2006/05/01

Derbydags i Göteborg!

DERBY Baraben tog under Valborgshelgen chansen att ta ett snack med Blåvitts andretränare Kjell Pettersson för att nysta ut lite kring vilken startelva som kan bli aktuell i det livsviktiga derbyt mot Gais på tisdagen.

- I nuläget är det så att Adam är lite stabilare i spelet men Hjalmar har som det ser ut lite bättre ork. Så det är en avvägning som vi inte tar beslut om förrän på matchdagen om vi ska låta Adam spela till höger och täcka upp för Ölme (reds anmärkning: Ölme är avstängd efter utvisningen mot Hammarby i senaste matchen) eller om vi ska köra med Dennis till höger och lyfta in Hjalmar som mittback, sa Kjell till Baraben.
Dock visade det sig i träninarna i helgen att Hjalmar ännu har en bit kvar i träningsväg till att han kan lira 90 minuter på Allsvensk nivå så med all sannolikhet så formeras backlinjen såsom Adam Johansson-Dennis Jonsson-Kalle Svensson-Oscar Wendt.

Gällande anfallsspelet och valet mellan exempelvis Gerba och Selakovic så har många reagerat på hur Gerba efter uppvärmningen skickades upp på läktaren i senaste matchen.
- Eftersom både Dennis och Ölme kände av lite skadekänningar så ville vi helt enkelt ha med lite backup på försvarslinjen i första hand och kände då att det var viktigare att prioritera på avbytarbänken än just Gerba.
Stefan Selakovic fick dock spela senast trots den enorma uppståndelsen kring åtalet mot honom och Mats Persson/Jan Nilsson. Kjell Pettersson kommenterar det hela såhär:
- Vi kände att det var rätt att låta Stefan spela trots allt. Det är klart det sitter lite i bakhuvudet på honom men får han bara sätta en boll eller två så är jag säker på att det kommer lossna för honom. Det känns lite som att många i laget just nu är väldigt nära den där extra biten av självförtroende som kan göra att det lossnar för oss resultatmässigt.

Gerba går nu alså från bänken och eventuellt rakt in i elvan även om det är tätt krig mellan Wallerstedt, Selakovic och Gerba om de två anfallsplatserna. Gais som i sin tur har nästan fler Blåvita matcher i sin trupp via före detta IFK-spelare som Nicklasson, Lundén, Rosenqvist och Sanklef kommer taggade till tusen.
- Derbyt är en nyckelmatch för tusentals Gaisare, säger Sofia 21 medlem i Grönsvart GBG, en av Gais många supporterklubbar.
Över 20 000 biljetter hade sålts till derbyt innan helgen och enligt en källa på Got Event förväntar man sig en siffra över 30 000. Samma källa hävdar dock att det ganska höga biljettpriset verkar ha avskräckt en hel del "marginalåskådare" från derbyt...

I vilket fall är matchen imorn av total nyckelkaratär för Blåvitts del. Vid en förlust lär det inte vara långt borta till spekulationer och krav på Arne Erlandsens avgång efter den väldigt dåliga seriestarten för våra Blåvita hjältar.

Så det finns bara ett mål- 3 poäng i derbyt!

10 kommentarer:

  1. Det blir väl lite svårt för Hjalmar att starta när han inte är med i truppen till imorgon... Men annars en bra artikel, imorgon ska det f*n bli tre poäng!

    SvaraRadera
  2. Snälla låt Gerba å Walle lira imorgon. Sella har annat í huvudet trots att han är en klasspelare.

    -------Bengan
    Adam-Cliff-Kalle-Ozzy
    Alex-T.O-Wernbloom-Vasques
    -----Walle-Gerba

    Det är det bästa imorgon!

    SvaraRadera
  3. Jeppe/ Frågan ställdes ju såklart innan truppen togs ut vilket man kan se på kommentaren:

    Dock visade det sig i träninarna i helgen att Hjalmar ännu har en bit kvar i träningsväg till att han kan lira 90 minuter på Allsvensk nivå så med all sannolikhet så formeras backlinjen såsom Adam Johansson-Dennis Jonsson-Kalle Svensson-Oscar Wendt.

    SvaraRadera
  4. frankie/ det bara visar att medelängeln inte är läskunnig... ;)

    SvaraRadera
  5. Frankie/ Jo jag fattar det också, i fortsättningen ska jag vara extra noga med *ellos* efter det jag skriver så det inte blir några missförstånd. *ellos*

    SvaraRadera
  6. Ellos? Postorderföretaget? Vad har de med derbyt att göra?

    SvaraRadera
  7. jeppe:

    *ellos* används endast som ersättning för smileys i Alltid Blåvitts forum på Svenskafans...

    SvaraRadera
  8. Stellham/ Nej det används här också, det ser du väl?

    SvaraRadera
  9. Ikväll vänder det... Kommer bli en magnifik blåvit fest och sedan rullar det på mot en 3:e plats.

    SvaraRadera
  10. plocka hem smedberg!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.