På gång


söndag 3 april 2011

Svordomsfria läktare när polisen lär sig hur de olika lagen ser ut?

FANS, HULIGANER & POLISER. Imorgon brakar Allsvenskan bokstavligt talat igång på riktigt med Stockholmsderbyt DIF-AIK som premiärmatch i huvudstaden. På huliganfronten ser det hittills annars ut att ha varit lugnt och kraftmätningar i grusgropar veckan innan säsongsstart verkar ha lyst med sin frånvaro.

Örebros ökända och livsfarliga (obs ironin) supporterklubb Kubanerna skickar rekordmånga bussar mot Göteborg på måndagen med fem stycken. Eller nej det blev visst bara fyra bussar.

Som innehavare av årskort på slutsålda (?) LS ser jag därmed fram emot tuggmotstånd och längtan i bröstet minskar inte...


Mest huligandebatt veckan innan avspark åstadkom annars bara DIFs reklamfilm där de hade radat upp ett gäng befarade slagskämpar i främsta ledet. Filmen fick ju även tas ner strax efter från DIFs officiella youtubekanal och hemsida efter all kritik och klubbledningen fick krypa till korset och erkänna att det hela kanske inte var så genomtänkt. Sponsorn adidas var nog heller inte så nöjd efter att de informerats om att konceptet var stulet rakt av från Puma som därmed lyckades dubbel så bra med sin gamla virala kampanj...

Länspolismästaren i Stockholm, Carin Götblad, verkar också tyckt det vart lite för lugnt och skönt hittills och igår bjöd hon på en intressant debattartikel som publicerades i DN. Götblad förfasades över lite allt möjligt som sig bör, och föreslog en del åtgärder samt såg även fram emot de (i Stockholm?) planerade svordomsfria läktarsektionerna!
Läs gärna hennes artikel HÄR (med en intressant kommentarstråd.)

Härhemma i Göteborg kommer jag annars sakna Bohlin i uniform och gul väst på matcherna och hoppas på att hans efterträdare lyckas lika bra med sitt jobb. Få poliser jag sett och mött kan ge ett lika lugnande intryck som en leende mysgubbe i grått hår och paraduniformsmössa. Jag hoppas han kommer på matcherna framöver iklädd den fina sidenslipsen med fotbollar på som han bar på IFKs årsmöte. Skulle det hända framöver att lagens långa arm går till övertramp mot oskyldiga änglar tycker jag det känns grymt bra med en styrelsemedlem som definitivt har kunskapen, erfarenheten och inte minst pondus för att kunna kritisera sin forna arbetsgivare nu när han skall vara 100% på "vår" sida.

Galapremiären av Fotbollens Proletärer i fredagskväll var även riktigt skön. Har aldrig vart med om sådan stämning i en biosalong. Ekwall beskriver kort och gott skillnaden på framsidan och baksidan: "Det finns filmpremiärer och det finns filmpremiärer och den igår på biograf Draken i Göteborg var inte direkt som de runt Stureplan; ingen skumpa, inga kindpussar och ingen låtsasattityd…rejäla grabbatag (...)".


Avslutningsvis ett sista citat från fotbollskanalen om lagens långa arm som jag först skummade hastigt igenom och garvade högt när jag läste...

"Ett nytt arbetsmaterial har tagits fram för att poliser som bevakar matcher ska lära sig hur lagen ser ut (...)"

Ja harrej*vlar!
Ses på Gamla Ullevi imorgon eller på Kamratgården i eftermiddag.

7 kommentarer:

 1. Så jävla patetiskt att sthlms-klubbarna hela tiden ska flirta med huligan-kulturen. Det är ju inte direkt så att de verkar ta avstånd från den iaf

  SvaraRadera
 2. Imorgon hoppas jag ett av lagen är blåvittrandigt iaf!

  SvaraRadera
 3. Alltid gott med lite gott och blandat ifrån blåvitt/fotbollsverige. Kommer det någon rapport från dagens träning?

  Bra tempo? Fokuserade spelare? Taggade fans? osv. Mycket frågor här just nu.

  SvaraRadera
 4. Frankie: Den är lila/orange, ser ut lite som en fjärrkontroll. Man trycker på dom knappar som känns passande för stunden ungefär.

  Fler frågor?

  SvaraRadera
 5. Svordomsfria läktare låter som en utmärkt idé. Då kanske man kan ta med sina barn på match igen.

  SvaraRadera
 6. Fotboll och våld har alltid hört ihop! Håll nävarna blodiga!

  08:a

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.