2010/02/06

Bjarnason och Faltsetas värmde storpubliken

MATCHANALYS. Vi börjar inte vänja oss, det gjorde vi för länge sen. Nu är det mer regel än undantag. Blir en spelare skadad så handlar det om knän. Oftast är de borta i flera månader framöver, mer sällan är det glädjande besked. Be till Torbjörn för att Dyrestams knä är någorlunda okej.

Jag minns matcherna på Valhalla förra året som om det vore igår. Matchen mot Trollhättan då det var en djävulsk kyla har satt sina spår. Jag tog fighten och förberedde mig för krig i underställ, två lager med tröjor, dunjacka, mössa och vantar. Jag insåg att jag vunnit när jag kom ut och solen sken, molnen var borta och gradantalet låg på en kontrollerad nivå. Fotbollsmässigt var det väl sådär, men med några ljusglimtar. Främst var det två spelare som glimrade, framför en riktigt bra publiksiffra på över 3000 personer.

Efter att ha missat spårvagnen på grund av mina så viktiga vantar, som hade glömts hemma framför spegeln, så dök jag upp fem minuter innan matchstart i en kö som slingrade sig en bra bit mot Valhallabadet. Resultattavlan hade redan ändrats till 0-1 när jag till slut kommit in på "arenan".

I första halvlek darrade backlinjen vid flera tillfällen och framförallt var det efter Dyrestams skada som det blev väldigt ”slafsigt”. Sebastian Eriksson, i hemmapremiären till ära utklädd till Spiderman, gjorde tyvärr en riktigt dålig match. Jag vill inte ens spekulera i hur stor felprocent det var på passningarna han slog. Bättre blir det.

Men allt var inte dåligt. Innermittfältet spelade riktigt bra matchen igenom och Elmars pondus, kreativitet och jävlar anamma gör honom i mina ögon som den absolut bästa spelaren även fast det i slutet av andra slarvades lite vid några få tillfällen när han då spelade på vänstermittfältet. Bredvid våran islänning i första och i början av andra fanns Faltsetas och han gjorde det också mycket bra. Riktigt bra inställning och ett större fotbollskunnande än jag fått uppfattningen om tidigare. Det var dessa två spelare som bar laget i en annars ganska medioker halvlek som dock toppades med en kvittering signerad Hysén. Vem annars?

I andra halvlek blev aggressiviteten i försvarsspelet bättre. Pär fick lite mer bollar att jobba med, även fast de oftast inte var av bästa kvalité, men han hade lite problem med att suga till sig bollarna. Han visade dock upp en bra inställning och var ganska nära att näta efter en resolut satsning mot Zaza i Ålborgs mål. Hysén gjorde innan dess 2-1 efter en bra prestation av Sana ute på vänsterkanten även fast agerandet av målvakten inte direkt höll världsklass. Kantspelet som i första halvleken nästan var obefintligt fick i vissa perioder i andra lite fart och det var framförallt Selakovic som stod för det med i varje fall en välavvägd passning till Hysén som stack i djupet. Inget mål den gången dock.

Spelmässigt var det ingen jätteprestation som påpekats. Första halvlekens försvarsspel och kantspelet får inget högre betyg, dock som jag skrev innan fanns det saker som värmde och lovar mycket gott. Det var trots allt bara våran andra match för säsongen mot ännu ett bra motstånd. Två vinster är två vinster. Nu håller vi tummarna för våran vänsterback.

Redan på Onsdag möter vi Qviding och då kommer vi med största sannolikhet se en helt ny elva och antagligen är dagens avbytare då startmän. En jag dock skulle vilja ha in återigen är Falsetas. Jag vill se så mycket som möjligt ifrån den herrn innan allsvenskan drar igång och även fast jag till en början som många med mig såg han som en backup, ganska långt bak i ledet, så kanske han då ingår i en tänkbar startuppställning? Alldeles för tidigt för sådana tankar efter två matcher. Men återigen, det jag såg idag. Det gladde mig.

18 kommentarer:

  1. Tycker man skall berömma Sana lite extra faktiskt. Han hade många fina samspel med både bjarna och vänsterbackarna idag. Men vad fan hade Seb på sig egentligen, va de en värmemask för ansiktet eller nån slags halsduk/rånarluva?

    SvaraRadera
  2. Carlito -
    Har för mig att Seb har astma, vilket betyder att han får svårt att andas när det är för kallt.

    SvaraRadera
  3. Sana var riktigt duktig faktiskt. Bra samspel.

    Sebban hade på sig en "buff" med blåvitt-motiv. Var hittar man en sådan?

    SvaraRadera
  4. Seb var verkligen helt under isen idag. Det såg stundtals ut som att han vår dålig med flit, typ för att han inte vill spela vänsterback. Tråkigt. Annars kan jag inte nog understryka hur mycket jag älskar Elmar.

    SvaraRadera
  5. Håller med Jayo. Elmar (eller kanske bjarna är snyggare? :P)har vuxit enormt sen de där första halvtaskiga "GP-vet-inte-om-jag-är-en-bra-värvning-eller-flopp-insatserna" i mitten av förra säsongen...

    SvaraRadera
  6. Eftersom det så ofta påpekas när Hjalmar är usel, så är det generalfel att inte skriva om honom när han var planens gigant, jämsides med Elmar.
    Och hans mål, kanske en rad om det?

    I övrigt bra skrivet.

    SvaraRadera
  7. Majornas/ Vad Hjalmar planens gigant i dag? Hahahahahaha, förlåt, men vad såg du för match? Han fick sig en bruuuutal utskällning av Kim för sina insatser i första, missade markering vid i alla fall tre tillfällen...

    SvaraRadera
  8. Sana duktig, såg vi samma match? Han var tyvärr den som var sämst i ett annars bra lag. Det stora positiva överaskningen var ju Faltsesas, att han var en kämpe har man ju förstått men att han var så lugn och bra med bollen var något nytt, fina passningar och med ett gott självförtroende, visade att han ville ha boll och ville framåt,ungefär som Mild. Elmar var ju som vanligt förträfflig med bollen men dribblade för mycket som vanligt och tog en del felbeslut!

    SvaraRadera
  9. Inte tappade vi mer efter att Dyre gick ut. Han släppte ju till 3-4 gånger på sin kant innan skadan.

    SvaraRadera
  10. Ok att Seb inte skall lira vänsterback. Men faktum är att Dyre släppte till fler farligheter på sin korta tid än Sebastian gjorde under resten av matchen.

    SvaraRadera
  11. Elmar ska spela centralt, för då dribblar han mindre och visar istället upp sitt finfina spelsinne.

    Sana ska tacka sin lyckliga stjärna att Elmar var beredd att täcka upp för honom, för den bollskicklige Sana satte medspelarna i skiten rätt ofta då han inte hade bollen. Och jag ser det som otänkbart att han skulle tillhöra startelvan till premiären.

    Faltsetas har mycket av det som gjorde Håkan bra. Tillskillnad från Wernbloom, under sitt första år, så har Faltsetas redan nu en mycket bra förstatouch. Behöver slipa lite positionsspel och komma in i tänket.

    Men å andra sidan är det ett jävla steg att gå från Trollhättan och superettan till att möta Ålborg.

    SvaraRadera
  12. Var Seb dålig?.. Du verkar ha dålig förståelse för spelet fotboll..Och ni som tycker Sana var bra.. hallå! Klart sämst i IFK.

    SvaraRadera
  13. Dyrenstam gjorde sin sämsta match i den blåvita tröjan. Försvaret började fungera först när seb kom in. Sana var inget vidare. Bjarnar var planens gigant

    SvaraRadera
  14. @02:!9:
    Håller fullständigt med seb kom in och stängde i princip den kanten. S

    SvaraRadera
  15. Sana var iofs riktigt duktig. där håller jag inte med dig.

    SvaraRadera
  16. Gårdakvarnenn2010-02-07 16:15

    Hur kan man säga att en blowitspelare är bra? GO GAIS!

    SvaraRadera
  17. dyre fick ingen hjälp utav sana tro fan att det blir jobbigt ta och kolla på bärkroth och dyre då mot gais.. så ser man tydligt vad som skiljer sig

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.