2006/05/26

Kalle klar för Rangers sedan en vecka och Anton är kvar i Göteborg!

SILLY SEASON Enligt uppgifter till Baraben så har Kalle Svensson redan i drygt en veckas tid varit klar för Glasgow Rangers. IFK Göteborg och Kalle Svensson har dock kommit överens om att hålla låg profil kring frågan då det just nu pågår en frenetisk jakt på den transferperiod på spelarmarknaden vi känner till som "silly season".

Det har kommit till vår kännedom att IFK Göteborg just nu har ett flertal alternativa spelare som "ersättare" till Kalle Svensson. Huvudspåret är som medialt redan läckt ut (och som är ganska uppenbart) Mikael Antonsson, som efter två år i Austria Wien nu står som Bosmanfall. Men då Antonsson har erbjudanden från franska klubbar, enligt ryktet en dansk toppklubb och dessutom ett flertal föreningar i mindre Européiska ligor så kanske det inte räcker med att han ser IFK Göteborg som förstaalternativet i Sverige.

Som Baraben tidigare kunnat rapportera så har IFK Göteborg visat intresse för Falkenbergs juniorlandslagsman Makus Torbjörnsson:

Markus Thorbjörnsson (Falkenberg)- Thorbjörnsson är under IFK:s scoutinglupp sedan länge. Han är vid 19 års ålder redan en modern mittback och har spelat tillsammans med Andres Vasquez i U19-landslaget. Framtidsman från Västsverige och den perfekta målgruppen för rekryteringen till Blåvitt. Han är en nykomling i både Superettan och Juniorlandslaget vilket lett till att flera Allsvenska klubbar fått upp ögonen för denne nya talang. Thorbjörnsson är från Kungbacka och sägs dessutom ha ett blåvitt hjärta. Från början säkerligen tänkt som ett framtida eventuellt förvärv, men med tanke på den konkurrensutsatta marknaden för unga talanger kan Blåvitt vara intresserat redan nu...

Karl "Kalle" Svensson hade enligt uppgift en klausul i sitt kontrakt som gav honom dels ett fallande pris ju längre kontraktet led och dels så hade han en klausul som gav honom ett fast köpespris om en förening erbjöd detta. Av den här anledningen så kunde IFK Göteborg inte få ut maximalt marknadsvärde av vår nyblivne VM-landslagsman, så helt nöjda med affären är man inte på Kamratgården ur ett rent ekonomiskt perspektiv.

På fredagskvällen så försökte Baraben nå Mikael Antonsson för en kommentar kring hans fotbollsmässiga framtid men Anton var upptagen med att firas av en del före detta lagkamrater från IFK Göteborg. Anton fyller nämligen år på onsdag och valde att fira detta här hemma i Göteborg tillsammans med en del vänner och lagkamrater. Han har enligt uppgift inte bestämt sig än men vi vet sedan tidigare att ett par spelare i dagens Blåvita trupp är Antons godaste vänner privat- något som knappast försämrar chansen för den vindsnabbe Blekingesonen att åter välja Blåvitt.

Håkan Mild bjöd dessutom in Antonsson med agent (Martin Dahlin) till en sponsorträff och för ett avslappnat samtal i Ullevis katakomber före och under landskampen mot Finland i torsdags.

Vill du vara med och göra en skillnad?
SKRIV PÅ FÖR ANTON I BLÅVITT!

24 kommentarer:

  1. Anton är ett måste nu och han kommer nog tillbaka. Har verkligen uppskattat Anton tidigare men Kalle har något mer som komer att blomma upp. Men Anton och Bjärsa/Dennis blir ett bra innerbacks team i längst bak.

    PAX!

    SvaraRadera
  2. Smart av Mild att mörka om det var i syfte för att få klart med Anton under tiden.

    Jag hörde tyvärr att Kalle skulle bli proffs i veckan, men att det var skottarna visste jag inte!

    Vart festar Anton ikväll Frankie?

    SvaraRadera
  3. Skall bli intressant att höra vad vi fick för honom..
    Ett marknadsmässigt pris vore 25M.
    Allt under 15M är katastrof.

    SvaraRadera
  4. Med tanke på Blåvitts historia på övergångssummor fick dom antagligtvis inte mer än 2-3 millar för Kalle.

    SvaraRadera
  5. prästost/ Med tanke på att han hade en "Mats Persson" klausul tippar jag på 3-5 miljoner. Men det är bara en känsla utifrån de spelarförsäljningar vi gjort tidigare och ingen fakta...

    SvaraRadera
  6. JÄVLAR VAD MP har kostat IFK pengare.

    SvaraRadera
  7. Vad gör Robban Andersson nu för tiden? Tänkte bara på att Kalle var bäste målskytt under våren, så det är ju inte bara en back som behövs egentligen...

    /AA

    SvaraRadera
  8. Lycka till i Glascow Kalle! Mild: se till att få hem anton nu!!

    SvaraRadera
  9. Mats Persson är en jävla hora.

    SvaraRadera
  10. Blåvitt skämmer ut sig när de släpper spelare efter spelare så gott som gratis.. Helt jävla sanslöst..

    SvaraRadera
  11. Blåvitt skämmer ut sig när de släpper spelare efter spelare så gott som gratis.. Helt jävla sanslöst..

    SvaraRadera
  12. Förhoppningsvis sista gången detta.

    Kanske får Anton en klausul om han kommer hem, men sen vill jag aldrig mer veta av skiten.

    SvaraRadera
  13. Alså det är fullstänigt ofattbart varför Persson satt in klausulen i Kalles kontrakt med tanke på när kontraktet skrevs och hur. Suck. Jävla Persson-as.

    SvaraRadera
  14. *suck* Och där försvann vi från guldstriden. Vem fan vill spela i Blåvitt längre? Jävla looser förening vi blivit. Rensa ut lallarna från föreningen och börja skriv normala kontrakt för fan!!

    SvaraRadera
  15. Vem som vill spela i Blåvitt? Alla måste väll vilja spela i Blåvitt? Man får ju lämna klubben Grattis när man vill...

    SvaraRadera
  16. Hur fan kan alla klubbar känna till våra klausuler då? Minns difs klausul med sören larsen. dif undrade hur tyskarna kunde känna till den då kontraktet var hemligt. Ligger våra kontrakt på en officiel databas eller?

    SvaraRadera
  17. Tragiskt. Taffligt. Obegripligt. Sanslös inkompetetens. Långt från marknadsekonomi. Persson är förmoddligen den mest självgoda skitstövel Blåvitt någonsin skådat. Må han skaka galler länge och väl. Må han lida och sakta sona sitt brott. Verop!

    SvaraRadera
  18. Strax före klockan sex igår morse klev VM-backen in på Landvetters utrikesterminal, hälsade på agenten Kent Carlzon och ställde sig i kön för att checka in till Air France flight 5031. Sedan klev de ombord på planet till Paris, där Rangers väntade med kontraktet.

    SvaraRadera
  19. kalle klar i en vecka/ Du är inte den smartaste av rävar du va.

    Han berättade för övriga truppen i måndags att han skulle till Skottland.

    SvaraRadera
  20. Moggleif

    Om du lusläser var Carlzon Sport Agency lägger ut för uppgifter på nätet så hittar du alla klausuler.

    Och det finns fler spelare med sådan i truppen.

    SvaraRadera
  21. Enligt uppgifter från AB ska summan vara 600000-700000 euro.
    Alltså ca 6 miljoner...

    SvaraRadera
  22. rookie:

    Tro inte på allt du läser i kvällspressen. Vi fick 375.000 Euro för Kalle. Enligt hans agent.

    SvaraRadera
  23. Senaste anonym

    Antar att du kan hänvisa till en källa som bekräftar det..?

    SvaraRadera
  24. Det finns väl bara en sak att säga förutom "lycka till": BAJS!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.