2010/02/22

IFK har dykt upp - i morgon startar hetsen!

CYPERN 2010. I jakt på en bättre internetlösning än vårt hotell kan erbjuda tog sig BaraBens team i dag ut i Ayia Napas hårda verklighet. Med det menas att vi tog en promenad längs strandpromenaden som leder från kustremsan längs södra delen av staden ner till Ayia Napas hamn. Promenaden slutade med att vi tog ett snack med Mjällbys ledarstab – som satt och filosoferade kring sitt lags chanser i Medelhavssolen.

Men först till en liten ändring i vårt schema, Mjällby skulle ursprungligen möta Blåvitts träningsmatchmotstånd i en förberedande kamp, men östeuropeerna har nu dragit sig ur. I stället träningsmatchar Mjällby mot ryska FC Ural på onsdag – samtidigt som IFK genomför sitt eftermiddagspass. Självklart kommer BaraBen bevaka bägge tillställningarna, dels för att ge en första indikation på vilken nivå nykomlingen Mjällby håller och dels för att ge er en bred bevakning av Blåvitts träningar.

Schemat för Blåvitt – och därmed BaraBen - på Cypern ser ut som följer:

Tisdag 23/2- Fotboll, 10:00 & Styrketräning, 15:30.
Onsdag 24/2- Fotboll, 10:00 & Fotboll, 15:30.
Torsdag 25/2- Fotboll, 10:00 & Fotboll, 15:30.
Fredag 26/2- Styrketräning, 10:00 & Fotboll, 15:30.
Lördag 27/2- Fotboll 10:00.
Söndag 28/2- Fotboll, 10:00 & Träningsmatch, 15:00.
Måndag 1/3- Hemresa.

Med reservation för ändringar som uppkommer under veckan.

I skrivande stund anländer IFK Göteborgs spelartrupp till sitt hotell som ligger ett par kilometer väster om centrala Ayia Napa. Hotellet ligger drygt 10 minuters bilfärd upp till träningsanläggningarn som ligger strax norr om centrum. Efter kommunikation med tränarstaben låter vi killarna varva ner på hotellet, få sina nya träningskläder och allmän information om veckan på medelhavsön – för att rivstarta bevakningen av laget från och med i morgon förmiddag.

Ja, Mjällby är ju i stan, ja. I går träffade vi en hel del lokala svenskar, pensionerade vintercyprioter så att säga, som gav oss lite aktuell information om händelserna kring träningsanläggningen. Tydligen informerar svenska kyrkan på plats de emigrerade svenne-bananerna om vart de kan se svenska lag träna och spela, så att de ska få känna en liten söt bit av hemlandet under vinterhalvåret.

En av dessa lirare var dock inte bofast visade sig. Nej, gubben, som vi kan kalla Glenn, hade nämligen följt med Gais på träningsläger år efter år under det senaste decenniet. Vi undrade naturligtvis om han jobbade för ”Atleterna”, men roades av att han var sponsor till grönsvart. Men inte vilken sponsor som helst, utan han råkar driva en firma som bland annat sysslar med snöröjning. Så ja, vi fick allt höra en och annan syrlig kommentar om förra veckans mastodonfail med ”Ishallen” vid Kamratgården.

Samtidigt hade sponsor-Glenn en ärlig och för oss förvånande analys av Pär Ericssons övergång till Blåvitt:
- Nej men det var inte förvånande för oss som är insatta bakom kulisserna i Gais. Blåvitt tog första kontakten om Pär redan för ett halvår sedan och hade en dialog om övergången, sa han.
Att övergången skulle vara något negativt för vare sig Gais eller Ericsson köpte han inte:
- Jag tror det enbart är ett fåtal av fansen som är irriterade av övergångar mellan allianslag. Det ska ju sägas att alla förstår att det är en bättre miljö för Pär i Blåvitt än Gais med tanke på att han nu kommer till ett lag som ständigt konkurrerar om de absoluta topplaceringarna. Jag unnar honom den chansen och Gais fick ju väldigt bra betalt i affären.

Nere på stranden satt dock tre lite mindre öppna Mjällbytränare. BaraBens utsända vandrade nämligen in rätt i deras diskussion om spelarna i truppen och noterade viss nervositet inför den stora allsvenska uppgiften. Som bekant tränas Mjällby av en HIF-bekanting av det rundare slaget som småbittert frågade när Blåvitt kom ner – redan innan vi presenterat oss:
- Är ni här för att se Blåvitt eller? Ja, vi skulle ju möta samma lag som de ska spela mot på söndag men nu har de börjat lägga om sin tid här och drog sig ur matchen. Så vi får se vad det blir för motstånd i stället, sa han.
Vad har ni för förväntningar inför Allsvenskan i år?
- Det ska bli skoj, helt klart. Vi hoppas på det bästa helt enkelt.

Senare diskuterade jag och Ida om det var min dialekt eller hennes IFK-emblem på tröjärmen som kunde ha gett bort vårt syfte på plats här i Ayia Napa. En sak är säker i varje fall, Mjällbys tränarstab gav oss en drägglande min när de insåg att en del andra lag har fans som skickar ner representanter för att bevaka laget på diverse utlandsläger. Alla lag lever inte i den breda och fanatiska supporterkultur som IFK Göteborg just nu kan stoltsera med. Det är lätt att glömma av det i bland.

Over and out,

Frankie
cypern@baraben.com

13 kommentarer:

  1. TACK för detta blogginlägg. Ser fram emot liknande matnyttigt med lite "inside" och "på plats"-känsla. Tidigare har det varit lite mycket dravelkänsla för egen del, sur och bitter som man är. Men brilliant. Alltid lika skönt att få på truten och bli positivt överraskad.

    SvaraRadera
  2. Kalla aldrig en gajsare för Glenn...
    Annars nuff respekt!

    SvaraRadera
  3. Bra rapport! Kvalité. det tackar vi för!

    SvaraRadera
  4. Censur! Censur! hehe

    SvaraRadera
  5. Gött! Väntar med spänning på nästa sändning!

    SvaraRadera
  6. Är så jäkla avundsjuk på er, hade mer än gärna strosat omkring där nere i värmen och bara snacka fotboll hela dagarna.
    Keep up the good work!!

    SvaraRadera
  7. Bloggen tappar en del cred när inlägg där det spekuleras i bloggares eventuella saklighet tas bort.

    Censur är aldrig rätt väg.

    SvaraRadera
  8. Men Mjällby har ju en förbannat bra clean court verksamhet nere i listerlandet...luktar nybakat ända till götet.

    SvaraRadera
  9. Vad är det för j-vla tjöt om censur som alla snackar om? Klart som f-n att idiotinlägg rörande om Frankie och IdaM gängar där nere ska modereras bort. Den som tycker annat är gravt retarderad. (Även den som gång efter annan tycker att det är jättefniZzZigt att fråga/tycka/tänka kring detta.)

    Gött snack från Cypern! Kom igen med mer rapporter bara, F5-knappen är snart utsliten.

    SvaraRadera
  10. hållundan:
    Tack för klargörandet, då vet vi att censur används här, tack och bock! Så länge man är ärlig och erkänner så köper jag det, men att tyst bara radera är fel.
    Bra, då väntr vi med spänning på var fler gränser går.

    SvaraRadera
  11. Vafaaan, hets hets, prestera mera, hela dagen har ju snart gått utan något nytt!!

    SvaraRadera
  12. Vi har aldrig varit tysta med att vi raderar idiotinlägg, snarare tvärtom. Vi kommer dessutom fortsätta radera all skit vi ser som går i samma ton som de inlägg som redan är borttagna, precis som hållundan påpekar.

    SvaraRadera
  13. Jag vill bara poängtera att jag skiter högaktningsfullt i huruvida Hanky och Ida är ett par eller inte.

    Den stora frågan här är väl snarare hur det påverkar dem. Det är trotts allt så att den här resan är sponsrad av en hel del av oss läsare.

    För ingen kan påstå något annat än att det ser skumt ut när vi först har en tjej som bloggar, som promotades hårt för att sedan försvinna tvärt, vilket sedan följs av en ny tjej, som över en natt följer med Frankie på allt han gör.

    Som sagt, jag bryr mig inte om hur det är, den stora frågan för mig är, klarar de av att göra det de ska göra? Det är många som skänkt mycket pengar för att Baraben ska följa Blåvitt på Cypern, och då ser det jävligt skumt ut ifall grundaren tar med sin nya flickvän på en av läsarna sponsrad resa

    Lägg på detta till att Baraben är en blogg som ofta pratar sig varma om hur viktigt det är att kunna kritisera Blåvitt för misstagen man gör, så blir det helt plötsligt jävligt skevt när läsare inte får ifrågasätta Baraben.

    Alltså, för att förtydliga, det är inte thrashtalk om andra jag är ute efter, jag bara tycker hela historien luktar lite ruttet.

    Med det sagt, så betyder inte det att inte Frankie och Ida gör ett bra jobb, hittills ser det lovande ut, och jag har inget emot någon av dem (tycker snarare att deras lite mer humoristiska inlägg är väldigt trevliga) men nu sitter vi trotts allt i en onödig situation där man kan ifrågasätta vad det är för resa man har sponsrat.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.