2006/05/01

1 Maj- en Blåvit helgdag!

1 MAJ Då 1 Maj, är arbetarklassens och folkets dag är det inte mer än rätt att utropa dagen till en allmän Blåvit helgdag. Som bekant har man oftast röda fanor i Majtågen och på Majmötena men eftersom folkets egentliga passion och kärlek är Blåvit måste vi idag uppmana alla att gå klädda i de vackraste av färger för att visa vilket lag som är folkets lag.

IFK Göteborg har av tradition alltid varit det Göteborgska folkets lag och det visas allra tydligast vilken blandning av människor som är Blåvita genom att man besöker någon av vår ungdomssektions derbyn mot alliansrivalen Örgryte. De tonårsgamla Öispojkarna kan nästan utan undantag klassificeras som "brats" och får ofta även sig en rejäl uppläxning av de unga stolta männen med Blåvita tröjor i beteende- och fotbollsvetenskap i form av två halvlekar...

Så medan Gaisarna fortfarande frekvent representerar en trasig patraskunderklass och Öisarna ständigt ställer upp med überklassens näsan i vädret folkså kan man tortt konstatera att Blåvitt är folkets lag. Rik eller fattig, gammal eller ung, kvinna eller man, svart eller vit, hardcore eller medgång- så är man Blåvit.

IFK Göteborg- Svenska folkets lag!

33 kommentarer:

  1. 15:00 är perfekt tid, då är både Syndikalisternas, sossarnas och errarnas tåg i rörelse eller på plats i Götet, då ska jag stå där med min Blåvita tröja... hehe bra idé

    SvaraRadera
  2. politik och fotboll hör ihop- sen att jag inte är vänster som en viss skribent här på sidan är en annan sak, men jag är så urbota trött på ignoranta pajasar som sitter och gnäller "fotboll och politik måste separeras" bla bla. utan politiken finns ingen fotboll...

    SvaraRadera
  3. Notera dock att ALLA vi som skriver här på baraben är kommunister och bor på hisingen... eller inte. *ellos*

    SvaraRadera
  4. Notera dock att jag är rödare än Frankie nånsin skulle drömma om att vara. Och jag skriver på Baraben.

    SvaraRadera
  5. OMFG, ibland gör du bort dig Frankie...

    SvaraRadera
  6. Chris/ Hahahahaha blev det för mycket för dig nu? Bah. SÅ JÄVLA GÖTT ATT NÅGON VÅGAR VARA ANNORLUNDA! Baraben bryter strömmen och det är enda anledningen till att jag läser er dagligen!

    SvaraRadera
  7. jo ja vet att ni är kommunister eller ungvänster som plankar på spårvagnar och reclaimar osv.
    och jag har aldrig stött på ngn sådan på en blåvittmatch, så frågan är vad ni är för pajaser?

    SvaraRadera
  8. rosen/ Då är det nog du som har grymt underlig bild av vad det är att ha en politisk åsikt för man behöver vare sig springa runt med palestinasjal eller plakat eller springa och planka på spårvagnar (vilket i sig är helt idiotiskt) för att vara vänster. 90% av dem som är vänster är ju naturligtvis långt borta från sådana anarkistfasoner som plankande och annat idiotbeteende.

    SvaraRadera
  9. Lite politisk debatt SKA det vara på 1 Maj. MER HETS!

    SvaraRadera
  10. jag själv är blåvit sedan 1976 och förmodligen rödast av alla som yttrat sig. men samtidigt anser jag att det är problematiskt att ha politiska diskussioner, även om de är med glimten i ögat, i samband med fotboll.

    SvaraRadera
  11. Serlöst, det är väl inget att hetsa upp sig för? Kunde inte brytt mig mindre om skribentens "politiska inslag" faktiskt.

    Däremot kan jag inte gilla Che Guevara som representant för Blåvitt, (sett han på en del flaggor)

    SvaraRadera
  12. anonym/ vet att majoritetn inte är stenkastare och avgrundsvänster. Men går man på 1maj, med röda stjärnor och andra massmördarsymboler tar man knappast avstånd ifrån dem. Che guevara kan ju upplevas så också, men är ju tyvärr ganska "inne" nu.

    SvaraRadera
  13. Att Blåvitt spelar i blått beror la på att kamrat färgerna är blåvita. Det Che gjorde på cuba var typ att störta en diktator och sen dö, att sedan fidel blev en ny är inte riktigt hans fel kanske.. däremot så gjorde wismen ett bra jobb under kravallerna kan jag tycka.

    SvaraRadera
  14. ok vad vill du säga med det här? att du e avundsjuk på överklassen å att du ser ner på folk som e ännu pankare än dig själv?

    SvaraRadera
  15. Man ska inte behöva betala halva sin lön i skatt, ordagrant, till en massa sossebidrag. inte sällan hör man kommunister snacka om en utopiskt samhälle... Dit finns bara en väg och det är inte den röda vägen. Darwin har en poäng, även man ska ta det med en nypa salt.

    SvaraRadera
  16. Det är folk som senaste anonym som man hoppas att det skall gå riktigt illa för och att samhället sedan skall sparka på honom när han ligger ner istället för att hjälpa honom.

    SvaraRadera
  17. Anonymous = Peter Wallenberg?

    SvaraRadera
  18. 1-maj tåg?
    Förekommer sådant fortfarande?
    Jag trodde det var en dag då man var sliten å bakis. Men så har jag också alltid röstat borgerligt.

    Derbykross imorgon, och då ska alla ta i ända från tårna.

    SvaraRadera
  19. Che Guevara Merda!

    SvaraRadera
  20. Regimskifte 2006! ;)

    SvaraRadera
  21. Kallar man Che Guevara mördare är man ju en patetisk löägnare- han var och är en folkhjälte.

    Ignorans är många fotbollssupportrars varumärke.

    SvaraRadera
  22. AK 4- AK 5
    NU KAN GAISARN HÄLSA HEM!

    Byts gärna ut mot "bratsen" eller annat hatobjekt.

    SvaraRadera
  23. jag är sosse, jag är blåvit- är jag då det levande beviset på myten?

    SvaraRadera
  24. skattefuskarna får tydligen vara med i blåvitt med=)

    SvaraRadera
  25. Oavsett vad man tycker om Ernesto Guevara så betraktas han av väldigt många sydamerikaner ( som fått smaka på liberalismen i dess hittills renaste form under t.ex. Pinochet och div. amerikanska marionettregeringar ) som en frihetskämpe. Jag är inte kommunist, men tycker han är en positiv symbol till skillnad från Lenin och Stalin.

    Fotboll är politik och IFK Göteborg ett "arbetarlag". Att påstå annat är historielöst svammel.

    Sen skiter jag i vad folk röstar och inte röstar på.

    SvaraRadera
  26. Finns det över huvud taget någon arbetarklass längre? Tror inte det är någon skillnad på medelgaisarn och medelängeln när det gäller ekonomisk status.

    SvaraRadera
  27. finns ingen arbetarklass? hahaha vilken planet lever vissa på? närmare 75% av svenskarna idag tillhör vad man maktrelationsmässigt kategoriserar som arbetarklass.

    det är inte för att man tjänar kass man tillhör proletariatet utan för att man saknar makt över sin egna arbetssituation och sin tillvaro.

    pinsamt att se hur många smånassar ni har som läsare här på baraben.

    SvaraRadera
  28. Che är en frihets hjälte i sydamerika jag har familj där nere och åker till Argentina nästan en gång om året så det vet jag. Diego Maradona har till exempel tatuerat Che´s ansikte på armen. Che är för många en folkhjälte medan de rika gärna framställer honom som en mördare. Argentina vill ha hem hans rester till varje pris men Cuba vägrar! Han är mycket älskad där nere.
    Dale Boca!!!

    SvaraRadera
  29. Kan inte låta bli att bli häpen över vilka obildade människor det finns som yttrar sig här inne (vissa). Människor som säger saker som " Darwin har en poäng, även man ska ta det med en nypa salt." eller att "vänstermänniskor är avundsjuka på andra som lyckats" m.m.
    Det finns för det första ingen motsättning mellan Darwins lära och "vänster" - (t.ex. var Darwin och Marx ytliga vänner, Marx ville rent av dedikera en av sina böcker till Darwin då hans bok om Arternas uppkomst enligt Marx var en utmärkt bok.
    Att kalla vänstermänniskor för avundsjuka visar även det brist på kunskap. Att inte vilja att någon annan roffar åt sig mervärdet man skapar (alltså det som ett företag kallar för vinst)kan väl inte beskrivas som att man är avundsjuk. Andra här inne har skrivit om den "fria viljan" o.s.v.)Kan inte låta bli att tänka på författaren Upton Sinclairs utalande om att " Om något går galet för en, så måste det vara ens eget fel-det är regeln. Och det här är ett land där alla har samma möjligheter. Och det lustigaste är, att ju fler privilegier folk har dessto mer talar de högljutt om andras chanser"
    Att jämföra frihetskämpar med hitler och liknande är inte ens värt att kommentera. Tycker det är bra att människor uttrycker sina uppfattningar och ideér, men när det lyser igenom hur obildade vissa "tyckare" är känns det både pinsamt och sorgligt, vissa hade nog behövt läsa lite mer böcker innan de kommer med sina "smarta kommentarer" - Länge leve Baraben!

    SvaraRadera
  30. SÅ NU RÖK EN DEL KOMMENTARER FRÅN VÄNSTER OCH EN DEL FRÅN HÖGER- inte för att ni hade "fel" åsikt men för att ni uttrycker er så jävla taffligt att debatten spårar ur.

    Försök att skriva något som faktiskt makes sence om ni ska skriva. Man kan inte skrika något fullständigt substanslöst utan att backa upp det med någon typ av verklighetsförankring.

    Lika lite kan man skrika tillbaka på den som sagt något idiotiskt så att väggarna skakar.

    ÄVEN OM POLITISK DEBATT VERKAR VARA SVÅR FÖR VISSA SÅ FÖRSÖK VARA SANSADE.

    SvaraRadera
  31. Ja som sagt, ska man skrika "va äcklig du e" skriver man inget av substans och blir raderad.

    TÄNK FÖRST- SKRIV SEN.

    SvaraRadera
  32. Big deal, vissa av oss är vänster andra är höger. Men tro fan vi sparkar på Öis för att de är överklass och Gais för att de är patrask allihopa!

    SvaraRadera
  33. men vad har pundaren maradona med saken att göra?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.