2010/02/22

Ayia Napa – ”det var la Gais!”

CYPERN2010. BaraBens team bestående av Ida M Henriksson och Frankie har med nöd och näppe landat i Cypern. Vi lämnade 10 minus och snöstorm och bytte ut det mot 20 grader varmt och sol. Cypern, eller rättare sagt Ayia Napa är känt för sitt totala mayhem under sommaren då staden är knôkfylld av partysugna tonåringar från nordens länder. Idag, i Februari månad, så är staden en spökstad bestående av BaraBenskribenter, pensionärer och Gais. Det finns ingenting att göra och internetuppkopplingen är ett rån för plånböckerna och inte heller kvalificerar den sig som snabb.

För er som inte visste är Cypern ett av de få länder som fortfarande tror stenhårt på vänstertrafik, och resan från Larnacas flygplats till hotellet i Ayia Napa var den ena näradöden upplevelsen efter den andra, men till slut kom vi kom fram i vår lilla KIA - som skakade värre än en Parkinsonsjuk med ticks. Hotellet vi bor på är klart godkänt men inte mycker mer än så. På kvällarna kollar vi på OS och äter kött, på dagarna kör vi omkring i staden och utforskar. Igår tog vi oss upp till träningsanläggningen där Blåvitt kommer att hålla till under den kommande veckan.

Vi hann även (tyvärr) med att se Gais träningsmatch mot något korpgäng, och till er grönsvarta som flitigt läser denna blogg kan vi med sorg meddela er att, det ser inte så vidare bra ut. Trots en vinst med 3-2 efter två mål av Wanderson och någon annan snubbe. Det klagades mycket på planen och munhöggs en hel del inom det grönsvarta laget, Wanderson - som är en av de få kompetenta spelarna i truppen - fick höra så fort han gjorde en miss. De fick inte heller till mittfältsspelet och Dime (målvakten) fick höja rösten och ryta i från gång på gång när gaisarna missade markering.

Men det är som man säger, ”det var la Gais”.

Våra förväntingar och mål med den här resan är att ge er där hemma en riktigt bra bevakning av Blåvitt med intervjuer och analyser, och såklart eftersom att vi är BaraBen även en hel del hets och humor...

Nu måste jag gå ut och ta hand om Markus, han sitter ute på vår balkong och pratar med två fåglar. Värmen gör honom inte gott och jag tror att han kommer att tappa det inom tre dagar, är det någon där hemma som vågar sätta emot?
Under dagen kommer vi att bjuda er på filmklipp från anläggningarna, bilder och spelarintevju med Gais lagkapten Fredrik Lundgren.
Signing off from Ayia napa, Cypern – fan vad nice.

11 kommentarer:

  1. De två tidigare skribenterna gör ju uppenbarligen inte det som undras, utan praktiserar mången högerhandsövning till Internets mörkaste url's...

    Fan, kamma er nu för i helvete. Det är fotboll det handlar om.

    SvaraRadera
  2. Anonym:
    Du vet det, jag vet det - alla vet det.

    Ge fan i mitt nick för övrigt!

    SvaraRadera
  3. Skaffa ett konto om du är så stolt över ditt nick då, mr Hållundan.

    Måste säga att det var första gången jag njöt av att läsa något Ida skrivit. Bra jobbat :D
    Jag vågar nästan sätta emot! 4 dagar budar jag.

    SvaraRadera
  4. Jag tycker att Ida är en mycket kompetent skribent, alltid välformulerad och lättläst. Möjligen ett frågetecken för fotbollsögat, hon är ju trots allt brud och måste därmed utstå viss kritik och skärskådning av oss riktiga fotbollsfans. ;)

    Hoppas att du hittar rätt framför kameran också, Ida!

    Annars säger jag som Bart i senaste avsnittet av Simpsons:
    "Here comes the 'Mykeeha'!"

    /Knugen

    Ps. hur ser planerna ut?

    SvaraRadera
  5. @11:54 Carlito. What? Konto? Det har f.ö (med all rätt) modererats en del sedan mitt inlägg 11:20.

    SvaraRadera
  6. Haha, skön förvirring nu! Eller menar du, Anonym 11:21 att du pixpaxat nicket "Anonym"!? :)

    Btw, Frankie har en såndär rödaktig ton va? Ida får se till att han inte bränner sig när han är ute i solen!

    http://www.youtube.com/watch?v=EY39fkmqKBM

    SvaraRadera
  7. Gôtt...ser fram emot roliga och bra repotage från cypern.

    SvaraRadera
  8. Ni är bäst! Ska bli sköj att följa dig Ida.

    SvaraRadera
  9. hahaha, nice

    SvaraRadera
  10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.