2006/05/24

Våren med IFK Göteborg: Del 3

ANALYS Från en undertecknad som sett det mesta med vårt kära IFK Göteborg under våren kommer här en förhoppningsvis genomgående analys med personliga reflektioner över samtliga spelare, samt några övrigas insatser.

Våren har varit ganska upp och ner. Eller rättare sagt först ner, och sen upp. De senaste fyra matcherna har det mesta varit stolpe in för Blåvitt, trots att spelet lämnar en hel del övrigt att önska. Innan dess såg det desto dystrare ut. En del spelare har tagit några kliv fram, andra tillbaka eller stagnerat. Här är en personlig redogörelse av samtliga spelares insatser under vårsäsongen.

Här är bedömningen på anfallarnas insatser under våren.

Stefan Selakovic, vars blåvita hjärta ser ut att ha växt sig starkare med anledning av den rådande skattehärvan. Stefans insatser på plan har dock lämnat en del övrigt att önska. Efter att ha inlett säsongen trögt har han till slut äntligen kommit igång med målskyttet och även spelet i övrigt ser ut att stämma bättre än innan. Men två mål på nio matcher är fortfarande inte godkänt. För att Stefan skall erhålla högre betyg än godkänt när säsongen summeras så krävs det att målproduktionen tilltar avsevärt.

Jonas Wallerstedt är en slugger som snabbt blivit populär bland fansen. River och sliter som få andra i dagens IFK Göteborg. Ibland händer det dock att det blir för mycket av det goda. Efter att ha stångat en motståndare blodig i en b-lagsmatch mot BK Häcken så utbrister Stefan Lundin: ”Domarn, så där har han ju hållit på i tio år!” Och mycket riktigt så är det Jonas stora styrka, huvudspelet och den tuffa attityden. Behöver dock även han komma igång rejält med målproduktionen, alternativt assisterandet av mål, om den allsvenska debutsäsongen med IFK Göteborg skall kunna summeras med godkänt när säsongen 2006 är över.

Marcus Berg har inte alls kommit upp till fjolårets goda form. Fick chansen i början av säsongen men visar inte tillräcklig kapacitet för att kunna befästa en plats i startelvan. Gör en del mål i b-laget men varvar även där goda insatser med ganska loja framträdanden. Behöver definitivt höja sin lägstanivå om han skall kunna vara med och slåss om en plats i startelvan till sommarn och hösten.

Ali Gerba, hittills en stor flopp och besvikelse. Kostade alldeles för mycket pengar för att sitta på läktaren match efter match, men det värsta är att herr Gerba inte verkar anstränga sig nämnvärt för att ändra på sin situation. Presterar osedvanligt loja insatser i b-laget där det saknas en vilja att kämpa och fightas. På träningar ser det lite bättre ut men det är trots allt tydligt att det är något med Arnes spel och direktiv som inte riktigt går fram till Gerba. Om det är denna brist i kommunikationen som gör att Ali tenderar att se loj ut på träningar och matcher kan dock diskuteras. Hursomhelst så är det ett faktum att så länge inte Ali höjer nivån av kämpaglöd och vilja ett par snäpp så kommer han inte komma i närheten av en fast plats i Arnes förstaelva. Behöver jobba avsevärt med snabbheten och explosiviteten, som det är nu så är det inga problem för någon i stort sett att mäta sig med Gerbas beryktade snabbhet och kvickhet. Ett rejält fysiskt och mentalt lyft för Ali hoppas vi på i sommar så han på allvar kan konkurrera om en plats i laget till hösten. Ingenting kommer gratis, men kapaciteten finns där helt klart. Ali bomaye!

15 kommentarer:

  1. Wallerstedts "nickdämpning" av en stenhård ölmerensning mot Helsingborg är fortfarande det coolaste som har hänt i Blåvitt i år. Wallerstedt regerar!

    SvaraRadera
  2. Tror vi köpte fel kanadensare.

    SvaraRadera
  3. "Tror vi köpte fel kanadensare."

    Mike Ford och Morris Mott har lagt av för länge sedan medan Gretsky avböjt så det var den enda Kanadensaren till förfogande.

    SvaraRadera
  4. Gerba kommer att bli en tillgång det sätter jag hela min skivsamling på. Hösten blir en tuff period för våra blåvita och med eller utan Mourad så kommer vi behöva använda fler forwards och Gerba kommer att finna självförtroendet och harmonin.

    SvaraRadera
  5. Jag som tyckte att det coolaste som hänt i Blåvitt i år var när Wendt sparkade sig själv i ansiktet som straff i den asruttna matchen mot Öster.
    Synd att jag hade fel.

    Jag missade nickdämpningen. Faktum är att jag missade hela matchen. Kan du lägga ut historien lite, Stellham?

    SvaraRadera
  6. Wallerstedt är en av våra viktigaste spelare. Är den som verkligen sätter hög press och stressar backar med uppspel.

    SvaraRadera
  7. Majornas Henke Larsson:

    Ölme rensar med en låg, stenhård kanon från mittlinjen. Istället för att "kasta sig i skydd" sätter Wallerstedt fram pannan & dämpar ner projektilen till en framrusande blåvit spelare (som dock fumlar bort bollen).

    En normal människa hade garanterat knockats av smällen medan Wallerstedt, helt oberörd, börjar jaga efter andrabollen...

    SvaraRadera
  8. Lundins kommentar var ju bara för skön. Det är ju just därför vi gillar Jonas.

    Han är svår att vinna nickdueller emot eftersom motståndaren antingen tappat luften, fått ont i foten eller inte har samma tajming som Jonas.

    SvaraRadera
  9. George Mourad!

    Killen kommer tilllbaka och visar upp sin styrka igen. George har mycket i sig och han kan komma tillbaka i 2004 års form. Ärligt talat så är både M.Berg o A.Gerba väldigt borta nu!

    Vi behöver George i truppen/laget.

    PAX!

    SvaraRadera
  10. jag skulle gärna se att mourad kom tillbaka och konkurrerade med wernbloom!

    SvaraRadera
  11. Stellham:

    Instämmer i att den nickdämpningen var något av det värsta iår alltså, var nog Ölmes hårdaste rensning någonsin han tog med huvudet med...

    SvaraRadera
  12. Tackar för den!

    Ja, Walle kanske har samma skalle som Homer?
    (som har en extremt tjock skalle/extra mycket hjärnvätska(?) och därför tar upp proffsboxning och vinner på att motståndarna slår sig trötta)

    SvaraRadera
  13. Ali gör en Tetteh. Är jättelångt från startelvan och omöjlig att bli av med. Sen får han pga en slump chansen och stänker i en massa mål på hösten.

    SvaraRadera
  14. Sen blir han proffs i Turkiet och flyr upp i bergen... Blåvitt får inte en spänn och fiaskot är ett faktum... Hoppas jag har fel

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.