2006/05/12

Domarchock på kupp-Hisingen!

GÄSTCHOCK En av Barabens många spioner ute i fotbollssverige går under namnet "Caywon" och har för en tid sedan överhört ett telefonssamtal som avslöjar en chockskandal i svensk fotboll...

BK Häcken har kontrollerat tillsättningen av domare i allsvenska matcher i år.

BaraBen.com kan efter hemlig telefonavlyssning av Carl Faghers telefon avslöja en praktskandal. I ett av samtalen har Carl Fagher talat med Bo Karlsson (domarkommitteens ordförande) och krävt att en domare från Hisingen skulle döma Häckens match mot IFK Göteborg häromdagen.

- Eh… det e ju ett derby ju… eeh… se nu till att han Miro dömer, eeh… Han e ju från Hisingen ju eeh… Hisingen ligger ju i Göteborg, säger Fagher i ett av samtalen i början av Maj i år.

Då påpekar Bosse Karlsson att Carl Fagher har tagit avstånd från Göteborg och att det därför inte kan räknas som ett Göteborgsderby. Karlsson säger också att matchen bör dömas av en neutral domare.

- Dô… Vi e ett Hisingslag när det passar oss… eeh… när vi flyttar matcher kan vi ju inte flytta dom till eeh… Backavallen eller eeh… Tuvevallen eeh… Vi vill också spela på Ullevi… eeh… då e vi ett Göteborgslag eeh… samma när det e eeh… derby. Fixa nu den där Miro och säg till han å skicka upp den där eeh… galne norrmannen på läktarn också så eeh… ses vi på kräftskivan i augusti dööh!

Hur det gick sedan vet vi ju alla, Miro Ukalovic från Hisings Kärra dömde matchen mellan BlåVitt och Häcken. Praktskandalen var ett faktum. Ukalovic visade helt obegripligt ut Arne Erlandsen i första halvlek.

I ett annat samtal från december 2004 mellan Carl Fagher och Stig Töfting uppmanar Fagher Töfting att ställa till med bråk på Abf Århus julfest samma år. Detta för att Häcken skulle kunna värva Töfting billigare. Efter ett rejält slagsmål med en lagkamrat på klubbens julfest fick Töfting sparken från Århus och kunde gå till Häcken som Bosmanfall i början på 2005.
Denna praktskandal har tyvärr passerat obemärkt då en något större Italiensk klubb samtidigt anklagas för liknande saker.

// "Caywon"

10 kommentarer:

  1. Känd eller okänd kunskap: Miro Ukalovic är dessutom nära släkt med Teddy Lucic, helt sant.
    /Domarbasen

    SvaraRadera
  2. Kul post, men jag har försökt att kolla det där. Såg det på nära håll eftersom jag stod mellan bänkarna och jobbade. Det finns regler för hur många funktionärer & ledare som får befinna sig på plan samtidigt. Fjärdedomaren sade att det var glasklart och sedan blev det inte av att jag gick och frågade efteråt.

    Så även om Erlandsen inte sa ett enda ont ord är det nog så att domslutet var helt korrekt.

    Men konsekvensen vad gäller detta är inte alltid klockren. Jag stod en meter ifrån i korridorerna inne på Örjans Vall förra året och hörde Prahl ropa: "Hur fan kan du döma på det jävla viset" i ansiktet på Jonas Eriksson. Då blev han INTE uppvisad på läktaren.

    SvaraRadera
  3. Rättelse:

    "Så även om Erlandsen inte sa ett enda ont ord är det nog så att domslutet var helt korrekt."

    Byt ut ordet även mot oavsett. Jag har ju givetvis inte en aning om vad som sades. Det jag menade är att man kan åka upp på läktaren även om man håller käften.

    SvaraRadera
  4. 2 ledare får vara på plan enligt regelverket, bara två var på plan. Så uppvisningen till läktaren var helt felaktig.

    SvaraRadera
  5. haha riktigt roligt inlägg.
    Dock är väl frågan om Erlandsens uppvisning på läktaren en bedömningssak??

    Regeln säger väl att det bara får vara ledare iform av sjukvårdare dvs massör, sjukgymnast eller läkare på planen samtidigt som reglerna också säger att det får vara två ledare. Dock så måste väl ledanra också få tillåtelse för att beträda planen och frågan är om dom hade fått det??

    Givetvis är det extremt petigt att visa upp honom på läktaren oavsett om han har rätt i att gå in på planen. Har Arne inte sagt ett ord så är det jävligt dålig känsla av Miro Ukalovic att visa upp honom för stämningen på plan och på bänken lär ju bara blivit hetsigare.

    SvaraRadera
  6. Vi vann ju ändå, eller hur?

    SvaraRadera
  7. Arne såg ju inte direkt ut att springa ut med kylspray till Dennis om man säger så...

    SvaraRadera
  8. Näst sista Anonymous/ Allt inom fotboll är en bedömningssak, se bara på den nya offside tolkningen. Sen så såg jag själv att miro gav klartecken för dom att beträda planen. Vad det står i regleboken i detta fall gör väl inte så stor skillnad, man har ingen fotbollskänsla om man skickar honom rätt upp på längarn. Ett enkelt "gå ut och sätt dig igen" hade räckt gott och väl. Så kan i för sig varit fallet, och Arne sagt något olämpligt efter det. Men det lär vi ju aldrig få veta...

    SvaraRadera
  9. HAHAHAHAHAHA är det ända jag kan säga, det roligaste jag läst på länge =)

    SvaraRadera
  10. Ingen får beträda plan, så "vara på plan" är ju helt felaktig benämning. Vidare så får bara en ledare gå omkring i det tekniska området i taget.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.