2006/05/17

Zlatan är tamejfan en total pajas.

FAVORIT I REPRIS VM stundar. Baraben har Allsvensk abstinens. Vad passar inte bättre än en repris av min egen totalsågning av Zlatan Ibrahimovic från förra hösten? Håll till godo. (Noteras skall att följande text skrevs långt innan Aftonbladets Michael Wagner på sitt patenterade sensationsvis utpekade undertecknad som ansvarig för en konspirationsvåg av hot mot Mikael Antonsson.)

"ZLATANHYSTERI Läser på Lauls blogg kring hur Zlatan Ibrahimovic fortfarande, efter två års tid har någon typ av krigföring mot Aftonbladet där deras journalister inte får ställa frågor till honom. Det har tydligen gått så långt att landslagets personal håller koll på vilka som jobbar för Sportbladet bara för att se till att de inte ställer frågor till Zlatan. Om de ens tillåts in på presskonferenserna.

Man kan ju nästan tro att detta är ett fotbollslandslag i Vitryssland, Nordkorea eller Israel. Men jag trodde vi hade pressfrihet och yttrandefrihet här i Sverige? Så när journalister inte går fotbollsspelares ärenden utan faktiskt granskar och kritiserar deras beteende så ska de bannlysas från presskonferenser och frysas ut från det landslag som den irriterade (och patetiskt långsinte) spelaren tillhör. Ja där försvann tydligen det sista folkhemstänket rakt ut i soptunnan för här är minsann inte jämlikhet och yttrandefrihet några viktiga principer. Här är det viktigt att fjäska för barnrumpan Zlatan.

Nej fy fan va dåligt skött av landslaget. Vad kommer härnäst? Ska man ställa in presskonferenserna helt efter kritiska rubriker följande en förlust? Man kanske vill spela sina landskamper i ett annat land där kritik och åsikter inte får förekomma utan kraftiga repressalier? Zlatan, så synd att en så talangfull spelare ska låta bubblan kring hans person växa sig så stor att han tror att han är större än laget han spelar för. Att han är större än nationen han representerar. Synd att inte landslagsledningen har kurage nog att tillrättavisa pojkvaskern. Jantementalitet? Knappast. Fotboll är en lagsport. På alla plan.

Det mest skrämmande är att Zlatans psychobeteende i kombo med landslagets "låt Zlatanponken göra vad han vill så att han är nöjd och glad"-policy faktiskt "tvingar" journalisterna på Aftonbladet att krypa för Zlatan. I alla fall de som på ett humoristiskt vis innan drivit med honom. Klarar man inte satir och skarpa rubriker så ska man fan inte träda in på den internationella scenen. Jag vill gärna se lipsillen Zlatan klara sig i två veckor med den engleska pressen. Han skulle gråta sig till sömns.

Vill man spela superdiva kan man väl skicka Zlatan in i F1-cirkusen. Men oj, där har han ju redan varit på flera håll, bland annat när han utgav sig för att vara polisman i biljakter i Malmönatten. Cirkus Zlatan. Coming soon to a Råttsunda near you."

24 kommentarer:

  1. Jag förstår inte riktigt meningen med att lägga upp detta igen.

    SvaraRadera
  2. Zlatan får väl diktera sina egna jävla regler.

    Om svenska tidningar tycker att de är förmer än det så kan de ju strunta i att jaga honom som de gör.

    De har ju själva skapat den relationen.

    SvaraRadera
  3. micke/ Jag tror Frankie vill jävlas med MFF:fans i allmänhet bara...

    SvaraRadera
  4. Bond-Kung sax:

    Eller skriva något provocerande för att få fler läsare a'la blaskan.

    Och säga vad man vill, men han har ju lyckats.

    SvaraRadera
  5. Johnny såg ut att må gott innan matchen mot MFF i söndags. Bara att hävda att Zlatan är skadad och ta in Johnny-Bråttom i VM-truppen istället, är säker på att gubben har ett VM till i benen.

    Spring Johnny, spring!!!

    SvaraRadera
  6. Sillstryparen/ Tro det eller ej men alla har inte platta tama och hippieaktiga åsikter om allt...

    SvaraRadera
  7. Zlatan är ju en pajas, enda anledningen till att man försöker stå ut med honom är ju att han trots allt lirar för blågult. Men i ligan har han inte imponerat i år.

    SvaraRadera
  8. Det här är något av det sämsta du skrivit någonsin, Frankie.

    Du har nog missuppfattat allt. De som är pajasar är Aftonbladet och möjligtvis svenska landslagsledningen. Zlatan förtjänar inte den här dyngan.

    Zlatan är Zlatan, en unik fotbollsspelare som undertecknad dessutom haft förmånen att träffa personligen. Både trevlig och ödmjuk, tro det eller ej. Dock gör hans enorma talang att han utsätts för större tryck och mer pajkastning från media än vad någon annan svensk fotbollsspelare gjort innan.

    Så länge han fortsätter prestera i landslaget så skiter jag fullständigt i om Aftonbladet får sina intervjuer eller inte. Låt honom vara och döm honom efter det han presterar på planen istället.

    SvaraRadera
  9. Uppenbarligen har skribenten fullständigt svalt Aftonblaskans version av Zlatan.
    Ibra får väl för fan tycka vad han vill om dessa gamar till murvlar.

    Hellre en divig P Sjöberg som hoppar 2.42 än en helylle-Holm som hoppar 5 cm lägre.
    Likafullt väljer jag lynnige Zlatans finter och klackmål före Mattias Jonssons lufsande.

    SvaraRadera
  10. Erling jag håller med dig till fullo!

    Alla har rätt till en åsikt, men Ibland borde du försöka hålla fingrarna i styr när det kliar Frankie...

    SvaraRadera
  11. Inte många av de senaste 10 inläggen här som är läsvärda.

    Varför saknas tex en artikel om den underbara segern mot MFF??

    SvaraRadera
  12. Jag förstår inte heller meningen med att ta upp denna artikel igen,
    ett jävla påhopp anser jag, nej i denna artikel är baraben inte ett dugg bättre än alla de kvällstidningar och journalister som det spyr galla över jämnt och ständigt.

    Frankie detta är lågt.

    SvaraRadera
  13. Bara hela idén med att ta tidningars partier emot enskilda individer framstår i mina ögon som motbjudande.

    Zlatans relation med Aftonbladet är inte journalistik och borde således inte betraktas som sådan.

    Ingen tidning har rätt att fabricera ihop lögner och skitsnack.

    Zlatan är en trevlig kille.

    SvaraRadera
  14. Fan vad löjligt. Bara ben kör repriser som är lika dåliga som Ledins.

    SvaraRadera
  15. En spelare ska bedömas efter vad han uträttar på planen, allt vid sidan ska media skita i. Bara nöjesjournalistik.

    Han har en medelmåttig säsong bakom sig så kritiken är befogad (den kritik om hans säsong) men jag väntar med att ge min egen kritik efter jag har sett Zlatan i VM. Då kan vi alla ha en rättfärdig åsikt.

    Annars en riktigt bra blogg! Jag håller inte egentligen på något lag eftersom Uppsala är världshistoriens sugigaste idrottsstad på senare decennier, så jag kan njuta av gliringar mot klubblag på alla dess håll :D.

    //Sebastian Cavegård

    SvaraRadera
  16. hahaha kommentarer som:

    ett jävla påhopp anser jag

    Hahahaha, vilken sten kröp du fram från då?

    en unik fotbollsspelare som undertecknad dessutom haft förmånen att träffa personligen.

    Oj har Erling träffat honom? Ohhh då måste han va en riktig superkille då!

    Jag skriver sällan med namn på mina inlägg i dessa kommentarer men ibland får man lust att bara skrika ut sig lite över de helt talanglösa åsikterna här.

    Sen att artikeln i sig inte säger så mycket är en sak, men de moralpaniska kommentarerna är "underbara".

    /Stefan A. Götet

    SvaraRadera
  17. Zlatan är Zlatan, en grym fotbollsspelare med en härlig attityd. Till skillnad från Erling tror jag dock inte att han utsätts för mer pajkastning än andra svenska fotbollsspelare. Jag tror helt enkelt att Zlatan är lite blåst och missuppfattar det mesta som skrivs om honom. En hyllningsartikel kan han lätt vrida och vända på och hitta något som går att ta illa upp för.

    Zlatan är med andra ord grym men korkad och det gör inget, man får vara lite blåst. Alla kan inte vara av normalintelligens.

    Go Zlatan

    SvaraRadera
  18. Liv i luckan över ingenting.

    SvaraRadera
  19. Zlatan är kung, vem fan bryr sig om Aftonbladet?

    SvaraRadera
  20. Zlatan är en av Europas mest överskattade spelare och det kommer synas i VM. Tyvärr för sverige.

    SvaraRadera
  21. Det är väl inte bara aftonbladet han bojkottar? Det var la ett tag som han bojkottade svensk media överhuvudtaget. Det är jävligt fjantig stil. När man inte bara är "större" än laget, man är tillochmed "större" än sitt eget land.
    Vad Zlatan gör utanför planen (eller på plan i juvetröja) skiter jag fullständigt i. Men en stjärna som han borde kunna bekosta sig ett smil extra då och då för svenska folket.

    SvaraRadera
  22. Je:

    Hur ofta "bjuder" Fredrik Ljungberg på sig själv?

    För att inte tala om Mellberg.

    SvaraRadera
  23. sillstryparn: vet inte riktigt vad du menar med att bjuda på sig själva? Om du menar att dom inte är med i intervjuer eller om du bara tycker dom är allmänt svenska (tråkiga)?
    Hursomhelst så ställer dom iaf upp på att bli intervjuade både direkt efter match och i reportage. Redan där har dom "bjudit" mer på sig själva än Zlatan gjort sen han blev proffs.

    SvaraRadera
  24. Hursomhelst blir det GULD till Hammarby iår, hehe.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.