2010/02/08

Vi é BaraBen - bäst i Sverige!



STORA BLOGGPRISET. Segerintervju i Aftonbladet-tv, jag var trött och sliten efter en lång dag - men glad. Något annat kan man ju inte vara när vi just vunnit pris för Sveriges bästa sportblogg 2009 med BaraBen.com i Stora Bloggpriset. När tv-reportern frågade Jan Helin, chefredaktör för Aftonbladet, om hans favoritblogg släppte han bomben: "Bara Ben på Glenn Hysén tycker jag är en väldigt väldigt rolig sportblogg." Oh, lala.

Här håller jag låda hos TV4:s Nyhetsmorgon dagen efter segern (se klippet ovan för videoversion) och den tillhörande efterfesten. Trots att natten blev lång så såg jag faktiskt snäppet fräschare ut dagen efter, även om outfiten var i princip den samma. I alla fall enligt de SMS som trillade in från förvånade göteborgare som vaknat av att höra min stämma från tv-rutan. Däremot pikade Steffo Törnquist och Kristin Kaspersen oss för att vi såg sega ut. "Om du bara såg vraket jag var igår", tänkte jag. Dygna är inte att rekommendera om man ska stå på tv en hel morgon...

Navid Modiri från 365 saker gjorde mig sällskap - även om jag i yrvaket tillstånd stack iväg från hotellet med den taxi som vi tydligen skulle ta gemensamt. För att kompensera fadäsen kommer 365 saker och BaraBen.com genomföra ett roligt bloggutbyte i vår, som blir intressant och underhållande att följa för både deras och våra läsare! Det kommer bli jävligt annorlunda jämfört med det vi brukar göra på BaraBen...


Aftonbladets chefredaktör Jan Helin diggade vår kaxiga attityd. Vi både uppmanade honom att anställa oss (i "hans" tv-kanal) och delade ut lite goa verbala smällar till flera ledande supersportbloggare - så det var kul/tur att vår glimt i ögat gick fram.

Även Blåvitt skickar sina gratulationer till oss.

Kvällens hetaste bloggerskor, Kenza (bästa Modeblogg) och Ida (årets norrlänning). I blogosfären rasslade naturligtvis gratulationerna in: Ulf Bjereld, BaraBen-bloggare och medieprofil skrev om det unika i att en supporterblogg vinner priset, Stillstryparen och Gondolen hyllade Ida:s bloggande, Svenskafans pikade vår framtoning i media, TT rapporterade om vår seger och Fotbollskanalens Olof Lundh visade ett enormt kunnande i vad som händer på BaraBen:

"BaraBen.com plockade hem ett bloggpris häromkvällen. Det finns många bloggar jag gillar men jag måste erkänna att den har en skön attityd och inte sällan bjuder på bra grejer. Som att Stefan Rehn är finne i grunden och kunde spelat för Finland.

Inget snack om att Baraben är värt ett pris för att man visar att supporterskap är oerhört många beståndsdelar: humor, granskningar, satir, skvaller, debatt, intervjuer, spelsystem, självironi i alla möjliga digitala former och med tv-kanalen KanalGlenn och dess olika t-shirts (Håll i hatten! Dulee vid ratten) som höjdpunkter.

Sedan får man tugga i sig att Baraben.com gärna hackar på oss i gammelmedia."
Konkurrenterna hos nominerade HD:s Sportbloggen drev lite med min dialekt i sin sammanfattning av galakvällen:

och slutligen fick vi en hyllning från våra vänner på Rose & Crown:

Ett ytterligare stort tack får riktas till alla BaraBen:s skribenter och läsare som inte bara röstat fram oss till den här segern utan är de som gör vår blogg till den levande bloggorganism den är! Nu gör vi 2010 till det bästa bloggåret någonsin, med Obscene football pornography! För belackarna kan säga vad de vill om att det är "oseriöst" med priser som det går att kampanja sig till. Vi vann före tre av Sveriges största sportjournalister - trots att vi öppet propagerar för ett enda lag,vilket borde vara en enorm nackdel i ett läsarpris, där enbart de blåvita hade en känslomässig orsak att rösta på oss. Men ändå knäckte vi allmänbloggarna som riktar sig till samtliga fotbollsfans. Det svider hos Aftonbladet, det kan jag lova er.

Jag och Ida hämtar priset på scenen @ Nalen.

Här är alla vinnarna av 2009 års Stora Bloggpris.

Sedan segern i onsdags har jag fått lovord och glada tack från Öis:are, djurgårdare och Helsingborgare, bara för att nämna några. BaraBen är i grunden blått och vitt - men så mycket större än det, ändå. På samma sätt värmer detta läsarnas pris mångdubbelt mer än vad ett "teknokratpris" från en självutnämnd expertpanel någonsin kan göra. Experter kan gärna tycka det ena och andra, men det är folkets röst som beslutar om framgång i slutändan. Det här är kärlek och hat på ett charmigt sätt som gör att vi älskar att hata er tillbaka.

I april 2009 gjorde Expressens Marcella Mravec en intervju med mig om BaraBens roll, maktposition och framgångar i blogosfären. Den är värd att läsa för er som inte har följt med oss under de här fem inledande och omtumlande åren. Den skrapar lite på bloggmonstrets fasad.

- till sist, äras det som verkligen äras bör: www.baraben.com.

8 kommentarer:

  1. ni är så jävla värda detta att man bara kan ge er en stående ovation. grattis, ni fick även min röst!

    SvaraRadera
  2. Kan tycka att det är dåligt förlorarskap av Robert Laul att skriva på sin blogg att priset inte är värt lika mycket för att folket röstar och att man kan kampanja sig till seger. Det är ju så alla populära priser fungerar: tex Jerringpriset, som rankas mycket högre än alla andra sportpriser till aktiva. Bara Ben ska njuta av detta, för det är fan stort att ni gick segrande mot flera bloggar från nordens största hemsida (aftonbladet.se) och det vet även de om... CONGRATS LADS!

    SvaraRadera
  3. så jävla gött att trycka dit aftonbladet!

    SvaraRadera
  4. så underbar intervju med frankie på aftonbladet-tv. "haha vi får väl åka till råsunda och ploppa upp skumpan ikväll"... :D

    SvaraRadera
  5. Jag tycker ni har varit lite för ödmjuka efteråt, bara Frankie som kaxade sig lite på tv och så, men vart tog resten av blogg-hetsen om segern vägen? kääääääääääääs!

    SvaraRadera
  6. Den allra populäraste "tävlingen" bygger ju för sjutton på samma grund. "Fy katten vad dåligt att man kan kampanja sig till en vinst i riksdagsvalet".
    Baraben.com for president!

    SvaraRadera
  7. Za: Fast då får man å andra sidan bara rösta en gång. :)

    Men vi är stolta som sjutton över priset och vi kommer göra allt vi kan för att även förtjäna det nästa år!

    SvaraRadera
  8. Olof- Fast ta Jerringpriset och Melodifestivalen som exempel då, de största tävlingarna i sport och musik i landet, bägge framröstade av fans. Men det tycker väl robert laul är katastrof och att han och hans journalistkollegor ska välja ut Jerringpriset. Pinsamt gnäll av honom. Tacka vet jag Olof Lundh!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.