2006/08/02

Bänkad, petad och på väg bort?

LAGUTTAGNINGAR I andra mötet med Derry City fick två spelare i Blåvitt 3:or i GP:s matchbetyg. Andres Vasquez och Dennis Jonsson. Samtliga övriga spelare fick tvåor med undantag för Hjalmar Jonsson som fick en 1:a. Matchen efter så petas Dennis ut ur truppen. Är detta det sista vi ser av "Cliff" i Blåvitt?

Sätt er själva in i situationen. Ni spelar i Europa för Blåvitt och hela laget gör en plattmatch där man inte visar upp den vilja det behövs för att vända från 0-1 i första mötet. Då gör du, i detta fall Dennis, sin bästa match för året och är en av två som kvitterar ut hyffsade betyg från medierna och får beröm av sina lagkamrater.

Matchen efter är du petad. Inte bara petad från elvan utan skickad upp på läktaren. Krydda denna petning med att matchen är AIK hemma och du är en lokal Göteborgsgrabb som inte vet något hetare än att spela just den här matchen i den goda formen du visat upp. Så skickas du ut ur truppen. Du skickas iväg när du just presterat på topp den senaste tiden.

Jag skulle säga till Dennis, om jag själv stod i hans skor, att det är dags att röra på sig från Blåvitt. Man kan inte låta sig själv behandlas hur som helst av sin tränare.

Han har börjat vänja sig med inhopp och gör fortfarande från och till det där oväntade målet. Till fysiken ser han inte ut som någon större (i dubbel bemärkelse) forward men han är en intressant måltjuv. Men han nöter bänk, det värsta som finns för en ung forward.

Marcus Berg är den unga anfallstalangen som tidigt bland vissa vitsande fans döptes till Svarte-Marcus i jämförelse med Blåvittlegenden Svarte Filip, en jämförelse som i efterhand börjar torna upp sig som orättvis och kanske till och med tyngande? Berg påminner en hel del om en antihjälte vid namn Långås som ofta frambringade tunga suckar vid hans målmissar men som även petade in ett och annat väldigt viktigt mål. Berg har dock haft den goda smaken att hålla sig Långt borta från AIK, än så länge.

Berg har dessutom problemet att han absolut inte utvecklas genom att nöta bänk. Stefan Selakovic som är den just nu målsumpande forward som Berg försöker att peta har tränarens förtroende på gamla meriter. Än så länge vågar Arne inte bänka "Sella" till Bergs förmån från start utan inhopp i slutminuterna har blivit "Svarte-Marcus" signum i de senaste matcherna.

Men hur länge orkar en ung talang som behöver speltid för att utvecklas och nå sin fulla potential sitta på bänken medan hans konkurrenter bränner öppna lägen? Marcus Berg kanske behöver flytta på sig för att få sin nödvändiga speltid?

Wowoah och Wallerstedt är till sist två spelare som absolut inte är nöjda med att sitta på bänken men som faktiskt börjat inse att de inte har det rätta värdet på spelarmarknaden och inte heller den storform som de behöver ha för att kunna slåss om en plats i startelvan på sina respektive positioner. Wallerstedt är dessutom ny i föreningen så han har säkerligen stort hopp om att snart kunna slingra sig in i startelvan? Wowoah lär vi ha sett det sista av i IFK inom kort.

49 kommentarer:

  1. Fan va tragiskt om Cliff går till Häcken eller Gais eller nåt, men jag kan inte annat än önska honom alla jävla lycka för han är en grymt sympatisk spelare och profil runt Blåvitt och har vart det i över 10 år nu!

    Hoppas du stannar Dennis!

    SvaraRadera
  2. Anders Vasques? Ny kille Frankie? ;)

    Dennis som person är i klass med Mild.

    Dennis som fotbollspelare kanske inte riktigt har vad som krävs för att bli annat än en komplementspelare i dagens IFK.

    Synd som sagt om han rör på sig..men man kan ju inte annat än att förstå isåfall.

    Har sympatiserat med Stefan ända sedan skatteskandalen, bedyrat hans oskuld och inte tvekat en sekund på att han skulle bli den målkung vi önskade.

    Nu har jag börjat tänka om..man kan inte dalta och ge honom fler chanser från start.. han måste börja leverera som alla andra.. Vi hade vunnit mot AIK om han haft något som helst sinne för målet kvar. Tyvärr är det inget vanligt svenssonjobb att vara profesionell fotbollspelare. Hur mycket jag än lider med Stefan måste Arne ge någon annan chansen. Annars kanske fler tror det är okej att abonnera på en plats i startelvan utan att prestera.

    Tankvärt Frankie.

    SvaraRadera
  3. eh vack med dennis, han e inte nagot att ha

    SvaraRadera
  4. Wowoahs kontrakt går ut i höst. Jag skulle vara mycket förvånad om han inte lämnar oss efter säsongen.

    SvaraRadera
  5. Stefan är ju iaf där och har chanserna. Berg kommer ju inte ens dit, och har inte gjort på hela säsongen. Sedan är Stefan bättre i spelet ute på plan och skapar åt andra med.

    Så jag tycker det är helt rätt att Stefan spelar och att Berg värmer bänken.

    SvaraRadera
  6. Jag gillar både Marcus Berg och Dennis som fan och hoppas bägge stannar. Speciellt Dennis, i honom ser jag en framtida lagkapten!

    SvaraRadera
  7. Wowoah och Berg är ju inga storspelare direkt men att mista Dennis vore surt som i helvete- det är inte många föreningar som har en supporter som är bra nog att spela i A-laget.

    Livorno har Lucarelli
    Blåvitt har Dennis Jonsson...

    SvaraRadera
  8. hahaha livorno har lucarelli ja visst men man kan faan inte gamfora dennis med honom, dennis platsar for det forsta inte i ifk, och sen det dar snacket om att han haller pa ifk sa himla mkt stammer absolut inte.!!

    SvaraRadera
  9. Dennis får fan inte lämna Blåvitt, det vore tjänstefel av Håkan Mild att släppa den gubben. Vissa spelare måste man kämpa för att ha kvar för att de sprider positiv stämning, de alltid ger järnet på träningar och så vidare.

    Vattenbärare med hjärta. Kan det bli bättre?

    SvaraRadera
  10. Gillar Dennis, grymt blåvitthjärta har han. Men tyvärr så är det nog så att han inte riktigt platser för tillfället. Men jag tycker absolut att han skall vara kvar i Blåvitt.

    När det gäller Markus Berg så bryr jag mig inte. Den nye "Långås" (inga spetskvaliteér över huvud taget)borde nog söka sig till en lite mindre klubb. Varför inte Qviding?, tveksamt om han platsar där också i för sig.

    SvaraRadera
  11. En kille som Dennis som mosat våra "läktarfiender" Anderas Andersson och Jesper Blomqvist på planen ska ha all hyllning oavsett om han lämnnar eller stannar. Går han till en konkurrent så får han speltid så plockar vi hem honom om ett år eller två när vi behöver en stabil mittback som är målfarlig framåt!

    Marcus Berg då? Ja det är ett stort frågetecken för mig.

    SvaraRadera
  12. Klandrar inte Arne för Dennis-petningen. han har sett Lago på träningarna och verkar uppenbarligen ha rätt med tanke på den match Lago gjorde sist.
    Att Berg inte får spela ser jag inget konstigt med heller. Sella bidrar iaf. lite i spelet, han var faktiskt duktig mot AIK förutom att han missade 3 klara lägen helt åt h-vete, Berg bidrar inte med mkt just nu.

    SvaraRadera
  13. Jag har tappat hoppet ang. sellas målskytte..Marcus håller inte heller för en plats i startelvan.

    VÄRVA!

    SvaraRadera
  14. Permobil/ Arne ska man nog hålla sig passiv med just nu, hans coachning i andra halvlek var usel.

    SvaraRadera
  15. Vovven är garanterat bort till nästa säsong.Sedan hoppas jag att Dennis och Marcus tar chansen i en annan liga så att de får spela och utvecklas.Jag vill inte se Dennis i ett annat allsvenskt lag, men nåt mittengäng i norksa ligan tror jag hade passat.

    SvaraRadera
  16. Ska vi börja gråta? Tycker Arne att han inte platsar så ska han inte spela!

    SvaraRadera
  17. Vad sägs om det här då?

    Bengan
    Dennis - Bjärsmyr - Lago

    Adam J - Hjalmar?!

    Alex - Kihlberg - Wernbloom

    Mourad - Sella


    måste erkänna att det hade varit jävligt kul att se denna uppställningen...

    SvaraRadera
  18. Marcus Berg kommer aldrig bli en anfallare av klass.

    SvaraRadera
  19. Den där uppställningen hoppas jag vi slipper.
    Men visst kan man ifrågasätta Arnes tränarsinne. Selakovic ska petas till förmån för Berg/Wallerstedt och Andres "Lill-Bambi" Vasques skulle bytts ut mot Wowoah redan efter sitt första misslyckade försök i A-lagselvan.

    SvaraRadera
  20. Så om man inte platsar, skall man genast söka sig bort från klubben?

    Jag köper inte resonemanget.

    SvaraRadera
  21. Nu är det ju iofs spelare som nött bänk under lång tid vi talar om, inte spelare som bänkats under en match.

    Spelar man inte kan man ju inte heller visa upp sina talanger...

    SvaraRadera
  22. Dennis är underskattad. Vill inte släppa honom utan BRA betalt.

    Sella är överskattad. Och inte fan lär vi få några bra pengar för han heller om vi skulle sälja...
    ge bort honom till Falkenberg eller nått..... tröttnat.

    SvaraRadera
  23. Det är trist att konstatera men Dennis är inte tillräckligt bra för en blåvit startelva

    SvaraRadera
  24. Fortsätt ge Sella chansen. Många verkar glömma är att han befinner sig ständigt i rätt positition (till skillnad från många anfallare de senasta åren i blåvitt). Detta kännetecknar en spelare av klass.

    Visst han har sumpat ALDELES förmånga chanser, speciellt mot AIK. Men såg ni inte hans mördaransikte när han missat och när han blev utbytt?? Den killen vill ha in bollen till varje pris!! Fortsätter Sella va i rätt läge kommer han näta..

    Däremot Berg har inget att hämta i en startelva för tillfället. Det hade kanske inte varit fel att låna ut honom ett tag för att han ska få spelrutin. Likaså Dennis, han håller helt enkelt inte klass nog. Vi måste ha större ambititoner för vårt försvarspel än att vilja ställa upp med Dennis och Ölme. Ska han vara kvar får han inse att det är som en bra reserv till de "moderna" backar vi faktiskt har.

    En modern back enligt mig kan annat än att bara kötta i försvaret och agera vattenspridare mot anfallet när bollen kommer i närheten av egen planhalva.

    Lago hade tydliga ambitioner att hålla bollen på marken, bjärsa likaså. Adam är ju en extra yttermittfältare med ett tillslag som inte skämmer ut sig i jämförelse med Alex.

    SvaraRadera
  25. Chris/ Skämmer ut sig som Alex? Va fan menar du? Finns det olika nivåer på spelarna om hur pass bra de, så är Alex överst på den listan och det helt ENSAM!

    SvaraRadera
  26. Chris/ Sorry, missförstod, Blev lite hetsig!

    SvaraRadera
  27. Wowoah - Helt klart påväg bort, byttes inte ens in trots att många var trötta senast. Gais 2007?

    Markus Berg - Måste börja göra mål! Har åldern som talar för honom. Förste inhoppare resten av säsongen så han får nog chanser till. Annars borde han lånas ut nästa år.

    Dennis - Stor risk att han försvinner. Om Ölme lägger av kanske Dennis stannar. Bjärsa kanske försvinner nästa år så mittbackar kommer att behövas.

    SvaraRadera
  28. Håller delvis med om vad du skriver. Att inte Dennis får spela är ju väldigt besynnerligt. Han vikarierade ju bra för Bjärsa när han var skadad och har alltid varit bra eller åtminstone hyfsad när jag sett honom. Tycker absolut att han borde få en plats i startelvan. Sedan verkar han ju dessutom vara en go "gubbe"!
    Så in med Dennis i backlinjen, eller varför inte istället för Kihlberg på mitten?

    SvaraRadera
  29. Hahaha, komik på hög nivå att läsa alla som sågar en tjugoåring längs med fotknölarna. Grabben har gjort 8 mål på 27 matcher i a-laget (tom 2005), varav många är inhopp. Han konkurrerar om en plats i ett lag som, trots att det inte riktigt lossnat, har bland den tuffaste konkurrenssituationen bland alla allsvenska lag. Han har slagit sig in i U21-landslaget. Vad förväntar ni er? En Torres? Rooney?

    SvaraRadera
  30. Markus Berg hade garanterat gjort dubbelt så många mål som Sumparkungen Sella om han fått den speltiden Sella fått.
    In med Markus från start mot Kalmar!
    Visst missar Markus öppna chanser han med, men han har inte haft 1,5 år på sig att sätta dit dom dom Sella heller.

    SvaraRadera
  31. Håller med Cabrón: Vi kan inte såga honom sådär, andra året är jävligt tufft.

    Däremot skall man ge honom speltid. Mitt förslag är således att byta honom mot en Smedberg i gryende form och Marcus kan få matchträning i LSK.

    SvaraRadera
  32. Cabrón
    Nej nej nej - det kan inte ha varit så jävla roligt!

    SvaraRadera
  33. Vad är det för lalande uppställning som du kommer med. Det blir ju i princip en 5-manna backlinje.
    Och vad gör sopan Kihlberg.
    Alla Allsvenska tränar var förvånade att blåvitt värvade honom, nästan utan undantag, och nu när man sett honom förstår man ju deras dubier. Han förlorar närkamper och tappar bollar och han skulle kansk, jag skriver kanske vara en förstärkning för Qviding?

    SvaraRadera
  34. Kan bara instämma i det som Cabrón skrev. Han är knappast en dålig spelare...han är en måltjuv som är hyfsad på det mesta, får han bara chansen så kommer bollarna också trilla in.

    Förjävligt att folk kan komma och såga en 20-åring på det jävla sättet, helt utan anledning...

    SvaraRadera
  35. "Vad gör sopan Kihlberg"

    Har du ens sett våra 5-6 senaste matcher?...han har varit bland de 2-3 bästa under många matcher i rad nu så lägg ner det jävla skitsnacket.

    Var också tveksam till Kihlberg i början men han har definitivt motbevisat mig!

    SvaraRadera
  36. dennis platsar inte, inget konstigt med det.
    vänd på det, vem skulle han peta i dagens backlinje? bjärsa, eller lago efter senaste matchen? knappast.

    arne ser dennis på träning varje dag och i alla b-matcher så jag litar fullt på att arne gjort en korrekt bedömning.
    i alla trupper finns det ett helt lag som inte platsar. ska alla i b-uppställningen gnälla för att de inte får spela i a-laget.
    varför klaga så fort en spelar inte får spela? han är väl antagligen inte bättre än de spelare som för tillfället spelar.

    fortsätt och kämpa på, chanserna kommer, det är jag övertygad om. många gånger har det ju visat sig att laget med den bredaste truppen når längst.

    är det bara en slump att skribenter på baraben.com råkar känna dennis då det skrivs artiklar som denna?

    bästa spelare ska spela, oavsett var man är född eller hur länge man hållt på blåvitt!

    SvaraRadera
  37. Skulle vilja säga sáhär att Dennis kommer vara oumbärlig att ha i framtiden.
    ölme kommer definitivit inte peta varken Adam eller Lagos nu, och kommer dárför antagligen lägga av frán bänken. Vad har vi dá för alternativ barkom Bjärsa och LAgos (om han kommer stanna hos oss)? Jo, Dennis. Och inte bara som komplement, utan ocksá som en spelare som är konkurrenskraftig för startelvan.

    Berg är som sagt ett mysterium. Det kanske gick för bra för snabbt. Men jag tror inte pá att släppa honom. Han är ung, lovande och kan ycket väl bli en spelare för framtiden.
    Lángás liknelsen är bara taskig. Ingen är sá dálig som Lángás.

    SvaraRadera
  38. Skulle Mackan få så många chanser från start som Sella så skulle han gjort 4-5 mål hittills. Just nu är det slöseri med talang.

    SvaraRadera
  39. Vi kan inte hålla på och exportera bort backtalanger hela tiden. Dennis kanske inte har talangen för att bli proffs men han är en back av god allsvensk klass.

    Se på kalmar, de har en riktigt bra backlinje där ingen direkt har talangen att klara sig i ute i europa. Dock håller de hög allsvensk kvalitet plus att dom har haft en avundsvärd kontinuitet.

    Dennis kan efter ölmes pension vara kontinuieten och pappan i backlinjen.

    SvaraRadera
  40. snidaren/ Dennis är min polare och bara därför ska han spela!

    SvaraRadera
  41. *blinkmedögatellosskämtsam*

    SvaraRadera
  42. Nja. Rätt eller fel? Jag kan hålla med om att det saknar viss logik i att byta ut en kille som just gjort sin topprestation för året mot ett oprövat kort. Dock värvades väl Lago för att vara i startelvan och har han presterat tillräckligt på träning borde han väl spela där också. Tycker inte Dennis skall spela annat än mittback, men jag tycker inte han är en man för startelvan heller. Han är säkert jättetrevlig men det räcker inte.

    Det är inte bara anfallarnas fel att vi inte gör mål. Vi behöver en offensiv mittfältare som kan gå rakt fram och lossa ett skott från 25 meter. Och sätta den från gång till annan. Få retur som nån anfallare kan hugga på nån annan gång. Det är vad vi saknar. Alla forwards bränner lägen då och då.

    SvaraRadera
  43. Hur fan kan man behandla Dennis på detta vis?en lojal spelare som brinner för blåvitt,som är tongivande på träningar,tar chansen när han får den,men det kanske är annat som styr laguttagningar..kämpa Dennis

    SvaraRadera
  44. Jag köper inte heller resonemanget riktigt, enligt den tankegången så ska man ha 11 spelare som är givna och säg ca 8 spelare som inte bidrar med något annat än att fylla ut träningarna och ersätta om någon av dem 11 om blir skadad, och om någon fotbollsspelare skulle finna sig i det så får man nog börja leta i div 5.

    Det handlar ju om att skapa konkurans för att göra samtliga spelare bättre, sen är det upp till tränaren att avgöra vilka som är bäst för stunden och det kommer ju alltid diskuteras bland fans om rätt gubbe spelar då man tycker olika om olika spelare.

    Jag håller med om att det är trist att inte Cliff får spela, att inte mackan får lite mer tid på sig men istället för att skriva en krönika som uppmanar spelare att ge upp, skriv istället om att knyta näven i fickan och om stödet spelarna fortfarande har bland oss suppotrar och kämpa för att gör både sig själv och hela laget bättre!

    Niklas

    SvaraRadera
  45. Eller mja. Jag menade nog att om en kille som värvats för startelvan dessutom presterat tillräckligt bra (i tränarens ögon) för detta borde det inte vara så enormt spektakulärt om han faktiskt tog en plats där direkt. Det hade varit konstigare (om än inte fel) om en spelare som värvas som "lovande" tränar in sig i laget direkt. Därför tycker inte jag att det är konstigt att Dennis petas till förmån för Lago även om jag inte sett träningarna. Självklart skall ingen vara självskriven, inte de som värvas för startelvan heller. Synd givetvis om man har honom som favoritspelare. Det är synd för de som har Långås som favoritspelare också eftersom han spelar i Häcken.

    SvaraRadera
  46. niklas/ när men inte ens kan stava till konkurrens kan man ju lika gärna gå ABF istället för att kommentera.

    SvaraRadera
  47. Helt rätt att såga en kille som gjorde lagets enda mål i sin debutmatch. Typisk videojugge. Han har spelat i Rosenborg så han kan inte vara helt okänd för Erlandsen. Dessutom landslagsmeriterad så han kan inte vara hur dussinmässig som helst. Elfsborg har till skillnad från oss ett komplett mittfält vad är det för fel med det?

    SvaraRadera
  48. Förstår om Cliff vill lämna klubben. Förstår om han känner besvikelse efter att ha fått sitta på läktaren senast. Men:

    Arne gjorde helt rätt! Lago fick chansen, gjorde en riktigt bra match och rutinerade Ölme (som behärskar BÅDE mitt- och ytterbacksplatsen) fick sitta på bänken. Två backar på bänken känns helt onödigt.

    Dennis är dock kung och det är tråkigt på alla sätt och vis om han går till en annan allsvensk klubb och gör succé där. Tyvärr har han aldrig riktigt fått chansen i Blåvitt pga att vi alltid har några av allsvenskans bästa mittbackar i truppen..

    SvaraRadera
  49. "men istället för att skriva en krönika som uppmanar spelare att ge upp, skriv istället om att knyta näven i fickan och om stödet spelarna fortfarande har bland oss suppotrar och kämpa för att gör både sig själv och hela laget bättre!

    Niklas "

    Det kallar jag klubbkänsla! Kämpa, kämpa för, kämpa för SM-GULD!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.