2006/05/05

Vad i hela Hisingen- håller alla öbor på Blåvitt?

SLAGET OM ÄLVEN Imorgon kväll klockan 20:00 smäller det stenhårt på Gamla Ullevi. Mästa mästarna och publiklaget Blåvitt tar emot Gothia Cup-arrangerande Hisingsfolket i "BK Röva" i en clash om det som delar staden: Slaget om Älven.

Gaisarna har redan gjort sitt i kampen mot BK Häckens terrorvälde över Hisingen när de i en bombattack mot Hisingsbron försökte kapa av infartsvägarna till Gamla Ullevi från Rambergsvallen. Trots Gaisarnas misslyckade gerillakrigsföring mot de olagliga självutlysta konungarna av Hisingen så fortsätter kampen mot den odemokratiska regimen med säte i Häckeborg den här lördagen. Det är nu de Blåvita frihetskämparna stiger in i konflikten.

Alla årskortsinnehavare har tack vare ett sent (men uppskattat) drag av marknadsavdelningen möjlighet att hämta ut en extrabiljett från Blåvittshopen på Berzeliigatan. Dock är antalet biljetter begränsat så det är principen först till kvarn som gäller. Dessutom bör man väl undvika att ställa sig på Gamla Ullevis ståplats om man har hjärtat i Röva. Marknadsavdelningen i Blåvitt har ju en klar revanch att uthämta mot BK Häcken sedan de dels "stal" en av IFK Göteborgs största sponsorer under förra säsongen och i år totalt har lagt beslag på medieutrymmet i och med sin "Hisingen tillhör inte Göteborg"-kampanj. Men även om Hisingspiraterna stjäl små delar av utrymmet och trycker i sig sponsorsmulor så kan elva Blåvita frihetskämpar stoppa den här utvecklingen, i alla fall tillfälligt under 90 minuter imorgon.

För visst, även om kuppanstiftaren Fagher fått ut sin lilla statskupp i medierna är Hisingsborna långtifrån överens med honom. Baraben.com skickade därför ut vår medarbetare "Bond" för att göra en snabbundersökning bland Hisingsborna kring vart deras fotbollssympatier ligger. Onsdagen den 3 Maj 2006 mellan 14-16:30 tillfrågades 100 personer på Wieselgrensplatsen och Vågmästarplatsen (mitt i "Häckenland") följande fråga:

Vilket svenskt fotbollslag anser du dig stödja? Resultatet:

42% svarade IFK Göteborg
19% svarade Gais
7% svarade Öis
6% svarade Assyriska
5% svarade Häcken
2% svarade Malmö FF
2% svarade Djurgården (Varav en frågade "vilken klubb spelar Hysén i")
2% svarade Elfsborg
1% svarade Qviding

14% hade inget favoritlag alls.

Så förutom att Gais, Öis och Assyriska (!) är större än Häcken mitt i sitt eget så kallade "örnnäste" så kan man även notera bland annat hur nästan tre gånger så många svarar "inget speciellt favoritlag" än Häcken. Över 8 gånger så många Hisingsbor svarar att de håller på Blåvitt än Häcken, föga oväntat kanske, men det mest chockerande är hur fler Hisingsbor anser sig hålla på Södertäljelaget Assyriska än på Häcken. Vi verkar redan ha vunnit slaget om älven och det med god marginal...


Baraben sammanfattade känslan inför matchen mot Häcken nyligen:

6 Maj- BK Häcken (hemmamatch)

Här är tillfället och matchen som Hisingsbönnerna kring Slätta Damm årligen väntar på, när det i folkmun döpta BK Rövas spelare äntligen får gå 90 minuter mot sina idoler och förebilder i Blåvitt. Häckens marknadschef, sportchef, juridiska expert, bollkalle, gårdskarl, självutnämnde revolutionsledare och jämställdhetskonsult Carl Fagher har ju i dagarna koordinerat en mediekupp av rang när han utnämt Hisingen till fristat och stött bort Göteborgska kopplingar till skärgårdslaget- ska nu får se på fan.

Baraben har ju som tidigare både glatt och irriterat debatterats här på sidan utnämnt Blåvitts återtagande av Hisingen till "Reclaim the Streets- Hisingen" och de trupper som ska föra den Blåvita hären till detta återtagande är 11 till stycket och lirar fotboll som änglar med utgångspunkt i Kamratgårdens himmelska lugn. Detta blir matchen då den olagliga staten Hisingen med dess kuppledare på Rambergsvallen och Häckenborg kommer få se på det Blåvita folkliga motståndet i form av sång, jubel och glädje på Ullevis läktare. Reclaim betyder ju som bekant att ta tillbaka någonting så lördagen den 6 Maj kommer tiotusentals änglar, många bördiga från den svenska industrins starkaste bastilijon Hisingen, att visa Fagher, "Blåvitthataren" Åke Nilsson och alla andra insekter från Hisingen vem som styr och ställer i fotbollssfären väster om guds hem i Jonsered.

Så var på plats och återta den där omdebatterade ön som huserar 125 000 Göteborgare, 100 000 arbetsplatser och är den ursprungliga platsen för det Göteborg som Karl IX grundade. Noteras kan även att Häckens Fagher sedan barnsben självfallet håller på Blåvitt. Och bor han ens själv på Hisingen? Nejdå, advokat Fagher huserar så snällt i centrala Göteborg när han är hemmavid. Please make us Göteborgare proud:

Blåvitt, gör det enda rätta-
Reclaim the Hisingen från dessa skärgårdspirater!

27 kommentarer:

  1. älska blåvitt>> Finns nog en rad föreningar på Hisingen som vi som bor här är mer stolta över en patrasket BK Häcken.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  3. Hisingen ropar ut: BLÅÅÅÅÅVITT!

    SvaraRadera
  4. Man får ändå ge Fagher cred för att han lyckas med sina mediautspel. Värva Fagher.

    SvaraRadera
  5. Bara en fråga, är hisingen en Ö eller en halvö?

    SvaraRadera
  6. Haha fyfan vad bra! Krossa Häcken! Götaälv skiljer ju Hisingen från fastlandet runt om.

    SvaraRadera
  7. Det är en ö!

    SvaraRadera
  8. Instämmer med stig f, Fagher skulle kunna bli lika viktig för Blåvitt idag som Bernmar var på 80-talet. Vi behöver någon med idéer och visioner.

    Mr Simmons

    SvaraRadera
  9. Baraben hade ju en kampanj för att få hit Fagher från Häcken med i samband med att Persson sparkades ut, men det känns väl inte som att det ekonomiska läget tillåter så många värvningar heller...

    SvaraRadera
  10. Men har Fahger verkliga visioner eller bara ett stort häckenhjärta och massa gothia cup miljoner?
    Låter bara så fel av att hämta spetskompetens från "RÖVEN".

    SvaraRadera
  11. assyriska är popis i mga förorter runt om i sverige.

    SvaraRadera
  12. "Instämmer med stig f, Fagher skulle kunna bli lika viktig för Blåvitt idag som Bernmar var på 80-talet. Vi behöver någon med idéer och visioner."

    Menar du en sådan som Mats Persson?

    Men vad jag inte förstår är?

    HUR I HELVETE SKALL JAG KUNNA ÅTERTA NÅGOT JAG ALLTID HAFT????

    SvaraRadera
  13. Räknar man supportrar är väl Assyriska sveriges största lag med tanke på att de ungefär fungerar som landlag för en stor del av det syrianska folket. Inte sagt då att alla dessa supportrar finns inom vårt lands gränser.

    SvaraRadera
  14. blåvitt=hetero/ nej, jag menar en sån som Anders Bernmar på 70- och 80- talet. Men då var väl du inte född?

    Mr Simmons

    SvaraRadera
  15. Mr Simmons

    1975 var jag på Blåvitts alla hemmamatcher i dåvarande div 2, när vi var ett mål (av Jan-Åke Lundberg 46000 åsk) från att gå upp. Året efter missade jag någon match men var på GAIS-derbyt med över 50000 åskådare.

    Jag tror att följande laguppställning är hyfsat nära men det kan vara svårt att komma ihåg exakt när varje spelare kom. Jag har satt upp Erik och Eddy som mittfältare men jag tror att de kallades forwards på den tiden ty man spelade 4-4-2. Ni är välkomna att rätta mig angående laguppställningen

    Janne Norström/

    Reine Olaussson
    Björn Nordquist
    Björn Eriksson
    Conny Karlsson

    Erik Nilsson
    Lennart Ottordal
    Jerry Carlsson
    Eddy Magnusson

    Torbjörn Nilsson
    Ove Kindvall

    Kanske hade Reine (Almquist) kommit tillbaka redan då, Conny Karlsson (tror han stavade med K) började som ytterback innan han tog klivet in i mitten.

    SvaraRadera
  16. Tog det verkligen 40 minuter att slå upp det i jubileumsboken?

    Mr Simmons

    SvaraRadera
  17. Var inte spydiga nu! Nordström stavas målisen för övrigt.

    Själv firar jag snart 30-årsjubileum. Återkommer.

    Står mellan bänkarna och jobbar på lördag.

    SvaraRadera
  18. Carl bor inte inne i Göteborg, utan på en ännu mindre ö än Hisingen...

    SvaraRadera
  19. de va en jävla massa Fhager som både på den ön..
    inavel??!

    SvaraRadera
  20. Vem faaaaan bryr sig om fagher? den jävla pajasen är väl INGENSTANS ens i närheten av bernmar? är folk helt störda och mediekåta eller!!!!

    SvaraRadera
  21. du pyret, ta å lugna ner dig några kilon!

    SvaraRadera
  22. "Så var på plats och återta den där omdebatterade ön som huserar 125 000 Göteborgare, 100 000 arbetsplatser och är den ursprungliga platsen för det Göteborg som Karl IX grundade."

    Inte fan var det väl Karl IX som grundade Göteborg?
    Finns väl en anledning till att det är Gustav II Adolf som står på Gustav Adolfs Torg?

    SvaraRadera
  23. senaste anonym, läs på din historia!

    jag citerar från tidigare artikel här på baraben:

    Under de drygt 400 år som Göteborg har funnits i sitt nuvarande skick så har staden aldrig, notera ALDRIG, varit under kontroll av främmande makts trupper. Detta är någonting som är smått unikt i den västeuropeiska historien. Men det finns en nation som försökt mer än alla andra att få sina smutsiga händer på staden där lejonet vakar över stadsvapnet och där solen strålar lite mer än på alla andra platser, nämligen dansk(jävlarna)arna. Går man tillbaka ett par hundra år i historien så ser man att både Norge, Halland som Skåne tillhörde det dåtida Danmark. Den svenske kungen Karl IX ville därför bygga en stark hamnstad på den lilla havsstrandsplätt på västkusten som faktiskt tillhörde Sverige. Därför lät han bygga det ursprungliga Götheborg på norra älvstranden, (ungefär där Älsvborgsbron på Hisingssidan ligger idag, minnesmärke finns att besöka) ett projekt som dock snabbt raserades av att danska trupper kom och brände ner hela Göteborg till marken. Men idén om ett Göte-borg i Göta Älvs mynning har etsat sig fast hos det svenska ledarskapet så när Karl IX:s son Gustav II Adolf enligt sägnen ska ha sagt "här ska staden ligga" om det nya Göteborgs lokation, så var det en sedan länge planerad försvarspunkt mot de danska aggressionerna som man lät bygga. Men det fanns ett problem till som stavades "Danska vägen". Detta var en fripassage från den norra sidan av Danmark (dagens Bohuslän) till den södra delen (dagens Halland) som danskarna hade fått i en av otaliga fredsförhandlingar med svenskarna. Danska vägen som än idag heter så i Örgryte var alså en rutt där danskarna ganska fritt kunde flytta sina trupper fram och en nagel i det svenska ögat. Men trots försöken under många herrans år så lyckades aldrig danskarna att inta det nya Göteborg, mycket tack vare den strategiska försvarsfästningen på Älvsborg. Idag har vi en helt annan strategisk försvarspost, den heter Ullevi och försvararna av det danska angreppet denna gång leds av fältmarschalk Wernbloom, general Erlandsen och kung Håkan den förste.

    Karl IX grundade det första Göteborg och hans son Gustav II Adolf byggde upp staden igen där den "nu" står. Lär av historien!

    SvaraRadera
  24. Glöm inte 1: att just nu ser ni bara häcken på oss i tabellen!
    Glöm inte 2: att det unika med Hisingen är att "baken" sitter på Sveriges framsida!
    Glöm inte 3: Självständighetskampen har bara börjat! Vi ska snart ansöka om medlemskap i FN och göra Rambergsvallen till nationalarena.
    Glöm inte 4: Den imperialistiska Kolonialmaktens dagar är räknade här på Hisingen!
    Vive Hisingen, La Lucha sigue!
    (det sista får ni fråga Vasquez om)

    SvaraRadera
  25. Det är ganska intressant att tabellplaceringar kommer upp. Tabellen är ju som bekant avgjord först efter att säsongens alla matcher spelats.

    Eftersom Häcken är en ganska historielös klubb så kan vi ändå som en ren parantes konstatera att en sådan jämförelse, med kompletta tabeller, inte direkt faller ut väl för skärgårdslaget. Av de 66 år som klubben existerat så har 7 av dessa spelats med Häcken representerade i Allsvenskan. Som bäst har man kommit på en hedrande sjätteplats vilket man inte direkt får medalj för, knappt ens en påse Gott & Blandat. Som bekant så tog IFK Göteborg hem ytterligare ett SM-guld 1993 och för att korta ned denna historia något så kan vi konstatera att Häcken aldrig någonsin har slutat före IFK Göteborg i Allsvenskan.

    Faktum är att det historiska perspektivet avslöjar ännu mer intressanta saker vad det gäller trender och Häcken. Häcken har aldrig lyckats hålla sig kvar i Allsvenskan längre än två säsonger i rad.

    1993 års sjätteplats som nyss nämndes följdes upp av en kanonprestation 1994 där man krigade till sig två segrar, slutade som fjortonde lag i serien och fick gå raka vägen ut ur Allsvenskan tillsammans med Landskrona BoIS. Nästa gång det var dags var 2000 då man lyckades klara sig kvar i Allsvenskan efter kval tack vare att Västra Frölunda och gajs deltog i serien och därför knep till sig de två jumboplaceringarna. Säsongen efter, 2001, så sögs Häcken likt alkisen till flaskan återigen ned till botten av allsvenskan då endast Trelleborg klarade av att dra in färre poäng än Häcken.

    Hur det ska gå för Häcken i år vågar jag knappt spekulera i då klubben alltså deltog i Allsvenskan ifjol och i år är inne på sin åttonde allsvenska säsong. Vi kan dock konstatera att det inte ser så lovande ut ur ett historiskt perspektiv.

    SvaraRadera
  26. La Lucha sigue = Kampen fortsätter

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.