2006/05/27

Klausulernas mästare?

SILLY SEASON Kalle Svensson är klar för Glasgow Rangers. Först av allt. Grattis Kalle! Du är värd detta och har visat dig lojal och alltid gjort ditt jobb på planen i Blåvitt. En sann ängel!

Men nu ber jag till Torbjörn att dessa klausuler upphör i klubben i mitt hjärta. Klausuler som redan kostat föreningen IFK Göteborg alltför mycket pengar. Klausuler som gjort att vi i princip aldrig fått ut ett marknadsmässigt pris för en spelare.
Det finns undantag, som när en spelare (nyckelspelare såklart) kan gå som bosman-fall och den enda sista utvägen för att få spelaren att stanna är att spelaren i fråga får en proffsklausul i det nya kontraktet.
Så var inte fallet med Kalle. Så har fallet inte varit under de senaste säsongerna, när Blåvitt forslat ut spelare efter spelare i proffslivet.

Dock ska sägas att alla de här klausul-kontrakten skrevs under Mats ”Klausulen” Perssons tid i klubben. Nu är Persson borta. Och jag hoppas klausulerna med honom.

Nu sitter jag och hoppas på Mikael Antonsson. Och jag vet att jag inte är ensam. I Blåvitt. Alla Blåvita fans väntar på Anton nu.

Skriv på! Skriv på mot klausuler i Blåvitt!

29 kommentarer:

  1. Jag har svårt att med ord beskriva hur besviken jag är på klubbens agerande med rea-klausuler på alla hyfsade spelare. Vad finns det för ambitioner? Att aldrig vinna och vara en farmarklubb till alla europas halvkassa ligor? Den här förlorar-mentaliteten måste lämna föreningen om vi någonsin ska bli ett respekterat namn igen. Snälla IFK sluta svika mig, må detta vara den sista rea spelaren som försvinner!

    SvaraRadera
  2. Klubben fortsätter att spotta sina supportrar i ansiktet! Jag vet inte va ni andra blåvita gubbar tänker men jag har fan fått nog nu!!

    Vem blir nästa att lämna våran plantskola till europas nedre mittenlag? Kanske wernblom till silkeborg för 350 000 kr?

    Nä FY FAN!

    SvaraRadera
  3. Varför vill spelare har kontrakt med klausul? Jo för att de skall kunna byta klubb utan att bli kallade svikare av fansen.

    SvaraRadera
  4. det är faktiskt ingen som vet vad dom sålde han för,bara rena spekulationer..eller?

    SvaraRadera
  5. Inga underskrifter behövs. Skulle aldrig försöka "lära" Håkan hur han skall göra sitt jobb... Håkan är vår Gud och förstår nog själv att klausulerna måste bort.

    SvaraRadera
  6. Klausul greppet bygger nog på att de mest lovande spelarna skall gå till oss och uppleva någon slags trygghet när de skriver på och behålla friheten att gå.

    Klausalgreppet har nog varit ett försök att operera på spelarmarknaden utan att ha mycket flis.

    Hade vi fått Kalle utan en klausul?

    Utan ekonomi så är måhända klausul det enda gångbara greppet förutom riskkapital?

    Därmed inte sagt att jag uppskattar metoden men det kanske inte är så konstigt som det låter att det har blivit så här?

    PAX!

    SvaraRadera
  7. Sant det du säger pafix men grejen är att vi redan hade kalle när han skrev det nya kontraktet, fast behålla honom kanske vi inte hadefått.. undra om ozzy också fick en liten klausul nu när han förlängde med tanke på intresset från holland.

    SvaraRadera
  8. Ozzy fick en klausul i sitt kontrakt. Inte så konstigt i hans fall dock eftersom han satt på utgående kontrakt och proffsanbud när han slog igenom.

    SvaraRadera
  9. Enligt Expressen får vi 8 miljoner för Kalle och då bör Anton vara i hamn. Signing bonus + lön tre år.

    PAX!

    SvaraRadera
  10. Kan man kallt räkna med att Pontus, Ozzy, Bjärsa och Adam sitter med liknande klausuler?? I så fall så vet jag inte vad jag skall säga. Trist som fan att se att man själv (klubben) inte har tillräckligt med tro på sitt eget klubbmärke, utan lever i tron att man måste erbjuda spelarna skitkontrakt (ur klubbens synvinkel) för att få dem att skriva på.

    SvaraRadera
  11. 8 miljoner? Är det så oerhört dåligt, egentligen? Och är Kalle så oerhört bra, egentligen?

    SvaraRadera
  12. Il Ciclone

    Det är inte dåligt för en klausul men för Kalle så är det ett skitpris.

    Ja han är så bra....

    PAX!

    SvaraRadera
  13. 22 år och med i truppen i ett av världens bästa landslag...

    Kalle får tredubbelt (?) så mycket i egen plånbok som Blåvitt får - och så säger dom att ingen spelare är större än laget...

    Hela Sverige måste skratta åt oss...

    SvaraRadera
  14. Det har ju snackats en del om att göra en nya Blåvitt skiva. Sno och gör om Bob Hunds titel din den utmärkta skivan

    "Jag rear ut min själ - allt ska bort"

    Gör om till "vi rear ut våra spelare - allt ska bort"...

    SvaraRadera
  15. För en som fortfarande är ovetande, hur exakt fungerar en klausul?

    SvaraRadera
  16. Fattar ni inte att Kalle hade stuckit för länge sedan, alternativt aldrig kommit till Blåvitt, utan en sådan klausul. Antonsson kommer med all säkerhet ha en liknande klausul om han kommer tillbaka, ska vi inte ta tillbaka honom då? Utvecklar man en spelare från väldigt tidiga år och ger dom långa kontrakt, typ zlatan, snackar vi naturligtvis om helt andra priser.

    Wake up and smell the coffey. Hellre att de kommer hit och går "billigt" än att de inte kommer alls!

    Der Bomber

    SvaraRadera
  17. Förresten, ni som skriver på mot klausuler i blåvitt skriver på för ett blåvitt i superettan!

    Der Bomber igen

    SvaraRadera
  18. Kan ju alltid hoppas att klausluerna inte är så dåliga ändå. Skulle det visa sig att Blåvitt får 30% när Arsenal köper kalle för 50 mille är det ju inte lika illa. Sånt där kommer ju inte fram direkt eftersom de blåvita utlandsexporterna sällan blir vidaresålda (Seb och Anton nu t.ex).

    SvaraRadera
  19. tror aik fick minst det dubbla när mellberg gick till rac. santander., när han sedan gick till aston villa gick han för runt 80 mille.

    SvaraRadera
  20. Der Bomber ljuger - tro honom inte. Han stavade fel på coffee dessutom.

    SvaraRadera
  21. Wernblom har knappast en klausul då han skrev kontrakt när han inte ens satt på bänken, om han inte nu skrivit något nytt kontrakt efter han slog igenom. Kalle hade knappast någon klausul när han kom från jsödra eller? Sen gjorde la klausulen så han stannade lite längre det är sanning.

    SvaraRadera
  22. Jag håller nog med om att det är bättre att de kommer med klausul än inte alls. Sen kan man ju se till att klausulerna inte är för låga utan kanske ligger i etapper. Om en spelare blivit landslagsman skall man kunna få mer i transfer än annars till exempel. Genom att ha en lägre klausul får du en oerfaren lovande spelare att komma till oss och känna att vi inte står i vägen för proffschanser (vilket vi givetvis inte skall göra ändå à la Bajen). Blir spelaren sedan U-21 eller A-landslagsman stiger klausulen (dubbelt eller tredubbelt). Det borde kännas fair för båda parter.

    SvaraRadera
  23. Det ska vara en ära att skriva på fär Blåvitt. Sen om man vill ha en jävla klausul så kan man dra ÅT HELVETE.....kOLLA PÅ MALMÖ FÖR FAn!!!!

    SvaraRadera
  24. MP skrattar hela vägen till banken. MP har givetvis haft procent på Agent Carlzons del av övergångarna.

    SvaraRadera
  25. Visst mp har gjort bort sig men han har ett blåvitt hjärta och offrar sig själv även om det inte är förlåtligt att gå bakomryggen på folk. Riskerna tog han för att Blåvitt skulle lyckas inte för att det skulle innebära så jävla mycket för honom som privat person. Alltid lätt att sparka på folk som redan ligger. Sella skyller ingen på visst han har blivitt lurad kanske men visst måste han fattat att allt inte var hundra. De flesta fotbollspelare hade nog gjort likadant men tror inte det är så lätt som vissa vill få det till att sella är snäll mp dum, halse snäll janne p har varit snäll men blev nog lurad. Men för Blåvitts bästa och det är ju det som räknas får la MP offras + att sella förhoppningsvis blir friad + att vi får tillbaka cashen och tar sm-guld i höst med Anton på planen.

    SvaraRadera
  26. "proff"

    Tror att ditt tänk rör sig inom realismens värld och skulle kunna vara en framkomlig väg.

    Trots allt så har vi ett bra läge på många sätt för spelare från hela landet. Tradition, Största o bästa klubben, gemytlig stad att leva i. Utbud av det mesta om något special intresse behöver gödas. Har vi dessutom rimliga klausuler och en inställning av att vilja släppa vettigt till proffslivet så är mycket vunnet.

    Sen är det nog viktigt med god attityd hos alla med hjärta för klubben.

    "Det ska vara en ära att skriva på fär Blåvitt. Sen om man vill ha en jävla klausul så kan man dra ÅT HELVETE.....kOLLA PÅ MALMÖ FÖR FAn!!!!""

    Vakna!!!!

    Du har gått på massa matcher o träningar förmodligen eller hur? Rest på bortamatcher lärt känna klubben och en slags relation till laget o truppen på det personligare planet. Ett stort och viktigt inslag i ditt liv eller hur?

    En spelare i en mindre klubb har inte dina erfarenheter o kan inte ha det men kan få det. Om jag som osäker småorts grabb mötte din inställning så skulle jag backa direkt. Väx upp och bli en ännu bättre tillgång för klubben än vad du är!

    OBS! Jag skrev ännu bättre tillgång!

    PAX!

    SvaraRadera
  27. 8 mille är ok ändå... försvarsspelare är billigare än anfallare.

    Men visst, vi ska inte ha några klausuler alls i blåvitt. Men det får den gamla styrelsen med Gunnar & kurt ta på sig. De vågade inte skriva långa kontrakt efter Jocke P och Kryddan värvningarna.

    SvaraRadera
  28. Persson är ett jävla äckel. Hoppas de låser in honom med ett par riktiga buttyboys.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.