2010/02/14

Hjalmar gjorde det igen!

MATCHTANKAR. Ännu en träningsmatch spelad i bitande sibirisk kyla, ännu en vinst och ännu ett mål av Tobias Hysén.

Intressant match som inleddes lite snyggt med att Danskarnas målvakt verkar ha lärt sig helt andra regler om fotboll än dom som man spelar efter, kanske trodde han att dom spelade med ”flygande målvakt” igår. Målmannen bjöd på en solklar hands långt utanför straffområdet och verkade sen helt ärligt inte riktigt förstå vad han hade gjort för fel när han blev visad av planen av domaren (som idag inte snålade med korten). Nordsjällands tränare blev extremt upprörd verbalt och flaxade med armarna som om detta vore en final i Champions League.

Hjalmar Jonsson visade återigen klass på frisparkarna och drämde första i ribban, hade det varit något lägre hade det varit ett extremt snyggt mål, nästan i klass med Ragges mål mot Djurgården förra året (eller kanske inte). Han fick en till chans och satte den helt otagbart för Nordjällands inbytta målvakt. Hjalmar for president!

Matchen var till största del riktigt bra, mycket one touch och Danskarna fick springa sig trötta när dom jagade boll mellan säkra Blåvitt-fötter. Andra halvlek var betydligt bättre än första där vi vek ner oss och bjöd Norsjälland på lite för mycket boll.

I pausen när jag förövrigt frös halvt ihjäl stod Bärkroth i dunväst... Iskall och stenhård. ”Fuck vädret”.

Offensivt var det Elmar som trixade fram många giftiga möjligheter i första halvlek och danskarna köpte varmkorv (eller pölse?) gång på gång uppe på läktaren. Hysén köttade på och det skulle betalas med ett riktigt kämparmål i andra halvlek (där Nordsjälland verkade ha satt in Fredrik från Fredik och Filip som back, vilket också hade förklarat en hel del om det var han). På fasta situationer hade vi många riktigt farliga hörnor av kapten Sella, och som tidigare nämnt en mästare bakom frisparkarna i Hjalle. Andra halvlek fick Lund och Sella till sitt spel och serverade många fina pass mot Hysén och Pär. Danskarna (och Svensken Pierre) hängde inte med och det borde ha resulterat i fler mål.
I mitten var det samspelt, tryggheten låg i Gustav Svensson som igår inte gjorde många missar och styrde laget, danskarna sprang sig trötta och fick verkligen ett test på sin kondition.

Defensivt var det roligast att se Kalle Svensson på väg tillbaka, 90 minuter utan smärta och några direkta missar (ett långpass som såg ut att gå rent åt helvete men som sen duracell-Elmar hann ifatt och det höll på att bli riktigt farligt.) Kalle gjorde det riktigt bra, och det var jävligt kul att se. Hjalmar, tillbaka på vänstern skötte sig riktigt bra och förtjänade hyllningarna från publiken. 20 minuter spel för Risp som nuddade bollen en halv gång kanske, men än en gång – Välkommen hem.

Så, en sammanfattning, det var jävligt kallt vilket fick ungefär 1000 veklingar från förra matchen att stanna hemma, Risp är tillbaka, Elmar bäst på planen igen (fram till övertändningen och det röda kortet), Hjalmar har gjort två(!) mål på tre matcher, Kim reflexräddar vidare, Hysén laddar för ännu en skytteligavinst och IFK Göteborg ser ut att vilja slåss om guldet 2010 – och det ser riktigt positivt ut.

Det här var sista matchen för mig och Frankie i löjligt kallt väder (hoppas på mildare vindar i Mars). På lördag åker vi ner till Cypern lite innan laget för att hinna känna på planen och mäta längd och fuktighet på gräset så att vi slipper ställa frågan ”Hur känns planen?”.

Med glimten i ögat tackar jag för mig och packar väskan för Cypern, vi ses snart igen.

28 kommentarer:

  1. Först igen:) måste säga att Hjalmars frisparkar börjar att se grymt farliga ut. Ännu ett vapen åt det ny sm guldet

    SvaraRadera
  2. Mycket bra skrivet, fortsätt så!
    Ifall du tyckte det var kallt igår, så var du inte på matchen mot Qviding i Onsdags. Då var det kallt kan jag säga dig! ;)

    SvaraRadera
  3. Oj glömde skriva namnet. Snabbe Sam var det som var först igen. BB kommenterare no 1

    SvaraRadera
  4. Tycker att det kanske var lite väl positiv matchrapport måste jag säga. Så överlägsna som blåvitt låter i rapporten var dom faktiskt inte. Tycker att danskarna ägde bollen ett bra tag och spelade bra i mitten av första halvlek. Dessutom ägde dom spelet i andra halvlek efter alla byten, utan att för den delen skapa några direkt farligheter förutom målet.

    SvaraRadera
  5. Skön läsning på förmiddagen.
    Jag gillar det här: "Målmannen bjöd på en solklar hands långt utanför straffområdet ... Nordsjällands tränare blev extremt upprörd verbalt och flaxade med armarna som om detta vore en final i Champions League"
    Kul om målman kan bli ett ord vi använder.

    SvaraRadera
  6. Kan inte skriva under på den Elmar-hysterin som råder. Han gör det bra, men bör absolut inte vara med i någon uppbyggnadsfas av spelet. Stampar på tok för mycket på bollen. En offensiv plats centralt vigd åt Elmar, först då kan han börja prestera i de takter som nämns nu. För potentialen har han, men inte som central mittfältare eller vänsterytter. Han SKA spela offensiv mittfältare!

    SvaraRadera
  7. Ar Pharazon2010-02-14 13:08

    Allt är skitbra, men jag måste bara be dig att sluta skriva "dom". Det handlar bara om att byta ut en vokal mot en annan.

    Annars tackar jag för en grym rapport!

    SvaraRadera
  8. Fortsätt skriva "dom" Ida, får panik på dem!.

    Bra skrivet, som vanligt dessutom.

    SvaraRadera
  9. Bra skrivet som vanligt, men tycker nog att det var lite vinklat första halvlek hade dom bra mycket mer boll än oss och våra kvicka fötter som du skriver kom inte så mycket till andvändning.

    SvaraRadera
  10. Såg vi samma match Ida?
    Här låter det som vi mötte ett bonkegäng som i princip knappt fick röra bollen, riktigt så var det inte.

    SvaraRadera
  11. Lars jonsson2010-02-14 14:13

    Ida, då han som inte var siste man tog med handen skall det enbart bli gult kort :)

    SvaraRadera
  12. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  13. Lars Jonsson;

    Jag är ledsen, men reglerna säger annorlunda:

    "En spelare ska utvisas om han...
    förhindrar ett mål eller en klar målchans för motståndarlaget
    genom att avsiktligt beröra bollen med händerna (gäller ej målvakten
    inom hans eget straffområde)."

    Målvakten var utanför "sitt eget straffområde" och domaren dömde rätt (sen att det inte var ett geni till domare vet vi också, men detta beslut följer regelboken).

    SvaraRadera
  14. no offence, men såg vi samma match?

    SvaraRadera
  15. Saxens vrede2010-02-14 15:12

    14:24, du som spammar alla trådar just nu. Har du något vettigt att säga i ärendet är du välkommen att skicka in en gästkrönika till BaraBen. Annars kommer du även i fortsättningen bli saxad.

    SvaraRadera
  16. Kan du inte fråga hur hotellet och vädret är?

    SvaraRadera
  17. Allt med Blåvitt är inte positivt Ida. Du skriver med bra men man får ofta känslan av att man inte sett samma match. Använd de kritiska ögonen lite mer så kan det bli bättre läsning.

    Och som tidigare nämnt, sluta skriva "Dom". Ger ett förfärligt taffligt intryck.

    Tack för bra uppdatering för övrigt!

    SvaraRadera
  18. Språkpolisen2010-02-14 18:09

    Ar Pharazon: Att hon skriver dom är även om det är talpråk bättre än att hon skriver dem som du verkar förespråka och som är ett oerhört utbrett missförstånd att det skulle vara samma som dom. Det smärtar mig varje gång jag ser någon skriva något i stil med "Dem kom gående längs vägen". Det ska vara "De kom gående längs vägen" alternativt "Dom kom gående längs vägen" även om det första alternativet är att föredra i skrift. Kolla t.ex denna länk för en definition om skillnaden mellan de och dem: http://www.backendmedia.se/2006/08/10/ska-jag-skriva-dom-de-eller-dem/

    SvaraRadera
  19. Ar Pharazon2010-02-14 21:42

    Språkpolisen: jag har inte sagt att hon skall skriva "dem" istället för "de" när det senare är lämpligt och korrekt. Jag såg detta som en självklarhet och utelämnade sålunda tillägget att det ibland även bör skippas ett "m".

    Summa summarum är att jag bara vill att hon skall sluta skriva "dom". Vidare litar jag på att hon själv kan bedöma om det är ett "de" eller ett "dem" som är grammatiskt korrekt, då jag förmodar att hon genomgått åtminstone en grundskoleutbildning som de flesta av oss andra.

    SvaraRadera
  20. Ar Pharazon2010-02-14 21:54

    Det finns för övrigt många missförstånd angående skriftspråk, bland annat "ska/skall". Förvisso är "ska" helt rätt, men inte den mest skriftspråkligt korrekta formen. Du kanske skall söka efter en länk om de också!

    SvaraRadera
  21. Jag kastar mej med glädje in i den oerhört OT diskussionen om korrekt skriftspråk! Ar Pharazon, du skriver att "skall" är mer korrekt än "ska" och har självklart fel i detta. Den senaste utgåvan av "Myndigheternas skrivregler" anger att "ska" är den föredragna formen i all skriftlig kommunikation. Denna nyordning har även anammats av Sveriges mest språkkonservativa grupp - Juristförbundet. Så det så! :D

    Tillbaka on topic: Gött med en välskriven och läsvärd matchrapport! Ser fram emot att läsa dina inlägg från Cypern!

    SvaraRadera
  22. Ar Pharazon2010-02-14 23:00

    Faktum kvarstår att skall alltid varit den mest korrekta formen, att en ändring har kommit till kan väl bero på att folk i en stor utsträckning valt att förbise detta.

    Att skriva "dom" är tyvärr på väg att bli mer och mer accepterat i skrift, men precis som med "skall" kontra "ska" är "de/dem" fortfarande mer korrekt.

    SvaraRadera
  23. orka snacka om dem/dom...!

    härlig läsning ida!

    SvaraRadera
  24. Ar Pharazon: I detta fall är det ju fel att hävda att dom ska ersättas med dem då det i samtliga fall i aktuell text ska vara de istället för dom. Det är ju möjligt att Ida har full koll på dem...

    SvaraRadera
  25. Kanske kan vara en bra grej att skriva vad resultatet blev i matchen också?
    Alla var inte där...
    Tack tack.

    SvaraRadera
  26. Efter att Ida nu exponerats med bild i media så älskar alla nu Idas skrift här på baraben.

    Slutsats: Mest män som läser och de kan at ifall en kvinna skriver om hon ser snygg och glad ut. Då börjar det rycka i baugetten hos männen som får syndiga tankar.

    SvaraRadera
  27. Gräsmattan fuktig?

    SvaraRadera
  28. Ar Pharazon2010-02-16 17:35

    Då hon fått mer och mer utrymme på bloggen det senaste var det inget spontant kring just den här texten. Jag har stört mig lite på det varje inlägg och valde att dra iväg en kommentar denna gången.

    Men hon gör fortfarande ett bra jobb, oavsett dom, dem, ska eller skall.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.