2006/08/11

Marcus Berg eller Stefan Selakovic?

DEBATT Någon av dessa två spelare kommer att spela på söndag. Om inte George Mourad kan spela (på grund av sin skada) så kommer antagligen båda att spela men vi bortser från den ekvationen nu.

Frågan är vem som skall spela jämte Mourad på söndag? Jag tror att svaret är ett men att lösningen en annan, hängde ni med nu? Svaret är troligtvis att Stefan Selakovic spelar men lösningen är, enligt mig och många andra, Marcus Berg. Varför nu detta då? Alejandro Lagos går snart om Stefan i skytteligan och han har bara spelat ett fåtal matcher i blåvitt i år.
Selakovic däremot har spelat sedan i början av våren och har bara gjort enstaka mål. Då kommer genast repliken från folk: ”Men han springer ju rätt och tar löpningarna” Svar: Ja, men om man inte har skärpa i avsluten och missar så många chanser som han hade mot Gefle så skall man inte starta i nästa match.

Vilken korplagsanfallare som helst skulle kunna ha tryckt in några av hans chanser mot Gefle. Jag blev så besviken och ledsen att jag var nära att gå till Arne och fråga om jag skulle hoppa in och ställa mig i boxen och vänta på att någon skulle passa mig, så illa var det.
De 5-15 minuterna som Berg får per match är ju skrattretande. Han hinner ju knappt ta av sig overallen innan han måste gå av planen igen. Fastän han kommer in och kör fullt och visar att han är i toppform och är närmare att lägga mål på 15 minuter än vad ”Sella” är resten av matchen måste ju vara enormt irriterande från en sådan ung talang.

Marcus verkade vara i superform i slutet av Maj i U-21 (jag var där) och formen verkar hålla i sig men om han inte får spela så kommer den förr eller senare att försvinna som utvecklingen. Han fick spela 80 minuter lite drygt i U-21 matchen mot Finland och var bäst på plan i Sverige och var en av få som fick spela så länge i en match med många byten.
Det finns en anledning till att ”Sella” får spela känns det som och det är på grund av gamla meriter. Arne, du har plockat fram många ungdomar bland annat Pontus Wernbloom, Oscar Wendt, Mattias Bjärsmyr, Andres Vasques med flera och nu är det dags att ge Marcus Berg minst 70 minuter!

Varför spelar Selakovic så dåligt då? Jag tror inte han kan svaret på den frågan själv i såna fall hade han ju försökt att ordna det. Mitt intryck av Stefan att han är en väldigt godhjärtad person och sådana brukar ta saker mer personligt än vad andra gör, med detta menar jag att skatteaffären har nog påverkat Stefan mer än man kan tro och mer än vad han själv tror. Tänk att ha en rättegång som ligger och väntar på dig under mer än ett år. Det måste slita på psyket! Sedan blir ju mer press ju mer lägen man missar och nu är pressen för hög. Tillslut så är han inte i toppform heller som Berg verkar vara i.

För laget och Stefans skull låt han vila och sitta på bänken och försök att få honom att tappa pressen. Släng in honom med 15 minuter kvar om vi leder så finns det igen som helst press att han behöver göra mål och det kan man inte kräva av någon som bara spelar 15 minuter och det vet alla. Om vi ligger under då? Byt för guds skull inte in honom om vi inte redan har press mot deras mål för då spelar det ju igen roll.

Marcus Berg till startelvan nu!

32 kommentarer:

  1. En Stefan i form är en Stefan Selakovic. Tyvärr är inte Stefan i form. IFK behöver en spelare som har;
    *vinnarskalle
    *möjlighet att sätta de chanser han får och på så sätt tända Selakovic
    *kunnande att trycka in bollen
    *vilja att trycka in bollen i mål
    *kriga att vinna dueller mot motståndarna
    *utmana motståndarna

    Tyvärr har inte M. Berg dessa egenskaperna och han platsar inte i ett lag som slåss om guldet. Tyvärr!!

    Så Selakovic får komma in i matchen genom att spela från start.. Skulle Berg få spela från start så hoppas jag att han kan överraska mig och kanske få mig att ändra min syn men..

    SvaraRadera
  2. Skulle vara intressant om han gav Berg en hel match och se vad som händer.

    SvaraRadera
  3. Problemet är ju att Marcus Berg är allt annat än en het inhoppare. Bortsett från ribbskottet mot KFF borta så har han ju varit iskall. Inhoppen dikterar ju ifall han ska få startchans.

    Men med Arne är det ändå kört för "Svarte-Marcus", det har man ju sett i kommentarerna från Arne i frågan där han gett indikation att Arnes sätt att stötta Sella i formsvackan (och depressionen?) är att låta honom spela från start.

    Dags att göra mål nu Selakovic.

    SvaraRadera
  4. kommer aldrig att glöma matchen mot ELLOS.. inte en enda chans, inte en enda duell... på 90 minuter

    SvaraRadera
  5. förövrigt så litar jag på Arne!!

    SvaraRadera
  6. "svarte marcus" ???

    SvaraRadera
  7. Även om Selakovic är ur form och just nu missar allt, så finns det inte en spelare i truppen som kompletterar Mourad lika bra som honom.

    Arne gör helt rätt i att stötta honom. Det är synd på Svarte-Marcus, men han är inte i form han heller. Och sätta in Wallerstedt tillsammans med Mourad blir kaka på kaka. Ur det samarbetet får vi inte ut ett skit.

    Forza Sella!

    SvaraRadera
  8. gött Jolly... nu kan jag söva gött!! ellos matchen så spelade berg..

    SvaraRadera
  9. ÄHHHHHHHHHHHH...vad é det för snack.
    Marcus Berg har aldrig varit på rätt!
    Sella står jämt rätt, vänta nu efter Gefle matchen när han pangar in 2 Baljor....då riner det på!

    SvaraRadera
  10. Att Sella kan göra mål är ju ett ganska välkänt faktum. Att det nu har låst sig för honom är beklagligt, men det lär inte lossna för honom om han blir bänkad.
    Marcus Berg är helt enkelt för dålig för att få starta.

    SvaraRadera
  11. Börja om lite längre bak i banan för att minska pressen och tidsnöd...det är mitt råd till Arne/Stefan. Laguppställning 4-4-2: Bengan_Adam-Bjärsmyr-Lago-Hjalle_Sella-Alex-Wernbloom-Vasquez_Berg-Mourad(Wallerstedt)
    Bollen bör och skall liras på backen, så som den gjordes stora delar av första halvlek mot AIK(hemma). Strålande!

    SvaraRadera
  12. Marcus Berg är på tok för loj och tam för startelvan.

    SvaraRadera
  13. Mackan är ingen inhoppare, därför bör han få chansen från start. Om han fått lika många chanser som Sella så hade han gjort många mål

    SvaraRadera
  14. Se på ribbskottet senast. Har ni sett Sella gå på skott nån gång? Han ska ju helst knäa in bollen 2 cm från mållinjen, oftast missar han dock

    SvaraRadera
  15. Sella alla dagar i veckan!

    SvaraRadera
  16. mackan har inte imponerat på mig på alls... Men det har o andra sidan inte sella heller. Jag säger ge marcus chansen i en eller två matcher. Skulle vara intressant att se om han tar den även som jag är lite skeptiskt... Går hans inhopp åt helvete så kan man ju faktiskt byta spelare i den här sporten.

    SvaraRadera
  17. Anonymous nummer 1, jolly mm: Hur i -pip- kan ni säga att han är ur form och är för dålig? Har ni änns sätt honom spela de senaste månaderna och hans inhop?

    Nej göra mål kan han inte och urform är han med... Läs den rapporten från förra B-lagsmatchen på offeciela. Men Landberg kanske inte kan någonting? *suck* Utala er inte i ämnet om ni inte har belägg för det ni säger!

    För övrigt så sa ju Arne på en presskonferans efter en av de senaste matcherna att i princip skulle sella få spela oavsätt om han gör mål eller inte för att han skapade chanser. Snacka om tjänste fel på hög nivå!

    SvaraRadera
  18. Den som skriver "lägga mål" förtjänar tyvärr ingen respekt.

    SvaraRadera
  19. Stefan är i form han står ju på rätt ställe och senast hade han otur .Han försökte lägga den på mål och gjorde så men målvakten briljerade tro mej målen kommer imorgon.

    SvaraRadera
  20. Lägga mål är väl respekt, är du helt historielös pôjk?

    SvaraRadera
  21. Det viktigaste är ju ändå att bollen letar sig fram till straffområdet i första hand.

    Sellas samarbete med Mourad och övriga mittfältare har ju fungerat riktigt bra...

    Bara för att Berg kanske har bättre avslutningar just nu betyder inte det att vi enns kommer att komma till de lägen som behövs...

    SvaraRadera
  22. Precis "lägga" är respekt! För övrigt så behöver vi ändå inte hans respekt.

    SvaraRadera
  23. Exakt nu vinner vi imorgon!

    SvaraRadera
  24. Rheed// Jag har sett M. Berg ett flertal tillfällen, visst är han inte kass jämt men tyvärr håller han inte måttet för att spela i lag som har ambitioner att vinna allsvenskan. Jag trodde mycket på Berg under fjol året men nu har jag insett att han har inte det!! Det har Selakovic och när han kommer till så kommer det att smälla..

    Tycker att det är dåligt av dig att börja snacka om tjänstefel av Arne. Arne har skapat en stabilitet som har inte har funnits på flera år. Vi ligger med i toppen av Allsvenskan och jag har stora förhoppningar på att guldet kan komma under 06. Är det ngn som är värd credd så är det Arne...

    Skall avsluta med Berg. Berg är en mjäkig. Mjäkiga spelare kan spela i en annan allsvenska!! vilken kan man säkert lista ut..

    SvaraRadera
  25. Rheed// Om man spelar i b-laget så platsar man inte i ett a-lag. Hade inte Berg kunnat göra mål i b-laget så hade han inte ens platsat i Div II. B-lags serien har inte likvärdig kvalite som allsvenskan. Det borde la du veta.. eller ???

    SvaraRadera
  26. Vi pratar här egentligen om två duktiga fotbollsspelare som har ett varsitt problem.

    Sella har problem med självförtroendet men är en duktig spelare. En spelare som alla allvenska lag har nytta av under vanliga omständigheter, så bra är han. Det är givetvis det Arne ser även om hans spets lyser med frånvaro.

    M.Berg är en bra spelare som är för valpig ännu och nog skulle må bra av att härdas en säsong typ Ljungskile. Valpigheten gör att han klarar utvecklingslaget/b-laget bra. Killen kan bli bra och kan ha en stor framtid framför sig men är inte där ännu.

    SvaraRadera
  27. Sella har inte vart nån målgörare sen han lämnade HBK. In med nån annan..Berg, Wowoah, Walle eller NÅN som kommer ihåg hur man gör mål. Ett hån mot de andra anfallarna att få 5-10 min per match även om den som spelar alltid aldrig gör mål.

    SvaraRadera
  28. där blev det snurrigt..iaf, peta Sella
    Gonatt!

    SvaraRadera
  29. Tänk er en brevbärare som gör det mesta rätt på sitt jobb. Han kommer i tid, han är omtyckt av sina kollegor, han sorterar breven till kollegornas distrikt rätt, han är snabb i trapporna, han cyklar inte fel utan åker istället alltid till rätt distrikt, hans arbete gör det lättare för de andra...

    Men, varje dag delar han ut posten till fel brevlådor på det egna distriktet. Detta sker gång efter annan. Kunderna och kollegorna har överseende ett bra tag med detta...men grundproblemet (felleveranserna) kvarstår (och åtminstone vissa kunder klagar). Han går ju faktiskt in i de rätta trappuppgångarna hela tiden, men han klarar inte just nu av att para ihop adressaternas namn på breven med namnen på dörrarna.

    Men vad tusan...han får väl en chans till...imorgon blir det nog rätt...

    SvaraRadera
  30. Sella- Berg
    Skott 2-0
    Varning 0-1 (gnäll)
    Tid: 65-35

    SvaraRadera
  31. Sella - Berg

    Mål 0 - 0

    Tid: 68 - 22 (Om det nu inte var 13 minuters tillägg)

    SvaraRadera
  32. mlp: kan börja med att säga: I rest my case.. in med Berg från start.

    Fakt 1: Berg har spelats alldeles för lite för att kunna utvecklas och få såna kvaliteter som sella har/hade...

    Fakt 2: Nått säger mig att Arne inte kommer göra samma misstag igen (låta Sella starta).

    Fakta 3: Läs det som någon skrev om brevbäringen här ovan bra liknelse. Om inte pstchefen hade låtit brevbäraren villa så hade han gjort tjänstefel. Varför skulle det inte vara samma inom idrottern? Är Arne din gude eller vad?

    Fakta 4: Det var Bo-Jo som skappade stabiliteten i laget men du kanske inte minns det? :S Arne tog över rodret från ett nyrenoverat skepp så hans uppgift vara bara att hålla det flytande. Bättre aggresivitet har han infört men den e för lam fortfarande men jag tycker han är en bra tränare men gör för sena byten och är lite för passiv ibland i sitt agerande.

    Fakta 5: Vart tror du ungdomarna vissar upp sig innan de får chansen i A-laget? I b-laget kanske? Sedan skulle Sella inte änns göra mål i b-laget tyvärr.

    Låt Berg få chansen från start. Det värsta som kan hända? Att han gör mål?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.