På gång


onsdag 27 april 2011

Nu kan vi börja blicka framåt...

ANALYS. Även om det var första vinsten för i år, ja första poängen för i år så fanns det mycket positivt att ta med sig från matchen mot Henrik Rydström och co ifrån Kalmar. Jag har nu sett matchen två gånger i repris, enklare att skapa sig en bild utav matcherna om man ser matchen ännu en gång. Jonas Olsson hade verkligen fått fart på sina spelare, det var stenhårt jobb från samtliga på planen. Kostymen var tillbaka och det var väldigt glädjande att se Olssons glädjeskutt efter Hyséns 1-0.

Arbetsinsatsen:
Jonas Olsson har hyllat sina spelare oavsett vilken prestation de bjudit på (något som spelarna har uppskattat) men det var först i hyllningstalet efter matchen mot Kalmar som Olsson hade rätt att hylla spelarna. Det var stenhårt jobb ifrån samtliga spelare under matchen (Ja, även Selakovic sprang hem ibland). Jag minns Erik Lunds uppoffring i offensivt straffområde, jag minns Selakovic som vinner bollen och direkt sätter den på Hyséns fötter, jag minns alla otaliga gånger som IFK-spelare kapade Henrik Rydström.

Individuella prestationer:
Hela Hyséns prestation vid 1-0 målet håller väldigt hög klass, avancerar med bollen, väntar in Sanas löpning och klipper sedan till, otagbart för Berisha i Kalmarburen. Ett väldigt viktigt mål psykologiskt för de blåvita innan paus. Sana bjöd på ett par härliga instick, Sebastian sprang över enorma ytor, Elmar och Jakob slet som djur centralt, Bärkroth stod för ett piggt inhopp.

En titt bakåt i tiden
Det IFK Göteborg vi fick se mot Kalmar fick mig att tänka på säsongen 2009, ett Blåvitt på hemmaplan som bjuder på fin fotboll, men framförallt jobbar stenhårt i nittio minuter och maler ner sina motståndare. Nu går det inte att dra för stora växlar på en match, men jag ser i varje fall fram emot nästa match. Gör IFK Göteborg en lika bra insats som mot Kalmar så kommer man snart att åka hiss genom tabellen.

6 kommentarer:

 1. Själv minns jag 2010 där bla matcherna Elfsborg och aik var "vändningarna".

  Dock glad med 3 poäng och att IFK faktiskt börjat utveckla ett mer spelförande spel. Detta i kombination med det raka spelet kommer ge fler poäng. Frågan är hur lång tid det tar att få ordning på det spelförande spelet, då man såg att det gick väldigt långsamt mot ett Kalmar som alltid är duktiga på att backa hem och hålla sina positioner.

  Jaja, krossa mff nu.

  SvaraRadera
 2. Ordet som hela IFK Göteborgs förening glömdes bort någonstans på vägen till revanschåret 2010. Både supportrar och spelare, man var uppe bland molnen och trodde man var mycket bättre än vad man egentligen var.

  IFK Göteborg står för hårt jobb och ett kämpande utan dess like på planen. Vi kommer aldrig få något gratis!

  Nu är det dags att ta tag i detta.

  Ordet för både spelarna och ordet som skall eka ifrån supportrarna:

  KÄMPA!

  SvaraRadera
 3. 5 matcher en vinst.

  SvaraRadera
 4. För mig står Blåvitt för en vinnarkultur. Den kulturen håller på att försvinna tack vare ett allt för stort fokus på kämpa och en viss typ av mentalitet. När Blåvitt var som bäst vann vi matcher när som mest stod på spel, idag viker vi ner oss. Mild pratar gärna om att han vil bygga upp en vinnar mentalitet i gruppen men har misslyckats fatalt på detta område. Det är dags att ta in nya influenser och tankar för att vi återigen skall bli Sveriges mest framgångsrikaklubb.

  SvaraRadera
 5. Galoppera inte iväg nu..
  Ifk 2011 hamnar som bäst 7-9 ..

  Alla här skulle byta ut hela truppen(utom hysen) mot tex Örebros eller kalmars.. Tyvärr är det så..
  Dåliga lag kämpar bra lag lirar..

  5-6 Nya spelare behövs!!

  SvaraRadera
 6. Javier Zanetti27/4/11 14:41

  sdff: "Dåliga lag kämpar bra lag lirar.."

  Håller inte med dig. HIF kämpar och är bra... Att spela "fin" fotboll är inte alls det enda sättet att vinna på.

  Dock tror jag givetvis inte att vi kommer utmana i toppen...

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.