2006/05/03

Dennis Jonsson: "Nu ska vi uppåt i tabellen!"

SEGERINTERVJU Som avrundning och summering av IFK Göteborgs första seger för säsongen tog vi chansen att fråga Dennis "Cliff" Jonsson lite om känslan att äntligen åter få känna segerns sötma efter en Allsvensk drabbning...

Tre poäng ikväll, det va la på tiden det va?

- Jo det får man lugnt säga, förbannat skönt!

Käkade ni makrill innan matchen idag?
- Nä, jag käkade pasta faktiskt, hehe, fråga Kalle.

Tycker du resultatet var rättvist?
- Vafan ska man säga, folk kommer alltid att tycka olika kring om det var rättvist eller inte, det skiter jag i, det é vinster som räknas.

Har någonting i spelet förändrats från matchen senast?
- Svårt å säga, jag tycker vi var bättre defensivt idag, vi ligger bra i våra positioner och det kändes bra på det sättet. Samtidigt är det svårt att svara på det så här tätt inpå, jag får nog se matchen först på tv så får man se en mycket klarare bild av det hela.

Från läktaren känns det som att vi har ett tryggt grundspel men att anfallsspelet klickar i de avgörande lägena, har ni talat speciellt om anfallsspelet det senaste?
- Vi pratar om allt i stort sätt, men att det klickar det händer ju. Får de sätta några bollar så kommer självförtroendet att öka och det så kommer det av sig självt. Vi får hoppas att den här vinsten ger oss det och jag är faktiskt övertygad om att den gör den det, så det gäller att ha tålamod.

Hur tycker du att den nyformerade backlinjen fungerade? Ni har ju fått kasta om en hel del de senaste matcherna...
- Jo det går bättre och bättre, idag tycker jag det funkade bra, Gustaf Svensson kommer in och debuterar och gör det med bravur. Sen gör Adam comeback oxå på ett bra sätt, det är inte lätt att komma in så men han gör det riktigt bra som sagt.

Hur viktigt var det för lagmoralen att få de här tre poängen nu och spelade det någon roll att det var i ett derby de kom?
- Klart att det smäller högre med tre poäng i ett derby, men det var bara så jävla skönt å få dessa poäng nu så vi inte behöver spänna oss så jävla mycket när vi går ut på plan. Nu ska vi fortsätta uppåt i tabellen!

Hur många av de tre matcherna innan VM måste ni vinna för att inte vara borta från guldstriden?
- Jag säger som alla andra säger, vi får ta en match i taget, man kan inte gå runt och tänka så, då blir det bara för mycket tankar i huvudet. Utan nu ska vi fokusera oss och ta tre poäng mot Häcken. Det är helt klart första prioritet.

Även om du ska få en chans att suga på derbysegern ikväll så måste vi undra vad du tycker nyckeln är till att besegra Getingfarmarna från Häckenborg?
- Det är att göra mer mål än dom!

Du själv är ju från Hisingen back in the days, vad tycker du om snacket att Hisingen via Häcken utropats "fria" från Göteborg?
- Det berör mig inte så mycket, har inte tänkt på det alls faktiskt.

Din backkollega Kalle leder ju interna skytteligan just nu, är det inte dags att du börjar skalla dit ett par bollar du med?
- Jo jag får fan göra det, hehe. hoppas jag knoppar in nått nästa match om jag får chansen att spela.

Jaja gött med tre poäng och tack för svaren Cliff!
-Inga problem.

16 kommentarer:

  1. OOOOOH ÄNGLARNAAAAAA TJALALALALALAAAA

    SvaraRadera
  2. peta dennis o släng in någon junior

    SvaraRadera
  3. Läste intervjun med Dennis i magazinet 442. På frågan om tre smultronställen svarar han avenyn, hemma hos Cliff och sommarstället. När han skall beskriva sig själv med fyra ord säger han snäll, rakryggad,ärlig, Cliff. Har han fått Zlatan-manér och börjat tala om sig själv i tredje-person? Han är underbar Cliff!!!

    SvaraRadera
  4. han är fan störtskön dennis. en tydlig blåvit hjälte, tänk om alla led som honom i motgång så skulle vi kankse vinna lite matcher med!

    SvaraRadera
  5. Dennis var felfri igår, skönt att se att det går åt rätt håll för han...

    SvaraRadera
  6. Dennis har ju varit helrätt ända sedan matchen mot aik 2002, skönt att han finns.

    SvaraRadera
  7. Dennis är en bra kille, men inte fan är han av allsvenskklass.

    SvaraRadera
  8. Nej igår höll han helt klart högre klass än "allsvensk klass".

    Dennis i form är en bra mkt bättre mittback än Bjärsmyr, det ser man på exempelvis vilken enorm skillnad på antal långbollar som levereras från backlinjen det är...

    /Gus

    SvaraRadera
  9. Håller med senaste anonyme. Dennis var litet rostig i början av säsongen (tror f-n det efter ett sånt skadeår) men nu har han fått upp tempot och igår var han riktigt bra.

    SvaraRadera
  10. Äntligen är dennis inspelad, fortsätter han som igår blir det hård konkurrens om platsen brevid kalle när bjärsa är tillbaks.

    SvaraRadera
  11. Dennis var bättre än Kalle igår, alla blir bara helt Kalle-maniska för att han gjorde mål, men jag menar strikt defensivt...

    SvaraRadera
  12. Kan nån förklara varför Gustav Svennson spela från start och inte Adam Johansson?

    SvaraRadera
  13. För att Adam varit skadad.

    SvaraRadera
  14. Dennis va inte bättre än Kalle, när vi snackar strikt defensivt.
    Gustav Svensson gjorde inte mkt rätt.. visst, d va hans debut, men varför ljuga om hans insatser?

    SvaraRadera
  15. Men JUST UTIFRÅN att det var hans debut gjorde han ju bra ifrån sig. Det handlar ju inte om att ljuga utan att bedöma spelaren utifrån de förutsättningar som låg till hands.

    SvaraRadera
  16. dennis var och ÄR kung.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.