2006/05/15

Det går ett rykte om att...

...en "tårtattack" planerades mot Häckens Carl Fagher när densamme sprang Göteborgsvarvet men att en "känd" lokalpolis på Hisingen hann stoppa "attentatet" mot BK Rövas snabbaste talang.

...Mats Persson ska ha haft flera spelare i Frölunda och Qviding på IFK Göteborgs lönelista och att detta ska ha framkommit under en internrevision. Persson ska enligt ryktet då ha hävdat att han på så vis haft spelare på "tillväxt" för en framtida Blåvit entré- dock helt utan föreningens vetskap.

...Ralf Edström försökte snacka sig ur polisens blåskontroll genom att hävda till deras lagsympatier i Allsvenskan. Dock var hans förtroende på det (och alla andra) området förbrukat för de fyra polismän som hanterade saken.

...samma Ralf under hela lördagen var föremålet för skräckblandade skratt från valda delar av Kamratgårdens katakomber efter att ryktet om Raffes fyllekörning spridit sig.

...Stefan Allbäck ska ha sammanställt en "shortlist" med tre till fem namn på potentiella tränaralternativ till Zoran Lukic. Dock har man i första hand varit rädda för att Lukic ska hoppa av då man inte haft råd att sparka honom fram tills att de tre sponsorerna lösgjorde ungefär 30 miljoner till Sällskapets kassaskåp.

...Torbjörn Nilsson finns med på ovan nämnda "shortlist".

...Mats Härd borde sluta läsa nu.

...GP:s enda sportkrönikör "jublat som en tok" när Gais gjorde mål på Blåvitt.

...en före detta landslagsspelare för IFK Göteborg varit vansinnig på publikarrangemanget i samband med derbyt mot Öyrgryte sedan han hänvisats till fel plats vid två gånger av Ullevis personal.

...polisen använde sig av pepparspray mot vissa i publiken på Norra Stå under andra halvlek mot Malmö FF. Detta låter ju knappast som den smartaste polistaktiken på en plats full av människor och då speciellt äldre och barn, för det finns något som kallas vind och luft som gör att pepparsprayen inte bara hamnar på en enda isolerad person.

...polisen aldrig varit speciellt taktiska eller smarta.

...det är ganska AIK-aktigt att tända gula rökbomber.

...Glenn Hysen är kung och att hans senaste citat om Juventusskandalen redan är en modern klassiker: Rätt att sätta åt myglarjävlarna”.

(Noterbart är att detta är obekräftade rykten som gått i olika supporterkretsar de senaste veckorna och inte är någon insiderinformation som Baraben kan vare sig bekräfta eller dementera...)

36 kommentarer:

  1. Persson ditt AS!

    SvaraRadera
  2. Pepparspray var det ja.....Fick själv på mig. Frågan är bara varför det blev fajt...

    SvaraRadera
  3. Smarta vakter som slåss för spilld öl men inte tar tag i det som faktiskt är deras jobb- att kasta ut folk som bryter mot de regler som finns. Eller står det i arenareglerna att man inte får spilla öl på någon?

    SvaraRadera
  4. Fajten jag menade var på Norra inte kidsen som snurrade på Östra.

    SvaraRadera
  5. HOPPAS DET DÄR MED PERSSON ÄR ETT STORT JÄVLA SKÄMT!!!

    SvaraRadera
  6. HOPPAS DET DÄR MED PERSSON ÄR ETT STORT JÄVLA SKÄMT!!!

    SvaraRadera
  7. anonym/ Nej det är inte ett skämt, om du läser vad det står så är det ett rykte som går...

    SvaraRadera
  8. Från min vinkel såg det knappast ut som om ölen spilldes, det flög öl. Sen om det blev så för att nån blev knuffad eller liknande vet jag inte. Visst tar snutarna jävligt dumma beslut ibland, men har man inte sett händelsen så ska man väl knappast dömma dom direkt, även om varje ingripande polisen gör på fotbollsarenor kan kännas obefogade..

    SvaraRadera
  9. Nej, det är inte vakternas uppdrag att gå upp på läktarna för att kasta ut folk. Det har aldrig lett till något positivt, och det borde IFKs säkerhetsfolk vara införstådda med.

    SvaraRadera
  10. je/ Oavsett om någon kastade öl på en vakt eller spillde av misstag- så är knappast pepparspray från polisen inne på en fotbollsläktare en speciellt smart taktik. I alla fall inte från mitt sätt att se det...

    SvaraRadera
  11. Angående Perssons pengar till Qviding så är väl de kaffepengar jämfört med de typ 50-60 miljoner som försvunnit innan han blev tillsatt? Kör inte Wernersson en lite väl fin bil?

    SvaraRadera
  12. bono/ Till skillnad från vad som hände under Perssons tid vet vi exakt vart pengarna tog vägen under Wernerssons era. Tidernas högsta spelarlöner, Änglagården och ett par miljonköp (tex Robert Andersson för 8 mille)...

    SvaraRadera
  13. Angående den spillda ölen så var det redan efter bråket brytit ut som det kastades öl i huvudet på en av poliserna som blev förbannad men gjorde inget åt saken. Dock var det killen som stod på räcket och fick mynt kastade på sig som verkade vara den stora säkerhets risken. Dels fick han frispel och lavetta en kille, dels blev han bortsläpad av poliser senare då stor del av ståplats flippa ut totalt. Som offentlig person lr vad man nu ska kalla det när man står på räcket o försöker samla in pengar så känns det som att man ska ta det extra lungt och inte sprida för mycket aggresivitet.

    SvaraRadera
  14. ...polisen aldrig varit speciellt taktiska eller smarta. -haha, så sant, så sant..
    Det är otroligt onödigt att tända rökbomber och bengaler tycker jag, det är inte snyggt när det är massa röda och gula heller! Plus att mina inflammerade lungor inte gillade röken särskilt mycket!!

    SvaraRadera
  15. anonym/ Kan du inte i detalj förklara vad som hände? Vad menar du med att folk flippade ur och vart var det han på räcket fick mynt kastade på sig? Bakom mål eller vid klacken?

    Bakom mål stod ju Wisemen, såg dock inte om det var dessa gubbar som hamnade i bråk med snuten...

    SvaraRadera
  16. Mikael W/ Nej de där jävla röda och gula rökbomberna var ett satans otyg för många som gick med pollenallergi just nu med. Jävla muppungar som tänder såna, hade man fått en sån bredvid sig hade jag fanimej sänkt ungfan.

    SvaraRadera
  17. det går att rykte att antingen jag eller bloggen saknar humor.

    ..att bond uppfann uttrycket pissa i motvind är inte bra.

    ..att baraben har hittat ett billigare webhotell i nordekorea; folkmord är ingenting i ett längre perspektiv säger baraben i ett uttalande... "dessutom borde fler svenskar pröva på gräs och människokött, det smakar faktiskt som sallad och kyckling".

    ..att asper och daniel andersson är bögar.

    SvaraRadera
  18. Bakom målet var det bråk mellan rasister och invandrare.

    SvaraRadera
  19. Anonym: Det jag skrev innan om han som fick mynt på sig och senare blev iväg släpad av polisen hände i klacken. Då var det väldigt många som flippa ur totalt och jagade ur polisen ur klacken. Att polisen var i klacken kan man ju debattera men oavsett vad man kommer fram till så ger det knappast oss ett bättre rykte när det bråkas och kastas öl på poliserna. Inte blir fler folk sugna på att stå i klacken när det är kalabalik och supportrar slåss mot supportrar. I klacken ska det vara fest och sång. Dags för dom som ställer till en jävla massa skit att rannsaka sig själva...

    SvaraRadera
  20. Vem är den föredetta landslagsmannen?

    SvaraRadera
  21. ha ha, ni är för roliga... Här ett enkelt tips: ge fan i att kasta öl på poliser så behöver ni inte oroa er!!!

    SvaraRadera
  22. Var ingen polis i klacken på Östra vid slutet av matchen, det var vakter.

    SvaraRadera
  23. sluta gnäll om rökbomber hit å dit, det tillhör fotbollen och om du har lunginflamation så kan du ju ställa dig nån annanstans eller ligga hemma i sängen.

    Bäst i sverige ramsan är såå pinsam,bort med den.

    Boys

    SvaraRadera
  24. boys/ Gula och röda rökbomber är ju ungefär lika snyggt som att gå på en match i Galatasaraytröja.

    Sedan kan man även fråga sig vad fan poängen är med att tända en sorkrökare framför klacken på marken?

    Är det snyggt? Nej.
    Blir det effektfullt? Nej.
    Är det "coolt"? Nej.

    Med andra ord helt meningslöst.

    SvaraRadera
  25. Sista Anonymous>
    Tillhör det fotbollen att slänga rökbomber så att folk inte kan varken se eller andas? Kanske även att som diffarna mobba 7-åriga barn för att de håller på andra lag? Laziosupportrana har även svastikaflaggor, det känns oerhört fotboll... Det är till stor del pga sådana som dig som folk inte går på match! Inga suppotrar = inga sponsorer = Inga pengar = Inga vinster.

    SvaraRadera
  26. "Anonymous said...
    Bakom målet var det bråk mellan rasister och invandrare.

    ti maj 16, 09:46:08 AM"

    Pinsamt ifall det är så. 2006 är det nu och det finns fortfarande rasister! Otroligt!

    "Stig F said...
    Sista Anonymous>
    Tillhör det fotbollen att slänga rökbomber så att folk inte kan varken se eller andas? Kanske även att som diffarna mobba 7-åriga barn för att de håller på andra lag? Laziosupportrana har även svastikaflaggor, det känns oerhört fotboll... Det är till stor del pga sådana som dig som folk inte går på match! Inga suppotrar = inga sponsorer = Inga pengar = Inga vinster.

    ti maj 16, 01:23:00 PM"

    Håller med helt och hållet.
    Dessutom fick vi negativ uppmärksamhet när TV4 (tror jag det var) visade bilder från matchen. Reportern sa att Asper inte hade en bra dag. Dels att han släppte in ett mål och kom helt fel på Alex inlägg dessutom så skrek klacken "Vi hatar Asper".

    Det är dålig reklam för IFK. Väldigt många som hör till marginalpubliken väljer att inte komma om skriks hataramsor. De tar inte med sina barn på matcherna.
    Samma folk som skriker hataramsor och kastar in mynt och andra saker på plan är helt frågande till varför det är så lite folk på matcherna. Det här är en av förklaringarna!

    SvaraRadera
  27. Det var en snyftreporter på SVT som producerade det skitreportaget. Den killen borde få sparken asap med tanke på idiotvinkeln, ingen som noterade den direkta mobbing som pågick mot Stefan Selakovic från Skåningarna på SVT?

    Inget av fallen är värt att skriva hem om men det är urlöjligt av den reportern att vinkla det som att någon slags hatkampanj pågick mot Asper när det var helt vanlig läktarhäckling.

    Folk som vill sitta och mysa med popcorn kan gå på hockey istället.

    SvaraRadera
  28. Frankie:

    Jag förstår ju också att han vinklade reportaget. Vad jag vänder mig mot är att vi supportrar gör reklam för IFK när vi sjunger positiva sånger och visar hur mycket vi älskar Blåvitt.
    När vi slåss eller skriker hataramsor skrämmer vi bort en hel del folk som skulle ha gått på matcherna.

    Visst var det en vinkling av reportern i det här reportaget, men vi ger ju honom ett tillfälle också. Och vips så går det ut i Sverige genom tv att Blåvitts fans sjunger hataramsor. Det är negativ publicitet för IFK!

    Elfsborgs fans har sedan urminnes tider ett rykte om sig att vara trevliga (guliganer). Om det är sant vet jag inte, skiter i Ellos. Men folks bild av dem är oftast positiv (förutom bland änglar).

    Du förstår säkert vad jag menar. Visst vill man mysa kan man gå på puckey, men Goa gubbars rykte hos "vanligt folk" är bättre än vårt. Tyvärr.

    Vi måste bättra på vårt rykte och skapa drag kring matcherna och det här är en del.

    SvaraRadera
  29. Grabben:

    Om nu Guliganerna har det ryktet om sig, plus att dom spelar så kallad "attraktiv fotboll" varför kommer det inte mer till deras matcher då?

    Beträffande hatramsor så kommer dom finnas kvar vad är folk tycker...

    SvaraRadera
  30. jag tycker blåvitt klacken är föredömligt återhållsamma med hat-ramsor. Vissa andra klubbars supportrar kan ju inleda med hata Göteborg, blåvittfansen sjunger oftast "hata" som en reaktion på något. Mycket bra, fortsätt så!!!

    SvaraRadera
  31. Bråket bakom mål var mellan våra ketegori c supportrar och Polisen. Det hela utlöstes tydligen av att en av ligisterna sparkade en polis mellan benen.

    SvaraRadera
  32. Vadå VÅRA kategori c-supportrar??? Jag känner ingen som helst samhörighet med de idioterna, hoppas dom fick duktigt med stryk av polisen.

    SvaraRadera
  33. jag förstår inte hur man kan tycka att hatramsor förstör eller på något vis ger ifk dåligt rykte..
    Hat tillhör fotbollen och kommer alltid att finnas kvar och det hoppas jag ni andra tycker. Hur kul hade det varit om inte hatet fanns mot tex aik. Hur kul är det att gå på ifks matcher när det bara e tyst å kanske ibland kommer upp ramsor som heja heja på heja på ifk.. Internationellt sätt så är det extremt mkt mer hat sånger och det skall det naturligtvis vara på matcherna.
    även pyroteknik skall dyka upp på läktarn, om man inte accepterar detta så kan man snällt gå åt sidan eller börja kolla på damfotboll.


    boys

    SvaraRadera
  34. det var inget rasistbråk bakom mål. lägg av med det skitsnacket!

    SvaraRadera
  35. Äh, lafs!
    Vi kräver Makondele till
    vänsterkanten, och det nu!
    In med Ölme på topp!
    Det grejar sig!
    Glenn ta det lugnt nu, ner med spaden!
    Gorbanjova, fiskekrok, snopp!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.