var loj.

    SvaraRadera
  3. Senaste anonym/ Senaste b-lagsmatchen hade Vovven chansen att visa något, men var loj.

    Arne Erlandsen besöker ju inte ens B-lagsmatcherna och han tar DEFINITIVT inte Lampans råd från desamma så snacket om att B-laget är med och avgör startelvan är lika trovärdigt som mumintrollen.

    SvaraRadera
  4. Jag tycker Arne just är bra på att sålla spelare med dåligt psyke och spela andra med starkt. Wowoah utmanar för lite och jag kan inte komma på att jag sett honom slå imponerande inlägg. Personligen tycker jag att för att IFK ska bli framgångsrika behöver vi spelare med starkt psyke och en tränare som förstår vikten av psyket. Måste också säga att jag tror stenhårt på Arnes tränar filosofi och hoppas han kan och vill stanna i klubben många år framöver.
    Trotts vi har förlorat många tongivande spelare de senaset åren så har Arne kunnat förnya genom ett starkt grundspel som han nöter in i spelarna också har vi idag förmodligen allsvänskans bäst tränade lag också. Tänk sammtidigt på att det inte blivit många nya spelare utifrån eftersom vi inte haft pengarna. Jag tycker att Arne med förutsättningarna har gjort ett imponerande jobb.

    KUNG ARNE!!!
    /Charles Banan

    SvaraRadera
  5. Hiiiiisingen> Jag stod cirka en meter från Arne i fredags mot Västra Frölunda B. Vart stod du?

    SvaraRadera
  6. charles banan/ Med tanke på att du stavar som en femåring får man inte direkt större respekt för sälmördaren när du hyllar honom.

    Jag tror inte på Arne för fem öre av den simpla anledningen att tränare som bara snackar och skriker men inte levererar resultat oftast är de sämsta för en förening som Blåvitt som faktiskt har ambitioner att vara ett VINNANDE lag.

    Vi har som Frankie konstaterar inte vunnit något under Arnes flagg vilket borde leda till stor kritik bland blåvita fans, men istället är "alla" jättenöjda? Vilket i sin tur innebär att kraven på föreningen försvunnit totalt sedan 1990-talets glansdagar.

    Sorgligt men sant.

    SvaraRadera
  7. Excathedra/ Jag snackar GENERELLT sett. Förra året såg jag cirka 10 B-lagsmatcher och på EN ENDA av dessa var Arne Erlandsen närvarande.

    SvaraRadera
  8. Hiiiisingen/ Jag KRÄVER guld. Annars ska han väck. Är inte det att ha en hög ambition nog?

    Första anonym/ Mina tankar om det där med fd spelarna kommer på bloggen med inom kort, intressanta pubdiskussioner blir alltid bra bloggmaterial...

    SvaraRadera
  9. Att Estland är "bättre" än Sverige i klubblagsfotboll är ju jätteroligt.

    SvaraRadera
  10. arne har tagit och gett oss bättre resultat än vi haft på många många år. KOlla i vilket lag som helst och du hittar spelare som tycker att dom borde få spela. fenomenet är inget nytt.

    sen ska Arne vara kvar å¨tminstone en säsong till - oavsett om vi vinner i år eller inte. MEd tanke på omständigheter kring laget och spelarflykt (halva backlinjen bort) är det inte lätt att prestera.

    Sen att Arne kanske har en mafiosostil som kanske inte alltid passar, det kan jag leva med.

    SvaraRadera
  11. hiiisingen>> vi har inte vunnit något, men vi är på god väg. Och det är fanimej ett verk kombinerat av spelare och tränare.

    SvaraRadera
  12. jolly/ God väg? Hahahaha. Du gick inte på derrymatcherna va? Såg du när vi rasade ur cupen? Harrejedanmig.

    NOLL KRAV PÅ BLÅVITT PÅ JOLLY. Sist varje år i 32553 år så kanske, bara kanske ska man kritisera tränaren.

    SvaraRadera
  13. Orka me arne. Redan förra året var vi många som sa att det aldrig skulle hålla hela vägen. Mycket rätt gjorde det inte det.

    I år håller vi inte hela vägen heller. Vi håller inte ens nu, trots segersvit är vi bra bit efter.

    SvaraRadera
  14. Skulle gärna se att Roger tar över igen.

    Jag är trött på Arne, jag gillar inte hans stil.

    SvaraRadera
  15. Det enda Arne tillfört är att vi numera gör mål på fasta situationer.

    (Vilket är rätt viktigt)

    SvaraRadera
  16. Det är inte bara Arne som inte kan prata med sina spelare. Att få en förklaring till varför man är bänkad är väl det minsta man kan kräva men många tränare skiter bara i det. Kvar står ofta då spelaren och undrar; vad fan ska jag mer göra / visa??
    Bra artikel Frankie. Undrar om tränarna överlag saknar social kompetens?

    SvaraRadera
  17. Glömde; vilket i sig leder till att spelarna får taskigt självförtroende. När de hamnar i frysen utan motivering.

    SvaraRadera
  18. Anonymous said...

    Det enda Arne tillfört är att vi numera gör mål på fasta situationer.

    (Vilket är rätt viktigt)

    ti aug 08, 08:49:24 PM


    Fasta situationer har väl varit en Blåvit styrka i många herrans år? Vi minns väl alla frisparksvarianterna på Rogers tid, skotten på Steffs/Nisses tid, passningsvarianterna med Lampan och dvärgen osv...

    Anonymous said...

    Skulle gärna se att Roger tar över igen.

    Jag är trött på Arne, jag gillar inte hans stil.

    ti aug 08, 08:47:35 PM


    Jag vill att Roger ska ha mer att säga till om i föreningen jag med, men i dagsläget vill jag gärna se Roland Nilsson & en Glenn i tränarposition. Kamratgården är livrädda för Glenn Hysén men en mer automatisk medieframgång än att ha honom i tränarstaben kan knappast tänkas. Han skulle såga alla motståndare i Expressen varje dag...

    SvaraRadera
  19. psss.... (visking)

    Om ni skriver om det som handlar om Geroge i artikeln till nutid. Och byter alla Geroge namn mot Stefan.

    Så får ni en tanke på hur Sella känner sig nu. Dock har sella 10 gånger värre.

    SvaraRadera
  20. Och vem tror att Arne tar sig tid att snacka med Sella om det hela? Arne har ju till och med sagt "att jag låter honom spela från start är budskap nog" (ungefärligt citat.)

    sella är dock för gammal för att kunna byta klubb (om det skulle bli värre) vilket innebär att han är i ännu större behov än George att få samtal med tränarstaben.

    känns som hela ifk saknar lite känsla, det är mkt kraft överallt. för mycket bevegelse och för lite begåvning.

    SvaraRadera
  21. Jag fattar inte att ni är så negativa till Arne. Vi har ju förlorat hur många spelare som helst sedan han kom. Se vilka unga spelare han har matchat in i laget. Wernbloom, Adam, Bjärsa, Ozzy, Vasquez, Kalle har som unga spelare fått gå in och ta ett stort ansvar under Arnes ledning, vilket de klarat galant. Kalle och Ozzy har ju gått till andra lag i utlandet, men det är ju inte Arnes fel (snarare hans förtjänst då de utvecklats under hans ledning). Försäljningarna har gjort att han fått komponera om laget och matcha in nya spelare.

    I år har även Mild slutat och ändå går det förhållandevis bra i allsvenskan. Sedan vill jag också att vi ska vinna. Det är ju det som spelet går ut på. Det är dock viktigt att vi har bra spelare att använda i laget. Utan de bästa spelarna blir det inget guld.

    Kul att Vovven var bra senast, men han har inte rosat marknaden tidigare under säsongen.

    SvaraRadera
  22. Martin/ Jaha? OCH? Så för att vi tappar spelare så ska vi acceptera att aldrig vinna något?

    Jag fattar inte hur man KAN vara positiv till Arne OM vi inte vinner guld i år. År efter år efter år kan man inte vara som Frankie säger "best of the loosers".

    SvaraRadera
  23. I grund och botten handlar det ju inte om att vovven ska spela men att Arne ska tackla sina petade spelare på ett så bra sätt att de inte mår förjävligt...

    SvaraRadera
  24. Hallå eller, vi har ju inte vunnit guld på 10 år, så gnäll lagom på Arne! Att vi förlorar spelare, och därmed får det svårare att vinna, ska vi givetvis inte acceptera hur som helst, men att skylla på Arne är fel. Ni kan inte blunda för vad han redan åstadkommit, visserligen inte vunnit någon titel, men med den unga trupp och spelarflykt som varit, tycker jag det är en stark prestation av Arne. Visserligen skulle jag gärna vilja se Roland Nilsson & Glenn Hysén som tränare, men inte än, för jag har fortfarande förtroende för Arne!

    SvaraRadera
  25. Rolle Nilsson vore ju en dröm.

    Blåvitt är rätt usla på att engagera gamla profiler.

    SvaraRadera
  26. Håller med många förestående talare i att detta är sista chansen för Arne.

    Arne är en gaphals och sådana tränare slutar man att lyssna på, det VET jag att truppen gjort idag med men lever vidare på att vi har flera vinnarskallar i gruppen (Bjärsam, Wernbloom, Dennis, Ölme, Alex o Bengan)

    SvaraRadera
  27. Men sluta nu för helvete! GULD GULD GULD. Ett lag bygger man LÅNGSIKTIGT. Kanske är Arne inte rätt man för Blåvitt, vad vet jag, men att KRÄVA guld i ett sånt här läge är löjligt. I varje serie i hela världen finns det minst 10 lag vars supportrar kräver guld - betyder det att varje år ska 9 av 10 tränare avgå? LÄGG NER. Det man kan kräva av en tränare är att han får ut max av laget och det har Arne gjort. Sedan om Arne är rätt man att upprätthålla detta vet jag inte, men förhoppningsvet vet Håkan Mild det som har förlängt hans kontrakt.

    SvaraRadera
  28. Jag jobbar på Lipp och brukar se Blåvitt träna ibland nu på sommaren.

    Den här sommaren, sedan VM tog slut har Arne vid tre tillfällen krökat hos oss tills stängning för att sedan komma sent till träningen.

    Jag har varit däruppe innan han kom och varit den enda av alla närvarande som vetat att han supit tills sena timmen och är sen därför.

    Har fan funderat på att dra fram tilll Tjalle och berätta detta men känner inte att jag vågar riktigt.

    Men men.

    SvaraRadera
  29. Finns la fan ingen som har pekat ut vovven som syndabock.Antingen biter han ihop eller så kan han dra. Det är inget jävla damlag vi snackar om

    SvaraRadera
  30. Oerhört löjlig artikel, visst kan kommunikationen bli bättre men att prata avgångar under den framgångsvåg som vi rider på nu är bara fullständigt onödigt. 5,5 lag har nu chansen att vinna allsvenskan och att vi ska KRÄVA att det blir just vi, när det finns lag som Elfsborg och Hammarby som ser starka ut, är ju patetiskt, hur tänker du?? Wowoah har ju tidigare inte visat att han ska spela, han kan springa och inget annat. Han har en halvdålig förstatouch och kommer sällan förbi sin försvarare. Fast jag får erkänna att han var bra mot Gefle så nu får vi lite konkurrens på den positionen vilket aldrig kan vara negativt, jag lägger dock min röst på Vasquez sex dagar i veckan

    SvaraRadera
  31. alla rensar fisk i göteborg,utom en apa ifrån apa if

    SvaraRadera
  32. Fan vad tråkigt att läsa alla dessa jävla nidvisor hit och dit.
    Arne har hjälpt vårt lag framåt en bra tid nu...att en kille som wovven skall snacka skit i GT om att han vill ha förklaringar, det suger fett. Det finns väl för fan en anledning att han inte erbjudits kontrakt...HAN SUGER!!!

    När en enskild spelare går ut och kritiserar en tränare är det inget att bry sig om...om nu en större del av truppen känner likadant så förstår jag uppståndelsen, men vi snackar Wowoah.

    Kom ihåg att samma visa var det i ladugården han gick ut i media att han var missnöjd med ledarna där.


    SKICKA AV HONOM FORTARE ÄN KVICKT, SÄLJ WOVVEN TILL BROMMAPOJKARNA NU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  33. Att IFK inte förlorat sen april gör mig på gott humör, ett någorlunda stabilt sådant. Åtminstone i jämförelse med många andra verkar det.

    En kille som varit petad större delen av säsongen för att någon annan är bättre och som misstänker att han inte kommer att få förnyat kontrakt vänder sig till media för att tala ut. Helt plötsligt är då både tränare och sportchef, som hjälpt laget ta sig dit det är, inkompetenta.

    Överraskande slutsats, och måhända något överilad?

    SvaraRadera
  34. patetiskt att se folk som "uppström" som kommer och yrar om "bygga långsiktigt". snart har han byggt i över två år, när ska du kräva resultat då? om 15 år eller?

    CLOWNKLASS på att försvara arne om vi inte tar just GULD i år. håller med flera av de föregående här i kommentarerna.

    SvaraRadera
  35. Arnes och Vovvens framtid i föreningen
    hur den ser ut visar sig.


    Men det är en sak som jag tänker på som förvånar mig nämligen:

    Varför har inte varje spelare enskilda samtal med sin tränare regelbundet?

    För mig hade det varit självklart att ha ett slags utvecklingssamtal typ 2 obligatoriska per gubbe och år. Naturligtvis med möjlighet till 1-2 till på frivillig bas.

    Visst vissa samtal med biträdande tränare för att inte bli överbelastad.

    Dessutom skulle en handlingsplan för enskild träning/förbättring upprättas.

    Pratade med grabben i bilen efter "spionresan" till Borås idag om han haft det under sina år i Gefle IF som pojk o juniorspelare.

    Svaret var väntat-Njet!

    Så undrar vi över varför vi släpar som vi gör i Europa....

    SvaraRadera
  36. Det finns väl för fan en anledning att han inte erbjudits kontrakt...HAN SUGER!!!

    Ahahahaha är det första dagen du följer blåvitt eller? Hört talas om Anton och Risp med fler som mer eller mindre fick tvinga blåvitt att fixa fram förslag till dem.

    Blåvitt har alltid haft och har även nu för mycket inkompetens bakom skrivborden. Det raderar man inte genom att sätta in "tacklar-Mild" där.

    Wernersson visste hur man skrev kontrakt utan klausuler och skit.

    Det handlar ju för fan om ren jävla hyffs att tala om för människor som är anställda om de är önskvärda eller ej. Men antar att det är samma fåntrattar som försvarade Mats Persson som nu älskar att gosa med Arne, den strutsattityd som nu förekommer känns igen.

    STIL OCH KLASS/ Hur ofta ser du arne hos er? Antar att du snackar om Brasserie Lipp? Proffsigt som fan att komma försent till träningarna för att han suttit och supit till.

    Är det Arne och Jimmy Nordin som är idrottens IOGT-vänner?

    SvaraRadera
  37. Ingo S/ "Varför har inte varje spelare enskilda samtal med sin tränare regelbundet?"

    Du snackar om en tränare som tycker det är onödigt att prata med sina spelare, en tränare som gör att spelarna hamnar i grupperingar, att vissa spelare känner att andra favoriseras inom gruppen osv osv.

    Han är typisk engelsk "diktator" som står här i artikeln. Men är man sån måste man segra för att kunna hålla lugnet, precis därför ville många ha hans huvud på fat i våras och precis därför kommer inte blåvitt ta guld under arne.

    arne är ingen vinnarskalle. han har ALDRIG VUNNIT NÅGONTING som tränare.

    Heja arne.

    SvaraRadera
  38. Hahaha så rätt av Wowoah- men det är ju inte bara Wowoah som bråkat med Arne, Mats Persson bråkade ju som fan med Arne. De stod ju och skrek på varann vid flera tillfällen. Bland annat runt och efter Ijeh-affären.

    SvaraRadera
  39. Mycket sökande efter argument här.

    Jag säger bara det, om man är tillräckligt BRA så SPELAR man. OAVSETT om man heter Wowoah eller Alexandersson. Punkt Slut.

    Alla som är/blir petade känner sig självklart utpekade eller negligerade, vad ska man göra då? Gulla runt? Är man petad ska man vara förbannad och jobba hårt.

    SvaraRadera
  40. exelcior/ Om man är tillräckligt bra vinner man guld. Oavsett om man heter Gefle eller DIF.

    Blåvitt under Arne har inte varit det och lär inte bli det.

    Till skillnad från vissa har jag ingen som helst lust att vänta i 10 år till.

    Känns som det är väldigt mycket unga fans som numer inte har några krav på föreningen till skillnad från oss som var med på den goda tiden.

    Föreningsmedlem/ Brass Lipp ja, ska jobba hela veckan på kalaset nu så jag lär se mycket av Arne...

    SvaraRadera
  41. [Håll er på mattan nu, både för och emot Arne som tränare nästa år. Både om vi tar guld eller inte. Inga personangrepp för då ryker era meddelanden.]

    Som jag sa i texten, jag personligen kräver INTE Arnes avgång förutsatt att han faktiskt tar oss till guld i höst. Det måste vara vårt incitament att ständigt jaga förbättring. Kommer vi tvåa i år har vi gjort en avsevärt sämre säsong än 2005 och därför måste någon typ av stor förändring till.

    Jag tycker Arnes grundidé taktikmässigt etc fungerar i viss mån men jag tycker han visar på stora brister gällande hans coaching och hans känsla för management av en spelartrupp. Om en spelare tycker att situationen suger kan man ju garanterat räkna med att många andra i gruppen tycker samma sak men inte har sagt det i GT. Tror man något annat så är man nog väldigt naiv.

    Men som sagt, det är skitsamma om vi vinner guld. Gör vi det inte så fungerade inte Arnes race och förnyelse behövs alltid.

    Som flera andra sagt, ryckt ut Rolle från hans kontrakt med Gais vid stora silvret. Ge Lampan större befogenheter så hans röst faktiskt spelar in (vilket det inte gör idag).

    SvaraRadera
  42. Stil & klass

    Självklart spelar det ingen roll vad laget heter, men det spelar roll vad man har för spelare till sitt förfogande. När blåvitt har haft slagläge har truppen slitits rakt itu och man har fått kasta in väldigt oerfarna spelare (som vi nästan är ensamma om att göra) och konstigt nog lyckas dom. Är det Arnes förtjänst att dom lyckas? Isåfall är han ju grym.

    Sett till förutsättningarna har Arne varit mycket bra.

    Man kan inte i ena stunden säga att det är spelarna som räddar situationen på plan när vi vinner och i andra stunden hävda att det är Arnes fel när man förlorar. Jag ser hellre att Vasques får det förtroende som krävs för att behålla den nivån han håller nu än att gambla med Wowoah som jag inte tycker imponerat i blåvitt.

    SvaraRadera
  43. Frankie:

    Varför är du så mån om att "såga" Blåvitt just NU av alla lägen med din krönika? "Arne har inte torskat sen april, men han ska fan inte tro att han är nåt för det". Ungefär så låter det. Jag vet att du favoriserar en del spelare och så fort de inte får chansen så ger du Arne skit - men kom igen. Vi har visserligen inte vunnit en ända titel än (trots att Arne fått chansen en HEL säsong hittills), men du kan väl ändå inte säga att vår norrman har presterat dåliga resultat? Vi har inte kommit bättre än tvåa i allsvenskan på tio år - kanske dags att sänka kraven en aning åtminstone?

    SvaraRadera
  44. Alla har rätt till sina egna åsikter, men man börjar fan bli deprimerad av att läsa här. Allt fler börjar bli som iff iffs supportrar: bara gnäller hela jävla tiden!

    Vi är med i toppstriden av allsvenskan, tillsammans med klubbar som har åtskilliga miljoner mer att satsa på vassa nyförvärv. Det har knappast Blåvitt. Vi tar upp talang efter talang, säljer nyckelspelare och är ändå med i toppen. Dessutom tvåa i fjol. Hur fan kan ni få det till att Arne gör ett dåligt jobb?

    SvaraRadera
  45. Anckan

    Ozzy var den mest målmedvetna och hårdast arbetande på samtliga träningar jag sett. Han blommade ut under Arnes ledning, detsamma kan jag säga om Pontus, han skämtar, men han arbetar HÅRT. Detsamma kan man säga om Hjalmar, han blir stört förbannad om han förlorar, även på träning. Listan kan göras lång och KONSTIGT nog är de dessa individer, som arbetar hårt träning efter träning, som spelar.

    Förutom kanske Alex, som kan se lite loj ut ibland.

    Nu var det sagt, tack för mig!

    SvaraRadera
  46. tror absolut arne är rätt tränare för blåvitt. han har gjort ett jättebra jobb och spelare har verkligen växt under hans ledning.
    Andres Vasques är en av dom.
    Samuel kommer inte bli bättre än han är.

    mvh.
    forza blåvitt

    SvaraRadera
  47. Ok!

    Vet att Arne kör diktator stil men det är det jag vill åt och inte begriper.

    Trots allt får man förutsätta att en tränare skall ha kollen på vad en enskild spelare kan växa i eller på.

    Visst gör Arne det till viss del exempelvis kan du se Alex gå in mer i banan sedan Adam kom in i laget. Det är en direkt förändring gjord på en av Adams styrkor.

    Var själv med och såg och hörde när det började gnuggas in tydligare på Arnes direktiv.

    Visst har även Arne delvis på delegat gjort utvecklingssamtal med ungtupparna som fick en mentor förra året.

    Men missar man inte något om man inte har enskilda samtal för att utveckla en spelare som tränare?

    Jag tror det!

    Det förvånar mig fortfarande när tränare inte har det på elitnivå.

    SvaraRadera
  48. Haha. Klockren fråga från GT:s intervjuare: "Men ni i Blåvitt har tagit 22 poäng av de senaste 24 i allsvenskan - utan dig som ordinarie?"

    SvaraRadera
  49. För övrigt om någon vill läsa något lite om matchen Elfsborg - Malmö

    http://fotboll-ingo.blogspot.com/2006/08/spionresa.html

    SvaraRadera
  50. patetiskt att snacka om att sänka kraven. jag tycker frankie är för snäll. har man som supporter inte höga krav så kan man ju undra vem som ska ha det, den som har som jobb att köpa in pyttipannan? pinsamt att folk är nöjda med andraplatser- vi är fan blåvitt.

    arne har "uvecklat" talang?????? HAHAHAHAHAHAHAHAHA. hört talas om ungdomsverksamheten eller? vårt b-lag frölunda? De är vem som utvecklat talangen.

    Arne har värvat Kilhberg (gammal), Wowoah (usel), Gerba (värdelös) osv. snälla kom in i matchen och inse att man måste prestera för att få fortsätta i den här branschen.

    SvaraRadera
  51. Vi har först gefle och sen öster nu, två säkra segrar. men sedan börjar helvetet- en hemmaförlust mot ellos och även jag kräver arnes huvud på ett (stora) silverfat?

    Nej men seriöst tycker jag frankies anmodan att inte kräva avgång förrän eventuellt efter säsongen är smart, för då kan man ta den diskussionen då och utvärdera då om man är acceptabelt nöjd med att eventuellt inte ha vunnit någonting (igen.).

    men för den sakens skull bör man ju inte ge upp hoppet om guld och samtidigt hela tiden påminna om att kraven ligger just där, för en tränare behöver mer press på sig än en spelare som exempelvis sella vars usla prestationer inte drar ner burop från läktarplats (vilket wowoah dito direkt hade gjort).

    klart som katten att vissa är kelgrisar.

    SvaraRadera
  52. baraben favoriserar ju exempelvis hjalmar jonsson och alejandro lago på ett hysteriskt sätt. jag tycker det är skandal.

    SvaraRadera
  53. Nattgäster/ Nu när ni ragglar hem från Kalas och annat, försök att inte börja kasta paj så saxen kan vila imorn eftermiddag. Tpf.

    SvaraRadera
  54. Men herregud, en liten vovve kommer in och gnäller och genast är Arne en stor skit som inte klappar han på huvudet och låter han spela. Det är väl fan inte en fotbollsskola det handlar om.
    Nu vinner vi både mot Kalmar och Gefle, såna lag vi brukar ha svårt för och i alla fall kände jag mig jävligt lycklig när jag gick från matchen i söndags.

    Nä ge han lite Frolic istället så kanske han kaxar till sig och visar lite attityd istället för att snacka med kvällspressen.

    SvaraRadera
  55. Arne är grym. Men vissa vill ju hellre komma 7a och ha "harmoni i truppen" och "spela rolig fotboll" varannan match. Wowoah har inte varit bra. Arne är stenhård det behövs i blåvitt. Inga lipsillar som Mats Jingblad. Sen vågar Arne släppa fram unga spelare. Heja Arne!

    Bajen 2001 nån? Bajen tar guld och sparkar tränare "för att spela roligare".

    SvaraRadera
  56. "Det är snarare så att Arne inte klarar av spelare som vågar säga ifrån vilket han visat redan i petningar av exempelvis Alvbåge (fick inte ens stå i Svenska Cupen eller många träningsmatcher och fick till och med utstå visst hån från Arne bland folk) "

    Fel! Alvbåge stod i jubileumscupen, svenska cupen mot Kalmar AIK och Skellefteå AIK samt intertotocupen (kommer inte ihåg namnet på luxemburglaget), alltså mer än nån annan andramålvakt på många många år! Ang 2a platsen förra året så kan man ju undra vad som hänt om vi inte förlorat Ijeh, Risp och fått Kalle skadad i slutet.

    SvaraRadera
  57. "Jaha? OCH? Så för att vi tappar spelare så ska vi acceptera att aldrig vinna något?"

    Man bör kanske inse att det inte bara är tränarens fel att vi inte vann förra året. Att klubben så fort vvi är på gång släpper sina nyckelspelare gör det självklart svårt för tränaren att fullfölja sin vision. Så även i år. Men nu har vi tagit 22 av 24 poäng senaste 8 matcherna, jag förstår inte riktigt hur man kan klaga på Arne i det läget.

    Hade Vovven lärt sig gå förbi en gubbe och jobba hemåt hade han säkert haft större chans på en plats i laget.

    SvaraRadera
  58. Viktigt att poängtera är att vi inte gjort en så här bra inledning på allsvenskan sedan -97.

    Sedan skjuter vi ganska mycket, säkert över 14 skott per match. Det är också något vi utvecklat under Arnes tid.

    En tränare har sin linje och SKA vara kategorisk. Till och med RG var avskydd (Tore Pedersen). Följer man inte sin linje så är man ingen ledare.

    Att säga att en andra plats är ett misslyckande är att ta i alldeles för hårt. Även om vi vinner alla våra resterande matcher så är det inte säkert att det räcker om Bajen vinner sina resterande förutom matchen mot oss. Hur ska vi resonera? Jag anser att om laget fortsätter att spela den fotboll man gjort de senaste fyra matcherna (10 gjorda mål på 4 matcher) så kan det räcka långt. Når vi inte ända fram så har vi i alla fall utvecklat vårt spel.

    Det räcker att titta på matcherna från 2004(välj vilken ni vill) och det är tydligt att vi inte hade någon linje i vårt spel, kontra idag då det är helt uppenbart att spelarna vet vad de ska göra för att vinna.

    SvaraRadera
  59. Ännu fler fel i denna galanta artikel:

    "2004 vann IFK Göteborg INGENTING.
    Trots finalplats. Akterseglade i ligan."

    2004 tränades vi av Bosse, inte Arne.

    SvaraRadera
  60. Sparka Arne och Vasquez så att stackars lilla Vovven får spela.

    Med Vovven mot guldet!

    SvaraRadera
  61. Ska vi bara skriva 1 årskontrakt med alla tränare så vi kan kicka dom om vi inte vinner guld?

    Rolle är säkert bra men tänk på att han kom till Gais vid rätt tillfälle. Hade han fått träna Gais 2001 hade de åkt ner i 2an i alla fall.

    SvaraRadera
  62. Anonymous said...

    Ännu fler fel i denna galanta artikel:

    "2004 vann IFK Göteborg INGENTING.
    Trots finalplats. Akterseglade i ligan."

    2004 tränades vi av Bosse, inte Arne.

    on aug 09, 10:20:51 AM


    Det är ju för att jämföra de två olika åren bredvid varann och visa på att bägge var lika misslyckade din jävla idiot.

    Arne är en jävla gaphals och har ingen som helst respekt från sina tränare, för att Wowoah har kurage att säga det när GT frågar innebär inte att han är ensam om åsikten. Jag är helt övertygad om att en majoritet av spelarna, även de ordinarie- AVSKYR Arne och hans tränarsätt.

    Fråga Oscar Wendt varför han inte spelar i Blåvitt längre så ska ni få se.

    SvaraRadera
  63. Stig f/ "släpper sina nyckelspelare"

    Vilka av våra nyckelspelare har vi släppt?

    - Bengt Andersson?
    - Bjärsmyr?
    - Niclas Alexandersson?
    - Stefan Selakovic?

    Det är ju vår centrallinje.

    Förra året hade vi dessutom Kalle Svensson så vem fan pratar du om?

    Arne har haft enorma resurser med allsvenska mått mätt och jag är så jävla trött på att PK-maffian ska sitta och hylla honom TROTS ATT VI INTE VINNER ETT SKIT.

    AVGÅ ARNE- DINA SPELARE HATAR JU DIG!

    SvaraRadera
  64. Fel! Alvbåge stod i jubileumscupen, svenska cupen mot Kalmar AIK och Skellefteå AIK samt intertotocupen (kommer inte ihåg namnet på luxemburglaget), alltså mer än nån annan andramålvakt på många många år!

    Gör du dig till eller är du lite slö i skallen på riktigt? Alla som följer Blåvitt vet att det naturligtvis handlade om ett visst antal nyckelmatcher när han inte hade fått spela på hela våren där han borde fått stå då det inte gällde något.

    Arne Erlandsen sa ju för fan på vårsäsongen där ute på krogen flera gånger saker som "Det är kört med svensk fotboll om Alvbåge ska kallas målvaktstalang" och liknande.

    Jävla mysig kille att ha som tränare när man sitter och blir hånad offentligt av densamme...

    SvaraRadera
  65. muf 4 ever:

    Ja, från förra året tills idag har vi tappat: Ijeh, Kalle, Oscar och Mild.

    Räcker det?

    För inte var Bjärsa någon nyckelspelare förra året inte?

    Och förövrigt är det tröttsamt att höra tjöt om PK-maffian när det enda jag har skrivit är att det finns både statistik och klara tendenser i vårt spel som pekar på att vi blivit mycket bättre.

    Är man PK bara för att man inte kräver att folk ska brännas på bål, avgå, sparkas?

    Själv tycker jag att det bara verkar mongo. Finns det inget annat än Åskväder eller Solsken?

    SvaraRadera
  66. Fullt av gaphalsar utan argument, har vi inte släppt några nyckelspelare? INTE? Herregud.

    Deep T
    Att han fått värva spelare som Wowoah kan ju bero på en begränsad budget... Tänk lite längre.

    SvaraRadera
  67. Stil och Klass:

    Vad jag vet så hade styrelsen ett möte med Arne om det där och han fick lova bättring.

    Sedan är det dessutom ett år sedan och ja, jag tycker du ska fokusera på hur läget är idag.

    Släpp det och fokusera på att blåvitt ska ta guld, istället.

    SvaraRadera
  68. Förra året besökte jag träningar och blev övertygad om att Arne var fel man för Blåvitt. Han gormade och skrek. Men under hösten gick Blåvitt skitbra och talang efter talang slog igenom. Samma sak verkar hända i år. Arne ska ha fortsatt förtroende över nästa år (så vida inte resultaten under hösten går åt helsicke). Har vi inte vunnit något DÅ kan man fundera på efterträdare.

    SvaraRadera
  69. Ijeh skrämdes ju bort i skatteaffären, ok han ger jag dig. Men Oscar? Vad jag hört så tillhörde ju han dem som avskydde Arne som tränare och såg det som ett av huvudargumenten att lämna Blåvitt...

    Håkan har lagt av, men han platsade ju knappt det sista året så att han var en nyckelspelare som försvann är ju löjligt att påstå. Dessutom har han ersatts av två HANDPLOCKADE tränarfavoriter i TO och Kilhberg.

    Vart är alla dessa förlorade nyckelspelare då? Vi har sålt Kalle och det innebär att "så många nyckelspelare har försvunnit att det är ok att vi inte vinner".

    Hade jag inte vetat bättre skulle jag tro att Arnes agent sitter och skriver många av inläggen härinne.

    SvaraRadera
  70. uppström/ Det där är ganska intressant, man snackar om talang efter talang som slår igenom. Men om du bara visste vilka i truppen som har minst förtroende för Arne....

    Anonym/ Jag vet att detta hände för ungefär ett år sedan, den uppmärksammade (av Baraben bland annat) diskussionen där Arne höll på och krökade som fan och hånade egna spelare etc. Jag tyckte det var anledning nog att sparka honom då och jag tycker det än, vissa övertramp är för grova för att glömmas bort.

    MUF4EVER/ Trots ditt oerhört fula namn får man väl till viss del hålla med dig. De som säger "ni har inga argument" härinne är de som själva bara har ett argument och det är "ni har inga argument". Lite Jimmy Nordin över den logiken.

    Var är detta storfall av nyckelspelare som alla talar om? Håkan Mild la av, skulle det vara ett tapp av en nyckelspelare som legitimerar sämre resultat i år än förra året? Kvalificerat skitsnack.

    SvaraRadera
  71. Jonathan Uppström:

    Vad man kunnat läsa sig till så är stämningen bra på träningarna. Hetsigt, många vinnarskallar och samtidigt lite skoj emellanåt.

    Arne påminner om Ferguson enligt de jag pratat med som varit på plats och sett träningar. Själv bor jag ju i sthlm och har ingen möjlighet att gå.

    SvaraRadera
  72. Lite för stressad för att kommentera just nu men jag tycker det är bra att ni håller en hög nivå på debatten och försöker att inte idiotförklara varann, även om det är på gränsen ibland.

    [För eller emot Arne som tränare nästa år- oavsett om vi tar guld eller inte, försök hålla nivån på debatten hög!]

    SvaraRadera
  73. Stil och Klass:

    Håkan Mild lade av ett år för tidigt, det var aldrig hans ambition att sluta inför detta året och det beklagade sig Arne över. Kalle försvann, Ijeh, Oscar.

    Så du menar att spelare som Vasques, Wernbloom, Bjärsmyr och Gustav Svensson är missnöjda med att spela i blåvitt. Tror enbart Bjärsmyr hade fått chansen i allsvenskan av andra lags tränare.

    SvaraRadera
  74. Wernbloom, Svarte-Marcus, Vasquez, Bjärsa, Oscar mfl. Det är många unga killar som jag vet inte är vare sig Arnes kelgrisar eller några större Arne-fans. Men det får de själva utveckla om de vill, jag tänker inte citera dem från sådant jag hört via mellanmän.

    Arne lever på en skör tråd i Blåvitt. Och vore det inte så så vore det ju ett underbetyg för föreningen, det måste va press på tränaren för tränaren är den som är ansvarig för resultaten.

    Jag hoppas likt Frankie på guld.
    Men även jag är cyniker.

    Slutdebatterat från min sida.

    SvaraRadera
  75. Blåvitt åker ut mot ett skitlag i UEFA-kval och Stefan Lundin är tränare=

    LYNCHMOBB UTANFÖR ULLEVI.

    Blåvitt åker ut mot ett skitlag i UEFA-kval och Arne Erlandsen är tränare=

    FANSEN STÅR I HYLLNINGSKÖR.

    paaaaaaaaaaathetic. Den här säsongen är redan underkänd, missar vi guldet (det ser inte bra ut heller för vi har inte fått en formsvacka än) är det totalt fiasko på alla fronter.

    SvaraRadera
  76. haha ingen vet hur man ska väcka debatt som den gamle hankins. överallt är han och provocerar. hade jag jobbat för aik eller gais hade jag värvat dig frankie för att på heltid sabotera för alla andra lag...

    SvaraRadera
  77. Bra debatt blir det när det är så koncentrerat till ett ämne som på bloggen här. Keep up the good work Baraben!

    SvaraRadera
  78. "Jag är helt övertygad om att en majoritet av spelarna, även de ordinarie- AVSKYR Arne och hans tränarsätt."

    Rätt märkligt att vi vinner matcher då om de är så arga hela tiden. Väldigt märkligt...

    muf4ever: "Arne har haft enorma resurser med allsvenska mått mätt och jag är så jävla trött på att PK-maffian ska sitta och hylla honom TROTS ATT VI INTE VINNER ETT SKIT. "
    Jaså har han det? Vi värvar bara billiga bosmanspelare. Vi försökte få Teddy och Taco, de valde andra klubbar för pengarnas skull. Vi fyller på med juniorer och okända sydamerikaner.

    Arne har blivit ensam syndabock. Men blir skraj av att läsa de här kommentarerna. Ni som vill att blåvitt ska spela annorlunda: Så länge Roger G och Mild finns på kamratgården kommer vi att spela så här. Men dom är ju så heliga så dom får man inte kritisera.

    SvaraRadera
  79. Timo:

    Nej, just det. Vi formtoppade ju mot Öster...

    Vi är så här bra, jag fattar inte vad alla muttrar om. Vi spelar den bästa fotbollen vi spelat på säkert 6-7 år och folk muttrar om avgång. Med sådana vänner...

    SvaraRadera
  80. Märkligt hur olika man kan se på saker och ting. De träningar jag sett så är det fantastisk harmoni. Och att Ozzy spelar i FCK kan han ju tacka Arne för, hade inte han släppt fram honom som vänsterback(!) så hade han suttit kvar på bänken eller kanske varit i Häcken.

    SvaraRadera
  81. "Timo"

    Vad säger man om de första matcherna?

    För mig var det tydlig svacka.

    Men jag tänker ofta på att en svacka kan komma i höst. Våran nyckel Alex är jag riktigt orolig för och hans krånglande höft.

    Nästan att jag börjar tänka "syndiga" tankar om att han ska tappa landslagsplatsen.

    Men vem skulle klara o ta den?

    SvaraRadera
  82. Ingo:

    Word. Vi var kassa i våras.

    Det jag ser som en styrka är att Alex varit ganska medioker (med Alex mått mätt) i de två senaste matcherna och ändå har vi spelat bra. Det är en enorm styrka.

    SvaraRadera
  83. Torbjörn?

    Gå tillbaka till tiden då det innebar något extra att spela för IFK. Tror ni att spelare som Kim Källstrom, Anders Svensson, Jesper Blomqvist mfl hade valt att gå till de lag de gick till om Torbjörn tränat IFK?

    Tror ni sammanhållningen hade varit en annan?

    /MG

    SvaraRadera
  84. Haha

    Hur kan man på allvar ha ett argument som "handplockade favoriter som TO och Kihlberg"?

    PONTUS är första alternativet på mitten, för han underkastar sig totalt uppgiften och arbetar knallhårt på träningar.

    Ölme favorit? Han är petad till förmån för Adam som sköter det utmärkt.

    Hade George spelat i blåvitt nu om han vore tokpetad förra året?

    Hade Vasques varit bra idag om han inte fått konsekvent chansen och känt ett stöd från Arne de senaste matcherna?



    Bizarr debatt.

    SvaraRadera
  85. siste anonym

    Du skjuter hårdare än mig för vårens insatser. Inte var det sevärt men handlade det inte om att Arne kört för hårt med gubbarna utöver vissa problem med inställningen? Nerkörda helt enkelt?

    Plocka bort Alex och vi rasar ihop. Tyvärr har han för stor betydelse. Sedan är det riktigt att Alex i jämförelse med sig själv har sjunkit något i nivå.

    Men det är enligt mig en annan dimesion med Alex på plan.

    SvaraRadera
  86. 2004 var det dock Bosse som var tränare...

    Jag tror på norrmannen

    SvaraRadera
  87. Vi försökte få Teddy och Taco, de valde andra klubbar för pengarnas skull. Vi fyller på med juniorer och okända sydamerikaner.

    Hahahahaha. NOLL KOLL OLLE.

    ICA stoppade ett köp av Taco.
    WISEMEN stoppade ett köp av Teddy.

    Där har du verkligheten så skippa skitsnacket.

    Jag säger som Stil & Klass och Frankie, vi MÅSTE ta guld i höst för ska vi hela tiden bli bättre och bättre år för år är det ett enormt bakslag om vi blir tvåa i år igen och dessutom misslyckats totalt i Royal League i vintras och cupen nu i våras.

    SvaraRadera
  88. Bond Saxen:

    Du menar alltså att det är en omöjlighet att bli bättre om man inte vinner?

    Jag menar om laget utvecklar ett tydligare spel som fungerar bättre och bättre som slutar med en andra plats så är säsongen inte värd något? Jag köper inte det.

    Det är precis en sådan inställning som gör det att många göteborgare håller sig hemma och inte går på blåvitts matcher - eftersom vi inte är svenska mästare.

    Jag tror att IFK Göteborgs trupp ställer tilräckligt höga krav på sig själva, att börja gorma, gnälla och kräva kommer bara att slå bort den säkerheten som jag så uppenbart kan skönja i blåvittsspel. Otålighet på läktaren leder ofta till otålighet på planen. Otålighet på planen genererar ofta i en långboll eller en bortslagen passning på mittplan eftersom spelaren förlorar en stor portion mod.

    Patience. Vi kommer att vinna i år, försök att slappna av och sjung för att laget ska nå dit.

    SvaraRadera
  89. De som tror att vi tar SM-guld om vi får Rolle eller någon annan som tränare, visar prov på stor oförståelse för fotboll.

    Jag kan inte föreställa mig att det skulle gå bättre med någon annan vid rodret. För första gången sen Roger är jag riktigt nöjd med Blåvitts tränare.

    Erlandssens blue-white army!

    SvaraRadera
  90. Senaste anonym/ Du har HELT rätt tycker jag. MEN, du missar poängen att de som håller med mig förmodligen gör det även på stycket:

    "Jag skriker absolut inte "avgå Arne"- förutsatt att det blir guld i höst. I all evighet kan man inte acceptera att vara bäst av förlorarna."

    Och där är jag ganska tydlig på att texten inte är något krav på "Avgå Arne" utan jag försöker skärpa tonen från omgivningen på vilka krav som borde finnas på föreningens prestation.

    Jag är dessutom absolut inte främmande för att kritisera Håkan Mild/Roger men i detta fall kan man ju inte lasta dem personligen om vi inte tar guld. Roger har ingenting med a-laget att göra och Håkan gör sitt första år.

    Vi ska ha guld i år. Sen går det alltid att göra förändringar utan att sparka folk med, det får aldrig glömmas. Klarar inte Arne people management sidan så tycker jag att man borde komplettera tränarstaben ytterligare.

    SvaraRadera
  91. NÄST senaste anonym/ Skulle det vara. Synd att "ingen" använder sina namn så man vet vem man adresserar...

    SvaraRadera
  92. Alla talar om att vi måste ge hundraprocentigt stöd till Sella för att det ska lossna för honom. Och det håller jag med om. Men gäller inte samma sak Arne? Såna här diskussioner får man ta EFTER säsongen. Om Arne blir nervös nu och börjar tveka i sina uppgifter så beror det fan på att erat sabotage har knäckt hans självförtroende.

    SvaraRadera
  93. Frankie:

    Sorry, jag trodde ni hade koll på mitt namn eftersom jag skrivit här förut.

    / Hampus i Stockholm

    SvaraRadera
  94. Det handlar ju inte i grund och botten om för eller emot IFK, det handlar om att spelare inte ska känna sig mer eller mindre utmobbade i gruppen. Det är aldrig bra för ett lag oavsett om det är i Blåvitt eller i korpen och uppenbarligen finns många exempel under Arne där det blivit så (ex Alven och ny Wowoah).

    SvaraRadera
  95. Förtydligande: med "erat" sabotage menar jag inte Baraben, utan vissa av dem som har postat kommentarer här. Exempelvis hiiiisingen.

    SvaraRadera
  96. Om Arne blir nervös nu och börjar tveka i sina uppgifter så beror det fan på att erat sabotage har knäckt hans självförtroende.

    Så du tror på fullt allvar att Arne sitter och läser baraben varje dag och mår därefter? Så debatten på Baraben är en sådan mäktig influens på hans tränarkarriär att han kan få stora skälvan av att läsa här? Hehe jag har svårt att se det.

    Hampus/ Med tanke på att det är massa folk som skriver under "Anonymous" är det lite svårt att veta vilka ni är om ni inte skriver uttryckligen vem ni är...

    Man kan ju tro att man debatterar med en person så är det flera och tvärtom...

    SvaraRadera
  97. Frankie:

    Ursäktar så mycket.

    SvaraRadera
  98. Frankie: om det börjar ropas på Arnes avgång här eller någon annan stans, så sprids det snart vidare. Självklart får han höra talas om sånt som sägs om honom i supporterkretsar. Därför bör man vara försiktig med vad man häver ur sig.

    Tänk på att de flesta människor inte tänker själva, de bara repeterar vidare vad de tycker LÅTER bra.

    SvaraRadera
  99. Frankie:

    Ha ha!

    / Hampus

    Det var jag som ursäktade :)

    SvaraRadera
  100. senaste anonym/ Fast om folk faktiskt har den åsikten att exempelvis Arne ska avgå så får de väl ha den, det fanns MÅNGA som skrek på detta i våras men då fick de inte den idén från vare sig artiklar eller debatt på Baraben.

    Sedan är det en tränares liv att bli kritiserad, det blir man i varje förening och vår goda debatt här är att föredra före exempelvis Djurgårdens och Helsingborgs supportrar som med sång och banderoller kräver sina tränares huvuden på fat.

    Känns tyvärr som att folk ofta vill tysta hela debatter där det förekommer åsikter som de själva inte håller med om.

    Dessa tendenser kommer alltid Baraben att slåss stenhårt mot. Jag håller inte alls med om att:

    "Tänk på att de flesta människor inte tänker själva, de bara repeterar vidare vad de tycker LÅTER bra."

    Idiotförklara inte människor i det generella och inte Blåvita fans i synnerhet.

    SvaraRadera
  101. Orka gnälla...
    Vi spelar den bästa fotbollen på flera år, vi har på de senaste matcherna i Allsvenskan tagit 22 av 24 poäng, flera unga spelare (Vasques, PW mfl) får och tar chansen, vi har än så länge riktigt bra häng på guldet.

    Den ENDA plumpen hittills är respasset i UEFA-cupen.

    Arne har, trots begränsade ekonomiska resurser (jämfört med DIF, Ellos, MFF & HIF) tagit oss till en 2:a plats i AS och en final i RL.
    I år ser vi (bortsett från Derry-matcherna och en formsvacka i våras) ännu starkare ut.
    Nu har vi dessutom förstärkt med en argentinsk vänsterspelare som vi så länge har efterlyst.

    Summan av kardemumman:
    Låt oss vänta till i höst innan vi räknar ihop året.
    Nu har vi två "skitmatcher" närmast men efter det kryllar det av godbitar. Ellos hemma, derbyn mot gajs & öjs, DIF hemma och bortamatcher mot HIF, Bajen, AIK & MFF.

    Se till att vara på plats, ge järnet på läktaren och sluta lipa på internet så är det större chans att det blir en riktigt rolig höst.

    BLÅVITT!!!

    SvaraRadera
  102. Idiotförklaring är ditt ordval. Jag säger bara vad många redan vet, nämligen att människor i allmänhet har en tendens att rapa vidare vad de hört, utan att begrunda det, sålänge det låter käckt. Det handlar egentligen mest om HUR saker uttrycks. Inte VAD som uttrycks.

    SvaraRadera
  103. Har Blåvitt över huvudtaget någon form av mental coach eller något ställe/sätt/kanal där man kan vädra sina tankar, grubbel, missnöje eller liknande?

    Det är kanske det som behövs enligt vissa?

    Arne ska kräva mycket, men de flesta människopr presterar bättre om de får både beröm och uppmuntran och inte bara skäll.

    Alla får svackor, men vi har olika sätt att tackla det på. En klapp på axeln, ett lyssnande öra och en motiverande kommentar från tränarn kan göra att man snabbare kommer ur sin svacka.

    Sen tror jag inte att Vovven är i nån svacka, han är helt enkelt inte mer än medioker, och det duger inte i startelvan om man ska ta guld.

    SvaraRadera
  104. dåligt me fokus på fiaskot i uefa-cupen tycker jag med. att exempelvis alltid blåvitt inte vågar såga den isatsen visste man ju men baraben borde gjort det längs med fotknölarna! totalfiasko i uefa!!!

    SvaraRadera
  105. Det här låter mer som en analogi för att en annan spelare inte platsar.

    Wovven har startat i 5 matcher i år och Andres i resten. Wowoah har skrapat ihop 3 poäng på sina matcher från start. Andres 22.

    Ergo hellre en syllstrypare på kanten än en lipsill.

    SvaraRadera
  106. glenn/ Skäm inte ut Glenns namn.

    SvaraRadera
  107. Stil & Klass + Muf 4-ever/ Ni kan väl inte på allvar mena att vi kan vinna matcher med endast Bengan, Alex Bjärsa och Sella? det finns väl fler nyckelspelare än de fyra? Eller är det ok om vi tappar George, Wernbloom, Adam och Kihlen också? Så fort en ordinarie spelare så måste en ny spelare anpassas för att kunna funka med det övriga laget. Säljer man då Rispen, Kalle, Ijeh, Ozzy och tappar Mild så gör det självklart inverkan.

    Sen ger jag inte ett skit för din "andrahandsinfo" Stil & Klass. tror du verkligen att vasquez är så sjukt missnöjd med en tränare som gör en 18 åring till ordinarie i ett topplag? Visst, han får jobba mycket mer på träningarna nu, det gnäller han säkert över, men han förstår samtidigt att det gynnar honom.

    Muf 4ever, bara namnet säger allt om dina insikter i saker och ting.

    SvaraRadera
  108. stig f/ Nyckelspelare kallas just nyckelspelare för att de är av speciell nyckelvikt, då kan du ju inte nämna hela jävla laget och kalla dem nyckelspelare...

    SvaraRadera
  109. Stil och Klass:

    Tycker att det är lite intressant att du har skrivit att Bjärsa är en nyckelspelare som Arne inte tappat.

    Men Bjärsa är ju en spelare som kom från ingenstans och fick chansen tack vare Arne.

    / Hampus

    SvaraRadera
  110. Frankie tar tillfället i akt och hatar Arne för en stund, inte otippat.
    Vi hade inte gjort bättre resultat med en annan tränare det är jag säker på.
    Att sen sälla sig till en spelare som inte platsar i startelvan för tillfället och efter EN (bra) match går ut o klagar i pressen (som förstorar upp det ännu mer) är jävligt lågt.
    Hur kan man välja sida när man inte vet sanningen och när det dessutom är så uppenbart uppförstorat i media.
    Arne har inte vunnit nåt, det är sant, men han har gjort laget fan så mkt mer stabilt än någon annan tränarehar gjort de senaste åren. Bättre än Lundin, bättre än Bosse. Man sparkar itne en tränare för att vi kommer tvåa och inte etta, det gör inte ens Manchester United eller Real Madrid, jag tror nog inte ens Chelsea gör det.
    Bra tänkt Frankie men lägg ner dina försök att få bort Arne, komemr ändå inte funka.

    SvaraRadera
  111. Sen är det jävligt synd om Baraben ska dra igång nån "avgå-Arne" alt. "supportrarna tvekar om Arne"- grej.
    Det komemr spridas fort då Baraben är en erkönt stor SUPPORTER-blogg.

    Fan vad sånt här kan skada föreningen, dessutom i ett läge då vi tagit 22 av 24 poäng det senaste. Jag blir förbannad

    SvaraRadera
  112. Jag med. Helt fel läge. Särskilt med tanke på att vi är Allsvenskans bästa lag just nu.

    I did not see this one coming.

    SvaraRadera
  113. Permobil:

    Det har du helt klart en poäng med. Vi behöver inga skandalrubriker och detta är praktiskt taget en uppmaning till en sådan. Med sådana vänner...

    / Hampus

    SvaraRadera
  114. Wowoah kommer till DIF om det fortsätter såhär

    SvaraRadera
  115. Woow! Vilken debatt det har blivit av detta. Jag tycker att vissa här kommer med direkta felaktigheter och motsägelsefulla resonemang men skit samma. Det är min åsikrt

    Jag vill bara säga att så länge Arne faktiskt är Blåvitts tränare så har han mitt fulla förtroende oavsett om han inte är perfekt. Om alla engagerade sig lika mycket med att stötta laget och gå på matcher som det tjöta på sådana här "forum" så skulle vi fortfarande ha Sveriges bästa klack!

    SvaraRadera
  116. Permobil; nä men det är väl inte första gången baraben skriver ngt som skadar föreningen. SUPPORTER-blogg my ass.

    SvaraRadera
  117. hela skiten stinker ju, ifrågasätta tränare när vi vinner så gott som hela tiden.

    detta är baksidan av internet, vem som helst kan skriva vilken skit som helst utan att ta någon som helst konsekvens.

    skärpning.

    SvaraRadera
  118. Alla anfallare som inte gör mer än 10 mål per säsong i blåvitt ska inte ha kontrakt. Vi kräver mer av en anfallare i blåvitt.

    Atletico Madrid är ett föredöme med 25 tränare på 15 år.

    SvaraRadera
  119. patetiskt att se såna som permobil. jävla klåpare, typisk sådan idiot som satt och försvarade mats persson in i det sista med.

    SvaraRadera
  120. Senaste anonym-> Har du några egna argument?

    SvaraRadera
  121. Patetiskt att se näst senaste anonym:

    Kortsiktiga personer som tror på mirakellösningar och frälsare.

    /Christer

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.