2006/08/02

Känner dina vänner till Supporterfonden?

SUPPORTERFONDEN Man kan hjälpa Supporterfondens supporterinsamling till Blåvitt på många fler sätt än att skänka gåvor. Först och främst har en svartvit PDF-flyer kommit upp på reklamsidan som vem som helst kan ladda ner och sätta upp på sin arbetsplats, skola eller i sitt närområde. Genom att sprida reklam för projektet växer vi bland alla stadens Änglar!

Tipsa eller utmana en vän
En populär funktion heter "Tipsa eller utmana" där du kan skicka ett färdigt brev till någon som du känner. Genom att trycka in dina vänner, arbetskamraters eller bekantas mailadresser och ditt namn så skickas ett automatiserat mail ut med en uppmaning till den personen att delta i Supporterfondens insamling till Blåvitt. Gôrlätt och smidigt!

Interaktivitet
Vår reklamsida har även fått en sektion som heter "Interaktivitet" där vi har lagt upp möjligheten för dig med egen hemsida eller blogg att kopiera in den angivna koden och på så sätt få upp rutan med "Senaste fem bidragsgivarna" på just din hemsida!

Så sprid budskapet- Supporterfonden i stöd för Blåvitt!


PlusGiro (PostGiro) gåva
Märk talongen med Pg numret ovan (438346-9) samt namn, telefonnummer och eventuell mailadress. Vill du vara anonym så behöver du inte lämna några uppgifter.

Internetgåva
Föreningssparbanken, SEB, Handelsbanken
(Övriga nätbanker fungerar naturligvis de med)
Ange Pg 438346-9 som en verifierad mottagare och gör din insättning. Glöm ej att lämna namn och telefonnummer om du vill stå med i listan över givare och få chansen att tävla om priser.

Kreditkortsbetalning (Payson)
Klicka bara på följande länk: online betalning. Välj sedan själv belopp. Vid detta betalalternativ tar Payson ut en viss avgift för det du skänker till Supporterfonden, det framgår när du klickar på länken vilka avgifter Payson tar ut (3:- + 3%).

2 Augusti: 197 hjältar har skänkt 77 932 kronor till IFK Göteborg!
www.supporterfonden.se

50 kommentarer:

  1. Gött att ni orkar hålla igång fonden. Trodde verkligen att den skulle dö efter 5-6 veckor. Även om er ambition med 2,2 miljoner var galet hög är projektet jävligt bra och intressant.

    Respekt till er som kom på det.

    SvaraRadera
  2. ja som sägs är det bra initiativ men det tidiga målet var väl högt och skatteaffären har nog gjort att många är tveksamma att ge sina pengar till blåvitt- hur vet man att de gör nåt bra av dem?

    SvaraRadera
  3. Pengarna kommer väl gå till böter..

    SvaraRadera
  4. Frankie:

    Postar du det där inlägget i egenskap av bloggare på Baraben.com eller som upphovsmakare av Supporterfonden?

    Ofta brukar man kräva förändring vid floppar och uteblivna framgångar. Vad har Supporterfonden för analys av sitt misslyckande?


    / Hampus

    SvaraRadera
  5. Fredberg:

    Fonden har satt upp ett mål på två miljoner och kommer inte vara i närheten av att nå upp till de nivåerna.

    Den här bloggen har "samarbetat" med Supporterfonden och har tusentals besökare varje vecka. Det finns alltså väldigt många som tagit del av informationen, men som inte behagat sig med att donera pengar. Jag frågar mig, vad det beror på och hur supporterfonden ser på saken. De måste ju ha en analys av situationen och jag tycker man kan kräva att analysen inte bara ska vara till för de som redan donerat pengar till fonden.

    / Hampus i Stockholm, blåvit i själen

    SvaraRadera
  6. Hampus/ Du skriver om misslyckande, jag tycker tvärtom att Supporterfonden vuxit över alla förväntningar.

    Snacket om två miljoner är ju såklart för att hetsa alla, "sikta mot trädtopparna och nå taken" är ju ett passande sätt att resonera.

    Och i ärlighetens namn trodde jag att fonden kanske skulle samla 50 000 på ett helt år när den startade för att nu se att den verkar gå mot kanske en kvarts miljon eller liknande.

    Vilket är grymt starkt med tanke på att det är första året och med tanke på att bara en person driver det hela och exempelvis Supporterklubben och Alltid Blåvitt inte gör någonting för att promota projektet.

    över 75 000 har samlats in, det är mer än majoriteten av Blåvitts sponsorer ger på ett år...

    SvaraRadera
  7. Fondhjälte:

    Ok, då vet jag hur du ser på saken. Jag vill fortfarande höra hur Supporterfondens upphovsman ser på saken.

    Fonden måste ju åtminstone vara öppen för kritik, självrannsakan och diskussion?

    Fonden är ett strålande initiativ, men som jag ser det är det något som är fel om man på 1000-tals informerade varje vecka inte kan skrapa ihop mer.

    SvaraRadera
  8. Hampus/ Jag har hela tiden haft ett internt mål för Supporterfonden vilket vi jobbar emot i stadig takt. Detta är dessutom ett ideellt projekt där allt arbete görs utan betalning och av direkt engagemang för att vi älskar Blåvitt.

    Så att kalla att vi har samlat in snart 80 000 kronor via endast internet till IFK Göteborg för en flopp tycker jag inte är speciellt smart, sansat eller relevant. Utvärderingar av projekt gör man när man genomfört dem och i dagsläget har vi 6-7 månader kvar av projektet, varav vi har 3 månader av matchinsamlingar och promotions i höst.

    Min direkta fråga är vad du själv har gjort för att sprida supporterfondens budskap? Har du själv skänkt något och om inte varför?

    Detta projekt är ju ett som stärks enligt devisen många bäckar små så det är dags att vakna upp och göra sitt!

    Anonym1/ Klart vi håller igång det även om det är svårare nu på sommaren då det är svalt intresse kring Blåvitt och svalt intresse kring att hjälpa till i semestertider, men jag kämpar på!

    Tack för berömmet!

    ANonym2/ Skatteaffärens påverkan ska man inte underskatta då det under hela våren var ett av två huvudargument för dem som inte ville skänka till fonden.

    Argument 1 var att Supporterfonden inte redovisade vilka pengar som kom in, detta gjorde vi från dag ett i detalj med vår fondhjältelista så nu försvann det argumentet.

    Argument 2 var att de inte ville ge mer pengar till Blåvitt då det fanns fiffel och problem inom föreningen. Men IFK lovade i Västnytt att Supportrarnas insamlade pengar skulle gå till något positivt och inte exempelvis en skatteskuld.

    Till sist kan jag inte mer än att säga till er 200 som redan deltar och er andra som läser att ta er i kragen nu och sprid budskapet om Supporterfonden till era vänner och bekanta! Tillsammans är vi starka- alla för Blåvitt!

    SvaraRadera
  9. Frankie:

    Okej. Hur ska jag precisera mig...

    Varför tror du att ni inte uppnått de 2 miljoner som ni påstod att ni skulle kunna samla ihop?

    Upplever inte att jag fått svar på mina frågor utan mer en kommentar om mitt ifrågasättande av er prestation.


    Tycker du inte att jag har rätt att ifrågsätta, undra och önska en analys om varför det inte gått så bra på fonden. Den har en oerhörd potential. Jobbar ni verkligen på rätt sätt?

    / Hampus

    SvaraRadera
  10. Hampus/ Bara en blind person kan väl missa det faktum att Supporterfonden inte kan uppnå sin fulla potential första året när Bara Baraben.com är dragplåstret. Som "Fondhjälte 76" sa skulle ju projektet säkert femdubblats om IFK och Supporterklubben var lika aktiva med att lyfta fram projektet som Baraben varit.

    Jantementaliteten säger dock "lyft inte fram det vi själva inte kommit på för mycket". En mentalitet vi (jag) hela tiden jobbar på att bryta ner.

    Sen har du fixerat vid de två miljonerna som i första hand var ett sätt att få medial uppmärksamhet i samband med lanseringen, vilket även fungerade med ganska god effekt. Nej jag tror inte vi kommer nå några 2,25 miljoner första året heller. Men jag är övertygad om att vi kommer slå Öis med råge- och då talar vi som Öis supporterklubbs officiella insamling som även ÖIS var med och jagade på...

    Projekt som detta är inget som försvinner, tvärtom är tanken (och så har den varit hela tiden) att vårt första år är det där vi etablerar vår organisation, där vi löser alla tekniska detaljer och svarar på alla eventuella frågor för att växa oss större.

    I dagsläget är huvudanledningen till att vi inte är större att bara en bråkdel av alla Blåvita känner till projektet då det än så länge varit helt internetbaserat. Det blir det ändring på nu i höst. Bland annat redan på söndag.

    SvaraRadera
  11. Hampus/ Varför undviker du alla relevanta frågor?

    1. Har du själv skänkt till Supporterfonden.
    OM ja så:
    2. Vad har du gjort för att sprida detta till din omgivning?
    OM nej så:
    2. Varför inte?
    3. Vilka konkreta åtgärder tycker du saknas från Supporterfondens sida för att du ska gnälla som en skogstok?

    Löjligt att klaga på dessa killar som lägger ner hundratals ideella timmar för att jobba för Blåvitt. Speciellt när du inte ens har ett enda argument för det du säger annat än "ni har inte nåt ert mål från före ni började och då kräver jag svar". Du kan inte va många bast du va...

    SvaraRadera
  12. Frankie:

    Som talesman för Supporterfonden tycker jag att du har en ganska tråkig attityd gentemot mig. Att enbart avfärda mina funderingar och frågor, vilket du gör när du kallade dem osmarta, irrelevanta eller osansade, är väl inte det sättet som supporterfonden kommer att växa på? Jag hoppas att det rör sig om ett missförstånd.

    Frågan är ju naturligtvis varför Supporterklubben liksom IFK inte ställt sig bakom supporterfonden? Är det något ni hade kunnat göra annorlunda?

    En del av den kritiken som jag har hört (och kan tycka är förståelig), är att den typ av råhet och frispråkighet som du använder dig av i texter på baraben.com(en del är roligt och en del är mindre roligt, men alltid frispråkigt), i och för sig skaffar er en hel del uppmärksamhet, men färre sympatisörer till de projekt som har ditt namn brännmärkt på sig. Delar du den uppfattningen att frispråkigheten från din sida gör att många drar sig för att skänka pengar till fonden?

    / Hampus

    SvaraRadera
  13. Centrum:

    Nej, jag har inte skänkt pengar till supporterfonden. Inte ännu.

    Anledningen till att jag "gnäller"/frågar är ju för att jag faktiskt överväger att göra det. Det finns nog många som har frågor och funderingar angående fonden, säkert en hel del kritik också.

    Det är väl bra om en diskussion förs bland de som ännu inte har donerat pengar och inte bara bland de som redan är frälsta?

    En öppen diskussion ger ju fonden en större trovärdighet och bloggen detsamma då den påvisar att det är högt i tak.

    SvaraRadera
  14. Anledningen till att jag "gnäller"/frågar är ju för att jag faktiskt överväger att göra det. Det finns nog många som har frågor och funderingar angående fonden, säkert en hel del kritik också.

    Men VAR är dessa frågor och denna KONSTRUKTIVA kritik då? Du har ju ingen kritik utan verkar bara vilja bli uppmärksammad.

    Jag har skänkt min del och blir därför irriterad när du inte bidrar med annat än negativa vibbar. Ska man kritisera är det ju ganska bra om man gör det på ett smart sätt som säger "detta och detta tycker jag är dåligt och vi borde lösa det så och så" istället för att skrika "jag tycker ni har misslyckats".

    SvaraRadera
  15. Naturligtvis fick du en del uppmärksamhet, Frankie - men, det skrala resultatet sett till vad det talades om i början (bara rent matematiskt uttryckt) kan ju fått många att känna att det här är en flopp. Det har folk rätt att tycka. 80000 är "bara" 4% av två miljoner och snart är projektet halvvägs i tiden. Det är en befogad fråga.

    Samtidigt så är 80000 fina pengar, ett nettotillskott, och förhoppningsvis blir det långt mycket mer. Vad som räknas är självklart kronor och ören, men frågan från Hampus är ändå värd att beakta.

    Av ren nyfikenhet: Vad har du för internt mål? Var tror du fonden hamnar efter år ett?

    Kan också hålla med Hampus om att han inte riktigt fick svar på frågorna och det kan vara ett litet problem för er. Bemöter man frågor och funderingar med motfrågor och vad som kan ses som ovilja att bemöta kritik kan det alienera en potentiell bidragsgivare. Det är en svår balansgång i alla projekt, men den är ack så viktig.

    Jag tror inte på jante-varianten, faktiskt. För visst är det så att Änglarna har en ungdomsfond och IFKs prioriterar att få fler medlemmar, vilket också genererar viktiga pengar. Det är väl inte så att de här två tunga spelarna motarbetar fonden, eller? I så fall - hur?

    Självklart utvärderas ett projekt efter avslut, men samtidigt pågår väl ständigt en avstämning så att kursen kan ändras om ni känner att interna mål inte förväntas att nås? Det vore kul att se hur ni funderat över resterande projekttid, vad som händer och förväntat utfall.

    För övrigt, hur stämmer er slutsats om att endast en bråkdel av de blåvita känner till det här, samtidigt som du säger att ni fick en god medial uppmärksamhet när det hela sjösattes? Vad bygger den slutsatsen på, konkret?

    Nu har jag varit tillräckligt svår för stunden.

    SvaraRadera
  16. Hampus/ Jag har ingen tråkig attityd, men när du inte lägger fram några som helst konstruktiva förslag på vad det är du tycker ska bli bättre blir det svårt att ta dig på allvar.

    Gällande IFK är anledningen till att de inte "vill" delta fullt ut ett beslut taget dels från vår sida. Vi VILL INTE ha dem som dragplåster då detta är ett Supporterprojekt och inget officiellt sanktionerat projekt. Sen är IFK noga med att inte verka som att man tigger från sina fans, speciellt i hela skattehärvans bakvatten var man rädda för att det skulle se ut så här. Vi har för övrigt en nära dialog med marknadsavdelningen hos Blåvitt som jag tycker är ganska konservativ, men det är inget som är specifikt för vårt samarbete med IFK utan en generell uppfattning jag har.

    Gällande Baraben så tycker jag inte det argumentet håller för fem öre, varför ska jag berätta för dig ganska kort:
    1. Alla som har något som helst ordning på papiljotterna och håller på Blåvitt ser att en supporterinsamling till IFK Göteborg är långt viktigare än att uppröras av någon persons åsikter och tankar som är knutet till projektet. Kan man inte skilja på ett och två så bör man inte hålla på IFK... ;)
    2. Cirka 200 pers har redan gått som fondhjältar hos Supporterfonden och där känner jag kanske 10 pers av dessa. Här har vi bland annat en PRÄST.

    Om en f-in präst tycker att det är ok att stödja Supporterfonden tycker jag det blir småaktigt och ganska löjligt och småaktigt att säga "jag vill inte va med i fonden för farbror Hankins är vulgär på Baraben".

    Supporterfonden är en insamling till IFK Göteborg. Ser man inte vikten av detta utöver i princip allt annat så undrar jag om man ens håller på Blåvitt.

    SvaraRadera
  17. gubbhörnan/ Jag vill helst inte avslöja vårt interna mål, inte än i alla fall, blir lättare att motivera dem som jobbar med detta då...

    Gällande jantevarianten så var det mer för att exemplifiera varför vi inte når får fulla potential just nu, det skulle krävas att ALLA parter kring Blåvitt hetsade kring fonden lika frenetiskt som vi gör via Baraben. Detta förväntar jag mig verkligen inte, i alla fall inte första året- då det handlar om att många personer måste övertygas om vår seriositet och måste se att projektet faktiskt fungerar.

    Vare sig IFK eller Klubben motarbetar fonden på något som helst sätt, tvärtom har tonen varit konstruktiv på bägge håll.

    Men tyvärr vill många se att allt kommer fungera under första året ända fram till att vi räcker över pengarna till IFK förrän de vågar ta chansen att delta fullt ut, både företag, Blåvittgrupperingar som privatpersoner.

    Därför påminner jag ständigt om att år ett på vissa sätt blir en slags smygstart och testår för projektet för att etablera det och finslipa på alla oslipade kanter.

    Här ingår självfallet en bred och öppen dialog och jag uppskattar att du tar upp detta med ta kritik på ett bra sätt och bolla olika frågor mellan kritiker och projektledning, det är av yttersta vikt om man vill utveckla och förbättra det man jobbar med.

    För övrigt, hur stämmer er slutsats om att endast en bråkdel av de blåvita känner till det här, samtidigt som du säger att ni fick en god medial uppmärksamhet när det hela sjösattes? Vad bygger den slutsatsen på, konkret?

    Min slutsats här bygger på en mest ovetenskaplig "undersökning" jag gör till vardags i kontakt med fotbollsintresserade. I dagsläget är det en enorm majoritet av unga människor som känner till fonden och den äldre publiken gör det tyvärr inte än- det är vidare dessa som på ett helt annat sätt har "köpkraft" och möjlighet att delta och detta jobbar jag på att förändra, men det tar tid att lära gamla hundar att sitta.

    Gällande den mediala bevakningen är den under all kritik. Vi borde fått mycket mer uppmärksamhet och anledningarna till att det inte blivit så har jag inte analyserat klart. Håller ständiga diskussioner med vänner inom journalistiken och ska analysera hur vi framöver kan maximera vår exponering i lokala men även nationella medier.

    SvaraRadera
  18. Jag kommer ge mitt första bidrag till Supporterfonden när skatten kommer, 500 kronor får blåvitt av mig då, inte ett öre mer.

    SvaraRadera
  19. Tack för svaret, Frankie. Jag är nöjd med det.

    ...för stunden ;-)

    SvaraRadera
  20. frankie tar dem pengarna till ol har jag hort och till mat for han jobbar pa skf ...

    SvaraRadera
  21. Är det något fel på att jobba på SKF eller?

    SvaraRadera
  22. Frankie:

    Är tillbaka från lunchen och får svara på ditt senaste inlägg.

    Rent konstruktivt vill jag säga det att det som skulle kunna göras bättre är:

    - Att vara öppen och diskutera supporterfonden. Släppa in fler i debatten och inte bara föra diskussionen med de som redan har betalat på ert interna forum.

    - Att förstå att du som talesman för supporterfonden i och med dina uttalanden samtidigt tar ställning åt supporterfonden. Du säger att det inte ska spela någon roll om man verkligen hejar på blåvitt. Det handlar ju om att få folk att skänka pengar, är dina personliga åsikter viktigare än att folk skänker pengar till blåvitt?
    Likställ det med att det var många som inte ville skänka pengar till "älska fotboll"-kampanjen, där pengarna gick till att förbättra supporterkulturen. Detta för att det gjordes i Aftonbladets regi.

    - Att inte avfärda ifrågsättanden med personangrepp och uppmuntra till en kultur bland fondhjältarna att avfärda de som ännu inte har skänkt pengar. De som ännu inte har skänkt pengar måste också betraktas som potentiella bidragsgivare.

    Sedan har jag sett att ni ska införa hinkar osv. Jättebra!

    Jag är inte emot supporterfonden, men tycker att det krävs en del förändring för att jag ska skänka pengar dit.

    / Hampus

    SvaraRadera
  23. Hampus/ Eftersom jag inte har nåt med fonden att göra tycker jag du visar ganska tydligt vilken pajas du är.

    "Jag vill se förändring för att skänka", är du helt störd eller?

    Pengarna går direkt till IFK Göteborg.

    Den som behöver fler argument än så är inte Blåvit, han är GAISARE.

    SvaraRadera
  24. Och att du tar upp rosa bladets kampanj får en att vilja SKRIKA: PAJAAAAAAS!

    SvaraRadera
  25. Hampus/ Haha du yrar och skriker men framför inga som helst konstruktiva förslag på vad du tycker ska förändras, du framför inte ens några som helst punkter på vad du tycker det är som är så jobbigt?

    Andra tråden som du spyr galla i nu.

    Kolla på han "Gubbhörnan", på ett inlägg bidrog han med tio gånger mer än du gjort på 25 nu.

    SvaraRadera
  26. Bond-Saxen:

    Eftersom DU inte ser det som ett problem att folk drar sig från att skänka pengar eftersom supporterfonden förknippas starkt med baraben.com och Frankie, så drog jag en parallell till aftonbladet. Jag kan lova dig att en insamling för att förbättra supporterkulturen och stävja våldet hade varit mer lönsam om inte den tidningen hade gjort det till reklam för dom själva.

    Jag tycker det är konstruktiv kritik att kritisera attityd och hoppas på mildare tongångar. Att attityden är hård här gentemot mig för att jag ställer frågor och undrar över vad som gått snett. Vissa med anknytning till fonden har hävdat att de blir motarbetade, men jag vill snarare påstå att attityden gör att det blir svårt att uppskatta även det bästa av initiativ!


    Anonymous:
    IFK Göteborg har ett postgirokontonummer där vem som helst kan sätta in pengar. Fondens funktion ska ju vara att det blir "roligare" om man samlar tillsammans. Att då ha en attityd som bryter mot den typen av gemenskap samlar uppenbarligen inte in fler pengar. Även om den lilla klicken som samlar känner ett starkare band till varandra.

    / Hampus

    SvaraRadera
  27. Här kommer då ett inlägg till från Gubbhörnan - avfärda inte Hampus. Jag tycker han ställer frågor som är värda att svara på, utan att bli föraktfulla.

    Killen är intresserad av att skänka men har tvivel. Konstruktivt är att försöka skingra de tvivlen så att han blir en fondhjälte. Destruktivt är att kalla honom för gajsare, pajas m.m. det ökar INTE hans benägenhet att skänka pengar.

    Nu är det ju inte Frankie eller supporterfonden som svarat så, men det är inte oviktigt ändå. Att bemöta kritik och frågor som man själv kan tycka är idiotiska med en gnutta respekt är vägen framåt.

    Jag lägger ingen värdering i vad Hampus skriver, men han luftar tankar och funderingar precis som jag gjorde. Precis som jag fick ett bra svar förtjänar Hampus ett bra svar, inte att snoppas av i förklenande ordalag.

    SvaraRadera
  28. Hampus/ Hur många tror du hade känt till Rosa Bandet om det inte varit Aftonbladet som propagerat för det? INGEN, NADA, NOONE.

    Då verkar ju vara väl insnöad för att diskutera med, fattar inte hur Frankie mfl orkar.

    För mig blir det uppenbart snabbt att du bara är ett mongo som vill käbbla på internet och inte är intresserad av att göra som mig och andra: ATT SKÄNKA TILL FONDEN!

    SvaraRadera
  29. Hampus/ Men fuck off då. Vem behöver ditt barnbidrag.

    SvaraRadera
  30. Fondhjälte:

    Jag tycker det mer verkar som att du inte vill att jag ska skänka pengar till fonden. Men din åsikt kvittar för mig, du är ju inte intresserad av att påverka.

    Själv har jag försökt klargöra att jag mycket väl kan tänka mig det. Ser det litegrann som barabens syn på supportershoppen. Om utbudet i supportershoppen är dåligt så finns det väl ingen mening att ge pengarna dit oavsett om det går till blåvitt eller inte. De får helt enkelt anpassa utbudet till efterfrågan. Om jag utgör en väldigt liten del av de som är villig att skänka pengar till fonden och NI utgör en stor del av de som vill skänka pengar så undrar jag ännu mer varför ni bara är 200 stycken.
    / Hampus

    SvaraRadera
  31. "- Att vara öppen och diskutera supporterfonden. Släppa in fler i debatten och inte bara föra diskussionen med de som redan har betalat på ert interna forum."

    Vad är det vi gör här då? Det är väl precis det vi gör, debatterar supporterfonden och alla som vill kan delta...

    Sen att vissa håller en viss nivå och andra inte är en annan femma, men något annat kan man inte räkna med när man för internetdebatter.

    "- Att förstå att du som talesman för supporterfonden i och med dina uttalanden samtidigt tar ställning åt supporterfonden."

    ALLA kan aldrig bli nöjda, men du är den första personen som upprörs av mina privata åsikter och tycker att detta är skäl för dig att inte skänka. Det var ju synd för dig att du inte vill delta i Supporterfonden för att du inte har samma åsikter om Blåvitt som mig. Men jag skulle aldrig få för mig att tona ner mig för att vissa enstaka personer tycker jag är provocerande. Gillar man inte yttrandefrihet och öppen debatt med högt till tak så får man helt enkelt sluta diskutera med mig för jag skulle aldrig komma på tanken att börja cencurera det jag tycker och tänker för att någon enstaka provoceras av det.

    Tvärtom skulle jag vilja hävda att det är på grund av att vi har så högt till tak på baraben och att alla får komma till tals hör som gör att vi har så många läsare och att en så hög procent av dessa debatterar och att 200 pers redan valt att bli fondhjältar.

    Som någon annan sa i lite mer tyken ton, så var det pga Aftonbladet som Rosa Bandet blev en nationell angelägenhet- precis på samma sätt är Baraben ett överlägset dragplåster för Supporterfonden och utan Baraben skulle vi kanske ha samlat in 10 000 från de närmast sörjande- Baraben är en underbar reklampelare som vi kommer fortsätta att använda oss av!

    "- Att inte avfärda ifrågsättanden med personangrepp och uppmuntra till en kultur bland fondhjältarna att avfärda de som ännu inte har skänkt pengar."

    Jag har vare sig uttalat stöd till att angripa dig eller annan person och har inte angripit din person så du får ta och konkretisera mer exakt om du vill ha ett vettigare svar.

    Gubbhörnan/ Debatt på internet är debatt på internet. Och cencur håller vi oss borta från här, i allra högsta grad iaf...

    SvaraRadera
  32. Frankie:

    "ALLA kan aldrig bli nöjda, men du är den första personen som upprörs av mina privata åsikter och tycker att detta är skäl för dig att inte skänka. Det var ju synd för dig att du inte vill delta i Supporterfonden för att du inte har samma åsikter om Blåvitt som mig. Men jag skulle aldrig få för mig att tona ner mig för att vissa enstaka personer tycker jag är provocerande. Gillar man inte yttrandefrihet och öppen debatt med högt till tak så får man helt enkelt sluta diskutera med mig för jag skulle aldrig komma på tanken att börja cencurera det jag tycker och tänker för att någon enstaka provoceras av det."

    Skulle du kunna tänka dig att censurera dig själv för att blåvitt skulle få mer pengar? Eller åtminstone att kliva åt sidan så att någon mindre frispråkig fick agera talesman - så att blåvitt fick mer pengar via fonden?

    / Hampus

    SvaraRadera
  33. Hampus/ Bara 200? Haha hör du dig själv eller. Det är 200 pers som vill ge pengar till något utan att få någonting tillbaka. 200 är jävligt många och då är vi bara halvvägs- skulle vi sluta på cirka 500 pers så skulle jag säga att det är ett MYCKET VÄL GODKÄNT resultat för premiäråret av supporterfonden.

    Ska man då vara nöjda och glada? Självklart inte utan man ska kämpa vidare, men att sitta och såga något när det inte behöver sågning utan STÖD blir bara patetiskt.

    SPECIELLT när man inte ens själv behagar att deltaga!

    Ditt exempel med shopen blir ju helt absurdt då man genom att inte gilla en souvenir köper en annan, vem fan har snackat om att bojkotta shopen som du verkar försöka påstå? INGEN.

    Jag brukar sällan orka kommentera här men du har tamejfan gjort mig förbannad nu.

    SvaraRadera
  34. Skulle du kunna tänka dig att censurera dig själv för att blåvitt skulle få mer pengar? Eller åtminstone att kliva åt sidan så att någon mindre frispråkig fick agera talesman - så att blåvitt fick mer pengar via fonden?

    Nej jag tänker inte cencurera mig själv för att du ska tycka om det. För det är vad det handlar om. Detta är ett supporterprojekt som drivs av supportrar för Blåvitt och precis som i övriga samhället kan inte alla vara nöjda och glada utan vissa kommer alltid vara mer konservativa än andra och så fungerar livet. Kan man inte hantera att folk har olika åsikter så borde man nog rannsaka sin egen syn på världen.

    Du snackar om att göra någon typ av ledningsbyte eller liknande inom Supporterfonden, i sig tycker jag det är intressant, men vilka är dessa personer som ska kliva fram ur mörkret och satsa hundratals ideella timmar på ett stödprojekt för Blåvitt?

    Jag hade mer än gärna fått in 10 pers som hade sådant engagemang i detta och ser absolut inget som helst egenvärde i att just jag ska leda Supporterfonden. Men gör inte jag det så gör ingen det, det är den krassa verkligheten.

    SvaraRadera
  35. Bra! Ingen censur ska till (det skrev jag nog inte heller), däremot skadar det inte att alla försöker bemöta Hampus på ett bra sätt. Jag tycker hans ton är föredömligt lågmäld, vilket är mer än vad kan sägas om många andra.

    Det är dock en sanning att fler än Hampus har tvivel att skänka pga din framtoning/personlighet, Frankie. Jag och många med mig känner en tveksamhet och just därför är den här debatten riktigt bra.

    Det handlar om att övertyga mig, Hampus och andra - inte att snacka förklenande om folk med avvikande åsikter. Återigen, det är inte du som sagt det Hankins, men när folk ger Hampus rejält med skit så kan jag förstå om han totalt tröttnar. Det skvätter så att säga på även dig.

    Men, jag uppskattar att du svarar sakligt och ser fram emot flera liknande svar på Hampus frågor. Ni som bara ska sparka på honom, fundera på graden av konstruktivitet i det och på vilket sätt det får honom eller för den delen andra som läser här att bli mer positiva till Supporterfonden.

    SvaraRadera
  36. Frankie:

    Tack för svaren. Då vet jag i alla fall vad du står och hur fonden står. Det får jag respektera. Kanske det blir en slant skickat någongång längre fram om fonden "förbättras" dvs. passar mig och mina värderingar bättre. För det är ju faktiskt så jag och många fler (tro mig)resonerar.

    Men den första inbetalningen till blåvitt skickar jag nog till IFK's egna PG-nr. Inga omkostnader, inga mellanhänder.

    Fondhjälte:

    Skulle du skänka pengarna till något som representerar en hel del åsikter du inte ställer upp på, om du kunde uppnå samma sak, utan att uppmuntra den typen av åsikter, genom att skicka det direkt till det ändamålet som du vill ska ta emot pengarna?

    / Hampus. Over and out.

    SvaraRadera
  37. Hampus/ Pengarna går till Blåvitt. Så i ärlighetens namn bryr jag mig inte om du skänker dem direkt till Fonden eller till IFKs konto.

    Dock så kommer man tydligt få se vart pengarna går om man skänker dem till Supporterfonden då IFK indikerat att man kommer göra något "positivt" av de insamlade pengarna.

    Sen har Supporterfonden inga som helst utgifter som inte betals av oss själva som ligger bakom projektet, 100% av de inkomna bidragen går till Blåvitt. Mycket viktigt att poängtera.

    Om det nu bara var så att folk kunde skänka till IFK:s konto (vilket man har kunnat göra i över 20 år) så hade ju folk gjort det. Tvärtom behöver man enande kraft för att göra det, en enande kraft som Supporterfonden!

    Gubbhörnan/ Jag förstår vad du menar, men jag är först med att tycka att folk måste skaffa sig skinn på näsan om man vill debattera på internet. För varje seriöst inlägg kommer man alltid få se tre lite mer oseriösa och detta får man endast bukt med genom att radikalt cencurera sidan vilket per automatik skulle döda intresset för den.

    Så har man inte skinn på näsan så får man skaffa sig det, annars går det alltid bra att maila mig på markus.hankins@supporterfonden.se eller att snacka med mig på Rose &Crown eller Harrys i samband med matcher, lovar uttömliga resonemang och svar på alla frågor!

    SvaraRadera
  38. Sant, skinn på näsan behövs. Sen kan man ju önska att en del också kombinerade det med en del hyfs, men mänskligheten förändras nog inte i ett nafs.

    Tråkigt är dock om bemötandet av Hampus får fler än honom att tänka om och välja bort fonden. Går du in här och läser hur någon som söker svar behandlas som en paria av folk, då är det inte osannolikt att Supporterfonden associeras med något negativt. Återigen, det är inte du som säger det, Hankins, men det skvätter ändå, tyvärr.

    Personligen känner jag också att trots ditt sakliga bemötande har fonden fått ett sämre namn i mina ögon, pga att en del härinne behandlar en potentiell bidragsgivare som skit. Tyvärr, gör det att fondens "varumärke" naggas i kanten hos mig.

    Hampus hade skinn på näsan, men skrämdes kanske bort av påhoppen. Jäkligt tråkigt och jäkligt onödigt i så fall.

    SvaraRadera
  39. Jag har skänkt lite pengar men kommer inte att fortsätta då personen bakom fonden inte verkar vara tillräckligt seriös. Mina pengar kommer gå direkt till IFK.

    SvaraRadera
  40. gubbhörnan/ Jag bryr mig inte om folk skänker till fonden eller till IFK, bara det att folk nu faktiskt går i tankarna om att skänka direkt till Blåvitt ser jag som ett direkt resultat av att jag drog igång Supporterfonden- vilket fick folk att öppna ögonen för att man faktiskt kan göra mer än vad man redan gör.

    Sen finns det de som satsar alla sina pengar på att följa Blåvitt land och rike runt och de ska fan ha minst lika mycket cred som fondhjältar och andra för utan supportrar på plats spelar det ingen roll om fonden har 75 000 eller 75 mille, ståplatssupportern på Råsunda och Malmö Stadion får aldrig glömmas bort!

    SvaraRadera
  41. Den som inte skänker är en snål jävel eller gaisare. Jag ger varje månad och håller inte mer om mycket som Baraben skriver, men vad har det med saken att göra? Fonden är ett sätt för alla supportrar att ge lite ytterligare till: IFK.

    En för alla- alla för Blåvitt!

    SvaraRadera
  42. Det tar ju mer energi att diskutera med en person som hampus än det tar att värva 3 nya personer att bli Fondhjältar. Ekvationen blir lyssna på Hampus när han ställer direkta vettiga frågor istället för att allmängnälla.

    Gubbhörnan, du kom in med en vettig attityd och bemöttes vettigt. Hade Hampus gjort detsamma hade jag inte reagerat mot honom, men nu ställer han inga konkreta frågor, har inga konkreta förslag till förbättringar utan vill bara säga ungefär:

    "Allt är skit och jag vill inte va me".

    Vad tillför detta?

    SvaraRadera
  43. Supporterfonden är något av det mest smarta som någon supporter kommit på. Vem startade projektet och vem har byggt hemsidan? Jävligt stilren hemsida, klart snyggare än exempelvis Baraben (och IFK:s officiella för den delen.)!

    SvaraRadera
  44. Anonym/ Jag är upphovsmakaren, jag fick idén om att digitalisera "gais-hinken" och Supporterfonden blev resultatet.

    Info om hemsidan finns under kontakt på www.supporterfonden.se!

    SvaraRadera
  45. intressant initiativ. men jag stötte på detta via en slump, en banner på änglarnas forum. ni borde få ut det till oss som inte ugglar på internet hela tiden!

    SvaraRadera
  46. Har inte läst alla inläggen därför jag upplevde det tröttande. Satt själv med tankar på en fond för föreningen när Frankies initativ damp in på nätet.

    Såg mer den ur perspektivet att supporterklubben och föreningen IFK Göteborg skulle kunna göra det tillsammans som frivillig extra stöttning för sitt lag.

    Pratade med marknadsavdelningen runt det och fick höra om rädslan för att riskera uppfattas som tiggare.

    Det var många olika delar i den tänkta fonden en av dem vill jag tipsa om nu;

    Varför inte sända ett brev till varje medlem i föreningen samt änglarna med erbjudande om att få sätta upp sig som månadsgivare/skänka en summa?

    Medlemsregister är offentliga och alla skulle nås av budskapet. Dessutom har fonden klart deklarerat att endast omkostnader betalas ut från gåvorna.

    Enligt mitt synsätt en relevant omkostnad.

    Måhända har det skrivits vettigheter som gör att inlägget verkar korkat!

    I min slapphet och efterknäck av två missade poäng i måndags så får ni väl ha överseende i så fall....zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

    SvaraRadera
  47. Ingo/ En liten detalj: INGA kostnader dras från gåvorna. Det är vad Supporterfonden står för!

    SvaraRadera
  48. Ok!

    Kanske en utskickssponsor kan va något?

    SvaraRadera
  49. Ingo/ Svenska kyrkan kanske? ;)

    SvaraRadera
  50. Frankie!

    Det vore nått dock lär kyrkfolk med fel fotbollslära protestera.

    Men tanken som sådan tror jag på. Om den är riktig gäller det att finna någon med mycket fläsk som delar tanken.

    Hur går det på bössfronten?
    Har ni mycket folk?

    I övrigt bra jobbat Frankie med fonden låt inte negativa toner slå ner modet på dig!!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.