2006/08/17

Hellre ordinarie i ett skitlag än på bänken i Blåvitt?

Jonathan Berg till Gais.se:


Efter målet senast sprang du direkt fram till klacken. Börjar du känna en kärlek till GAIS supportrar redan nu?
- Absolut. GAIS har underbara fans och det är en riktigt skön stämning både på bortaplan och hemmaplan.

Om det skulle visa sig att GAIS vill ha dig kvar även nästa år, kan du tänka dig att stanna då?
- Mitt lånekontrakt gäller till december, men som det känns nu vill jag absolut stanna i GAIS längre än så.


Om en situation håller på att uppstå där våra "truppspelare" känner att det är så omöjligt att nå startelvan att de hellre byter till klart sämre lag än Blåvitt för att där få speltid så har Blåvitt fått ett nytt problem. Truppspelare på flykt innebär försvagad konkurrens i föreningen och innebär även kostsamma spelaraffärer då en utlånad spelare oftast förvinner för en bråkdel av inköpspriset (Läs: Gerba).

Föreningen måste arbeta på ett kortsiktigt plan med att få alla spelare i Blåvitt att känna sig tillräckligt behövda. Detta för att undvika att spelarna inte ska vilja fly på en permanent basis till första bästa skrotgäng som vill låna dem. En spelare i IFK Göteborg måste känna sådan stolthet över att spela i stadens enda riktiga fotbollslag att han ska vara nöjd med att vara truppens sistaval till startelvan. När en majoritet av avbytarna känner ungefär så, är föreningen på rätt väg igen.

48 kommentarer:

  1. Fast meningen med utlåningen är väl han ska få speltid... men varför lånade man inte ut Marcus Berg istället för Jonatan?

    SvaraRadera
  2. grötas/ Självfallet är det meningen från IFK:s sida men om han känner att han hellre stannar i Gais än att återvända till Blåvitt så har ju utlåningens tanke misslyckats, dvs att ge honom speltid för att kunna bli en bättre tillgång för Blåvitt...

    SvaraRadera
  3. men vafan frankie, klart att en spelare som är 21 inte kan vara nöjd med att vara sistaval hellre än att spela ordinarie i ett annat lag i samma liga.

    SvaraRadera
  4. Vad du menar Frankie är väl att Arne borde rotera lite mer bland spelarna, att inte Jonte fick spela när Alex var skadad i början av säsongen måste ha varit droppen.

    Känner Jonte att han inte har en chans att få speltid har föreningen och Arne misslyckats kapitalt och en negativ sprial inleds.

    SvaraRadera
  5. En mängd unga spelare har ju fått chansen i blåvitt så jag förstår inte vad föreningen skulle kunna gjort bättre.
    Klart att man som 21 åring vill spela fotboll och inte sitta på bänken.
    Att Jonathan dessutom har allsvenskans bästa spelare att konkurrera med är ju inte helt lätt. Det förstår ju Jonathan också, antagligen därför han känner så där.
    Men att blåvitt inte ger spelarna chansen e inte sant. Klart alla inte kan få chansen dock.

    SvaraRadera
  6. mr bob/ Nej inte egentligen, det finns inget självändamål för Arnes del att rotera sålänge han tror att hans förstaelva håller. Dock måste det vara attraktivt att vara kvar i Blåvitt, vi måste ha de bästa faciliteterna, den bästa träningsnivån, bästa B-laget, bästa truppen osv som gör att våra spelare gör ALLT för att stanna i Blåvitt och inte fly när de får första bästa chans...

    SvaraRadera
  7. Att konkurrera med Alex och inte få spela är en sak. Men när Alex går sönder och tränaren föredrar att välja en spelare från en annan position som ersättare kan få den mest tålmodige att misströsta.

    Klart Jonathan vill spela och föredrar att få spela i ett dretlag än att sitta på bänken i ett fotbollslag.

    Men det är inte Jonathan som bestämmer om han skall få stanna i Gajs eller. Det bestämmer i första hand Blåvitt och i andra hand Gajs (dvs de betalar det som Blåvitt vill ha betalt).

    Jonathan vill i slutändan spela. Det är väl enda egentliga kravet från hans sida. Om det är i Blåvitt, Gajs, Gefle, Öster... you name it, kvittar i slutändan för hans del. Han vill utvecklas som fotbollspelare och det gör man bäst på en fotbollsplan.

    SvaraRadera
  8. frankie/ bra text.

    men när man läser kommentarerna så undrar man hur du orkar med tanke på hur låg läskunnigheten i göteborg verkar vara...

    SvaraRadera
  9. vem bryr sig om spelarens perspektiv "spela för att utvecklas"? Det handlar ju om BLÅVITTS bästa och det är aldrig bra när det finns massa spelare som hellre flyr Blåvitt (Wowoah var ju i tidningarna och klagade vilket garanterat visar på att fler spelare känner så) och spelar i Gais än att kämpa på hos oss.

    SvaraRadera
  10. Att säga att Arne inte ger spelarna chansen är till stor del skitsnack. I Jonathans fall kan jag dock hålla med om att han borde fått chansen då Alex var skadad.

    I övrigt tycker jag att det är väldigt fint av baraben att driva en så hårdkampanj mot Arne eftersom spelarna som inte platsar är ledsna...

    SvaraRadera
  11. Våran nuvarande sportchef ville förövrigt lämna blåvitt då han inte platsade...

    SvaraRadera
  12. Anonymous said...

    Att säga att Arne inte ger spelarna chansen är till stor del skitsnack.


    Synd att det inte sägs detta i texten då ditt blinde mongobarn.

    SvaraRadera
  13. Bra att ni på Baraben vågar säga ifrån. Jag är så genuint trött på denna jävla "allt är ok överallt för vi är Blåvitt"- mentalitet. Det finns alltid sjukdomssymptom hos ganska friska barn med, men ser man inte symptomen så är det oftast först när ungen är riktigt sjuk som man reagerar...

    SvaraRadera
  14. Å andra sidan, vad ska han säga när gaisarna frågar om han trivs i gais..?

    SvaraRadera
  15. hur får man detta till kritik mot arne då? det är BEHÖVLIG kritik mot de usla fasciliteter vi har i vår förening. Frankie prickar det problem vi har i att vi måste skaffa oss bättre träningsplaner, inomhushall med värme osv.

    SvaraRadera
  16. Blåvitts utmaning är att få spelarna att känna att de utvecklas i klubben.

    För detta krävs att man, tillsammans med spelaren, sätter upp mål.

    När en spelare inte platsar måste han veta vilka mål han måste nå för vara aktuell för att bli aktuell för en första uppställning.

    Målen måste följas upp regelbundet.

    En spelare som är aktuell för en första uppställning, men inte får en plats i nästa match måste få en motivering till varför. (Hur skall han annars kunna jobba vidare för att platsa nästa match)

    SvaraRadera
  17. GAIS!!!GAIS!!!GAIS!!!GAIS!!!GAIS!!!GAIS!!!GAIS!!!GAIS!!!GAIS!!!GAIS!!!GAIS!!!GAIS!!!

    SvaraRadera
  18. Vi får skaffa oss en uppvärmd inomhusplan i fullstorlek så blir de andra lagen grönsvarta av avund och alla spelare vill spela för oss oavsett om de platsar eller ej....

    SvaraRadera
  19. Sen hade ju Arne lovat jonathan att han var 2a alternativet bakom Alex. När alex blev skadad och han inte fick chansen förstår jag att han ser sig om efter ny klubb på lån/försäljning

    SvaraRadera
  20. Kan inte se problemet med att det är svårt att slå sig in i startelvan. Det måste ju betyda att vi har ett bra lag.

    SvaraRadera
  21. han är inte tillräkligt bra för IFK som det är nu så han bör söka sig till en annan klubb

    SvaraRadera
  22. problemet är ju när alla utan 11-12 spelare vill söka sig bort. allt fler vill lånas ut och till slut kommer vi få problem när vi får lite skador på oss. har alla glömt att vi oftast brukar ha 3-5 spelare skadade och i år (hittills) inte alls haft de vanliga problemen...

    SvaraRadera
  23. Borde inte Berg vara den som "tar över" på högerkanten när Alex lägger av???

    SvaraRadera
  24. märkligt att spela wernbloom till höger när alex flyttas in eller när han inte kan vara med.

    jonathan är en större talang än vad marcus är.

    SvaraRadera
  25. Ok att han ska vara politiskt korrekt och "hylla gais" men jag tycker han går väl långt i sina kommentarer. men bröderna berg är och har alltid varit lite speciella till sättet.

    jag saknar då fan inte någon av dem om de försvinner. bara att ha grisen di canio som favoritspelare säger ju det mesta om dem.

    SvaraRadera
  26. En spelare som är nöjd med att vara sistaval är ingen vinnare. Förlorare vill vi inte ha i Blåvitt.

    SvaraRadera
  27. senaste anonym/ så det är bättre om dessa "vinnare" finns i andra föreningar?

    SvaraRadera
  28. senaste anonym:
    ???????

    SvaraRadera
  29. Spelar flykt är inget nytt. Det händer jämnt. ett problem alla lag har.

    SvaraRadera
  30. spelare kommer och går hela tiden idag, inget märkligt alls. att ha en bänk som ser exakt ut likadan ut år efter år skulle däremot vara konstigt.

    sedan är de bra med rotering, att man luftar yngre spelare osv.

    Sedan har vi andres som är bättre på högerkanten också.

    och vad vet vi föresten om gerbas summa om han nu går till odd..norrmännen har pengar.

    SvaraRadera
  31. to aug 17, 02:12:31 PM,

    Rätt tänkt!

    Har du inte utvecklingsmål satta av tränaren/tränarna är du endast hänvisad till dina egna och har begränsat stöd för utveckling.

    Eventuella svagheter som kan justeras kan missas utan den hjälpen och ev plats i startelvan.

    Visst är det viktigt att renodla "specialkompetens" för att inte bli en grå massa men det behöver inte utestänga särskild "bristträning".

    SvaraRadera
  32. När tom Pontus får spela på högerkanten så förstår man ju om Jonatan lämnar skeppet..

    SvaraRadera
  33. Otänkbart för er, naturligtvis. Men ungefär så här tror jag:

    Vad blåvitt har misslyckats med är att bibehålla sin position som ett lag för Europa. Stålarna och glansen är borta. Ni är numer en del av den allsvenska toppen, den som är rankad typ 29:a i världen.
    Därför är det inte längre så jävla fräckt att lira i ICA-prydd tröja. Speciellt inte som ens konkurrent är Allsvenskans bästa spelare, förmodligen.

    Dessutom; Kanske (återigen otänkbart för er) är det trevligare i GAIS trupp? Och förmodligen har vi en bättre tränare.

    För mig som gaisare är ju Jonathans uttalande i vilket fall helt grymt.

    SvaraRadera
  34. "...han (Jonathan Berg) ska vara nöjd med att vara truppens sistaval till startelvan..."

    Ifall Jonte skulle vara nöjd med att vara truppens sistaval så är han per definition inte ens intressant för reservlaget i mina ögon. Det där citatet måste vara det mest idiotiska som skrivits här på ett tag.

    SvaraRadera
  35. Förstår Jonte helt och hållet...han får ju aldrig chansen av Arne, man undrar ju vad killen har gjort för ont egentligen, för talang har han ju och får ändå inte spela när det andra alternativet (Alex) på hans plats är borta.

    SvaraRadera
  36. Klart Jonathan är nöjd när han får vara ordinarie i Gais. I Gais har man dessutom mindre press på sig så det kan vara en positiv miljö att utvecklas i. Jag tror inte nån 20 åring hade valt att stanna kvar och vara reserv bakom allsvenskans bästa mittfältare istället för att få speltid. Men efter Jonathans succé tror jag han kommer tillbaka. Blåvitt släpper honom aldrig (såvida inte Gais betalar 5 miljoner, Carl Arenlind, du får öppna plånboken ordnentligt när Gaisbössan går runt :-) ).

    SvaraRadera
  37. Vad förväntar sig Bara Ben att ett Blåvitt-lån skall svara på frågan:
    "Om det skulle visa sig att Blåvitt vill ha dig kvar även nästa år, kan du tänka dig att stanna då?"
    -"Nej, jag vill tillbaks till min gamla klubb. Jag ser det här som lite matchträning i ett sämre lag".

    SvaraRadera
  38. Det har inte slagit er att han kanske trivs bättre i GAIS än i gråvitt?

    SvaraRadera
  39. Vem som helst hade väl trivts bättre i en klubb där spelaren i fråga verkligen får speltid? Till syvende och sist så är det ju faktiskt professionella (?!) fotbollsspelare som det handlar om. Det är ingen som kommer att "ges" en plats utan att kämpa för den, men ibland kanske det är för svårt (läs Jonathan Berg). Svår sits det där

    SvaraRadera
  40. Han svarar det den som frågar vill höra. Hade det varit en blåvit intervju så hade han sagt att Änglarnas fans är bäst i världen och att han helst av allt vill spela i blåvitt, jada jada jada...

    SvaraRadera
  41. Jon Jönsson i Elfsborg är ett annt fall fast jag hellst hade sett att det gick käpprätt åt helvete för både MFF Och IFE så kanske miljöombyte och en tränare som tror påen kan vara bra.

    SvaraRadera
  42. Börjar det svida efter drömträffen han fick mot Röva?

    SvaraRadera
  43. Är jävligt trött på stöddiga gajsare. Har en polare som känner jonathan bra och han vill helst spela i blåvitt. Han konkurrerar tom gärna mot alex om platsen. droppen som fick bägaren att rinna över var när pontus tog högermittfältsplatsen när alex var skadad. thats it!

    SvaraRadera
  44. Jag känner Jonatan Bergs frisör och han säger att Jonatan håller på Elfsborg, så vi får nog glömma Jonatan.. *ellos*

    SvaraRadera
  45. Ge Dennis en ärlig chans,kanske kommer mot Öster?Det är spelare som Dennis som blåvitt behöver,klubbkänsla,du har blått å vitt blod i dig,hoppas Arne fattar det....Vi älskar dig Dennis,Kämpa för IFK

    SvaraRadera
  46. klart att Jonte säger att han gillar gais.. what to do liksom.. hoppas dock att han gillas oss mer.

    SvaraRadera
  47. Ja, han gör en Rosenbergare. Han blir skytteligavinnar för gais och sedan när han kommer tillbaka till blåvitt så är han kass.

    SvaraRadera
  48. Alla som tror att Arne medvetet agerar så att Blåvitt inte vinner SM-guld räcker upp en hand!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.