2006/05/02

Favorit i repris: Skinnvästens historia!

Baraben.com avslöjade fredagen den 7 oktober 2005 den sanna berättelsen om Skinnvästens historia som nu kommer i repris på allmän begäran inför kvällens Göteborgsderby. Håll till godo!

SUPPORTERHISTORIA Med anledning av den årliga supporterturneringen Rikets Änglars jumbopris (en riktigt förskräcklig skinnväst som bör "bäras" med skam) tar Baraben.com idag tillfället i akt att reda ut vem som är skinnvästens riktiga vänner inom den svenska fotbollen.
Som bekant kallas Gaisare för "skinnvästar" här i Göteborg. Den historiska anledningen till detta är att de grönsvarta Makrillarna i den forntida klubbhistorien bjöds ner till Tyskland för att studera den ölkultur som omgärdade Bayerns samhällsklimat. De som bjöd på resan var Gais ursprungsgrundare Gais-Südtyrol, en sju personer stark blandning av medelålders överviktiga bajare (tysktalande sorten, den samma som senare emigrerade till Södermalm i Mordor för att under en ölhävartävling grunda Hammarby IF) som hade en bastuklubb i ära för Gårdakvarnens lag. Fyra av dessa herrar var grunden till den moderna skinnvästens leverne då de var den första exportören av en ärmlösa Gaisklenoden till Gårda i Göteborg. Senare ska enligt myten en omfattande massproduktion av skinnvästar satts i rullning i Gårda. Skinnvästar som än idag är hett stoff på den svarta och gröna marknaden. Tydligen är klenoderna värderade till hela 3 halvdruckna makrillöl.

Nere i Bayern lärde sig de tidiga Gaisledarna att under trevliga former beblanda fotboll och alkohol i en trevlig kompott. Att dessa alkoholvanor senare har satt sig i generna och föder lätt retarderade barn är ett pris som Gaisaren gärna betalar för att få njuta av sitt frikostiga alkoholintag. Gaisarens avkomma skolas snabbt in i samma idékultur som sina föräldrar. Skaffa dig en öl, en väst och en begagnad husvagn så har du ditt på det torra.

Under senare år har den Gaisiga skinnvästtrenden effektivt smittat av sig till Djurgårdare (se bilden), bönder och annat härligt patrask. Men det signifikativa är, både för skinnvästen och Gaisaren att vart den än rör sig så är det ett jävla skrålande, fulspritsdrickande och machobeteende som omgärdar den. Sociologerna tvistar kring om det är själva västen i sig eller kombinationen stinkande skinn/stinkande sprit/stinkande person som får skinnvästbäraren att snabbt förvandlas till ett Cro magnon- stadie av en individ. Så även om vi numer kan spåra härkomsten av skinnvästen till sydtyskland och de Gaisfanatiker där som startade trenden så har vi förmodligen generationer av studier kvar innan gåtan kring medelGaisarens white trash-beteende kan vara ordentligt kartlagt. Ett av grundproblemen till de bristfälliga studierna av Gaisaren är att samtliga hittillsvarande forskare inte klarat av att stå ut med fiskstanken på matchdagarna när hungriga Gaisare börjat frossa i makrillrens på läktarna. Men en dag lär vi förhoppningsvis få klarhet kring mysteriet med det skinnvästbärande buller och bång- fenomenenet vi känner till som Grönsak... ehh Grönsvart.

12 kommentarer:

  1. Hoppas det var värt jobbet (för det måste ha varit tidskrävande) efter att ni ikväll har fått stryk av stans bästa lag.

    SvaraRadera
  2. det är ju en repris, din skinn-alkis!

    SvaraRadera
  3. hahahah kanske roligaste jag nånsin läst.

    SvaraRadera
  4. gajs är SKINNVÄST!

    SvaraRadera
  5. blowitt är langos

    SvaraRadera
  6. Så jävla bra!

    Baraben.com övertygar ännu en gång.

    SvaraRadera
  7. BLÅVITT ÄR ARMANI- GAIS ÄR TJACKLUDER!

    SvaraRadera
  8. bilden på "gaisledarna" är ju underbar.

    SvaraRadera
  9. Sluta Bråka med oss gaisare det är inte roligt längre.

    SvaraRadera
  10. tommy/ naaaaaah. är det lite synd om er?

    SvaraRadera
  11. Blåvitt är INTE Armani, Blåvitt=Hetero





    Armani=100m2sjuka?

    SvaraRadera
  12. hahahahaaha

    skinnväst, dif logo och torshammare..

    hahahaha

    sicka flarnen

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.