2006/08/01

Vem var bengalhivaren och vad är ett rättvist straff?


Pyroteknik och tvåpinnshav.


Följt av grenen "kast med 800-graders bengalisk eld"...

Foto: V.K.

34 kommentarer:

  1. Bengalinhivaren var en nolla & ett rättvist straff är att betala alla böter + livstids avstängning + 100 "sundsvalls-stämplingar" av Wernbloom!

    SvaraRadera
  2. Den arrangerande föreningen avgör vilken publik man vill släppa in, det är som en privat fest kan man säga. Tycker dagens straff med avstängning i upp till två år på samtliga arenor i Sverige är bra, folk mognar ju faktiskt. Sen bör klubben avkräva personen ifråga på böterna som förbundet utser. Betalar inte X så torde klubben kunna förhindra att den här X aldrig någonsin mer kommer in på arenan. Smakar det så ska det ta mig fan kosta för X.
    Fast ett straff som svider är just det ni änglar gjorde igår på plats, ni som buade ut fanskapet. Mer civilkurage på läktarna och idioterna försvinner. Frys ut dom bara...
    Aldrig mer Bradford!!!

    SvaraRadera
  3. dem böterna vi får ska den jävla idioten betala, sen ska han ALDRIG mer komma in på en allsvensk fotbollsmatch!

    SvaraRadera
  4. Hörde att en bengalisk eld (den riktiga sorten) är uppemot 2000c..

    SvaraRadera
  5. Sicken sopa. På tal om nåt helt annat; Lolo Chanko är en jävligt bra fotbollsspelare och hade gått rätt in i IFKs startelva.

    SvaraRadera
  6. Han finns på canal+s tv bilder enligt rykten han verkade vara väldigt stolt och filmade sig själv...

    SvaraRadera
  7. Anonym: Var han kameraman åt Canal+?

    Ett rättvist straff är givetvis att han blir avstängd från Blåvitts matcher MINST två år och han ska också betala böterna han har orsakat! Dessutom skulle inte jag lipa om han även fick ersätta kläder och flaggor som bränts hål i. Jag hade heller inte lipat om han tilldelats straffet agning.

    SvaraRadera
  8. enligt rykten på alltid blåvitts forum är han tagen!

    SvaraRadera
  9. Två års avstängning från samtliga arenor i Sverige, samt betala de böter som föreningen åker på. Skulle det visa sig att den skyldige är en yngling som är öppet ångerfull så kan avstängningen kortas ner till till ett år.

    SvaraRadera
  10. Tycker han skall stenas på något av stadens torg. Så gör man i Saudi, varför inte lära av muslimerna lite.

    SvaraRadera
  11. Ni snackar om straff på ett eller två år?! Skicka ut fanskapet från fotbollens finrum på livstid!! Vafan ska vi med en sån till på matcherna? Höll ju förf*n på att bränna våran egna bloggare Adam - som lyckats peta Ölme!!!

    SvaraRadera
  12. anonym/ Livstid får man inte ens för våldtäkt...

    SvaraRadera
  13. Eller bankrån. Så även om vi inte talar om kåken så är livstid för mkt. Straff på 5 år utan allsvensk fotboll plus betalning av böter vore lämpligare.

    SvaraRadera
  14. Mission Impossible

    Låt han betala böter och sätt honom sedan på skolbänken så att han får klart för sig riskerna med beteendet.
    Kanske men förmodligen
    Mission Impossible

    SvaraRadera
  15. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  16. Ge honom avstängning ifrån alla allsvenska arenor i två år. Dessutom så får man komma överens med comhem, canal digital och dom andra om att han även har förbud mot att titta på deras kanaler. Lämplig fotboja med störningsinstrument som stör ut dessa kanaler om killen/tjejen är i närheten vore önskvärt!

    SvaraRadera
  17. Avstägning samt att han ska få pröjsa alla böter är rimligt. Det vore också intressant att pröva frågan om all "bad-will" som han orsakat. Det är inte snyggt att kasta bengaler mot spelare eller andra personer. Frys ut packet som förstör och orsakar böter för Blåvitt!

    SvaraRadera
  18. Missminner jag mig eller kastade inte AIKarna två bengaler med? Innan matchen var det visserligen men det borde väl ändå rendera i böter?

    SvaraRadera
  19. Dessa böter från matchen mot AIK ger ju en lite perspektiv över hur mycket pengar ni lyckas skramla ihop i eran lilla fond.

    Sedan är det på klassiskt vis: Alla är väldigt stöddiga på nätet men någon vidare civilkurage på läktaren verkade det ju inte finnas.

    Om ni var så kåta på att straffa någon, varför gjorde ni inte som george W och åtminstone pekade åt ett håll och sa: Där är den skyldige! Var befann sig föresten era matchvärdar?

    SvaraRadera
  20. Två års avstängning från samtliga arenor i Sverige, samt betala de böter som föreningen åker på.
    Mer civilkurage på läktarna!

    SvaraRadera
  21. Publikvärdarna ska inte ingripa, det ska ordningsvakterna och polisen göra. Publikvärdarna är där ideellt och deras enda uppgift i sånna här lägen är att möjligen identifiera personen i fråga.

    SvaraRadera
  22. Svårt att avgöra vad som är rimlig åtgärd innan man vet en persons ålder, ekonomi och om det finns ånger.

    Ung utan ekonomi så är väl samhällstjänst efter matcherna genom att städa ett lämpligt straff typ ett år. Naturligtvis utan att se matcherna under straffet.

    Dessutom konfrontation med olika människor i föreningen som styrelse, supportrar, spelare och där sanningen talas ut från olika håll vad det här har inneburit för andra och gör för skada.

    Ansedd som vuxen och mogen två års avstängning plus böterna.

    Trots allt måste en kamratförening ge utrymme för comeback om en människa visar förändring.

    SvaraRadera
  23. Klart som fan att matchvärden ska ingripa om dom ser det hända, kallas väl för civilkurage om något eller envarsingripande.

    Självklart så ska ju idioten betala dom böter som klubben får, IFK borde ju inte ha några problem att polisanmäla honom om polisen redan har tagit honom. Dom kan ju till och med skicka en faktura på det beloppet som SVFF vill ha, betalar han inte = inkasso - kronofogden = Livslångt straff. Att han inte får gå på fotboll tror jag inte att han bryr sig så mycket om...

    SvaraRadera
  24. 1a bilden, grymt snygg

    2a bilden suck

    SvaraRadera
  25. avstängning 2 år,betala böterna som IFK får samt en stor jävla aik tatuering i pannan så den fan inte kan visa sig i Blåvittklacken någonsin igen.det är ett rimligt strafff.

    SvaraRadera
  26. det är så roligt att häktet ligger precis bakom planen, det är ju dit han ska idiotjäveln.

    SvaraRadera
  27. Ett par reflektioner:

    Någon mer än jag som tycker att den översta bilden är otäckt lik bilderna i filmen från Bradford. Det var faktiskt inte bara EN bengal på läktaren. De andra var väl minst lika farliga?

    Väldigt lite skrivit om matchen på Baraben så här dagarna efter.

    Varför får inte mupparna på ståplats längst bort mot bortaläktaren någon kritik i forumet. De stod och hetsade polisen och bortafansen hela matchen. Knappt en enda positiv ramsa från dem under hela matchen. De är väl de som drar poliser till ullevi och skapar det dåliga ryktet om arenafotboll så att en del stannar hemmma.

    Bengalkastaren må ha varit en liten snorunge, men hetsarna i hörnet är vuxna människor...

    SvaraRadera
  28. kryptoniten: IFK-AIK är ett hett möte med mycket känslor, då blir det också hetsigt. Tycker man att det blir för jobbigt måste väl det bästa vara att välja en annan plats, förslagsvis sittplats/familjeläktare. Människor som alltid går på IFK år efter år match efter match ska inte behöva anpassa sig efter folk som funderar på att stanna hemma av sådana anledningar... mot Kalmar!

    SvaraRadera
  29. döööh, jag har copyright på dom bilderna=P

    SvaraRadera
  30. Man ska kanske komma i håg att majoriteten av den publik, bland annat jag själv, som ser i stort sett alla matcher på Ullevi inte står och pekar finger och hetsar poliser, spelare, domare och motståndarfans hela tiden. Utan faktiskt kommer till Ullevi för att se fotboll och kan uppskatta bra prestationer från alla inblandade.

    Sen är det ju givet att det är bättre att se matcher från den billigare supportersidan. Varför ska de som gillar att se fotboll maka på sig för de som föredrar att stå och skälla ut alla inblandade personer på och omkring planen?

    SvaraRadera
  31. Det klagas jävligt mycket på nätet, men väldigt väldigt sällan, om ens någon gång hör man någon klaga på läktarn.

    SvaraRadera
  32. Kryptoniten: Vad mig anbelangar behöver varken du eller någon annan flytta på sig om ni inte önskar det. Däremot kommer aldrig jag att anpassa mitt beteende när Blåvitt spelar utifrån folk som bara dyker upp ibland/riskerar att stanna hemma för en sådan sak (givetvis en annan sak om barn är i närheten tex). AIK-matcherna är speciella, så har det alltid varit, men med tanke på publiktillströmningen jämfört med andra matcher så verkar det inte vara något som skrämmer bort alltför många. Sen om majoriteten på Gamla kommer för att "uppskatta bra prestationer från alla inblandade" är nog tveksamt, åtminstone på de flesta matcherna. Nog är vi ändå fler som går för att se Blåvitt vinna, det vill åtminstone jag tro.

    SvaraRadera
  33. givetvis ska han ha ett straff. han är en fjant som fick tag i nåt som va 800 grader varmt. men det va väl bättre att han slängde den på planen än att han hade kastat den bara på måfå i publiken när han brände sig. dels hade nån flagga kunnat börja brinna och det hade blivit ett jäkla kaos när alla försökte ta sig ut samtidigt.

    SvaraRadera
  34. Jäkla mesar i klacken som inte grabbade tag i killen. Skäms på er!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.