2010/02/25

Dag 3, enda passet – ”Ögonen på pucken!”

TRÄNINGSRAPPORT. Alla var märkbart påverkade av morgonens hockeyförlust mot Slovakien. Islänningarna var kaxigare än vanligt och Svenskarna hade gaddat ihop sig och intagit försvarsposition. Kalle menade bland annat att hockey är irrelevant och att det är skidor som gäller. Innan träningen stod Sella, Islänningarna, Hysén, Seb, och Kalle och lattjade i en ring, då Ragge uppmanar resten av gänget att ”hålla ögonen på pucken”.

Regnet hängde i luften när den tredje dagen av lägret drog igång, till och med Håkan hade tagit på sig långbyxor dagen i ära, han som annars inget väder biter på. Närvarolistan var idag näst intill full, det vara bara Hannes Stiller och Adam Johansson som saknades, bägge tränade i poolen på hotellet idag.

Uppvärmningen drog igång med att laget skulle gå med boll, passa, trixa och finta i en kvadrat. Ragge börjar åt fel håll och möter Sella som säger ”ISLAND! Fel håll!” Ragge reagerar inte, det gör däremot Hjalmar som vänder och börjar gå mot ströms, Sella ger upp och ropar ”Inte du Hjalmar! Fan, lär er svenska eller dra!” Seb som är bakom Sella lägger till ”Jag tycker att dem kan dra ändå”.

Alla gubbarna var med på uppvärmningen, även Seb. Det var mycket teknik, finter, små pass, vägg och så vidare. Sana såg pigg ut på uppvärmningen trots att han var lite sur för att ledarstaben tvingade honom att bära ett knäskydd mot sin vilja.

Målvakterna körde en något tuffare träning med skott från alla möjliga håll där de skulle slänga sig på varje och vara snabba upp för nästa skott kom direkt efter.

Innan stretch körde truppen ”stegen” och ökande löpningar, här var fortfarande alla med, Seb körde i sitt eget tempo men kunde ändå vara med, det går åt rätt håll för honom.

Efter stretch och dricka kallade Hellberg till sig Rispen, Söder och Seb för en teknikbana. Muki och Carlsson fick fortsätta träna med det hela gänget.

Rehn gjorde två rektanglar med hjälp av koner och truppen delades i två grupper, där sex man passade runt och tre gubbar jagade. Drickapaus och sedan ett smålagsspel, där man högst fick ha två tillslag och fyra pass inom laget gav ett poäng.

Truppen delades upp i tre lag med sex spelare i varje och lagen som ut som följer:
Gult: Sella, Jakob, Faltsetas, Niklas A, Erik L och Pär.
Blått: Elmar, Hysén, William, Jonatan, Ragge och Muki.
Rött: Kalle, Hjalle, Carlsson, Sana, Gurra och T.O.

Kalle såg riktigt pigg ut, Jonatan köttade på och bröt flertalet av motståndarnas försök till poäng. Gurra och Hysén gjorde ett bra jobb. Blått lag såg piggast ut med det Röda hade bättre kommunikation och samspel. Det slutade med Röd vinst, 12 poäng mot Blått lags fem och det Gulas tre.

T.O: ”Rätt simpelt att vinna när vi har alla de bästa på samma lag!”
Carlsson: ”Och Carlsson!”

Efter en välförtjänt vinst av det Röda laget kallades Muki och Carlsson till Hellberg för lite rehab. Carlsson och Söder fick köra ryck och ökande intervaller med snabba vändningar. Muki beordrades att jogga runt planen några varv och Seb och Rispen körde vidare med teknik och passningsövningar.

Det hela gänget delades upp i två lag för att spela sista tiden av träningen. Här har ni uppställningen, och som vanligt körde de med rullande målvakter.

Lag 1 (Röda)

Hysén
T.O

Sana – Gurra – Jakob J.

Niklas A – Kalle – Lund

Målvakt

Lag 2 (Blåa)

William
Pär

Elmar – Alex F – Sella

Hjalle – Ragge – Jonatan

Målvakt

Det slutade 2-2 efter mål av Pär och Elmar i det blåa och två mål av Hysén i det röda.

Sella fick kliva av efter en känning i baksida lår men det ska inte vara någon fara med honom. Kalle och Markus (målvakten) krockade och det såg först illa ut för Kalle som fick lindat om benet, men det var ingen fara. Markus ben och Kalles knä krockade och de slutade i varsin bula på respektive kroppsdel.

Spelet såg bra ut, som vanligt en hög och jämn nivå, några bollar som inte hamnade rätt som slutade i förtvivlade svordomar på isländska/svenska och påhittade språk.

Rehn fortsätter att nöta in tajming och teknik på träningarna och det märks att det är finslipning inför seriestart.

En bra träning, de spelare jag vill lyfta fram är Faltsetas som fortsätter att visa att han är ett bra nyförvärv, stark på mitten i spelet och inte många misstag. Tobbe, snabb och med sina två mål i spelet bevisar han formen är bra. Kalle, snackar hela tiden igång gubbarna, styr laget och är stark i spelet. Ragge, stod upp bra mot en snabb Hysén. Sana, pigg hela träningen och gjorde ett riktigt fint jobb som resulterade i 2-1 målet av Hysén. Pär tar också han ett steg framåt för varje träning.

Efter träningen sitter Kalle och Markus och jämför bulor på sina krockdelar när en boll plötsligt flyger förbi i hög fart och långt.
Kalle: ”Vad fan var det där?”
Hysén: ”ÅFAN, är det Rasmus Elm här eller?”
Pär och Seb stod och kastade inkast till varandra och det visar sig att Pär har riktigt långa inkast.
Söder: ”BRA nyförvärv!”. Hela bänken klappar händerna.
Kalle: ”Pärlan du e klär, du behöver inte träna mer, du har en plats i startelvan.”

På väg till bussen säger Elmar ”fan vad du har skrivit den här träningen, jag tycker inte du borde skriva så mycket idag – och om du ändå gör det, skriv att jag inte var SÅ dålig!”

Elmar var mindre nöjd med dagens träning, men nu får han och hela laget en lugn kväll med massage och vila för att imorgon köra igång stenhårt med styrka på morgonen och på eftermiddagen fotboll.

Ida M Henriksson

21 kommentarer:

  1. "Hysén: ”ÅFAN, är det Rasmus Elm här eller?”"

    Haha, fan vad underbart elakt.

    SvaraRadera
  2. Elmar och Ida, ett par? ;-)

    Grymt rolig läsning, uppskattas så jävla mycket skall ni veta.

    Puss på dig Franky!

    SvaraRadera
  3. Det här var den bästa rapporteringen från lägret hittils. Älskar de små citaten.

    SvaraRadera
  4. Kalle verkar ju spela bra pa träningarna, kul!

    SvaraRadera
  5. Strålande! Håller med föregående, citaten är riktigt roliga. Man får en fin liten inblick i hur gött gäng de är...

    Keep it up!

    SvaraRadera
  6. "Jag tycker att dem kan dra ändå", klockrent...

    SvaraRadera
  7. Jävligt bra rapportering! Fortsätt med erat bra jobb!!

    SvaraRadera
  8. Härlig rapport! Perfekt med små citaten:)

    Blir det inget andra pass idag alltså?

    SvaraRadera
  9. Muki, vem är det?

    SvaraRadera
  10. Härligt!
    Jag önskar mig ännu fler citat, ännu mer snack. Jag önskar mig lite fler intervjuer. Jag önskar mig specialbevakning på Kalle, Elmar, Söder och kanske några fler - med kommentarer om ALLT: löpsteg, ordningssinne, matvanor, polare, tillslag.

    SvaraRadera
  11. Riktigt bra. Anekdoter visar så mycket mer av hur läget är i truppen än analyser av varje spelares insats på träningen.

    Med andra ord; riktigt riktigt bra rapport!

    fan va nice.

    SvaraRadera
  12. Anonym 15:33//

    DU kan va Muki!

    SvaraRadera
  13. "Jag tycker att dem kan dra ändå"

    Kul sagt av Seb, men Ida för i helvete, nu måste du lära dig att skilja på "de" och "dem", för så här kan vi fan inte ha det!

    SvaraRadera
  14. Iom denna posten visade Ida att hon kan skriva längre än korta postar!

    Mycket bra!

    SvaraRadera
  15. hmm nån/några bör lära sig att skilja på Franky (jag alltså) och Frankie v( BB:s utsände på Cypern)

    Annars ytterligare en bra träningsrapport, uppskattas mer hos mig en 3-4 minuters film.

    SvaraRadera
  16. Vem är Jonatan?

    SvaraRadera
  17. Anonym 15:33: Muki är Tuomo Turunen

    SvaraRadera
  18. Anonym 16:39: Det är Jonathan Azulay, spelare från U-truppen som är med på cypern..

    SvaraRadera
  19. Grym rapport! Tack!

    SvaraRadera
  20. Det här med knäskydd och Tobias Sana är sedan tidgare en riktigt infekterad historia. Huvudsaken att Sana inte fick någon speltid + lånades ut var att han vägrade bära det i fjol.

    SvaraRadera
  21. Kan bara instämma. Bästa texten hittills från detta läger.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.