2006/05/09

Vilka får spela VM?

GÄSTKRÖNIKA Fotbolls-VM är större än någonsin och Sveriges chanser att lyckas i VM har aldrig varit större än så här. Intresset är gigantiskt för sommarens fest och pressen är stor på de svenska spelarna. För oss Änglars del finns det extra anledning att se fram emot VM, vi kan få med hela tre stycken spelare från IFK Göteborg i VM truppen, det kan även sluta med att endast en får följa med. TV4 sänder idag, klockan 18.25 direkt från uttagningen av den svenska VM-truppen. Men gästkrönikören "Älska Blåvitt" vill ha ett finger med i spelet innan det hela är klart, vi redogör nedan för hur chanserna är för våra blåvita Änglar att få spela VM.

Bengt Andersson

Bengt är målvakten som de två senaste säsongerna har varit den bästa målvakten i Allsvenskan och spelat ett stabilt spel rakt igenom, han har flest nollor i Allsvenskan och har mest klart mest rutin. Mot Bengt i målet finns givetvis givna förstemålvakten Andreas Isaksson, Viborgs ex-blåvite John Alvbåge, Lyns Eddie Gustafsson och Ferdrikstads Rami Shaaban. Mot Isak har Bengan inget att sätta emot, men som andremålvakt står kampen bland de fyra, Bengt konkurrerade ut Alvbåge förra året utan problem och har Lagerbäck någon koll borde han ta det som att Bengt är bättre än Alvbåge. Eddie Gustafsson är egentligen ingen landslagsmålvakt, han stod för en pinsam insats i träningslandskampen mot Norge, och han är petad av en 19 - åring i Lyn. Men Lagerbäck brukar ju inte röra om så mycket i grytan och han kanske satsar säkert (?), alltså på den där han vet vad han får. Gällande Rami Shabaan så är väl han egentligen den sämre av alla dessa målvakter och är bara aktuell om någon tackar nej. Bengt leder dessutom svenska folkets omröstning hos Expressen med 38 % utav 2300 röster, 2:a är Shaaban med 33 %, Eddie har bara 6 % och Albåge 10 %.

Bengt erbjuder rutin och stabilitet, Lagerbäck vet att om Isak blir skadad måste han välja en målvakt som inte blir nervös för stunden, en som varit med förut, en som kan presetera även under ett VM, en som kan styra backlinjen. Skulle svenska folket känna sig säker med Alvbåge eller Gustaffson i målet mot England? Nej, tror inte det, Bengt Andersson borde ha en bra chans att bli andremålvakt.

Jag tippar att Bengts chans att bli uttagen till VM är: 80 procent.

Karl Svensson

Karl Svensson imponerade så redan förra året att han redan då blev VM-aktuell, i år började det lite trevande men nu är Kalle tillbaka där han ska vara. Han är en ung fältherre som kan styra sin backlinje, följsam och bra på huvudet, han kan även göra mål vilket borde ha stärkt hans chanser, Lagerbäck vet att fasta situationer är viktiga under ett VM. Kalle hade varit perfekt i sådana tillfället, kanske att byta in vid 0-0 eller 0-1 mot England.

Mot Kalle talar att Lagerbäck inte chansar med backlinjen, och att Kalle bara har spelat en landskamp förut. Det som en förut var Sveriges kännetecken, defensiven har försvunnit helt. Mittbacksparet Andersson och Björklund som man alltid kunde lite på har bytts ut mot Mellberg och Lucic. Mellberg som huserar i Premier Leagues bottenregioner och blandar och ger, medan Lucic börjar bli gammal och nu såg vi prov vad en pigg Selakovic kan göra med Lucic.

Mot Kalle står alltså Mellberg, Lucic, Hansson och von Schlebrügge, för det kommer att tas ut fyra utav dessa backar som kan spela mittback. Det känns som att det är jämt mellan sista platsen mellan Kalle och Schlebrügge. Även om Kalle inte kommer med i VM kommer han troligen att bli en av de nya spelarna som kommer få chansen i EM-kvalet i höst, han kommer tillhöra det "nya landslaget" som tar sats mot EM 2008.

Jag tippar att Kalles chanser att bli uttagen till VM är : 50 procent.

Niclas Alexandersson

Niclas är väl den som har störst chans att komma med till VM av våra gossar. Han har spelat mycket på slutet i landslaget och har egentligen bara Chippen mot sig i en startelva. Lagerbäck räknar visserligen även Jonsson som högerytter, och även Elmander kan spela där, likaså Ljungberg. Men Lagerbäck brukar köra med stabile Alex som kompletterar bra defensivt och kan springa en hel match och utmana offensivt. Hans svepande långa inlägg blir ett bra anfallsvapen mot motståndarlagen, speciellt om Kalle är där och nickar in dem.

Hur som helst är han given i landslaget och hans plats i startelvan är egentligen inte hotad då han erbjuder den rutin som behövs.

Jag tippar att Alex chanser att bli uttagen till VM är: 100 procent.

//Älska Blåvitt

Redaktionell kommentar: Alltid kul med optimister som gästkrönikören idag, Har du en egen krönika eller artikel du vill få publicerad? Maila den till oss på Baraben! För övrigt: Dennis till VM!

9 kommentarer:

  1. Lite kaosartad stavning på sina håll dock...

    SvaraRadera
  2. Jag har gjort en stavnings, form och syftningsrunda på texten och nu ska det vara mycket bättre. Gött att se lite spekulationer om Blåvita gubbar i landslaget annars!

    SvaraRadera
  3. Givetvis borde också Ölme vara given i en landslagstrupp!

    SvaraRadera
  4. anders, Ölme är så given (mer given än Alex) att det inte behövs tas upp i krönikor av det här slaget. ;)

    SvaraRadera
  5. Ölme skickar sitt pannband. Det räcker.

    SvaraRadera
  6. Han har väl ändå glömt gamla iff iff-Majsan som försvarare.

    SvaraRadera
  7. Tar han med Majsan ska Erra med. Punkt.

    SvaraRadera
  8. Tjänstefel att inte ta ut Bengan. Kalle kommer med, 95 % säkerhet.

    Off topic: Vilka blåvita finns med i VM-truppen 2010?

    Kalle
    Ozzy
    Andres
    Wernbloom
    Bjärsa
    ???

    SvaraRadera
  9. Off topic: Vilka blåvita finns med i VM-truppen 2010?

    Kalle
    Ozzy
    Andres
    Wernbloom
    Bjärsa
    ???

    On topic: Vilka av de spelarna är fortfarande blåvita 2010???

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.