2010/02/08

Något är fel, frågan är vad?

FUNDERING. I lördags såg det ut som säsongen inte kunde få en bättre start. Förvisso en knagglig inledning försvarsmässigt, men sett över hela matchen en skön öppning med ett härligt resultat. Så såg facit ut fram tills idag, då det dystra beskedet kom. Dyrestam blir borta hela säsongen 2010. Skadan?
En menisk, en fraktur och ...ett korsband. Känner ni igen det, korsband alltså?

Skador är något som framkommer, oavsett vilken sport man utövar. Men sju skador på ett år är många för ett fotbollslag, oavsett vilken sorts skada det är. I dagsläget har vår trupp utsatts för sju stycken skador av en och samma typ, korsbands-skador. Det låter egentligen vansinnigt att säga det, men vi ska vara "glada" över att vi sluppit övriga skador. Då hade läget eventuellt kunnat vara ännu värre!

Det värsta med alla dessa skador är frustrationen jag känner. Jag letar efter orsaker och anledningar till att det blivit såhär. Förvisso tror jag på både otur och tillfälligheter. Men sju skador av samma typ kan inte falla under någon av dessa kategorier. Det kan inte fortsätta på det här sättet, något måste göras!

Det finns egentligen bara ett sätt att förebygga skador på korsband och menisk. Träning av muskulaturen runt knät. Har man en stark muskulatur där har man bästa möjliga "skydd" mot den typen av skador. Enligt Håkan Mild har IFK tidigare genomfört en analys, men vill inte gå närmare in på vad den givit utan hänvisar till det medicinska teamet. Däremot ska det analyseras på nytt och diskuteras igen efter lördagens skada.

Jag har svårt att tro att IFK inte har anpassat sin träning, framförallt inför 2010, för att förebygga dessa skador så gott det går. Men när vi spelar säsongens första hemmamatch, och får säsongens andra skada, då är det givetvis något som är fel. Frågan är bara vad! Jag hoppas att IFKs medicinska team kommer fram till vad det är, för jag vill inte se fler av våra viktigaste spelare sitta med söndriga knän när vi ska slåss om ett guld i höst!

17 kommentarer:

  1. Säsongens ANDRA match och säsongens ANDRA skada, ska de va...

    SvaraRadera
  2. Borde även vara lite frågetecken, rättstavning osv. i texten.

    Var är Bond-Saxen?

    Men visst, något är fel.

    SvaraRadera
  3. Skulle vara intressant och se ifall killarna med korsbandsskador har inlägg i skorna? Jag skaffade inlägg i skorna och pajade korsbandet första matchen efter det...

    SvaraRadera
  4. Jesus, har ni slutat kontrollera materialet helt nu eller? Avgå den som lät pissmannen börja blogga.

    SvaraRadera
  5. "Men sju skador på ett år är många för ett fotbollslag, oavsett vilken sorts skada det är."

    hur länge har du följt Blåvitt då, 2-3 år? det är ju inte första gången vi drabbats av "tio små negerpojkar"-syndromet. Sedan kan det kännas jobbigt och orättvist, men skit händer ibland.

    SvaraRadera
  6. Jesus, har ni slutat kontrollera kommentarerna helt nu eller? Avgå den som lät anonyma idioter kommentera.

    Bra skrivet peeman. Sju skador på en säsong ÄR mycket, men som anonym ovan säger så händer det ibland.

    SvaraRadera
  7. Jonas Hellberg tränar uppenbarligen sönder de unga killarnas knän... avgå!

    SvaraRadera
  8. Nu kan det väll inte vara några snack om saken att ta in Risp eller?
    Vi har ju 2 skador på 2 veckor i backlinjen. Och Mild sa ju nej till Risp för att det var fullt. Men nu måste Mild sätta in Risp utan tvekan annars är de tjänstemanna fel?!

    SvaraRadera
  9. Synd att det intee var Pär ericsson

    SvaraRadera
  10. Till dig som sa att vi tränar sönder våra unga spelares korsband..


    Dyrestam fastnade i gräset och fick en dansk över sig.. Söder fick en smäll.. Björklund fick en kille över sig


    Sen så är knappast Adam, Carlsson unga spelare

    SvaraRadera
  11. Isidor Behrens2010-02-08 18:50

    Bara Ben kommer under året byta namn till Klena Knän.

    SvaraRadera
  12. Visst kan man förebygga genom att träna mycket fram- och baksida lår, men råkar man ut för en kraftig smäll eller en ordentlig vridning så går det främre korsbandet av ändå. Been there, done that... :(

    SvaraRadera
  13. Det ryktas att Adidas inför förra säsongen gjorde IFK Göteborgs dobbar 3 millimeter längre än på standardskon för att få ett bättre grepp.

    SvaraRadera
  14. 1. Det är inte bara viktigt med kraftiga muskler rung knät utan det är likaviktigt att det är rätt balans mellen dem. För stark framsida så orkar inte baksida hålla kvar.

    2. Om det nu är dobbarna så vore det väl hända på andra lags spelare.

    3. Kanske dax att ta in någon utifrån med nya ögon för att kolla hur träningen sett ut.

    Dtta är INTE otur för det kan ni glömma!

    SvaraRadera
  15. Så med bättre träning hade alltså korsband, menisk och skelett hållit? Kul idé att träna sig från benbrott.

    SvaraRadera
  16. En fraktur är en fraktur. För några år sedan var det också mycket snack om att skadorna Blåvitt fick berodde på felträning, fel skor, osv. Men om ett enda korsband till går av måste man ju börja undra...

    SvaraRadera
  17. Klart att det är någonting som inte stämmer. Träning, material eller underlag såklart.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.