2006/05/12

1 270 049,7 svenskar är Änglar!

ALLSVENSKA FANS GP rapporterar idag att undersökningsföretaget Sponsor Insight intervjuat 1 000 svenskar i en marknadsundersökning som syftar till att ta reda på vilket Allsvenskt lag man sympatiserar med.

Från GP:

Resultatet blev slående. IFK Göteborg är Sveriges i särklass mest populära klubb och fick 18 procent av sympatisörerna - dubbelt så många som Djurgården som de fyra senaste säsongerna tagit tre SM-guld.
- Resultatet är väldigt intressant och kanske något överraskande med tanke på klubbens skatteaffärer och negativa publicitet det senaste åren, säger Peter Allvin som genomfört undersökning.


18% av svenskarna mellan 15-79 år uppger att man har IFK Göteborg som favoritlag.

Baraben.com har med hjälp av Statistiska centralbyråns befolkningsstatistik räknat fram att det i åldrarna 15-79 i Sverige, år 2006 bor 7 055 832 personer. 18% av denna befolkning mellan 15-79 år (som uppgivit att de håller på/sympatierar med IFK Göteborg) är 1 270 049,7 personer. Sug på den siffran ett tag.

I Sverige håller en miljon tvåhundrasjuttiotusenfyrtionio komma sju personer på Blåvitt.

Någon som har lust att påminna kaxiga halvdanskar och östsvenskar om detta? Men samtidigt- med tanke på att över 1,2 miljoner svenskar sympatiserar med Blåvitt på olika vis är det en smärre katastrof att vi i år uppvisat cirka 7000-8000 personer på läktarna under "vardagsmatcherna".

Kamrater, det är dags att sluta upp kring föreningen och delta i jakten på SM-guldet:

ALLA TILL GAMLA ULLEVI PÅ SÖNDAG!

19 kommentarer:

  1. Undersökningen säger mig ingenting. Såvida man inte är på matcherna ska man fan inte kalla sig ängel!

    SvaraRadera
  2. lite svårt att vara på matcherna om man bor i norrland osv dock.

    med tanke på att det bor cirka 800 000 göteborgare i storgöteborg och säkert 350 000 (ren gissning) av dessa håller på andra lag får man ju tänka på att minst 800 000 av IFK:s supportrar bor på andra håll i Sverige.

    Mitt förslag till IFK är att börja anordna bussresor till IFK:s matcher från alla möjliga håll i landet...

    SvaraRadera
  3. Inte ens Bebben lär ju ha möjlighet att vara på alla matcherna. Är han inte ängel för det?

    SvaraRadera
  4. Ledsen att förstöra men som jag skrivit tidigare på AB:s forum så handlar det om 18 % av svenskarna som har ett favoritlag, och inte om 18 % av den svenska befolkningen. Således sjunker siffran rejält. SOM-undersökningen från 2004 angav att 36 % av svenskarna hade ett favoritlag. I samma undersökning fick IFK stöd av 13 % av dessa.

    SvaraRadera
  5. feldgrau/ Alla har ju ett favoritlag? Du har ett, jag har ett, han till höger har ett och han till vänster ett annat. Hahahaha du är Gaisare innerst inne dock va?

    SvaraRadera
  6. Feldgrau/ Jag inte säker på om du har rätt, i GP artikeln defineras ju icke detta i detalj.

    Jag köper Frankies resonemang med hull och hår, MINST 1,2 mille är blåvita i sverige...

    SvaraRadera
  7. feldgrau

    Kan lova dig att min tre systrar som aldrig varit på en fotbollsmatch i hela sitt liv likt förbannat skulle säga i en sådan här undersökning att de håller på Blåvitt. Som frankie säger, alla har ett favoritlag, sen hur mycket man följer dem är en helt annan sak.

    SvaraRadera
  8. Feldgrau/Om man antar att det fortfarande är 36% som HÅLLER på ett lag så: 0,36x 1 270 049,7= 457217,64 personer (minst) håller på Blåvitt.

    SvaraRadera
  9. Och om alla de sätter in 10 spänn till Supporterfonden ...

    SvaraRadera
  10. Bra att ni tar upp det, folk får gärna gå in på PPÖs hemsida och lämna ideér om hur vi bör marknadsföra laget. Med så många supportrar så bör vi kunna fylla läktarna, inte bara bör vi skall fylla läktarna!

    http://publikokning.blogspot.com/

    SvaraRadera
  11. Lite mer imponerande av GAIS då. Där vallfärdar alla 141.116,64 till Gamla, varje match.
    OK att vi inte drar med alla till bortamatcherna. Men ändå. Tungt.

    SvaraRadera
  12. frankie, artikeln nämner faktiskt "18 procent av sympatisörerna", inte "18 procent av befolkningen". Å andra sidan så spelar det inte någon som helst roll. Vi är överlägset störst i Sverige i vilket fall som helst...

    SvaraRadera
  13. När vi ändå sitter här och snackar siffror; hur stora är oddsen för att detta faktum aldrig kommer tas upp i rikstäckande media?

    SvaraRadera
  14. Klart sm fan att inte alla har ett favoritlag. Det finns alldeles för många i Sverige som inte bryr sig ett dugg om fotboll, eller sport överhuvudtaget.
    Ungfär som att jag inte kan bry mig mindre om italiensk fotboll.

    Nu s¨å, fuck off och älska Blåvitt!

    SvaraRadera
  15. BAGGEN/ NI BORDE HELT KLART UTVECKLA OCH SÖKA ETT SAMARBETE MED BARABEN!!! VARFÖR FINNS INTE ETT SÅDANT REDAN FRANKIE?

    SvaraRadera
  16. Andreas Anderssons onda knä; Jag har inte sagt "alla" matcher.

    SvaraRadera
  17. härligt när folk är anonyma och snackar om "jag har sagt"...

    SvaraRadera
  18. mhm, visst skulle vi vilja ha hemmamatcherna mer utspridda. Men jag går ändå, mina kompisar går ändå. Visst vi har en skitarena, jag går ändå, mina kompisar går ändå. Känns som det inte finns någon riktig anledning till att vi är så få på matcherna. Men det är väl bara att inse; Vi är INTE fler.

    SvaraRadera
  19. Publik siffrorna under match visar en helt annan bild. En annan orsak är att IFK Göteborg endast har medgångssupportrar. Halva säsongen är man gaisare och när man märker att det går bra för Ifk, ja då är man plötslig blå vit, springer in på plan plockar gräs och massa annat skit. Har hört från folk i Göteborg att de hejar på det lag som vinner i stan. För mig är inte det genuina supportrar.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.